Nasıl emin olabiliyorsunuz bir tanrının olmadığına
(şimdi bu sorudan benim bir tanrının varlığına inandığım çıkmıyor ama yine de öyle anlayan varsa diye söylüyorum tanrı var mı yok mu bilmiyorum)
Nasıl emin olabiliyorsunuz bir tanrının olmadığına
(şimdi bu sorudan benim bir tanrının varlığına inandığım çıkmıyor ama yine de öyle anlayan varsa diye söylüyorum tanrı var mı yok mu bilmiyorum)
İnanç, tamamen kişisel bir tercihtir. Evet, Yaratıcı Gücü, somut olarak ispat etmek, asla mümkün değildir. Fakat bilimsel araştırmalar, inanmak istemesek dahi, onca dnanın, mitokondrinin bir araya gelmesi ile bir sineğin oluşamayacağını söylüyor. Zaten, insan ateist olsa bile ; kendi aklının, ruhunun, mantığının varlığını hiçbir zaman inkar edemiyor. Ben de gençken, kendimi ateist, deist şucu buxu zannettim. İnanın ki, vicdan tatmin olmuyor. En azından benim ki olmadı. Pireye kızıp yorgan yaktığımı da ; Kur'an-ı Kerim'in mealini, hikmetini anlayarak okuyunca, anladım.
Hangi bilimsel araştırmalar söylüyor bunu allah aşkına?
Genetik, moleküler biyoloji gibi bilim dallarını duymamış olabilirsiniz. Bir yumurtadan, bir canlı civciv çıkmasını sağlayan öğe ; sadece o yumurtanın belirli bir sıcaklıkta, 21 gün çevrilerek bekletilmesi mi? Yahut neden yüzbinlerce yıl, vişne çiçek açacağı tarihi şaşırtmıyor, ceviz ağacından vişne çıkmıyor gibi, yüzbinlerce soruya ; bilimsel cevap bulabildiniz mi? Yani vişneyi oluşturan aminoasitler, dnalar vs rastgele mi hareket ediyor?
Off cahille sohbet
Cevap veremediğim için değil anlamicağın için
1. Şık benim anlamayacağım...
2. Şık da sizin bir cevabınızın olmaması.
Evet, varsa bilimsel bir cevabınızın, buyurun paylaşın. Ben anlamasam da, başkaları anlar. Başka Müslümanları ateist yapabiliriz. Ve gerçekten, bilimsel cevap verirseniz, inancımı değiştirmem dahi, hem anlayabilir hem de sizi takdir edebilirim. Hodri meydan.. Bekliyorum.
Olmadığına inanmak icin bir kanıtın gerekliliğine ihtiyaç yok. Yok deniyorsa yoktur. Hayatın olağan işleyişi üzerinde bir eli yok, etkisi yok. Var diyen için vardır, yok diyen için yoktur, nihayetinde her iki ihtimale inanmanın bir yanlışlığı da yoktur.
İnanmakta sorun yok zaten ama bilemezsin sonuçta sırf etkisi olduğunu düşünmediğin için saçma değil mi? Deistler de etkisi yok ama var diyor sonuçta onlar da ateist olsun o zaman. Her iki ihtimale inanmanın bir yanlışlığı kesinlikle yok ama böyle düşünüyorsan zaten ateist değilsindir
Emin değiller ki, onlar da olmadığına inanmışlar. Özelden genele gidiyorlar. Mesela bu dünyada doğaüstü bir şey yok o halde Yaratıcı da yok diyorlar. Tahmin yani. Bundan oldukça eminler. Naturalistler yani.
Tamam işte anca tahmin olur yani bilinmiyor sonuç olarak. Dünyada doğaüstü bir şey yok o yüzden tanrı yoktur herhalde demek saçma değil mi çünkü tanrı belki de deistlerin düşündüğü gibi bir tanrıdır belki de zaten bir şeye bir etkisi yoktur nerden bilicez
Cevap
7Cevap
Bu ülke beni dinden soğuttu ateistliğe geçtim kafam rahat 2 yıldır cenabetim Haram yiyor zina yapıyor herşeyde serbestim ohhh Ateist olmasam bunları yapamazdım
Tamam da bunun için ateist olman gerekmiyor dine inanmaman yeterdi shdhhs
Dine inanmaman yeterdi demissin ama zaten ateistlik bu değil mi
@Sjdkajqsjdlajqksjx hayır ateistlik bu değil. Ateistler tanrı yoktur diyor
Tanrının kesin olduğunu nerden biliyorsun ya denge var diye sen de fazla abartmıyor musun hshsh
mantıklı gelse de ateist değilim ben
bir ara agnostik olmuştum ama
olduğuna inanıyorum ben deistim son kararda
Niye olduğunu düşünüyorsun peki
hayatımdaki mucizelerden sanki biri yardım ediyor
İsteyen inanır isteyen inanmaz ölümce herkes kendi bacağından asılacak sadece herkesin inancına saygı duyun yeterli
Saygı duyuyorum zaten sadece anlamıyorum ne biliyorsun da tanrı yoktur diyorsun djsjd
Öyle olduğunu düşünmüyorum gençler özenti olduğu için değil zeki olduğu için ateistler en azından çoğu öyledir dine inanmanın saçma olduğunu anlamışlar en azından ama ateistlik çok overrated bence bazıları farklı düşünse de ateist olduğunu sanıyor mesela
Şaka mı
Evet saçma bence ne var dhsh
Anlamadım da shshs
Onlar da inanç sahibi işin özünde. Tanrının var veya yok olduğuna iman etmek veya etmemek... İkisi de aynı.
Birde bazı ateistlerin "inanmak değil bilmek istiyorum" aforizmasını dillerine doladığına şahit olunca istemsiz gülme geliyor:d
Ağzınla popon yer değiştiğinde anlarsın var mı yokmu
çıplak gözle görülmemiş bir şeyin varlığını ispatlamak daha mantıklı olurdu.. ben de havada uçabiliyorum uçamadığımdan nasıl bu kadar emin olabilirsin
Bu biraz fanatizmle ilgili
Nasıl
Yobazliklari, akillarinin onune geciyor
Ateistler mi yobaz
Bu ulke geneli yobaz. Evet onlarda oyle
Bence işlerine gelmiyor
Ne işlerine gelmiyor
Tanrı kavramı insanlığın en büyük şizofrenisidir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?