Galatasarayın futbolcusu marcao eşiyle maddi imkanlardan dolayı düğün yapamamış, bu yüzden şimdi düğün yapmışlar. Siz böyle bir şeyi kabul eder miydiniz? 🎊💍
burada olay para olmasa bile kadinin ya da kisilerin istegini unutmayıp eline firsat geldigi anda bunu degerlendirmesi. Bu belki 3 yil sürer belki daha fazla sürer ama bunu unutmayip kadinin istedigini unutmayıp, boyle bir gece yaşatmak istemesi ve eline para gecer gecmez bunu yapması aslinda dugun yapmasindan cok deger verdigini de gosteriyor.
Yoksa baskasi olsa kizi aldik ne de olsa, tekrar dugun isleriyle ugrasmaya ne gerek var, dugun olunca ne oluyor, ugrasamam oyle seylerle diye de düşünebilir ve soz vermesine ragmen bunu gerceklestirmeyebilir.
Bu anı gecte olsa yaşamak ya da kisinin isteğine saygi duyup firsat bulunca yaşatmak gercekten farkli ve özel şeyler. Bunu sadece kadin degil ortak kararla da istemis olabilirler. Gelinlik damatlik giyelim, guzel fotigraflarimiz olsun, cocuklarimiza göstereceğimiz anilar olsun gibi de dusunmus olabilirler. Sevgi ve saygi cok farkli bir sey.
Baba tarafindan dedemin 5 oğlu var. Hepsi de maas sahibi, okudular. Ama dedemlerin durumu iyi degilmis, fakirlermis yani. Babamlar vok zor okumuslar. Dedem ogullarina aranizda ortak para toplayip bana verir misiniz diyor. Parayi dedeme verirken para vermek onemli degil ne kadar istersen veririz ne yapacaksın diyorlar.
Ben annenize hicbir sey takamadim diyor. Ne altın, ne yuzuk, ne bilezik. Hicbir ziynet bulunmadi üstünde. Ona yuzuk alacagim eger para yeterse kendime de alacagim diyor. Bunun uzerine babamlar ve amcamlar iki yüzüğe yetecek para veriyorlar. Iste boyle bunlari unutmamak, bu inceligi dusunebilmek onemli ve degerli hissettiriyor.
Dedem zaten kac yasina gelmisiz. 5 cocuk buyutmus okutmusuz ne yüzüğü deseydi babannemde ki o mutlulugu göremeyecekti. Muhim olan bu saygi, degeri sevgiyi verebilmek. Kisinin istediklerine maddi imkan boyutunda saygi duyabilmek.
Kadin dugun istiyorsa maddiyata gore daha makul secimler yapilabilir mesela ya da sonra yapılabilir. Sizin icin ya da bir baskasi icin gereksiz ve basit olan bir sey karsi taraf icin önem arz ediyor olabilir, anlam yukluyor olabilir o eyleme. O yüzden eger ortada bir istek varsa o an olmaz belki ama unutmayıp zamani gelince, saglikli sihhatliyken, ölüm kapiyi çalmadan boyle seyleri bir sekilde yapabilmek guzel ve degerli seyler.