İnsanlara fazlaca inanırmısınız? Onlara olmadıkları kişiler gibi bakar mısınız?

İnsanlara fazlaca inanırmısınız? Onlara olmadıkları kişiler gibi bakar mısınız?
Sadece onları dinlerim. Hayatıma almam. Üç beş arkadaşım var onun haricinde kimseyle görüşmem konuşmam. Herkesi olduğu gibi kabul ederim.
Yalanı çıkmış olsa da ya da karaktersiz biri çıkmış olsa da çok garipsemem. Sadece tebessüm edem. Çünkü benim çizgilerimin içine dahil olan birisi değildir. Bu kişi ya çevremden biridir ya da iş yerinden biridir.
İlişkilerde Aşk ya da arkadaşlık ta Güven başkadır, Sadâkât başkadır. Birisi mezara kadar seninle gelir diğeri de yolun başına kadar ya da bir yer de seni yarı yolda bırakır.
Hiç arkadaşım, çevrem yok diye üzülme. Yalnızlık bu kötü dünya için bir nimet ve şifadır aslında. Azıcık aşım kaygısız başım misali. Az olsun öz olsun.
Neden çok fazla inanırız? O insanı/insanları hayatımıza katmaya karar vermişizdir. Hayatımızın olmazsa olmazı, sanki tek mutluluk kaynağımız gibi bakmaya ve kendimizi inandırmaya zorlarız. Bu sebeple onlar dışında herkese ve her uyarıya, her işarete kulağımızı, gözümüzü kapatırız. Bu da inanma isteğimizin aklımız dahil herşeyi kapatmasına yol açar. Sanki olduğu gibi kabullensek olmayacak gibi düşünürüz. Bu da fazla inanarak, fazla değer vererek, fazla saygı duyarak ve kendimizden fazlaca ödün vererek hayatımızı mahvetmemize sebep olur. Kullanım süremiz boyunca bizi kullanırlar ve sıkılıp kapıya koyarlar. Sonra ne hata yaptımda terk edildim deriz. Hatamız herşeyin fazlasını hak etmeyen kişiye sunmaktı.
EİG için teşekkür ederim.
Evet. Çünkü çok iyi niyetliyim. Güvenmek, o an bana huzur veriyor. Buna ihtiyacım var. Kötü olamam. Ama hep ben zarar görüp, hep ben kırılıyorum. Bak burada da sana çok güveniyorum. Ne kadar iyi, ne kadar cici bir jadınsın. Senden asla zarar gelmez. Bu duygular bana çok iyi geliyor. İyi ki varsın… 🌸🤗😎
Maalesef
Cevap
16Cevap
Çünkü inanmak istiyorlar
Ben kimseye fazla inanmam inanmış gibi yaparım ama tam anlamıyla kimseye inanmam
Bazi seylere inanmak veya guvenmek istersin bu aslinda kalbinizin size bir oyunu aslinda beyin gucu ile düşünsen bu durum yansimayacak bilimsel bir araştırma birisine hoşlanma duygusunda kalp şiddetli bir sekilde çarpıntı yapar ve beyin algilama sorunu yasar ve onzaman ne yaparsak hata yapmis oluruz
Ben insanların kendim gibi gördüğüm ve hemen kişiliğine karar verdiğim için inayordum ama güvenim kalmadı artık herkese yabancı olarak bakıyorum her hareketlerinde acaba diyorum.
inanmaya ihtiyacımız var
hayat yalnız yaşanmıyor.. maalesef..
yapacak bir şey yok inanmak istiyoruz böylece
Iyi niyetimizden karşımızdaki insanları da hep kendimiz gibi düşünmekten ve sonucunda da kaybediyoruz
Temkinli olmak daima iyidir.
Ama bu özellik de , zamanla , kırıla kırıla , incine incine kazanılıyor.
Hayat işte..
Çok fazla güvenmemek lazım yarı yolda bırakıp gidenler oldu
Bellide çok sevdiğimiz için işte buyüzdende kaybedilin taraf oluyoruz
İnanmak sevgi ile orantılı çoğu zaman ama hırsların da, inandırıcılığı etkilediği aşikâr, bazende aptallık ve cehaletinde etkisi var.
Karşımdaki insanı kendim gibi gördüğüm için inaniyorum
Benim için herkes aynıdır.. ama maalesef artık eskisi gibi inanmıyorum
Kendimiz guvenilir biri oldugumuz icin baska insanlarida oyle saniyoruz maalesef ve insanlarda bunu daha cok bilerek su istimal ediyorlar.
İnanmayız, inanmak isteriz
çok iyi seçer herkese prim vermem
Sabıkalııı 😁
Fazla inanmayız
herkese olması gerektiği kadar inanır güvenirim
Saf oldumuz için
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?