Ailemden bağımsız muhafazakarım. Haliyle sınırlarım var okul çevresi olsun vesaire beni tanımayan etmeyen insanlar “ailen öyle olduğu için etki altında kalmışsın.”diye önyargıyla yaklaşıyorlar. Halbuki aile baskısında olan etkisinde olanlar daha aykırı oluyorlar ailelerine. Ailemin tam zıttıyım doğrusu. Onlar hemen ailen böyledir kesin dedikleri zaman gerçekten garipsiyorum. Sizce neden bu önyargı?
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
İnsanoğlu bu ne bekliyorsun ailene bakıyorlar giyim tarzına bakıyorlar etiketi yapistiriyorlar
Bu önyargı ve kalıplaşma yüzünden.
Evet maalesef herkesin birey olduğunu herkesin bir ruhu duygusu olduğunu unutuyorlar kısaca kimseyi olduğu gibi kabul etmiyorlar
Ailen muhafazakar değil alkol alıp ortamlara giriyorlar sen neden öyle değilsin diyenler bile vardı. Biri şey demişti farklı mı olmak istiyorsun insanlardan kendini üst mü görüyorsun diye şaşırıp kalmıştık.
Kalmıştım
boş ver kendi hayatını yaşa kimseyi umursama bu hayatı başkalarını memnun edeceğim diye heba etme bir kere veriliyor bu hayat kendin ol yeter akılı birisin sen bilirsin işini naçizane tavsiyem bu
Onlara göre aile muhafazakar olup çocuk ortamcı olacak. Garip değil mi?
Ataerkil toplumda yaşıyoruz ya ondan erkeğin herşeye hakkı var kadının yok niye o kadın ondan o evde otursun çocuk baksın filan niye onun gezmeye eğlenmeye ihtiyacı yok mu oda bir insan
Kökü Türk olan biri olarak Türklerin bu bakış açısı yüzünden gerçekten soğudum. Tabi aklı başında insan çıkıyor ülkede ama nadir.
Maalesef öyle Allah'tan ben öyle yetişemedim
Nasıl
Ben Tekirdağliyim biz biraz serbest yetisiyoruz kızlı erkekli takiliriz gezeriz tozariz ama yanlış anlama arkadaşça içki de içeriz ama kimse kimseyi yargilamaz ne giyimini ne içmesini ne de ilişkilerini
Evet Tekirdağlılar öyle sanırım. Ben Slav kökenliyim ailemde aynı şekiller ama türküz. Ben pek Slav gibi davranmıyorum sanırım. Görünüşten başka hiçbir şeyim Slav gibi değil.
Benim atalarım Bulgaristan ve Makedonya göçmeni
Göçmenlerde bu çok olağan doğrusu. Ben pek öyle davranmıyorum doğrusu.
Seni olduğun gibi kabul edenlerle takil hayat daha güzel oluyor
Kabul edenlerde var yargılayanlarda.
Yargilayanlari hayatından çıkar
Ben hayatımda öyle insan tutmam ki. Yargılayanlar hayatımda bile değiller.
En güzeli o zaten sen cozmussun işi.
Sadece ailemdeki bazı kişiler ilk tesettüre girdiğimde büyütmüştü biraz o kadar ama onlarda yıllar geçince alıştılar.
Tesettür e girmeden onlara ne ister tesettür giyersin ister açık olursun.
Yıllar önce bir NASA çalışanına sormuşlar di bünyemizde kapalı tesettür lu yani çalışanlar var tuhaf değil mi diye.
Adam dediki isteyen tesettür ile gelir isteyen bikiniyle gelir biz giyimine değil bize vereceği katkıya ve zekasına bakıyoruz.
Tesettüre birdiğimde 12-13 yaşındaydım belki ondan. Şu an 20 olacağım ufağım diye pek mâkul bulmadılar belki ama açılacağımı düşündüler. Açılmadım.
Senin tercihin tabikide kim karışabilir ha keza yarın öbür gün açılmak istersin yine senin tercihin saygı göstermek zorundalar
Zamanında açılmamı istemişlerdi ama o yaşta bile bilinçliydim herhalde.
Bencede çok aklı başında birisin keşke benim oğlumda böyle olsa biraz😀
Neden ki
Biraz uçarı hayat hep böyle devam edecek gibi düşünüyor
O da sizden böyle gördüğü için belki de. Gerçi bende ailemden uçarı hayat görmüştüm. Neden bu şekilde gelişti acaba bu durum bende. Kız kardeşim benim gibi değil mesela. Zamanında bak açıl sana güzel kıyafetler alacağız güzel yerlere gidip kafa dağıtacağız denmişti. Ne bileyim işte.
Öyle değil 22 yaşında artık bir meslek sahibi ol diyorum ben bir anda ölsem napicaksin diyorum ama beyfendi ikinci üniversiteyi okumakla meşgul
Uçarı dediniz ama
tamam işte hayatı ciddiye almıyor anca işi gücü arabayı alıp arkadaşlarıyla takilmak
Siz muhafazakar olsun istemezdiniz bana göre
Oğlum vicdanlı ve saygılı biri bu bana yeter muhafazakar olmuş olmamış umurumda değil
Sizin görüşünüz bu. Bana göre de bunlar önemli tabi.
Herkesin kendi hayatı oğlum bile olsa ben anca yol gösteririm düzgün ve doğru hakkaniyetli olan yolu gerisi onun hayatı
Bunlar derken vicdanlı, saygılı vb. İnsanlar muhafazakar insanlara farklı bir gözle bakıyorlar. Geri kafalı olduklarını düşünüyorlar. Mesela ben okulum olsun çevremde bulunan insanlar olsun bana yaklaşmazlar pek karşı cinsim. Bu durumdan memnunum fakat acaba gerçekten çekinilecek biri miyim diyorum.
Rahatsız misin bu durumdan bence Uzak olsunlar
Karşı cinsimin ben sokaktayken ya da mağaza kafe ve benzeri yerlerdeyken tesettürümü doğru yaptığım için bakmaması beni rahatsız etmiyor. Aksine bu durumdan memnunum. Zaten beni tanıyan yıllardır karşı cinsim beni sever sayar akıllı aklı başında ağır bir insan olduğumu bilir. Hatta ona göre hareket ediyorlar dikkat ediyorlar bu sebeple onlar bana uzak değillerdir. Fakat dışarıdan sanırsam ciddi ve soğuk duruyorum. Bana karşı önyargılı olmalarından rahatsızım sanırım.
Görünüşün öyle olabilir söyle düşün kimseyli konuşmadan taniyamazsin bu önyargı olur
Ben kimseye önyargılı değilim önyargılı davranan benim.
Aynı şey degilmi
Hiç uyumaz mısın
Yarın için endişeliyim
Neden
Buradan pek hayatımdan geçen şeyleri anlatmıyorum fakat hastaneye gitmem gerekiyor.
Geçmiş olsun
Tesadüf bende sabah hastaneye gidicem😀
Ne için. Teşekkürler bu arada.
MR cekilicem
O da korkunç, gerçi hastanede geçirdiğim 8 günde çok sancılıydı.
Covid filan mı özel değilse
Özel değil ama hayatımda olanları burada anlatmak istemiyorum
Peki
Hayırlı günler kendinize iyi bakın
Sağolun sizde paydosa da az kaldı zaten geçmiş olsun tekrar
İnşallah, Rabbim benden kötü olanlara sabır versin inşallah. Kötü bir süreçti ama sonunda o kötü süreci atlattım bakalım bu süreci de atlatabilecek miyim. Teşekkürler.
Amin inşallah
İnsanoğlu hiç önyargılarından sıyrılamıyor maalesef, sen takılma kulak asma
Bunu özellikle karşı cinsim oldukça yapıyor. Sınırlarım olduklarını bilmelerine rağmen ailen de böyle olduğundandır diye söylemiyorlar mı, gerçekten sinirleniyorum.
boş ver kasıtlı yapıyorlar, herkes baskı altında kalarak bir şeyler yapmıyor herkesin hür iradesi var, takılma canını sıkma
Ne kadar garip. Kalıplara uyup sürü psikolojisinde olmak.
Bu daha kolay geliyor çünkü insanlara, dediğim gibi sıkma canını🙏
Canımı sıkmak değilde düşündürüyor beni.
Düşündüren o kadar şey var ki maalesef
Peki teşekkür ederim
Rica ederim, iyi günler güzel pazarlar🍫
Geneli öyle çünkü
tesett6