Tarihi tamamen ele alırsak medeniyet diye bir şey kalmaz bence çünkü kimisi diktatör kimisi oğlancı diye gider önemli olan şimdiki zaman Avrupa ülkelerinde maaş huzur adalet var mı var beyin göçü alıyorlar mı alıyorlar ülkedeki insanlar huzurlu mu huzurlu.
1
8 Yorumla
Soran
+1 yıl
@kemalistbirisi016 Günümüz Avrupa: 1) Korona sürecinde AB ülkeleri birbirine yardım etmeyerek, maske ve diğer sağlık ürünlerinin kavgasına düştüler. Fransa İtalya'nın maskelerine el koydu. Vay be ne medeniyet, 2) Avrupa ülkeleri birbirlerine yardım ederek dayanışma göstermek yerine, kendi vatandaşları olan yaşlılara bile 'Huzurlu ölüm hakkı' adı altında ölümü layık gördüler. Ne medeniyet ama ya 3) Özgürlük var dediğiniz ABD: 2003 yılında demokrasi vaadiyle Irak’a giren Amerika’nın demokrasi bilançosu ortaya çıktı. Irak İçişleri Bakanlığı, esir olarak tutulan Iraklı kadınların sayısını ve bu kadınların akıbetini açıkladı. Bakanlığın açıkladığı verilere göre esir olarak tutulan pek çok kadın tecavüze uğruyor. Vay be ne medeniyet. 4) İpsala’da, Yunanistan tarafından geri itilen 22 göçmenden 19 tanesi donarak öldü. Aylan bebeği ölüme terk ettiler. Ve bu Avrupa sakın kimseyi geçirme, gerekirse öldür diye Milyon Euro veriyor Yunanistana. Ne medeniyet ama. 5) Ukraynalılara bu kadar kısa sürede bu kadar kolaylaştırılmış imkanlar tanınmasına karşılık Suriye, Afganistan, Irak veya Afrika gibi dünyanın başka yerlerindeki silahlı çatışmalardan kaçanlar için AB'nin farklı bir uygulaması bulunuyor.
AB, Ukrayna'dan kaçanlar için "geçici koruma" statüsünü otomatik olarak verirken başka yerlerden gelenlerin yasal yollara dahil olarak iltica başvurusu yapması isteniyor. Gerçekten gözlerim kamaştı bu medeniyet karşısında 👌
3. Soru için cevabım Saddam sayesinde oldu bunlar sen kimsin abd kim her savaşta olduğu gibi bedelini halk özellikle kadınlar ödedi aynısı dağdada oluyor 4. En doğal hakları bu kim olduğunu bilmedikleri kişileri neden ülkelerine alsınlar sınır namus demektir namusa el uzatırsan ya vurulursun ya da donarak geberirsin 5. Arada kültür medeniyet farkı var birisi sığındığı ülkeye şükranlarını gösterirken (Türkiye'ye geldikleri ilk gün çöp topladılar) diğeri sadece huzursuzluk çıkarıyor (Milleti rahatsız etme konusunda uzmanlar hiçbir b*kada yaramıyorlar ülkeye faydaları yok) 1. tarzdaki kişiler varken kim neden 2. yi ülkesine alsın anca alan türkiye olur sonumuz ortada ful t@ciz haberleri alıyoruz umarım tutturduğunuz Allah vardır bunların hesabını sorar
@kemalistbirisi016 Kusursuz olan insanlar değil İslam'dır. Fatih döneminde niye insalar farkirlik çekmediler? Roma Medeniyetindeki bugün kü Avrupa Medeniyeti'nin temelinde kadınlar pazarda köle olarak satılıp, meyhanelerde dansöz kıyafeti ve kucaktan kucağa zorla sürükleniyorlardı? Erkek çocukları neden seks işçisi olarak kullanıyorlardı? Fatih Sultan Mehmet Han neden İstanbul'u işgal edince bu kadınların ve erkeklerin bir çoğu kendi rızaları ile İslam'daki adeti görünce İslam'a geçtiler? Demek ki neymiş her Fetih insanları öldürmüyor hatta kurtarıyormuş. Bugün Kur'an'a göre adam akıllı yönetilen bir ülke mi varda bugün kü insanların yaptığı yanlışları söylüyorsun. Avrupa ile yaptığın uyum sözleşmesi yüzünden bugün çocuk tecavüzcüleri , kadın cinayetleri aldı başını gidiyorsa bu senin anayasanın suçu. İslam'da kısas vardır. Bunların cezası ölümdür. Senin anayasan ise şen tecavüz mü ettin şen. Sen kadın mı öldürdün şen. Aferim sana şimdi mühebbet hapis ödülü vereceğim sana , bu sayede yatak, yemek barınak bedeva yaşayacaksın. Bu kıyağımı unutma bak. Dışarda kalsan ekmek almak için para bulmak zorundaydın. Sayemde her şey bedava diyor. Bir suçlu arayacaksan önce kendi Anayasa'ndan başla
Bunu ataları kılıç zoruyla müslüman olan birisinin demesi cidden komik sizinde farkınız yoktu kanka Atatürk döneminden öncesine kadar kadınların seçme seçilme hakkı yoktu ve ülkede oğlancılık yaygındı (Oğlan kelimesi günümüze osmanlı döneminden geldi ) hatta bunu yasallaştıranda osmanlıydı anayasada bile yazıyor bu ne huzurundan bahsediyorsun kadınların seçme seçilmeli hakkı olmadığı oğlancılığın yaygın olduğu ülkede huzur falan olmaz huzurlu olan varsa bile o sadece erkek milletidir çünkü güç tamamen onların elindeydi kadının söz hakkı yoktu Anayasa konusuna gelirsek katılıyorum haklısın dini sömüren yönetimle anca bu kadar oluyor
@kemalistbirisi016 tarihten bir haber birinin bana Atatürk'ü savunması çok komik 🤣 senin okuduğun MEB kıtalarından ibaret değildir tarih. Neden tarih kitapları anlatılırken belgelerle anlatılıyor hiç düşündün mü bunu? Bugün al eline bir tarih kitabı İtalya ile yapılan İşi anlaşmasının belgesini bulamazsın. Şöyle oldu böyle oldu hep yalan tarih. Tarihî kazananlar yazar. Sen belgeli tarih oku sonra yorum yaz bence. Okursan 12 Ada nasıl peşkeş çekilmiş, Kubilay nasıl Devletin kumpasına kurban gitmiş. Musul nasıl İngilizlere satılmış gerçekleri belgelerle oku da gözün açılsın biraz
Linke girme zahmetinde bile bulunmuyorum ben anayasaya güvenirim yalan uyduruk kaynaklara değil şunu paylaşıp noktayı koyuyorum Türkiye'nin selefi olan Osmanlı İmparatorluğu, 1858'de oğlancılığı suç olmaktan çıkardı. başka ülkelere sallamadan önce kendi ülkenin tarihine bakmalısın bence
Geçmişinden ders çıkaran her ülke medenidir. Ama Türkiye geçmişinden ders çıkarmıyor bilâkis sürekli geriye gidiyor. Ülkenin başındaki şizofren de ülkeyi Abdülhamid dönemine götürmeye niyetli
1
5 Yorumla
Soran
+1 yıl
Bu insanlar kendilerinden olmayan kımseyi insan olarak görmez. Sen yarın bunlarla savaşa girdiğinde, kaybedersek kadınlara kızlara ne yapacaklar sanıyorsun? Senin annnen bacın bunların eline düşsün istemezsin. Ama biz Türklerde İslam ahlakı olduğu için biz ise yenersek onların kadınlarına insan gibi davranırız. Fatih'in İstanbul'u aldıktan sonraki adaleti gibi yani. O yüzden ister geçmiş de bak ister şu an bak, onlardan değilsen insan değilsin Avrupa için. Bu bir gerçek ve böyle medeniyet olmaz
İşte onun adaletinden ders çıkarmıyoruz. Onun küçük yaşta nasıl eğitim aldığından ders çıkar mıyoruz. Eskiden medreseler de hem hakiki İslam dersi hem fizik, kimya, matematik, felsefe, biyoloji yabancı dil vb. Bir çok eğitim verilirdi. Şimdi medreseler sadece ibadethaneye döndü. Küçük yaşta fatih gibi yetiştirip , devlet yönetimine çocuk yaşta hazırlamak lazım. Şimdi ise lise bile bitirmemiş adamlar mecliste yönetim koltuğundalar. Böyle meclis olursa, ülke tabiki geriye gider.
@nujenzanistvan2 kardeş katli devlet ayakta kalması için şarttır. Eğer sen koltuğa göz diken kardeşleri öldürmezsen taht kavgası çıkar ülke yönetilmez. Ülke yönetilmez ise dışardan saldırılara açık hale gelir. Yenilirsen o kardeşlerinle birlikte sen de ölürsün ve bütün kadınlara tecavüz ederler, ülkendeki insanları köle olarak kullanırlar. 3-5 kardeşi mi yoksa bütün devleti kaybetmek mi daha mantıklı?
Batının lobisi var işte sende o yok. Katliamlarını , kirli yüzlerini açığa vuracak kadar güçlü olmana propaganda yapmana izin vermezler.
1
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Son araştırmalara göre müslüman nüfus artıyor. 2070 de en yaygın din İslam olacak bu yüzden. Yani nüfus çoğunluğunu elde edersek eğer dünyada çok şey değişebilir. www.google.com/.../haberler-dunya-39127472.amp
Avrupada medeniyet yok hele fransa beter bu konuda binlerce cezayirliler katletiler dahalem kabul etmiyorlar, ruanda da katliam yaptilar, afrikada katliam dahalemde sömürüyor diye biliyorum
Geçmişte biz daha medeniydik doğru ama şu ana bak şu an onlar bizden daha medeni şu anda.
1
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
Dostum bu insanlar kendilerinden olmayan kımseyi insan olarak görmez. Sen yarın bunlarla savaşa girdiğinde, kaybedersek kadınlara kızlara ne yapacaklar sanıyorsun? Senin annnen bacın bunların eline düşsün istemezsin. Ama biz Türklerde İslam ahlakı olduğu için biz ise yenersek onların kadınlarına insan gibi davranırız. Fatih'in İstanbul'u aldıktan sonraki adaleti gibi yani. O yüzden ister geçmiş de bak ister şu an bak, onlardan değilsen insan değilsin Avrupa için. Bu bir gerçek ve böyle medeniyet olmaz
Öyle bir şey yok kanka savaş zamanı tüm ordular işgal ettiği yerdeki kadınlara tecavüz eder 1 tane etmeyen millet askeri yoktur eğri oturup doğru konuşmak lazım.
Senin dediğin gibi olsaydı Osmanlı'nın da böyle çirkin fotoğrafları çıkardı. Osmanlı İslam ülkesi olarak kuruldu ve İslam'da tecavüzü bırak kadına bakmak bile haram. O yüzden sonrası bu kadınlarla evlilik yoluna gidilir İslam'da tabi bunun için kadının da rızası şart. Ya da evlenmek istemez ise mukatebe sözleşmesi yapılır ve resmi nikâhtan daha bağlayıcıdır. Kadın hizmetçilik yapar, sen de maaş ödersin ve kadının bütün kişisel bakım masraflarını karşılamak zorundasın. Kadın özgür kalmak isterse sana mukatebe bedelini verirse mecbur o kadını bırakmak zorundasın. Yani senin dediğin gibi sapık bir ataların yok senin. Kendi tarihini bir araştır önce. Kanuni bile tek eşle vakit geçiren bir padişahtı. O yüzden sadece Hürrem adı bilinir. Çünkü Türkler de oldu bitti tek eşlilik vardı. Çok eşlilik İslam ile gelse de biz bunu tam anlamıyla yerine getirmedik bu yüzden cariye sözleşmesi yaptık Müslüman olmayan kadınları müslüman yapmak için onlara iyi davrandık. Cariyeliğin amacı gayrimüslim kadınlara İslam'ı benimsetmek. Çünkü İslam da bir kişinin imanına vesile olmak demek güneşin üzerine doğup battiği herşeyden hayirlidir. Öyle sağdan soldan atıp tutmak yerine biraz okumak lazım
şu an bizden daha medeniler en azından kendi halklarına karşı
0
14 Yorumla
Soran
+1 yıl
Onlar için sadece kendi halkları var. Başkaları umurlarında bile değil. Kaldı ki pandemi de maske yüzünden birbirlerine bile girdiler. Fransa İtalya'nın maskelerine el koydu o derece bencil milletler
Olması gereken o önce kendi halkını düşünmek lazım bizimkiler dünya devi İngiltere'ye bile maske gönderdi hatta o dönem Türkiye de maske satışı da yasaktı bizim bulamadığımız maskeyi İngilizlere göndermek yanlış
@met96 Ben zaten hükümeti tasdik etmiyorum. İslam önce akrabandan yani kendi milletinden başla der ama muhtaç kişilere de yardım etmeyi emreder. Avrupa ise sadece kendi milletini düşünerek muhtaç bebekleri bile denizde boğulmaya mahkum bırakıyor sırf ülkeye gelmesin hiç bir müslüman diyerek. Halbuki o bebeklerin orada büyümesine müsade edilseydi belki ileride bir Aziz Sancar gibi bilim insanı olacaklardı. Yarın her hangi bir Avrupa devleti ile savaşa girsek ve kaybetsek emin ol tecavüz edildimedik kadın kız bırakmazlar. Biz ise öyle değiliz arkadaki fark bu. Biz insanlık dersi veren bir milletiz bu hayvanlaşmış yaratıklara
Bence doğru olanı yapıyorlar bu kadar Suriyeliyi bu ülkeye almak yerine sınırlara mayın ve keskin nişancılar koysaydık ülke daha iyi olurdu ben bu konuda Avrupa'yı destekliyorum ülke çıkarları daha önemli
@met96 İslam akıl ve mantıktan yanadır. Osmanlı hiç bir gelen sığınmacıları yan gelip yatırmadı. Ülkeye sadece kadın, yaşlı ve çocuklar alınıp, bilim için faydalı olacak kişilere imkân sağlanıp, vasıfsız eli silah tutan gençleri de ya içeriye almayacak sınırdan geçirmeyeceklerdi ya da bu gençlerin hepsini ülkeye asker olarak alacaktı hükümet. Bu sayede eline silah verip, Sınır ötesi harekatta ön cephede bu göçmenleri kendi vatanı için savaştıracaktı. Böylece bizim askerler orada şehit olmayacaktı. İnsan öldürmek yerine akıl ve mantık kullanılarak bu göçmenlerin daha verimli kullanılması taraftarıyım.
şu an Osmanlı mı var mevcut duruma bakalım Avrupa ülke çıkarı için insanları ölüme terk ediyor bizim ülkemizde gereksiz tipleri dolduruyor bize ne bırak ölsünler
@met96 masum bebeklerin suçu ne? Kadın, yaşlı, çocuklar ve insan sağlığına yararlı olacak doktorlar gibi vasıflı insanlar ülkeye katkı sağlar, eli silah tutan diğer kesim de asker ihtiyacı için büyük katkı sağlar. Bordo bereliler gibi evlenmelerini yasaklarsın. ABD nin şu an ki dışardan göç ederek gelmiş zencileri asker olarak kullandığı gibi kullanırsın. Osmanlı'nın yaptığı sistemi şu an Abd yapıyor.
Evet yeniçeriler dediğin gibiydi ama sonu kötü bitti. Bizim ülkenin askeri ve doktoru gerekli üçret verildiği sürece bize yeter bebekler ve kadınları belli bir sayıya kadar alınabilir ama 200 bini geçmemeli bu dünyada tek iyilik meleği bu ülke olmamalı diğer ülkeler de alsın almıyorlarsa biz üzerime düşeni yaptık gerisi bizi ilgilendirmez deyip fazladan bir kişi bile alınmamalı
@met96 güçsüz hükümet çaresiz hükümettir. Avrupa, Türkiye ye para teklif etti hepsini siz alın diye, biz de para için kabul ettik. Güçlü bir ülke olsaydın bu teklifi Avrupa'ya sen yapardın. O yüzden dış politika da ekonomik güç konuşur. Kadınları tarım sektöründe kullanabilirdik meselâ ırgat olarak, vasıfsız erkekleri de asker olarak alırsın. Vasıflı doktorları köylere gönderirsin. orada kullanırsın. Ben devlet politikasında ülkemi ekonomik olarak düşünen biriyim. Bu insanları kadın ve çocukları üretim sahasında kullanmak ülkeye katkı sağlar. Gidip de dönerci de çalışmasına müsade etmeyeceksin. Üretim yaptıracaksın. Üretim sahalarında kullanacaksın. Bunu yaparsan ülkene zarar değil tam tersi aşırı faydası olurlar. Fakat ülkeyi üretimden uzak, ithal eden bir ülke olarak kullandığı için bu hükümet bizim genç işsizleri bile verimli kullanamıyor
Eskiden yaşadığım ilçede üniversite öğrencilere hafta sonu tarlaya çalışmaya gidiyordu ama şu an daha düşük ücretle Suriyeliler çalışıyor bu ülkenin iş gücüne ihtiyaçı yok zaten bir sürü işsiz var tarlada çalışan adama hakkını verirsen tarlada çalışacak adam bulursun şu an için Suriyelilere ihtiyaç yok aynı şekilde Suriyeli askere de ihtiyaç yok bir sürü işsiz Türk uzman çavuş oldu senin dediğin şekilde olması için ülke ekonomisi aşırı iyi olmalı ve tarlada çalışacak ya da profesyonel asker olacak insan bulunmaması lazım ama böyle bir ortam yok Suriyeliler yüzünden benim hakkım işsiz
Sonuç olarak ülkeye mülteci almak doğru değil doğru olan ölüme terk etmek sen Avrupa medeni değil insanları ölüme terk ediyor dersin ben adamlar kendi halkını düşünüyor doğru yapıyor derim kendi ülke çıkarların için diğer halkların ölmesine engel olmamak lazım bırak ölsünler
@met96 bu Suriyeliler yüzünden değil hükümetin yanlış politikası yüzünden Türkiye'de her alanda şu an iş sahası açıklabilir. Güneş panelleri ve Rüzgar enerjisi dahi kullanılarak bile iş sahasına el verişli bir ülke. Suriyeliler gelmeden de işsizdi bizim halkımız hatırlatırım. Bunun sebebi üretimci değil tüketimci devlet modeli. Ekonomi politikası değişse kimse işsiz kalmaz bu ülkede üretimci modele geçirilirse
Suriyeliler gelmeden önce işsizlik yoktu demedim ama onlar geldik den sonra işsiz sayısı artı. Ama hükümetin yanlış politikaları çok bu konuda haklısın
Dostum bu insanlar kendilerinden olmayan kımseyi insan olarak görmez. Sen yarın bunlarla savaşa girdiğinde, kaybedersek kadınlara kızlara ne yapacaklar sanıyorsun? Senin annnen bacın bunların eline düşsün istemezsin. Ama biz Türklerde İslam ahlakı olduğu için biz ise yenersek onların kadınlarına insan gibi davranırız. Fatih'in İstanbul'u aldıktan sonraki adaleti gibi yani. O yüzden ister geçmiş de bak ister şu an bak, onlardan değilsen insan değilsin Avrupa için. Bu bir gerçek ve böyle medeniyet olmaz
Benim dedelerim işgal etmiş de hiç bir kadını seks işçisi olarak çalıştırıp, Avrupa'daki sapıklar gibi soyup tecavüz etmemiş. Benim dedelerim keyfî olarak değil, nerde bir ülkede zulüm varsa gitmiş orayı işgal etmiş. İstanbul Fethi öncesi Roma Medeniyeti yani bugünkü Avrupa Medeniyeti'nin temeli küçük erkek çocukları seks kölesi olarak kullanıyor, pazarda mal olarak satıyordu köleleri. Aç biraz Roma Tarihî oku
İstanbul'da ki köle tezgahlarını araştır sende. Bide islamda savaş ganimeti olarak orada yaşayan kadınları cariye olarak alabiliyosun kendi karın yetmiyo bide orada milletin anasının kızının ırzına geçiyosun
Hep aynı bahane. Madem kuranda cariyelere kölelere hak vermek falan geçiyo niye tamamen yasaklamıyor ha? Yok şu kadar köle azat edene bilmem kaç sevap bilmem ne. Niye tamamen yasaklamıyo niye başkasının karısını kızını kendine sakla diyo?
@hazretialperen İslam felsefesi oku cevap var orada. Kur'an evrensel olmak zorunda. Eğer köleliği yasaklasaydı. Bugün savaş esiri alamazdın. Savaş esiri alınca da Kur'an hatalı çıktı. Köleliği kaldırmıştı hani. Eğer Kur'an doğru olsaydı. Bu savaş esirlerine nasıl davranılması gerektiğini açıklardı demek ki Kur'an hatalı diyecektiniz. Neden yasaklamıyor cevap çok basit. Savaşta en çok en çok erkekler ölür çünkü. Çanakkale sonrası kadınlar eşlerini çocuklarını kaybetti. Ukrayna yı getir gözünün önüne şimdi ülke resmen yıkıldı. Buradaki kadınlar eşlerini kaybetti savaşta. Şimdi ülke de iş sahası yok. Savaş bitince bu kadınlara kim bakacak yenilince savaş bitince? Geçimlerini nasıl sağlayacaklar? 10. 000 kadın 25 bin erkek kaldığını düşün herkes bir eş ile evlense 750 bin kadına kim bakacak? Bu kadınların her türlü ihtiyaçları nasıl karşılanacak? Bu yüzden Allah 4 e kadar evlilik ruhtası veriyor. Avrupa gibi seks işçisi olarak çalıştırmayın diyor. Fakat evlilik de adalet şartı koşuyor. Meselâ 3+1 evin varsa 4 eş alsan biri salonda yatmak zorunda kalacağı için 4. Eşi alamazsın. Ona ds oda açmak zorundasın. İki gece üst üste bir eşinle uyuyamazsın. Bir eşine hediye alırsan aynı değerde diğerlerine de almak zorundasın. Adaletli olamayacaksan ikinci eş dâhi yasak. Kadınlarında rızası lazım evlilik için. Mesela kadın derse ki ben evlenmek istemiyorum. Mukabete (cariye -sahip sözleşmesi) yapmak istiyorum derse yapmak zorundasın. Bu sözleşme resmi nikâh gibi bağlayıcıdır. Kadının her türlü ihtiyacını karşılamak zorundasın. Kadın evin temizlik işlerini yaptığı için ona para vermen gerek çünkü kadın savaştan çıktığı için parası yok. Parası olunca gitmek isterse gidebilsin diye yaptığı hizmetler karşılığında maaş vermen gerekiyor. Mukabete bedelini ödeyip gitmek isterse kadın. Mecburen bırakmak zorundasın. Bir dine İftira atmadan önce o dinî araştırmanı tavsiye ederim.