• Keşfet
    KızlarSoruyor'da şu an neler oluyor, hemen gör.
  • Yapay Zeka
    Yapay zeka fenomenleri sorularını cevaplıyor, hemen sor!
  • Popüler
    Günün çok konuşulanlarına göz at.
  • Sorular
    İlgini çekebilecek sorulara cevap paylaş.
  • Benceler
    İlgini çekebilecek Bence'leri keşfet.
  • BiBilenler
    Alanında uzman profesyonel BiBilenlere danış.
  • Anketler
    İlgi çekici anketlere oy ver, gündemi belirle.
  • Zirvedekiler
    Zirvede kimler var? Toplulukla tanış!
  • İletişim
  • Yayın İlkeleri
  • Site Sözleşmesi
  • KVKK Aydınlatma
  • Etiketler
  • Tüm Sorular
Google Play Apple Store
Konular (34) Tümü
  • Aşk İlişkileriAşk İlişkileri
  • YKS2026YKS2026
  • GündemGündem
  • Dünya KupasıDünya Kupası
  • Güzellik & BakımGüzellik & Bakım
  • Alışveriş & HediyelerAlışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım ÖneKızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & SeyahatTatil & Seyahat
  • ArabalarArabalar
  • Astroloji & BurçlarAstroloji & Burçlar
  • Eğitim & KariyerEğitim & Kariyer
  • GamerGamer
  • Moda & StilModa & Stil
  • SporSpor
  • Evcil HayvanlarEvcil Hayvanlar
  • Müzik & EtkinlikMüzik & Etkinlik
  • Kültür & SanatKültür & Sanat
  • Para & EkonomiPara & Ekonomi
  • MagazinMagazin
  • Diziler & FilmlerDiziler & Filmler
  • Cilt BakımCilt Bakım
  • Kişilik & KarakterKişilik & Karakter
  • Saç BakımSaç Bakım
  • Çocuk & EbeveynÇocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçmeYeme & İçme
  • Cinsel YaşamCinsel Yaşam
  • İnternet & Teknolojiİnternet & Teknoloji
  • Ev & YaşamEv & Yaşam
  • Kadın EmeğiKadın Emeği
  • Özel Günler & HijyenÖzel Günler & Hijyen
  • Aile & ToplumAile & Toplum
  • Diyet & BeslenmeDiyet & Beslenme
  • SağlıkSağlık
  • DiğerDiğer
Keşfet
Kizlar Soruyor'da hem kızlar soruyor, hem erkekler soruyor!
Doğru ve güzel yazılmış soru başlığı daha çok cevap demek. En az 15, en çok 131 karakter.
Detay Ekle Sorunu detaylandır, görsel ya da anket ekle, gizli üye ol.
Başlık desteği al
Başlığı daha iyi yazmama yardım et.
0 / 131
Giriş Yap / Üye Ol
Konular(34)
Tümü
  • Aşk İlişkileri Aşk İlişkileri
  • YKS2026 YKS2026
  • Gündem Gündem
  • Dünya Kupası Dünya Kupası
  • Güzellik & Bakım Güzellik & Bakım
  • Alışveriş & Hediyeler Alışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım Öne Kızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & Seyahat Tatil & Seyahat
  • Arabalar Arabalar
  • Astroloji & Burçlar Astroloji & Burçlar
  • Eğitim & Kariyer Eğitim & Kariyer
  • Gamer Gamer
  • Moda & Stil Moda & Stil
  • Spor Spor
  • Evcil Hayvanlar Evcil Hayvanlar
  • Müzik & Etkinlik Müzik & Etkinlik
  • Kültür & Sanat Kültür & Sanat
  • Para & Ekonomi Para & Ekonomi
  • Magazin Magazin
  • Diziler & Filmler Diziler & Filmler
  • Cilt Bakım Cilt Bakım
  • Kişilik & Karakter Kişilik & Karakter
  • Saç Bakım Saç Bakım
  • Çocuk & Ebeveyn Çocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçme Yeme & İçme
  • Cinsel Yaşam Cinsel Yaşam
  • İnternet & Teknoloji İnternet & Teknoloji
  • Ev & Yaşam Ev & Yaşam
  • Kadın Emeği Kadın Emeği
  • Özel Günler & Hijyen Özel Günler & Hijyen
  • Aile & Toplum Aile & Toplum
  • Diyet & Beslenme Diyet & Beslenme
  • Sağlık Sağlık
  • Diğer Diğer
Kızlar Bir Adım Öne Tatil & Seyahat Arabalar Astroloji & Burçlar Eğitim & Kariyer +28
Aile & Toplum

Şeriat nedir? Şeriatta nasıl yaşanır?

Gizli Üye
Gizli Üye
(36-45)
Takip Et
Facebook
Twitter
WhatsApp
00
Yapay Zekaya Sor
Biraz bilgi verir msiniz şeriat hakkında?
Şeriat nedir? Şeriatta nasıl yaşanır?
Nedir Soruları Nasıl Soruları
Beğen
Paylaş
Takip Et
Cevabın nedir?
Cevabın nedir?

En İyi Cevaplar

• xenon759
    xenon759 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 34
    +1 yıl

şeriat = İnsanın beğendiği sevdiği bütün kurallardır.
    anne ve babaya saygı , büyüklere saygı, küçüklere sevgi, 5 vakit namaz, oruç tutmak, kurban kesmek, sahip olduğun eşinin Allah cc emaneti olduğunu bilmek... güzel olan herşey şeriattir.

şimdi 4 kadın alma meselesine gelelim :
    KURAN-I KERİMDE 4 KADINA KADAR MÜSADE VAR. TABİ BULABİLİRSEN. ama kesinlikle zorla, zorbalıkla değil , zorla kadın almaya kalkan sopayı yer ;)

OLAYI AÇALIM:
    1-bugünlerde 4 kadın alman imkansız hiç bir kadın kabul etmez.
    2- Müslümanlar nasıl alabiliyordu 4 kadını , bir savaşta binlerce erkek şehit oluyordu. erkek nüfusu azalıyordu. bu durumda kadın nüfus erkek nüfus'un 4 katını veya daha fazlası kadar oluyordu. Bir çok kadın çocukarıyla dul kalıyordu. Böyle bir durumda da 2-3 veya 4 kadın bir erkekle evleniyordu. Erkeklerde şimdi ki gibi poşet erkekler değil. Sonuçta en sevdiği savaş arkadışının hanımıyla evleniyordu. O kadına ve çocuklarına en güzel şekilde Allah cc emrettiği şekilde davranıyordu çünkü kalplerde Allah cc korkusu vardır. Zulüm yoktu. kaynak; Coğrafya kitapları, İslamı tasavvuf kitapları

İNŞALLAH BU KONUYA AÇIKLIK GETİRMİŞİMDİR.

insan idam etmeye gelelim onuda cevap kısmında yazıcam.

2
    1 Yorumla
    • xenon759
      xenon759
      +1 yıl

idam etmek, diğer ismi kısas:
      Arkadaşlar şeriat'in getirmş olacağı en güzel şeylerden biride budur.
      OLAYI ŞÖYLE ANLATALIM:
      Adamın kardeşi öldürülüyor, onun kerdeşi öldürülüyor derken olay kan davasına dönüyor. Bir olayda 1 kişi öleceğine yüzlerce kişi ölüyor.
      şeriate göre öldüreni öldürmek var ama onu sen öldüremezsin. Hükmü kadıalr verir. Sen öldürürsen buyuk günaha girersin. ve kan davalarının başlamasına sebebp olursun. Kadı öldürürse kan davası olmaz. Çünkü Devlet verdi ölüm kararını yani ailelerin birbirine düşmanlığı kalmaz ;)
      birbirlerinin canına kasıtları olmaz. Yani şeriat 100 kişi öleceğine 1 kişi ölsün diyor. yani huzur ve mutluluktur şeriat.

BÖYLE OALYLAR BAŞINA GELEN ARKADAŞLAR ÇOK ŞERİATIN KIYMETİNİ ÇOK İYİ BİLİR.

Yorumla

En İyi Cevaplar

• eskici34
    eskici34 Takip Et
    Xper 4 Yaş: 31
    +1 yıl

Şeriat ; Allah azze ve celle nin kısacası nizamı ve kurallar bütünü. Şeriat ın kaynağı ayet ve sünnettir. Şeriat ise yönetim sistemi olarak uygulanması , şeriatı farklı bir alana çekiyorki bunun en güzel örnek efendimiz döneminde yapılmış. Şeriat kesinlikle savaş ile değil tebliğ ile islamı anlatarak öğreterek gelebilir.
    İman dolu bir ümmet olduktan sonra zaten şeriat gelecektir.
    Şuanda şeriat sisteminin uygulandığı veya gerçek şeriatın uygulandığı bir islam ülkesi mevcut değildir.
    Şeriat ta gümümüz meseleleri için içtihad vardır yani günümüzde ortaya çıkan sigorta mesela. burada ilim meclisi kıyas yaparak kuran ve sünnet izinde kararını verir.

5
    2 Yorumla
    • ZamaneErkeği
      ZamaneErkeği
      +1 yıl

Durum budur guzel acikladin

Yorumla
    • xenon759
      xenon759
      +1 yıl

malezya var. Şeritatle yönetiliyor bünyasinde yaşayan bir çok din var dünyanın en huzurlu devleti

Yorumla
  • dersim624
    dersim624 Takip Et
    Xper 7 Yaş: 32 , eic 62%
    +1 yıl

Yobazlarin kendini Allah zannettigi ve bir ülkeyi yönettigi bir sistemin adidir. Tecavüze ugrayan kadin tecavüzcüyle evlenmek zorundadir, aksi taktirde hapse giricektir. Kirbaç cezasini unutmayalim.
    Dinsiz olanlarin hapiste 5 vakit kirbaça maruz kaldigi ve aç susuz bir sekilde birakilip ölmesini bekleyenlerle doludur. Zinanin cezasi taslamadir. Molalarin yönettigi bir sistemdir.

4
    7 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Ancak Kuranda şeriat yer alıyor. Kuran'da yer aldığı için bu kadar kötülemek doğru mu sizce

Yorumla
    • dersim624
      dersim624
      +1 yıl

Allahin verdigi cani birtek Allah alir oyle degil mi? Peki neden seriat ülkelerinde bu sey mevcut degil, neden halkin cezalarini kedileri veriyor?

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Şu an bilinen bir şeriat ülkesi yok Ben olaya ortadan bakıyorum ne şeriatı savunuyorum ne de şeriatı kötülüyorum sadece doğrusu ne bunu öğrenmeye çaışıyorum

Yorumla
    • sameone
      sameone
      +1 yıl

taşlama yani recm şeriatta yoktur sizin gibiler saolsun ilsamiyeti öcü gibi gösteriyorsunuz. "Zina eden kadın ve zina eden erkekten her birine yüz sopa vurun; Allah'a ve ahiret gününe inanıyorsanız, Allah'ın dininde (hükümlerini uygularken) onlara acıyacağınız tutmasın. Müminlerden bir gurup da onlara uygulanan cezaya şahit olsun." (Nûr, 24/2)

Yorumla
    • Citadel
      Citadel
      +1 yıl

@sameone peygamberimiz zamanında bir kadına kendi talebiyle recm cezası uygulanmıştır.. Recm evliyken aldatan kadın veya erkeğe uygulanır..

Yorumla
    • sameone
      sameone
      +1 yıl

bu nasıl olabilir islamiyet insana değer verirken vahşice taşlamak... * Hz. Muhammed’in recm konusunda verdiği hükümlere ilişkin rivayetler var. Bunların doğruluğu nedir?
      Recm ile ilgili rivayetler, ravilerin bunları ne kadar doğru naklettiği konusunda ciddi kuşkulara yol açacak kadar birbirleriyle çelişkilidir. O kadar ki, raviler genellikle aynı olayı, birbirleriyle uzlaştırılamayacak kadar farklı şekillerde anlatabilmektedir. Öte yandan bütün bunlar neticede birer rivayet olup, Hz. Muhammed’e ait olduğu da kesin değildier, tahmindir. Kesin olan ise Kur’an’ın kendisidir ve Kur’an’da zina edenlere ceza olarak yüz celde (sopa) dışında herhangi bir ceza öngörülmemiştir.

www.haber7.com/.../360508-islamiyette-recm-var-mi-yok-mu
      daha ayrıntılısı

Yorumla
    • xenon759
      xenon759
      +1 yıl

hadi ordan dinsiz köpekelr sizi.
      Suriye de binlerce cocuğu ve masumu sizin gibi şerefsiz alevi olan Esad öldürdü.
      dinsiz Din düşmanı aleviler. Geneli böyle istisnalarda var çok şahit oldum ama genel yapısı dinsizlik ve zulüm.

Yorumla
AI Persona’ya Sor
Tümü
Oyuna Geldik
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Baharizma
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kediliçe
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ne-She
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Driver Baby
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Smaçella
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bir İnci
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fikri Harika
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
KSCansu 💜
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Luna
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Eko Bey
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Profesör Bilgin
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
O-Pera
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Doğa Anne
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?

1

Cevap

12

Cevap

• AgresifEntellektüel
    AgresifEntellektüel Takip Et
    Xper 6 Yaş: 34
    +1 yıl

Şeriat din demektir kardeşim. islam demektir. Bir kimse Müslümanım diyen birisi şeriyat ile yönetilmeyi istemelidir. Çünkü Allahın getirmiş olduğu kanundur şeriyat dersek ki şu kulun yapmış olduğu kanun allahın bize seçmiş olduğu kanundan daha iyi (haşa) Allah Böyle düşünce ve söz söyletmesin. kafir oluruz. Keşke gerçek mana da şeriyat ile gönetilsek Emin Ol şeriyat diyince milletin aklına iran vs geliyor bunlarınkisi şeriyat değil. Allahın emirlerini ve yasaklarını iyi ce okuyup tartmak gerekiyor. Her gönü ile. yani şeriyat 1 kaç kelime ile anlatılabilecek bir konu değil. Kelime manası olarak Şeriyat = islam demektir Başka bir karşılığı olamaz İslamın getirdiği farzlar/yaptırımların bütünüdür.

2
    0 Yorumla
  • sameone
    sameone Takip Et
    Xper 6 Yaş: 37 , eic 57%
    +1 yıl

şeriat Kuran hükümlerini ele alan gerçekten adaletli eşit haklar veren islamın kurallarıdır. Günümüzde uygulanmamakla birlikte "4 karı alıcan" zihniyeti belirmiş kişiler tarafından kötü gösterilen yönetim şekli

4
    3 Yorumla
    • Rastaman
      Rastaman
      +1 yıl

4 kadın yalan değil ama :)

Yorumla
    • sameone
      sameone
      +1 yıl

o olay sanıldığı gibi değil diyorki eğer bakabileceksen birini diğerinden ayırmayacaksan birini diğer 3 ünden veya 1 inden ayırırsan daha fazla sever veya dinlersen direk zina Peygamber efendimiz (S. A. V) evet almuş 4 kadın ama zevceleri buyuruyorki biz asla yek vücut olmadık. Zevcelerinin çoğunu araştırırsanız eşi savaşta şehid olmuş bakıma muhtaç kimseler isimlerine kara çalınmasın diye himayesi altına aldığı kişiler

Yorumla
    • safranlı
      safranlı
      +1 yıl

kaldı ki 4 eş ile evlenme olayında soyle bisey var. kadın 2. ya da 3. eş olmayı kendi isteyecek. yani erkek istese de evlenmek isteyen kadın zaten bulamaz

Yorumla
  • Yıldız-Tozu
    Yıldız-Tozu Takip Et
    Xper 7 Yaş: 41
    +1 yıl

Ebeni ve tüm organlarını tersten görüyorsun. Saç telin veya vücudunun herhangi bir noktası göründüğü an, sokakta devriye gezen kadın polislerin kırbacı sırtında bitiveriyor. Eline erkek eli değerse anında asılıyorsun. Tecavüze uğra yine asılıyorsun. Başka yazayım mı, gerek var mı?

1
    2 Yorumla
    • safranlı
      safranlı
      +1 yıl

su anda dünya üzerinde şeriatla yonetilen bir ülke yok. bahsettıgın olayların cereyan ettigi ülke ya da ülkeler şeriat adı altında yapılan safsatalar ve zülümlerden ibaret

Yorumla
    • Yıldız-Tozu
      Yıldız-Tozu
      +1 yıl

Yahu bırakın bu işleri. Dünya'da gerçek müslüman ülke yok, gerçek müslıman yok, gerçek şeriat yok. O yok, bu yok. Ne var oğlum? Dininizi bilmiyorsunuz gelmiş nutuk atıyorsunuz. İşte Muhammed tam olarak Işid'in bugün yaptığını yapmıştır. Kafa keserek korkuyla yaymıştır dini. İslam hem böyleydi. Türkleri da Talkan ve Culcan'da katlederek müslüman yaptılar.

Yorumla
  • NurettinKırak1995
    NurettinKırak1995 Takip Et
    Xper 4 Yaş: 30
    +1 yıl

Şeriat kuran ile hükümdür ve kuranda kafa kesme yoktur sahte hadislerle bunu destekleyen araplara İslamdan bir söz:

''Masum bir insanı katleden tüm insanlığı katletmiş gibidir, masum bir insanı kurtaran ise tüm insanlığı kurtarmış gibidir.''

1
    0 Yorumla
  • FreesH
    FreesH Takip Et
    Xper 7 Yaş: 32 , eic 32%
    +1 yıl

İslami usullere göre yönetilen devlet şeklidir en genel tabiriyle

0
    0 Yorumla
  • ZamaneErkeği
    ZamaneErkeği Takip Et
    Bilge Yaş: 34
    +1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 372 cevap paylaştı.

Sen burada ki insanlarin kotu yorumlarina takilma onlar iranda ne gorduyse onu anlatiyorlar. Iran dogru seriat uygulamiyor. Eskici34 anlatti seriat o

0
    0 Yorumla
  • cathunter
    cathunter Takip Et
    Bilge Yaş: 31 , eic 43%
    +1 yıl

Kadinsan yasayamazsin.

4
    5 Yorumla
    • sameone
      sameone
      +1 yıl

cahiliye dönemiydi o kardeş. kadın ayak altından alınıp baş tacı edildi şeriatla hatta ayaklarınızın altına cennet serildi

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Ama recm etmek yani zina edeni taşlayıp öldürmek varmış şeriatta açıkçası ürktüm yaa

Yorumla
    • ZamaneErkeği
      ZamaneErkeği
      +1 yıl

Evli oldugu halde zina eden olayi net goren 4 sahit varsa o sekilde taslanir ki bu da nadir olur. Hem 4 dort sahit bulmak zordur hem de bu cezayi bilenlerler bu isi zor yapar. Bu Allah, i emri eger bekarsan sadece sopa cezasi var. Buna o yargiyla bakma sozdr seriat uygulayan devletler yanlis uyguluyo.

Yorumla
    • xenon759
      xenon759
      +1 yıl

Evli olmayan zina ederse öldürme yok.
      Evli olanlar zina ederse öldürme var.( Oda 4 tane görmüş şahit gerekiyor) IŞİD gibi bir teröristi size şeriat diye anlatmaya çalışıyorlar yıllarca.
      Osmanlı Devleti, Malezya şeriatle yönetildi. Malezya hala şeriatle yönetiliyor. Bünyesinde %18 hristiyan yaşıyor hayette hayatlarından memnunlar. Dünya uluslar arasında Dünya'nın en yaşanır ve mutlu ülkesi Malezya seçildi. IŞİD vb. bozuk topluluklar bizleri kandırmasın.
      şeriatte kadın mazereti varsa erkeği boşayabilir. Aziz Mahmut Hüdayi hz (k. s) veya Mevlana hz (k. s) hayatını araştırırsanız daha iyi görürsünüz.

Yorumla
    • Samirahe
      Samirahe
      +1 yıl

Cok biliyorsun ya mal

Yorumla
  • fuocoturco
    fuocoturco Takip Et
    Master Yaş: 40
    +1 yıl

şeriat Allahın kanunlarıdır inkar eden müslüman değildir kıssasa kıssas vardır

1
    0 Yorumla
  • ossuruklu
    ossuruklu Takip Et
    Xper 6 Yaş: 45
    +1 yıl

arap kültüründen başka birşey değil geri kalmış kültür

0
    2 Yorumla
    • safranlı
      safranlı
      +1 yıl

bilmedigin şeyler hakkında yorum yapma ossuruklu

Yorumla
    • xenon759
      xenon759
      +1 yıl

Şeriat : ossuruklu gibi insanların adam olma klavuzudur. Arapistan yarım adasınında açık giyindiğini bilirdin.
      Çarşaf İslamla gelen bir bütündür. Hep Türkler Hem Araplar bu emiri en güzel şekilde uygulamıştır yıllarca.

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

şeriat yöneticilerin hayatını yaşadığı ve diğer insanların kısıtlı yaşadığı bir yönetim biçimidir

0
    0 Yorumla
  • safranlı
    safranlı Takip Et
    Xper 5 Yaş: 36 , eic 34%
    +1 yıl

seriatın açılımı islam hukukudur

2
    0 Yorumla
  • sametjedi
    sametjedi Takip Et
    Xper 6 Yaş: 36
    +1 yıl

islamiyettir işte Gidilen yol manasına gelir

1
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

ŞERİ-AT yani kötülüğü at.

1
    0 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Şeriat nedir? Şeriatta nasıl yaşanır?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi

Bu paylaşımı beğenmene sevindik!

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?

Benzer Sorular

Soru: Şeriat nedir? 16 cevap verildi
Şeriat nedir bilen var mı? 4 cevap verildi
Şeriat ne demek biliyor musunuz? 15 cevap verildi
Şeriat nedir kısaca anlatır mısınız? 7 cevap verildi
Şeriat denince aklınıza ne geliyor? 16 cevap verildi
Şeriat söylemleri hakkında? 2 cevap verildi
Popüler İçerikler
  • En Güzel İnstagram Yorumları! Arkadaş Fotoğraflarına Çarpıcı Sözler
  • Kankanı telefona nasıl kaydedersin? En yakın arkadaş, kankayı rehbere kaydetme isimleri neler?
  • Rehbere Kaydetme İsimleri için Öneri Verir misiniz?
  • Instagram uygulamadan atıyor! Neden beni sürekli atıyor?
  • She/Her/They/Them/Him/He İngilizce Ne Demek, Anlamı Nedir?
  • Adres Başlığı Nedir, Ne Demek, Ne Yazılır?
  • Snap streak nedir? Snapchat St ne demek?
  • Btw ne demek acaba?
  • Instagram Gizli Hesap Görme Nasıl Yapılır? Instagram Gizli Hesap Görme Uygulamaları
  • Crush ne demek, ilişkiler için bir anlamı var mıdır?
Yeni Sorular
  • Kadınların emekle yaptığı tabloları sever misiniz?
  • Dış görünüş mü? zekâ mı?
  • Size hangi meyve ya da içecek söylerdim diyim mi?
  • Ruh eşiniz nerede sizce, yarım kalmışlık hissediyor musunuz yahu var mı böyle tamamlanma olayı falan🤷‍♀️?
  • Kırıldığınız hâlde güçlü görünmek sizi de yoruyor mu?
  • Siteden tanıştığın kişi ile evlenir misin?
  • Senden zor ayrılan bir sevgilin oldu mu?
  • Çaresizlik içinde karşıdan bir hamle beklediniz mi?
  • O kişi şimdi sana "barışalım" dese cevabın ne olurdu?
  • Sorunlarından kaçıyor musun?
  • Yardım
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Site Sözleşmesi
  • Yayın İlkeleri
  • KVKK Aydınlatma
  • Öne Çıkan Sorular
  • Site Haritası
  • Etiketler
Popüler Konular
Aile & Toplum Alışveriş & Hediyeler Cilt Bakım Çocuk & Ebeveyn Diğer Diziler & Filmler Eğitim & Kariyer Fal Gamer İnternet & Teknoloji Kişilik & Karakter Moda & Stil Özel Günler & Hijyen Saç Bakım Sağlık
Kızlar Soruyor, Kizlar Soruyor
©2026 KızlarSoruyor ™
Apple Store Google Play
{0} ile üye ol
YÜKLENİYOR...
YÜKLENİYOR...
Soru gözden geçiriliyor...
Site kurallarına uygunluk inceleniyor...
Son dokunuşlar yapılıyor, neredeyse hazır ✨