Açıkçası bunu sorun edecek yaşı çoktan geçtim. Gelsin veya gelmesin, bunlar benim için dert değil. İnsan kendi kendinin en yakını olduğunu fark ettiğinde anlıyor. Bir de herkesin bir gün gidebileceğini fark ettiğinde...
Yani çok çok önemli bir şey olmadıysa, gerçekten çok ama çok kırılırım, belki bitebilir bile arkadaşlığımız. Kötü günde yanımda olmayacaksa neden arkadaşım olur değil mi? Fedakarlık göstermekte aynı şekilde, bunlar önemsenmiyorsa o iki kişi arkadaş bile değildir...
Geçerli bir sebebi varsa hiç problem değil. Sonuçta o an ben de onun yanında olamamış oluyorum. Hayat benim etrafımda dönmüyor. O an gelememe sebebi onun için önemli. Benim durumumsa benim için önemli. Empatiyi elden bırakmamak lazım.
Çok geçerli bir mazereti benden önemliymiş demek... Gücenebilirim de gücenmeyebilirim de.. Çok uzaktadır, gelmesini ummam hiç... Ama yakındır ve gelmez ise bir parça gücenirim illa ki.. Hasılı kelam, ikna etmesine bağlı... Şartlara...
Bu durum için geçerli bir açıklaması varsa sorun etmem ama bahaneler sunarsa hayatımdan çıkartırım. Ben bugüne kadar hiç bir zaman bana ihtiyacı olan dostumu yalnız bırakmadım yaninda oldum keza onlarda öyle onun için sorun yok.
Eğer gerçekten geçerli bir sebebi varsa o an üzülürüm ama gönül de koymam. Çünkü gerçekten gelmemiştir. Ama en yakın arkadaşlarım her zaman yanımda olmuşlardır, çok şükür..
Hiç öyle bir şey olmadı. Ne zaman arasam hemen yanımda olur kendisi. Ama diyelim ki, oldu. Kesin bi sebebi vardır çok önemli.. Kızmam, darılmam.. herkesin bi hayatı var sonuçta
Geçerli bir bahanesi varsa bir şey demem, diyemem zaten. Ama saçma sapan şeyler yüzünden gelmezse veya yalan söylerse ve ben bir şekilde anlarsam o kişiyle arkadaşlığım biter.
Bunu yaşadım. Bozuntuya vermedim fakat fazlasıyla kırıldım. Ve bu vefasızlığını asla unutmadım, unutmam da. Gün gelir o da bana ihtiyaç duyar, ben de onun yanında olmam. İşte o zaman ödeşiriz.
En yakın arkadaşım bu zamana kadar hep yanımdaydı, fiziken olamasada manen. Eğer olamadıyza mutlaka bir aksilik olmuştur ve kendi derdimi geriye atıp onunla ilgilenirim.