sizce baskılar islamiyetin kullanılması mı milleti dinsiz yaptı?

İstibdat özgürlüğe aydınlığa sebep oldu. Bu ülke 20 senedir Siyasal İslamcılar tarafından idare edildi. Bu 20 sene boyunca ülkenin başına dine karşı tutum sergileyen kişiler koysalardı inan ki bu kadar insanları dinden soğutamazdı. Artık neyin ne olduğunun herkes farkında. Bu toplum bir daha asla Siyasal İslamcıları yönetmesi için başa getirmez.
Ben traji komik buluyorum
Mustafa Kemal Atatürk'ün 100 yıl önce dini kullanarak insanları sömüren sistemi değiştirdi. Günümüzde de iktidar sahipleri siyasal islam idealini takip ederek muhafazakâr halkın sırtından geçiniyor. Aklı başında günümüz Türk gençleri Atatürk'ün yapmaya çalıştığı şeyin bilincinde ve onun değiştirmeye çalıştığı bu köhne sistemi bir kez daha tecrübe ettiler. Bu da atamıza olan sevgi ve saygımızı daha da arttırdı.
Katılıyorum
Osmanlı hanedanlığının fotoğraflarına bir bak bakalım hangisi dindar Osmanlının son yıllarında zaten dine bağlılık kalmamıştı. Kadınları gayet açık ve modern giyiniyorlardı. Enver paşanın torunu hanedan kızı Naciye sultanın dinine bağlı olmadığını söylüyor. Vahdettin kızı sabiha sultan ve kızları moda dergilerinde kapak fotoğrafları gibi resimleri var. Cumhuriyetle değiştirilmesi gereken reformlar yapıldı Benim en çok rahatsız olduğum konu Osmanlı zamanını hep kötü gösterilmesi bir kere de dedelerineze saygı duyun
Osmanlı hanedanlığı hakkında bir şey yazmıyordu orada fakat siz bilirsiniz. O dönem tekke ve zaviyelerdeki akıl tutulmasına değiniyordum ben sadece.
@Aydamira Osmanlı İmparatorluğu'nun hoşgörü politikasından şüphem yok. Hatta dünyanın aşırıya varacak derecede en merhametli imparatorluklarından birisiydi. Yıkılmasına sebep olan şeylerden biriside bunun milliyetçilik ayaklanmalarıyla kendine dönmesiydi. Ayrıca Osmanlı devletinde de birçok dini içerikli isyan çıkmıştır. Hatta birisi yükseliş döneminde ve ilk dini içerikli isyan, Şeyh Bedreddin isyanı. Tarih tekerrür ediyor ve etmesinin sebebi de hataların tekerrür etmesi. Cehalet bu topraklarda var oldukça dini kullanıp insanların üzerinden mevki, makam sahibi olan insanlar her daim var olacak. Din sosyal hayata nüfuz ettiğinde hep birilerinin iktidarına meşruiyet kazandırıyor. Bu yüzden ya Sekülerist bir toplum yapısı inşa etmemiz gerekiyor ya da şu dini insanlara adam akıllı öğretmemiz.
Bu konuda farklı düşünüyorum insanların bir taraf tutmaya zorlanması ne kadar saçma ben hem Müslüman hemde Atatürk 'ü seven bir kişi olamazmıyım ya da hem Atatürk' ü seven hemde Osmanlı tarihiyle övünemezmiyim. Bu sorudan yola çıkarak Atatürk din düşmanı mıydı?
Atatürk islami sevmezdi
Ama onun vatan haini olduğu anlamina gelmez
Kuran filan yasak değildi
Hatta diyaneti o temelini attı
Evet kendisi dinsizdi
Onun tek yaptığı akıl ve bilimi bu topraklarda geliştirmeye çalışmak
İşte bilerek taraf yapılıyor ben Atatürk ü vatan haini değil kahraman olarak görüyorum ama abdülhamid'i de ülkeyi kurtarmak için üstün çaba sarfettiğini düşünüyorum Çanakkale deki savaşın seyrini değiştiren Seyit onbaşının taşıdığı top bile Abdülhamid boğazları savunmak için hazırlattı bunları kimse bilmiyor.
Aynı abdulhamit donanmayı bitirdi
30 senede adam akılli bir donanma çıkarmadı
Bunun sonucunu çanakkale savaşında gördük
Taraf tutmuyoruz bu arada bro sakin ol
Kendin çalıp oynama
https://youtu.be/T3EfAIrFbwM
18 - 19 dan itibaren izle
Kendisi türkiyenin en büyük denizcilerinden
Hayati başarıları müthiş
Cevap
2Cevap
Komik. Zengin ama kötü birini görseniz paradan soğumazsınız ama dindar ve yanlışları olan birini görünce dinden soğuyorsunuz.
Kolayınıza geliyor desek daha doğru olur sanki.
Dini baskı aleti olarak kullanmak
Insanları soğutuyor
Para ile din bir mı
Din insanların dünyaya
Hatta dünya ötesi hayata
Bakış açısı demek
Ümit demek
Yok olanın tatmini demek
28 subatcilar islamiyete bu kadar zarar veremediler
Malum zihniyet
28 subatcilardan daha fazla zarar verdi
islamiyet zaten baskıcı diğer dinlerin toplanması ile ortaya çıkmış fetih anlayışı ile harmanlanmış 7-9 asırlarda toprak ve ganimet elde etmek için ideal bir ideoliji idi fakat günümüzdeki eklemeleri ile çağımıza hiç uygun değil
O aşkı naapsalar kazıyamazlar kalbimizden
Broom
Yasak kanka
Dene kqnkw
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?