Evlenince soy isim değişikliği sorunsalı nasıl çözülür?

Yakında evleneceğim ve hatunla şöyle bir münakaşa geçti aramızda: Soy isminin değişmesini istemediğini bunun onu rahatsız ettiğini söyledi. Hem kocasının soy ismini hem babasının soy ismini taşıyan kadınlardan örnek verdi. Ben de bu durumu çok saçma bulduğumu söyledim. Böyle yapmaktansa hiç bir ekleme olmadan babanın soy adını taşımaya devam etmeyi daha mantıklı bulduğumu söyledim. Sonuçta soyadı değiştirmeyi kabul etmemek evlenmeye mani bir durum değildir herhalde. Bu olayın gereğinden fazla üzerinde durduğunu ve soyisim değişikliğinin önemli olmadığını bir kadının birey oluşuna ya da onuruna olumsuz bir etkisi olmadığını söyledim. Kendi soy isminden vazgeçmiyorsan çocuklarımız hangi soy ismi alacak her iki soy ismi de mi taşıyacaklar diye sordum. Hatta çocuklarımız da evlendiğinde üç hatta dört soy isim mi taşıyacaklar diye dalga geçtim. Öyle ya burada bir tezatlık var. Sonuçta feminen görüşleri erkeğin soy ismini almasını ataerkilce buluyorsa evlat da sadece babanın evladı değil ya annenin de soyundan geliyor ve çocuklar da iki soyadı taşımalı senin görüşüne göre dedim. Peki madem düşüncemi saçma buluyorsun ve soyadı değiştirmenin önemsiz bi prosedür gibi görüyorsun o zaman sen benim soy adımı al dedi 😁
Evlenince soy isim değişikliği sorunsalı nasıl çözülür?