İyi i̇nsanların hep geri plana atılması?

Gece gece aklıma gelen ve düşündükçe maalesef gerçek olduğunu kabul ettiğim bir durum var.

Şimdi gidip Kötüler kazanıyor iyiler kaybediyor edebiyatı yapmıycam.

Anlatacaklarım tamamen sistemin oluşturduğu bir şey.
Benim şu zamana kadarki gördüğüm en büyük şey hayatta insanları sallamayan fakat kötü olmayan yani içten pazarlıklı veya menfaatçi olmayıp kendi amaçları doğrultusunda erdemli bir şekilde ilerlemeye çalışan insanlar hep kaybediyor hayatta.

Evet ara ara mutlu olduğu anlar oluyor ama kelimenin tam anlamı ile loser oluyor bu tarz insanlar. Ya da toplum onlara bu kelimeyi takıyor.
Çünkü ne yaparlarsa yapsınlar istenmiyor bu insanlar.

Peki neden
Şimdi burada bazı karakter tiplerinden söz edicem. Hekimoğlu dizisini bilirsiniz ordaki karakter işini çok iyi yapan iyi yürekli ama maalesef insanlar tarafından sevilmeyen biri idi. Sevilmeme nedeni kimseyi takmaması veya milletin koyduğu kurallara göre yaşamaması idi. Tabiki burdaki hekimoğlu karakteri narsistik eğilimli ve oldukça abartı davranıyordu.

Benim bahsettiğim tipte insanlar kimsenin karşısında eğilmeyen. Kendinin ve diğer herkesin insan olduğunu bilen ve buna göre yaşayan kişiler. Yani ne köle ne efendi. Bu yüzden hiçbir kızı elde etme pahasına sahte davranmıyorlar. Ama kızlara bakıyorum birkaç iyi söze kanıp kendilerini s.. mek isteyen erkeklere gidiyorlar.(Genelleme Yapıyorum)
Şimdi diyceksiniz sende öyle kızlarla olma.

Ama sorunşuki nerdeyse tüm kızlar bu şekilde. Yani öyle olmayan birini bulmanız piyango ile eşdeğer. Ki o kızlarda zaten başkası ile birlikte olup hayatlarını kuruyorlar.
Yani demek istediğim ortada bozuk bir sistem var ve bu sistemde iyi huylu olan insanlar elleri boş dönüyor. Bu yüzden bazı erkekler de sevilmek veya s. x için tamamen sistemin istediği gibi biri oluyor.
Yani insanlar iyi iken kötü oluyor diğerleri de canım ötürü bile bile iyi insanları ufak hatalarından silip kötülere kucak açıyorlar.

Bakın tekrar söylüyorum efendi erkek eziliyor edebiyatı değil bu. Gittiği yolda erdemle yaşamak isteyen ama davranışları toplumun basmakalıp ve iki yüzlü ahlak değerleri ile uyuşmadığı için (Yani kendisi olduğu için nabza göre şerbet vermediği için) Bu çok iyi insanlar hep itiliyor.

Ama bu insanlar denemeye devam ediyor sonuç genelde hüsran olsada devam ediyor.
Çıkarları uğruna kötü bir eylemin parçası olmamak için savaşıyorlar. Burada anlattıklarımı Şahin K'nın Günah Keçisi filmini izleyenler anlar. orada Şahin K halkın ikiyüzlü olduğunu kendisini ahlaksız diye çıkartıp başkalarının gizlice yaptıklarından söz ediyordu.

Yani arkadaşlar aslında halk kendisi ile çelişiyor. O istedikleri erdemli insanlar karşılarına çıksa bile onların istediği öyle görünen kötü insanlar. Çünkü kötüler herkese gereken düzeyde şerbet verip istediğini alır sonra kaybolur. Ve nedense hep sevilir bu insanlar. Ve iyi olanlar kötü olarak damgalanır.

Burada kız ve erkek içinde ortak şeyleri anlattım. Arada kızlarla alakalı konuştum kendim erkek olduğum için.

Sizin düşünceniz nedir?
İyi i̇nsanların hep geri plana atılması?