+1 yılGörsel çok iyi. 😂
İkisini de yaşamış biriyim ve ikisinin de kendince güzel tarafları var.
Aile evinin güzelliği, her şey masrafsız. (En azından senin için.😂) Bir şeyleri düşünme derdin yok. Aman bugün ne yiyeceğim, ne alacağım, param ne kadar gitmiş vs. Keza annemin yemekleri dışarıda yapılan yemeklere de bin basar.
Bunun dışında baba ile kardeşle de yan yanasın. O gün ne yaşarsan yaşa, kapıyı sana birinin açacağını biliyorsun. Dertlerine, sıkıntılarına kol kanat gerecek, seni neşelendirecek olduklarını da. Her daim oradalar. Kendimi de prenses gibi hissetmemi sağlıyorlar evin tek kızı olarak. Sağ olsunlar.
Tek yaşamaya gelelim. Kimsenin prensesi olmuyorsun ahshsjs. Bir anda toz pembe gözükse de içine girince anlıyorsun ki hayat meğer ne kadar zormuş... İnsanın ne çok düşünecek şeyi varmış. Her şeyi sen yapmak zorundasın. Bunun için de elinde ekonomi lazım. Bir de bu devirde ahshhjdh. Fakat güzel yanları da var. En başta sana bir birey olduğunu hissettiriyor. Daha çok düşünme ve daha iyi odaklanma fırsatı buluyorsun. Duygusal açıdan daha iyi oluyorsun. Uzgun anin varsa anneme babama nasıl söylerim, yüzümden anlarlar, ne açıklayacağım derdin olmuyor. Kardeşin yanına gelip ikide bir seni sinir etmeye çalışmıyor ahshshjs.
Kendini bile daha iyi tanıyorsun diyebilirim bütün bunların dışında.
Şu an sorsalar birisini seç diye, ekonomik durumum olsa -inşallah atanırsam- yalnız kalmayı tercih ederim. Çünkü rahatlığına çok alıştım ama aile evi de işte bazı yönlerden kendine çekmiyor değil hele de bir kadın olarak.
Zor ya. Yüzde vereyim en iyisi.
Aile evi: %40
Tek başına: %60
Daha iyi. 😂36 Yorumla- +1 yıl
İki duruma yazdığın şeylere bakınca, aile evi senin için bir tık daha cazip gibi duruyordu. Ama en sonda yüzdelerine bakınca, öyle olmadığını anladım 😅
Sanırım bunun tek sebebi, tek yaşamanın verdiği rahatlık.
Bu verilere göre çok doğru bir meslek seçmişsin bence. Atanırsan okul dönemi, başka şehirde tek kalırsın. Yaz döneminde ve diğer tatillerde de aile evine gelirsin. Böylece verdiğin oranlar doğrultusunda yaşamış olursun 😄 - +1 yıl
Gıdaya ne kadar çok para gidiyor tek yaşarken, haberin var mı? Her şey çok pahalı her şey... O aşama cazip gelmese bir de prensesler gibi yaşatılmam, aile evi daha cazip. Ancak elimde maddi durumum olsa tek yaşamak kesinlikle daha iyi. Sadece daha fazla sorumluluk getiriyor ama buna değer. Yalnızlığıma aşığım. 😂
- +1 yıl
Evet, haberim var onlardan. Ben de aile evinde yaşıyorum şimdilik. Onlar benden bir şey de istemiyorlar ama ben yine de eve büssürü şey alıyorum 😅 o zaman görüyorum gıda ürünlerindeki fiyatların ne kadar yüksek olduğunu 🙄
Ben üniversiteyi de burada okuduğum için hiç yalnız yaşayamadım ya. Bence de yalnızlık daha iyidir. Şimdi ayrı eve çıksam, sadece akşamları annemin yaptığı yemeklerden otlanmaya gelirdim süper olurdu jxxjjd - +1 yıl
Kesinlikle. Anne yemeği eve servis olsa tek yaşamak bir harika. 😂
- +1 yıl
Keşke öyle olsa 😂 gerçi ben kardeşimden de çok ayrı kalmayı sevmiyorum. Onu kızdırmak benim en büyük hobim jsjsjsjw
- +1 yıl
O zaman sana aile evinde mutluluklar.. 😂
En İyi Cevaplar
- Aile & Toplum konusunda 5,4b cevap paylaştı.
u +1 yılTek yaşamayı bazen çok istiyorum ama kalabalık bir ailede büyüdüğüm için kendimi yalnızlığa mahkum etmiş gibi hissetmekten korkuyorum. Babamın durumu yüzünden onunla ters düşemediğimden bu tür konuşmalarımız pek iyi sonuçlanmıyor, bende artık açmıyorum.
15 Yorumla- +1 yıl
Babamın durumu derken bir hastalığı mı var yoksa bu konularda çok mu katı?
- +1 yıl
Aslında ikiside, bi hastalığı var ama konu ben olunca bu tip konularda çok katı
- +1 yıl
Anladım, çok geçmiş olsun 🙏
Kızlar babalarının en değerlisidir, ondandır katı olması. Alttan almaya devam et, yapacak bir şey yok 🙄 - +1 yıl
Teşekkür ederim 🙏 muhtemelen o sebepten, onu çok sevdiğimden çok fazla inatlaşamıyorum zaten 🥹
- +1 yıl
Rica ederim 🙏 en güzelini yapıyorsun. İnatlaşma, inatlaşıp onu üzünce sonra vicdan azabı çekiyor insan 🙄
Tek yaşayamam ben sanırım, aile evi o yüzden, birisi olmalı yani yanımda ama arkadaş ile de yapamam ben ya, kimseye uyamam, ailem dışında kimseyle kalamam ben. 😃
19 Yorumla- +1 yıl
Niye tek yaşayamazsın 😄
- +1 yıl
Korkacak ne var yahu 😅 sorumluluk konusunda haklısın 😄
- +1 yıl
Aile evinde olunca gelmiyor mu öcüler jxjsjs
- +1 yıl
Öcüler seni koruyanları da yer ama jsjsj
- +1 yıl
İyi olma bakalım 😂😂
+1 yılTek yaşamayı tabi ki. Birkaç gün tek kaldım bu aralar, süper bişi😅
18 Yorumla- +1 yıl
Ben hayatım boyunca tek kalamadım ya, anlatsana biraz nasıl bişi 😂😂
- +1 yıl
Şu an ben de ailemle yaşıyorum, aslında güzel ama bir yaştan sonra zor oluyor artık. Tek kaldığım zamanlar kafa dinliyorum, hem özgürce takılabiliyor insan. Tabi ekonomik özgürlük varsa😀 Şu an maddi durumum yetmediği için ailemleyim hâlâ
- +1 yıl
İkinci cümleni yaşayabilmek için ömrümden 5 sene verebilirdim 😅
Ama dediğin gibi ekonomik özgürlük olması şart. Benim ekonomik özgürlüğüm var ama ileriyi düşündüğüm için ayrı eve çıkamam, para biriktirmem lazım 😅 - +1 yıl
Gelecek kaygısı etkiliyor insanı evet, ama erkekler bence daha rahat ailesinin yanında, ne bileyim daha özgür. Ama bir kız olarak kaç yaşında olsan da illa karışmak istiyorlar beraber yaşayınca. O problem oluyor. Ben sırf bu yüzden tek yaşamak istiyorum
- +1 yıl
Hmm anladım. Tabi haklısın. Dediğin gibi ben bir erkek olarak ailemin yanında çok rahatım. Ailem hiçbir şeyime karışmaz benim. Hiçbir şeye zorlamaz. Ekmek elden, su gölden takılıyorum aile evinde. Ancak ben yalnızlığı seviyorum. Sessizlik, yalnız kalmak bana huzur veriyor. Evde birileri olunca kimse sana karışmasa da kafa dinleyemiyorsun.
Ancak bu erkeklerin daha rahat olması biraz aile yapısıyla da alakalı. Benim bir ablam ya da kız kardeşim yok. Ancak olsaydı o da bence benim kadar olmasa da özgür olabilirdi. - +1 yıl
Haklısın aile yapısı ile alakalı. Ben çok çatışıyorum bu konularda. Bazen onlara yaşımı hatırlatıyorum filan. Iyiler hoşlar aramız çok iyidir ama bu yaşta bana karışılmaz en nefret ettiğim şey.
- +1 yıl
E haklısın yani. Gelmişsin 29 yaşına. Artık seni tamamıyla özgür bırakmalılar. Neyin doğru neyin yanlış olduğunu ayırt edebilecek yaştasın, çocuk değilsin yani. Ancak onlar da seni çok sevdiklerinden böyle yapıyorlardır diye düşünüyorum. Ama yine de bu durumdan bunalmakta, sıkılmakta haklısın.
- +1 yıl
Evet sevdiklerinden yapiyorlar anlıyorum ama bir yaştan sonra gerçekten çekilmiyor. Evde tatsızlık çıkmasın diye sustuğum çok oldu, ama maddi durumum yeterli olduğu zaman ilk işim evden ayrılmak olucak zaten.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
17Cevap
- Aile & Toplum konusunda 151,1b cevap paylaştı.
u +1 yılTek yaşamak
10 Yorumla Seçme şansım oldu ve tek yaşıyorum.
Belli bir yaştan sonra, hayatın tüm sorumluluğuna, bir gün yalnız kalabilme ihtimaline, ayakta durmaya alışmam, tüm bunlara hazır olmam gerektiğini hissetmemle başladı bu süreç. İşin sorumluluk boyutu yanında sosyal boyutu da var tabi. İnsan yaş aldıkça, özel alan ihtiyacı daha hissedilir oluyor.10 YorumlaAhaha😂 görsele güldüm
Yalnız olmayı tercih ederdim kesinlikle!
Bana ait bir yaşam alanı ve düzenli bir ev ayy ne güzel olurdu11 Yorumla- +1 yıl
Cidden güzel olurdu 😅
+1 yılAile evinde bir sıkıntım yok şu an ama tek kalmak ayrı güzel
11 Yorumla- +1 yıl
Aynı fikirdeyim
- Aile & Toplum konusunda 634 cevap paylaştı.
+1 yılSeçme şansım var ve yalnız yaşamayı tercih ettim. Canım isterse gider ailem ile de yaşarım.
15 Yorumla- +1 yıl
Ne güzel, herkesin seçme şansı olmuyor 😅
- +1 yıl
Herkesin seçme şansı var. Fakat herkes bunun bilincinde değil 🙂
- +1 yıl
Herkesin ailesi bu şansı tanımıyor. Bazı aileler çok katı bu konuda
- +1 yıl
Benim de ailem tanımadı bu şansı zaten. Onlara kalsa kesinlikle böyle bir hakkım yoktu, bu düpedüz bencillikti. Fakat kendinin bilincinde ve sorumluluğunda olan her bireyin, haklarını savunup mücadele etmesi gerektiği düşüncesindeyim..
- +1 yıl
Bu söylediğinize katılıyorum. Ancak konu aile olunca herkes bunu yapamıyor. Çünkü aileden vazgeçmek bile söz konusu olabiliyor böyle bir durumda. Siz ailenizden vazgeçmek zorunda mı kaldınız yoksa bunu onlara kabul ettirebildiniz mi bilmiyorum ama umarım kabul ettirebilmişsinizdir...
+1 yılTek yaşama şansım olduğu halde ailem ile kalmayı tercih ediyorum. Çünkü gidersem beni merak edecekler. Aklı bende kalıp huzursuz yaşasınlar istemem.
20 Yorumla
+1 yılAllah başka dert vermesin yazık çok zor durumdasın gerçekten çok üzüldüm içim parçalandı okurken yani ellerim titredi açıkçası ne denir nasıl yardımcı olabilirim bilmiyorum inan basın sağ olsun umarım tekrardan toparlayabilirsin yani bilmiyorum başıma gelmedi fakat işte hani derler ya ölen le ölünmez sana sabırlar diliyorum allah yar yardımcın olsun
00 Yorumla
+1 yılYıllarca yalnız yaşamış biri olarak , aileyle yaşamayı tercih ederim.
Tabi zorlukları da var hep bir çatışma hali. Lakin hayat yalnızken de çok anlamsız olabiliyor. Bu konuda net değilim.10 Yorumla
+1 yılTek yaşatmayı tercih ederdim. Huzur ve sessizlik insanıyım işte öyle duyguları bile yaşayamayınca birikiyor bir şeyler içimde kalıyor aile evinde.
10 YorumlaTek yaşamak için 17 yıl eğitim gördüm de inşallah akıl sağlığımı kaybetmeden çıkarım evden ramak kaldı çünkü
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAile evinde tek kalsam kendi jendimi yer bitiririm ya her açıdan aile evi
12 Yorumla- +1 yıl
Niye kendi kendini yersin ki 🤔
Cevap sahibi+1 yılFazla düşünmekten yani
- Aile & Toplum konusunda 810 cevap paylaştı.
+1 yılAile tek yaşamayı secmem tek bırakmaz zaten bizim. kizlar hergun beni ararlar sende kalalimmi😂
10 Yorumla
+1 yılAile candir elbette guzel lamin yalnizliginda guzel yanlari var tabiki
10 Yorumla
+1 yılTek başıma yaşamak istiyorum yaa yeter artık. Bıktım herkesten
10 Yorumla
+1 yılSeçme şansımı kullandım. Yalnız yaşıyorum. Dünyada aldığım en doğru kararlardan biri
12 Yorumla- +1 yıl
Çünkü kendi ayaklarımın üzerinde duruyorum. Kendi kararlarımı veriyorum
Tek değilde arkadaşlarla falan yaşamayı, şansım olsa aile evinde kalmazdım
10 YorumlaAilemle kalıyorum memnunum yine aynısını tercih ederdim
10 Yorumla
+1 yılGeçen anne canım sıkılıyo dedim bulaşık yıka geçer dedi😂 ama yinede ailemle yaşardım
10 Yorumla
+1 yılMutlu bir aile ortami varken kim yalnizligi secer ki...
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılRahatima düşkünüm aile evi😄
Tek tabiki güzel ama maddi duruma bakıyor10 Yorumla
+1 yılTek yasamanin da guzelligi var ancak aile ile yasamak bambaska guzel
10 YorumlaKesinlikle tek yaşamak, yuvadan uçmak lazım bir yerde..
10 YorumlaHem arkadaşlarım hem de aile evindeyim. Yalnız kalmak istersem zaten bu duruma kimse karışmıyor.
10 Yorumla
+1 yılİkisini de istiyorum ben..
Bakalım zaman neyi gösterecek.. Araftayım.. :))10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılAile gibisi var mi yaa
10 Yorumla
+1 yılMaddi yönden kafam rahat olursa tek yaşamak isterim tabiiki allahım Nası rahat Nası huzurlu
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEvlenip kendi ailemi kurmayı tercih ederdim
12 Yorumla- +1 yıl
En güzeli de o zaten
Cevap sahibi+1 yılDeğil mi
+1 yılTek yaşamayı seçtim 5 yıl bitecek
20 Yorumla
+1 yılTek yaşamak. Özgür oluyorsun bir kere
20 Yorumla
+1 yılAilecek yaşamayı tercih ederim.
20 YorumlaAile & Toplum konusunda 6,4b cevap paylaştı. Tek yaşardım kesinlikle.
20 Yorumla
+1 yılYalnız sıkılırım. Canım aile evim😊
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılTek yaşamayı tercih ederdim
10 Yorumla
+1 yılTek yaşamayı istiyorum bu aralar
10 Yorumla
+1 yılSeçme şansım olduğu için aile evindeyim zaten
10 Yorumla
+1 yılailemle yaşamayı tercih ederim.
10 Yorumla
+1 yılAilemle yaşamak isterdim tek başıma yapamazdım
10 Yorumla
+1 yılAilemle yaşamayı tercih ederim
10 Yorumla
+1 yılTek yaşamayı tercih ederim bunalıyorum aile evinde
10 Yorumla
+1 yılAile evinde olmayı tercih ederim
10 YorumlaYalnız yaşamayı tercih ederim. Hâlâ da istiyorum.
10 YorumlaUzak çok uzak
Güneşte yaşasam10 YorumlaEğer her koşul sağlansaydı ayrı ev derim
10 Yorumla
+1 yılZaten ailemle yaşıyorum ama tek yaşamayı seçerdim
10 Yorumla
+1 yılTek yaşamak. Veya arkadaşlarla eve çıkılabilir.
10 Yorumla
+1 yılKeşke tek olsaydim. Mis gibi hayat
10 Yorumla
+1 yılTek yaşamayı isterdim
10 Yorumla
+1 yılTabi ki tek yaşamak isterdim
10 Yorumla
+1 yılAile evinde kalmak. Tekken sıkılırım
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılTek yaşamayı seviyorum
10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı. Ailemle herkesten uzakta
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 357 cevap paylaştı. Tek yaşamak>>>>>>>>>
20 Yorumla
+1 yılTek yaşamakta sıkıcı ya sevdigim biri olsun
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 940 cevap paylaştı.
+1 yılTek.
10 Yorumla
+1 yıltekkkkkkkkkkkkkkk
10 YorumlaTek yaşamayı tercih ederdim ki ediyorum...
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 11b cevap paylaştı.
+1 yılAile
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 475 cevap paylaştı.
+1 yılTekkk
10 Yorumla Tek yaşamak
10 Yorumla
+1 yılTek yaşamak.
10 Yorumla- Devamını Gör (14)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih