Merhaba. 1 hafta sonra dügünüm var. Nişanlimin ailesiyle aram cok iyi beni cok severler sag olsunlar 2 senedir sürekli görüsüyoruz. Dügünde ve kınadaki tüm takıların bizde kalacagını söylediler fakat geçenlerde kayınpederim nişanlıma dügünde takılacak çeyreklerden bir tane vermemizi, onunla kurban alacagını söyleyince nişanlim da olur demis. Nişanlim ailesine düskün ve tek cocuk. Ailesine saygı duyuyor ve maddi olarak zor durumda birakmamak icin elinden geleni yapiyor. Aşırı ana kuzusu gibi düsünülmesin. Bu söylemi bana yanlıs geldi cünkü yeni evli olacagız ve balayı vs icin harcamalarımız olacak. Kayınvalideme sordum, eşinin altin istediginden haberi olmadığını söyledi sonra da 3-4 tane verseniz yeter dedi. Ki eşi 1 tane istemişken.. iyi niyetlerinden şuphem yok ama bu durum ilerde artmasın diye nişanlımla konuştum ailelerimize sürekli yardimda bulunamayız bizim de bir yuvamız olacak vs dedim. Bu konuda katı oldugumu aileler altın istediginde hayır diyemeyecegini söyledi. Sürekli yardımda bulunamayiz elbette dedi ama istediklerinde her iki aileye de verebilecegini söyledi. Sizce benim tutumum yanliş mi ne yapmaliyim?
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
yo gayet doğru bir tutum sergiliyorsun o altınlar ailelerinize değil size takıldı
Simdi 3 tane isterler verirsin alısırlarsa ardı arkası kesilmez
Yapma ya gelinle damadın mübarek hatırlarına mı taktılar o altınları yoksa anasının babasının zamanında taktıklarını geri mi getirip taktılar misafirler bal gibide ailesi için takıldı o altınlar faizsiz kredi gibi düşün ileride sizden geri isteyecekler taktıklarını.
Evet haklısın ama aile herşeydir bende aynı sorunları yaşadım eşim bekarken hep para göndermiş faturalarını ödemiş evlendik yine gönderdi lafım yok ama belli süre sonrq biz yetiremedik eşimde babası ile görüştü babası tamam gönderme ben hallederim dedi o gündür göndermiyoruz
Ailelerin biraz daha düsünceli olması gerekir sonucta bizler de geçim derdindeyiz. Kayınpederim de bir kere küstü mü ömür billah konuşmaz yapılanı unutmaz bunu yasamamak icin de nişanlim karsı gelemiyor babasina
İşin zor benimkide aynıydı sonra sonra ben ikna ettim gazladım her şey sende bitiyor küstürmeden çözmen lazım
Sizin de eşiniz karsı gelemiyor muydu nasil ikna ettiniz tartısmadan cözmenin bir yolu var mi? Bugun bi konusayim dedim hemen tartışmaya döndü konu
Bizde de hep tartışma oluyordu ama bir iki derken açık konuşayım kadınlığımı kulandım birqz burnu sürttü ama kabul etti çocuk oldu olmuyor yermiyor ailen yine gönder tabi ama her zaman olmaz dedim konuştu babamla öyle
İnsallah gerek kalmaz ama kalirsa sizin yönteminizi deneyeyim o zaman :) umarım aileler daha anlayıslı ve hosgörülü olur
Gerek kalır emin ol sadece bu konuda değil her konuda getek kalıyor evet ailerlerin bazen anlayışı önemli
Siz severek mi görücü usulü mü
Şimdide kullanabilirsin
Severek 2 bucuk senedir beraberiz. Ya tam olarak dediginiz seyi nasil uygulayabilirim iliskiye girmeden
Anladım ilişkiye girmediysen iyi etmişsin o konuda yani sadece ilişki değilki kadınlık kullanmak tavsiye veririm ücretsiz çeyrek istemem 😂
Cok iyi olur 😊
Çıkıyorum giziliden eklersen yazarım
Söz konusu para olunca hemen cirkinlesmissin
Gercekten boyle mi dusunuyorsunuz? Bakın ailelerimizi kenara atmiyoruz onlar her zaman baştacımız ama artik ben onun ailesi oldum yuvamiz ayri derdimiz ayrı. Anne babasini dusundugunden daha cok kendi evini düsunmesi gerekir ki ilerde sorun yaşanmasin. Sırf ailesine hayır diyemedigi icin yuvası dagılan kac aile var. Ki ben asla yardim etmicez demedim sürekli surekli benim altınlarimi isterlerse ben ne ile gecinicem? Cocuklarima nasil birikim yapicam
Abartmışsın ne istemişler sanki
Bugun 3 tane ister yarin bileziginin birini ver derler
3 çeyrek altın fazla değil..
Hep isteseler karşı çıkmanı anlarım fakat bir seferlik için göz ardı edebilirsin.
Haklisiniz. Daha dügün olmadan 3-4 ceyrek deyince ilerde önünü alamazsam diye korktum. Cünkü sırf erkek kendi ailesine bi sey diyemiyor diye ne yuvalar yıkılıyor Allah korusun
Bi de simdiye kadar altinlar sizin diyorlardi simdi istiyorlar o yuzden baştan düsüncemi bilsin istedim
Bu yönden çok haklısınız, baştan belirtmek gerek.
Bu çeyrek altını ise kurban bayramı için veriyorsunuz.
Sevap yönünden bakın😪
Fakat dediğiniz gibi ailesine her şeyi veripte çocuklarını aç bırakan bir insan çok kötü.