Bana yardım etsin diye kız çocuk istemek ne kadar doğru?

Bir kiz arkadasimla konusurken cocuk meselesine geldi konu. Ben kiz cocuklari cok seviyorum ilk kızım olsun isterim dedim. Ilk erkek annesi olmak bana zor ve cok hareketli geliyor, alıştırma olarak ve ilk anneligi kiz annesi olarak tatmak isterim. Oglumda olsun 2. olarak. iki cinsiyetin anneligini de tatmak isterim dedim.

Arkadasimda bana bende kiz istiyorum dedi. Sende mi kiz cocuklarina hayransın dedim. Yok ilki kiz olsun hemen buyusun ki bana yardim etsin yemekte ev islerinde falan dedi.

Ben kiz cocugunu bunun icin istemiyorum hic aklima bile gelmedi. Sevdigim icin istiyorum. Ama bir kiz cocugunu sirf bana destek olsun, benim yukumu azaltsin, ev isi yapsin diye istemek ne kadar dogru?

Kiza da erkege de gerekli sorumluluklari öğretmek gerek, ozguvenli olmalari, ayagi saglam yere basmalari, yalniz kalinca sudan cikmis baliga donmemeleri, kendi islerini kendileri halledebilmeleri icin.

Yani bir evladı bu sebepten dolayi istemek beni üzdü açıkçası. Kendisine bir sey demedim. Yetistigi aile geregi boyle bir sey istiyor çünkü.

Bilmiyorum uzuldum gercekten. Boyle dusunen cok kadin var. Kizim olsa da bana yardim etse diye. Ya da kizim olsaydı bana destek olurdu, sansim olsa kiz dogururdum bir tane diye.

E oglun var. Ogluna da öğret ne olacak yani? Erkek diye pesinden kosmasi gereken kisi sen mi olmalisin, erkek diye koltuga gecip oturmasi mi gerek illa? Sana yardim edebilmesi icin kiz cocuk mu olmasi gerek?
Bana yardım etsin diye kız çocuk istemek ne kadar doğru?