+1 yılSorma ya :D Benimki karışıktan öte ama seni sıcak kanlı gördüm anlatıcam o yüzden :D Annem bBabam akraba ama annem İtalyan babam İspanyol:D şimdi diyeceksin o nasıl oluyo :D Aslında 2side Portekiz :D Ama 1 kol italyaya diğer kol ispanyaya gitmiş :D evlendiklerinde kıbrısta yaşıyolarmış :D Sonra yünanistana göçmüşler :D hatta Ben orda dogmuşm :D Makedonyada büyüdüm orda okudum :D lisey i orda okudum :D Sorduklarında Makedon'um diyorum. kendimi öyle hissediyorum :D şimdi izmirede okuyorum türkiye vatandaşlığı kazndım :D Sorucaksın neden diye :D AŞK :D Şimdi soracaksın yne türkçeyi Nerden biliyosn diye :DTürk okulunda okursan böyle oluyo :D
113 Yorumla- +1 yıl
Öyle işte :D Söyle şimdi seninki mi daha karışık benim ki mi :D
- +1 yıl
Seninki de karışık ama benimki de karışık. Ben sadece yüzeysel anlattım millete =D
Ben İstanbul'da doğdum büyüdüm, Annem Makedonya'lı ama İskan politikasıyla Türkiye'den Osm. zamanında göçmüşler, Babam Elazığlı ama Kocaelide doğmuş, Almanya'da büyümüş... Ha bu arada kütüğüm İzmitte benim =D - +1 yıl
Seninkide karışıkmışta kütük ne? :D Bu arada kanım sana çok ısındı :D Makedon olduğundan galiba :D
- +1 yıl
Benim Kütükte
İl: İzmir
İlçe: Karşıyaka
Mahalle-Köy: Mustafa Kemal
Yazıyo :D Hiç gitmedim :D Şimdi ben İzmirlimiyim? - +1 yıl
Aaa :D Dalga bile geçiyo :D Sanki kendisinin nereli olduğu belli de :D
- +1 yıl
Yani o da var :D Ama nereli olduğumun belli olmasını isterdim :D Okulda sorun oluyo :D Bende Makedon'um diyorum :D Sonuçta oradaki herşeyimi hatırlıyrum :D
- +1 yıl
Wur dedık oldurdun be :D o kadar cok yerlsıınkı saymadıgın ulke kaldımı bılmıyorum :D az daha dewam etsen korkuyorum uzaylıyım bıle dıyeceksın dıye :D
- +1 yıl
Makedonum kısacası :D
En İyi Cevaplar
Ben de senin gibiyim ve senin gibi düşünüyorum. her ikisinin de memleketini de söylerim ama annemin memleketine kendimi daha yakın hissediyorum. ve annemin memleketine gitmişliğim var ama babamınkine gitmedim. ve benim anne babamın memleketleri ve ırkları da farklı o yuzden melezim de derim. ayrıca kimlikte babamın memleketi degil ist yazıyo. bence insan nereyi ait hissediyorsa kendini orayı söyleyebilir sonucta o da annenin memleketi saklanıyorsun ki.
36 Yorumla
+1 yılValla ben Ankara doğumluyum, memleket Nevşehir diyorum.. Ben baba olunca o zamanmı söyleyebilicem memleketimi :D Keşke annede babada Ankara doğumlu olsaydıda sorun olmasaydı bu :) p
Annem yozgatlı, babam nevşehir, ablam istanbul, abim almanya kassel doğumlu.. Evimiz eskişehirde ama biz ankarada oturuyoruz.. Ayrıca memleketimiz (dedemin doğum yeri) çorum diyip karşı tarafın mavi ekran vermesini sağlayabilirim..11 Yorumla
Bişey derdim de tartışması uzun sürer :D Boşver nereli olduğumuzu :D Hepimizin memleketi Cennet :D
18 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
103Cevap
Tabiki babamın memleketini söylüyorum ama benim için ikiside aynı köyden ve akrabalar zaten :)) annemizin memleketini söylemememizin nedeni teşbihte hata olmaz tohum tarla hikayesi varya o nedenle öyle söylenir annemizin memleketinden utanmamız değil asıl neden bu ve kimse annesinin memleketinden utanmaz zaten :))
010 Yorumla- +1 yıl
Sen söylersin söyleyemezsin diye iddiam yok sen bir cevap yorumına utanuyoruzmu ki demişsin niye annemizin memleketini söylemiyoruz diye dediğin için ben de böyle cevap verdim şimdi de beni yanlış anladın teesüf ederim kırılmana gerek yok utanamana zaten getek yok beni yanlış anladığın için sen kırmış oldun
- +1 yıl
Şimdi ben mi dedim bu algıyı ilkkez mi benden duydun olan birşeyi aktardım sadece ama neyazıkkı hafızalara yerleşmiş bir yargı bu bende tasvip etmesemde eşitlikten ana ve baba hakkını bir kabul etsemde yerleşen bir algıyı söyledim şimdi bu asırladır yerleşmiş bir düşünceyi biranda nasıl değiştirecez tasvip edilmeyen bu düşünceyi bende sana soruyorum
- Aile & Toplum konusunda 862 cevap paylaştı.
+1 yıl:D baba çoğunlukla. Ama annemin memleketinide yabana atmam *-*
12 Yorumla- +1 yıl
Kesinlikle
+1 yılAnnemi babamı işin içine karıştırırsam o işi anlatmak uzun sürer, çünkü her biri ayrı memleketlerde ve ikisinin de geldiği kökenler farklı, iki taraf da melez ben de melezin meleziyim :) En temizi doğup büyüdüğüm yeri söylemek ;)
13 Yorumla- +1 yıl
Doğrudur İstanbul da çok kökenden çok farklı ırklarda kültür çeşnisi var :)
+1 yılSoy babadan gelir. ee babadan geldigi icin baba nereliyse yani tohumumuz bizde oraliyiz. karisinin soy adini alan erkek gördünmü? Bizim evde italyan yemekleride piser. acaba bn italyan olabilirmiyim? Resmen sacmalamissin
022 Yorumla- +1 yıl
Bnde hic görmedim almanyada büyüdüm simdi bn almanmi oldum? Yooo köküm türk. nerde olirsan ol bu degismez. imsan oglunun soyu babadan gelir
- +1 yıl
Italyan örnegi senin anlaman icindi anlamadiysan kücüklügüne bagisliyorum. Insanin soyu babadan gelir bunu senin ailen bilmiyormuda sen soruyorsun
- +1 yıl
Ah canimm ne kadar zavallisin. ha bilmedigin birseyi söylim sana. annemde babamde ayni memlekettenler xicim. rezil oldun hahahs. bn kökümden utansam türküm diye bagirmam arti benim ailem yani onlarda burada dogup büyüdügü halde. sen toprak ile tohumu daha syirt edemiyordun bunu anlamaman normal. genlerin yarisi anneden tabii ama tohum önemli. haaa sen utaniyorsun türk olmandan fransiz veya alman olmak istedigin icin bunu soruyorsun. peki annen seni karninda tasidi neden babanin soyadini tasiyorsun acaba. dünyadaki tüm insanlar! haydi bakalim bunu acikla. neden devlet annenin soyadini almana yardimci olmuyor. devlettemi salak? Aklin varsa aciklarsin yoksa haksizligini kabul et
- +1 yıl
Biz soyu tartisiyoruz bunun vermenkle vermemekle ne alaka. baska bisey bulamadin dimi sirf altta kalmamak icin. hahshaha cok komiksin yerlerdesin su an. zavslli cocuk hahaha güldürdün baaya bni
- +1 yıl
Dogrusu türküm degil müslümanim olacakti.
Türkümde söyle denir; ne mutlu türküm diyene. daha cümle kuramiyorsun. aaaa bak sonunda buldun nereli oldugun türkmüssün. sorunuda cözmüs olduk hani fransiz almana n oldu yaaa hahahahaha. piiip rezil oldugun an - +1 yıl
bir sorum olacak
Bn türk kükenligim ama almanyada yasiyorum
Ama italyan yemekleri yiyioruz
Fransizlar gibi giyiniyoruz
Sence bn nereliyim? - +1 yıl
Aaaa benim cvbimi calmis. peki benim sorumun cbp ne? Aaaa demek sende güldün iii akillandin demek. cümleler kisalmis
- +1 yıl
Bn cevap verdim sekerim ama biz soyu tartisiyoruz. cevap veremeyen sensin cünkü bilmiyorsun ondan baska seyler cikariyorsun. neden herkes babasinin soy adini alir? Neden babasinin soy adini alir cünkü soy babadan geldigi icin cicim yoksa devlettemi salak? Cvpla bakimm eger cvplaya!!! bilirsen afferimi alirsin. madem
- +1 yıl
Tatlım sorumdan neden korkuyorsun? Cevap basit çünkü. Ayrılamazsın. Soyumun babamdan geldiğini biliyorum. Aksini iddia etmedim bu saldırganlığın boşuna. Fakat annemin memleketi de benim memleketim. Senin aksine. Yazık bu sinirle fazla sağlıklı kalamazsın sen.
Ben de soydan bahsediyorum. Çocuğunun soyu babadan gelicek. Bir gün ayrılmak zorunda kaldınız. Seve seve verir misin süt kuzunu babasına? - +1 yıl
canım korksam cevap vermm. aksam yatarken sütünü icmeyi unutma sekerim
- +1 yıl
Hahah bak anlamamissin iste kücük kiz. Önce bir arastir n anlama geliyor ondan sonra yorum yapta komik duruma düsme.
- +1 yıl
Evet kalirim cünkü burasi senin degil. yüzsüzlük degil cesaret yürek ister. kacmak korkakliktir bebegim!!!
- +1 yıl
Soyun babadan geldigine dair bilimsel bir kanıt yok... soy ikiye ayrılır. Senin ailen cahil kalmış sende arastirmamissin
Bosna diyorum irdelemiyorlar.
Baba tarafımın memleketleriyle alakam yok. bazen ne kadar arayıp sorsamda babam dahil görüşmek istemiyor baba tarafımdan kimse. o yüzden doğduğum yer ve annemin memleketi candır.31 YorumlaTabikide babamın memleketini söylerim önemli olan odur çünkü soyumuz genlerimiz ordandır babadan %95 anneden %5 gen alıyormuş insanlar Allah bile öyle yaratmış inkarım edelim :D :D
02 Yorumla- +1 yıl
Bu cehaleti kimden edindiniz?
normalde en çok hangisine gittiysem oranın kini söylüyom. babamınkine 1 defa tek gittim. daha da gitmedim. hep anneminkine gittiğimden anneminkini söylüyorum. öyle hissediyorum çünkü
20 YorumlaAnnem Konyalı ama kökeni Bulgar göçmeni, babam Selanik, ben İstanbul'da doğdum ilkokul Tekirdağ da okudum, 2. Sınıfı Adapazarı'nda, ortaokulu Erzincan'da, sonra Ankara sonra Aydın en son şu an istanbuldayım sfsgsfda düşman başına böyle çocukluk
01 YorumlaAile & Toplum konusunda 748 cevap paylaştı. Soy babadan geçer. Senin cinsiyetini bile belirleyen babadır. Doğal olarak baba tarafını söylemek gereklidir.
03 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılDoğup büyüdüğüm yer olan istanbulu söylüyorum. Ana babamın memleketlerine pek gitmedim ama sorulara ayrı ayrı söylerim.
03 Yorumla- +1 yıl
O da ayrı saçma. Herkes göç ediyor asıl memleketine de bir yerlerden göç etmiştin zaten.
- Aile & Toplum konusunda 364 cevap paylaştı.
+1 yılDuruma göre degişiyor genelleme olarak pederin baglı bulundugu topragı diyorum bazende bulundugum yer kafam nere eserse bazende annemim köyünü ii biliyorsam içini dışını yaşamışsa orayı anlatıyorum ben köy olarak diyince ilk o köy gelir aklıma
10 Yorumla
+1 yılÇankırılı olmaktan nefret ettiğim için ve kendimi çerkez olarak gördüğüm için annemin memleketi olan kayseri'yi kullanırım genelde.
03 Yorumla- +1 yıl
Bilmiyorum. Genel Çankırılı kitlesi beni pek açmıyor. Özellikler dinledikleri müzik türü ve düğünler. Iyy :D
Ama nüfusta babanın memleketi kaydediliyo. Babanın soyadı veriliyo. Yani eskiden beri öyle alıştırılmışız. O yüzden babamızın memleketini söylüyoruz.
02 Yorumla- +1 yıl
Biude almanyada büyüyoruz. almanmiyiz simdi?
Sen düşün bakalım;
Anne Rizeli
Baba Adanalı
evlenip benim dünyaya geldiğim şehir İstanbul
ilköğretim Eskişehir
lise Kütahya
SENCE BEN NERELİYİM :D03 YorumlaOralar çok karışık ya nerede dogduysam orayı söylerim.
Yok babamın yerini söylemeler falan saçma geliyor ona bakarsan babam da babasının babası da diğer babasının vb. böyle gider Hz. Adem nerede dogduysa oralı mıyım deyim :D :D :D00 Yorumla
+1 yılAnne tarafı da baba tarafı da Samsunlu olduğu için sıkıntı yok, Samsunluyum diyorum geçiyorum :) Severim zaten Samsunu, o yüzden hiç sıkıntı olmuyor
00 Yorumlababamızın tabikide anan babanın yanına gidiyor evlenince nereli oluyor babanın memleketi oluyor :D
06 Yorumla- +1 yıl
bak şimdi annen babanla evlendi o köye giddi sen orda oldun falan dilan işte banın memleketlerini söliceksin ama şölede olur atalım anenin adı fatma dersin fatmanın kızıyım babanın adıda ali alinin kızıyım burdan şuşu köyden annemde buralı gayet ii heh ne dersin beyramda cahil olmasın :D
valla doğduğum yeri söylüyorum Kayseriliyim diyorum
ama baba ya da anneden birini söylemem gerekirse annemin memleketi daha cazip00 YorumlaDoğduğum yeri söylerim kimse inanmaz. A. Annem Şuralı babam burali derim yine inanmaz. O nedenle bu saçma sorulara son 10 yıldır cevap vermeyip terslerim.
00 YorumlaBabanın ki söyleniyor. Çünkü annenin değil babanın kütüğüne kayıtlıdır çocuklar. O yüzdendir ki nafaka yı da istisnalar hariç erkek öder mesela.. Bu arada iyi bayramlar.
05 Yorumla- +1 yıl
Kutuk degisebiliyor. Ve gen 2 ye ayrilir. Cahil olan sizsiniz.
+1 yılBabamda bende İstanbulluyuz İstanbulluyum diyince babaya geçiyorlar Babada İstanbullu diyincede kökene inmeye başlıyorlar kısaca İstanbulluyum demek zor zanaat :) .
01 YorumlaAile & Toplum konusunda 978 cevap paylaştı. İşime neresi gelirse orayı söylüyorum, annem babam farklı yerli, ben başka yerde doğup büyüdüm, 3 seçenek var :)
00 YorumlaIkiside Konyali ama ben dogdugum yeri solerim Hollanda♡♥
05 Yorumlatabıkı baba tarafı sana soyadını sorduklarında annenın kızlık soyadını mı soyluyorsun?
03 Yorumla
+1 yılBen melezim... Surekli aciklama yapmamak icin kendi dogdugum yeri soyluyorum.
02 Yorumla- +1 yıl
Gocmen misiniz diye soruyolar. Evet diyorum bazen uzatmamak icin :D
+1 yılbizim orda delikanlının birine sormuşlar nerelisin diye henüz evlenmedim demiş
yni hanım köylüyüz:)04 Yorumla- +1 yıl
malatya ama hatyda okuyorum :)
- +1 yıl
doğrudur :)
Aile & Toplum konusunda 857 cevap paylaştı. İkiside atnı memleketten olduğu için sıkıntı yok. ^_^😎
03 Yorumla
+1 yılbabamın memleketi yazsada kimlikte aynı senin dediğin gibi annenin memleketini demek daha mantıklı sevmiyorum babamı ve memleketini :D
02 Yorumla- +1 yıl
haklısın :)
+1 yılAilem Sivaslı. Ben Eskişehir'de dogdum ama Balıkesir ve Edirne'de büyüdüm. Ama sorana Sivaslıyım diyorum :D Hayatımın paradoxu l*n bu nerelisin sorusu
11 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3b cevap paylaştı.
+1 yılBence en çok ziyaret ettiğin ve en çok akrabanın yaşadığı yeri memleket olarak söylemek lazım. Doğduğun yeri söylemek de yanlış çünkü aile memur olabilir 2 yıl kaldığı bir şehirde doğdun diye oralı olmazsın sonuçta
20 Yorumla Annemin ve Babamın memleketi aynı olduğundan, sıkıntı yok benim için :))
iyi bayramlar..01 Yorumla
+1 yılAnnemde babamda Sivaslı :) Safkanım anlayacağın :))
02 Yorumla- +1 yıl
Ne alakası var be :) öyle denk gelmiş :) Safkan da işin espirisi
+1 yılikiside aynı köy sıkıntı yok ama genelde ya sürekli yaşadıgı yeri ya da babasının yerini söylerler
32 Yorumla- +1 yıl
ayrıysan ben ikisinide söylerim
+1 yılBana soruluyor soru e kendi dogdugum yeri soylerim o zaman
00 Yorumla
+1 yılBence baba önemli, ben babama çok benzerrim mesela huy olarak
02 Yorumla- +1 yıl
Huy olarak benziyorsam baskın olan o dur yani, o önemlidir benim için
Balıketliyiz efenim :P
https://www.youtube.com/watch?v=0Az4jp0uaBk00 Yorumla:D göçmeniz der bulundugum şehri söylerim anne ya da ne fark eder ki şu an bulundugun şehir neresiyse sen oralısındır
05 YorumlaSoyle diyorum
Manisa ama baba tatafi gocmen annemde kastamonulu
bir arada bir gocmen gelini olarak her halti beceriri annem yedigim yemege bakarsam nereli oldugumu bilmiyorum :D00 YorumlaIkisi de aynı yerden oldugu için problem olmuyor ama babanın memleketi söylenir
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 364 cevap paylaştı. Nrde yaşadysam onu söylerim. ki annenizle babanız ayrı olup iki şehride dolaşmıyosanız. farklı bir durumda babamın yaşadığı yeri söylerim
00 Yorumla
+1 yılbaba tabi ki birde babasının memleketine gitmemiş benim gibi insanlar var onlarda istanbullu oluyor haha :D
00 Yorumla
+1 yılAnnem Ordulu babam Giresunlu. Ama benim nüfus kağıdının arkasında Giresun yazıyo mu yazıyo. Ben de Giresunluyum. Tartışmasını bile yapmam
00 YorumlaBenim annem farklı memleket babam farklı memleket yaşadığım şehir farklı memleket ben en iyisi nüfüs cüzdanındakini söyleyeyim...
00 Yorumla
+1 yılanne baba benim doğduğum yer cüzdanda yazan yer büyüdüğüm yer hepsi ayrı türkiyeliyiz yav iişte
02 Yorumla- +1 yıl
dübyalıyız ya da uzaylıyız hepimiz
Valla ben ikisini de değil doğup büyüdüğüm şehrisöylüyorum
00 YorumlaBen melezim diyorum, annem Erzincanlı babam Arnavutluk göçmeni, benim de havam olsun artık
00 YorumlaBabam istanbullu İstanbul'da doğdum İstanbul'da büyüdüm annem rizeli ama oda İstanbul doğumlu.
Soranla istanbulluyum diyorum.00 Yorumla
+1 yılİkisi aynı şehirden, sorun olmuyor.
Cevabım hep şudur; annem babam Adıyamanlı, doğma büyüme İzmirdeyim :)00 YorumlaBabamın ve annemin memleketi farklı, doğduğum ve yaşadığım yer farklı. :)
05 Yorumlaannem cankırılı benim babası cankırılı yani ama annesinin memleketini söyler bende babamınkini söylüyorum
00 Yorumla
+1 yılİkiside değil nerde doğup büyüdüğüysem orasıdır memleketim 😉
05 Yorumla- +1 yıl
Belkide ist gibi durmuyorsundur :P
- +1 yıl
Suriyeden gelen mülteci? 😃😃😃
+1 yılValla bulgaristanlıyım demem😁babamın memleletini soyluyorum
01 Yorumla
+1 yılo an nerde oldumsa onu soylerim o kadar sikinti yok
00 Yorumla
+1 yılKendi doğup büyüdüğüm yeri söyler, sonra da babamın doğduğu yeri söylerim. Annemle babam aynı yerde doğdular.
00 YorumlaBen 19 yasindayim ist luyum ama 13 yildir giresunda yasadigim icin soranlara giresunluyum diyorum cogu kisi de beni giresunlu bilir
00 Yorumla
+1 yılBen dogdugum yeri soyluyorum annem babam makedon gocmeni
02 Yorumla- +1 yıl
Neresinden makedonyanin?
Herzaman baba tarafi söylenir ayrica kimlikte baba soyadi taşiyor
02 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,7b cevap paylaştı.
+1 yılikisi de aynı memleketli onun için sıkıntı yok... iyi bayramlar burada
02 Yorumla- +1 yıl
*bu arada
+1 yılbiz tamamen bulgar gocmeni oldugumuz icin dogdugum yeri soylerim
01 Yorumla
+1 yılannem babamda aynı şehirli olduğu için problem olmuyor :D
00 Yorumla- Devamını Gör (134)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026