Neden toplumda ahlak edep kadın için var sadece?

Merhaba. Ben 2 erkek kardeşi olan bir kadınım. 2 kardeşim de evliler. Kendilerinin sevgilisi (şu anki eşleri) olduğu dönemlerde, sevgilileri eve gelip giderdi. İstedikleri saatlerde dışarı çıkıp onlarla gezip geliyorlardı. Hiçbir zaman oğlum bu saatte gelme dediklerini duymadım. (Zaten ömrümde hiç duymadım sevgilileri de yokken.) Ya da gezme dolaşma dediklerini de. Şu anda sevgilim var. Gayet mutluyuz ve ciddi düşünüyoruz ama daha var evlenmek için. (malum ekonomik durum ve okul askerlik vb) Aileme bahsettim erkek arkadaşım olduğunu. Sanki her an bir yanlış yapıp aile adımıza leke sürecekmişim gibi davranıyorlar. Ben bir şey yapmasam bile birisinin bizi görüp konuşması sıkıntı çıkaracak diye düşünüyorlar. Yaşadığım yer köy de değil. Büyükşehir merkezde. Anneannem (üst nesil) bu konuda çok çok çok daha fena düşünüyor. Ve alt nesile (aileme) bunu da aşılamışlar. Zaten annem babam 60 yaşında o nesille aynı kafada zaten. Neden kadın olduğum için erkek kardeşlerimden farklı bir muameleye tabii tutuluyorum? Yaşım 25. Pek tabii evlenebilirim. Ama daha 7-8 aylık bir ilişki. Evlenmeden bu şekilde sevgili kaldım diye neden itibarımıza bir şey olacakmış gibi korku içinde yaşıyorlar? NEDEN ERKEKLERDEN FARKLI DAVRANILIYOR? Çözüm olarak ne yapabilirim sizce?
Neden toplumda ahlak edep kadın için var sadece?