Gençler selam.
Soruyu abim için soruyorum bu sefer. Kendisi görevi gereği en az 2 yıl boyunca tercih ettiği bir adliyede çalışacak. Lojman çıkmıyor.
O yüzden elimizde şu seçenekler var:
1- İstanbul tercih ederse bizim yanımızda kendi evimizde kalacak, evimiz var burada ama şehrin dışında, her gün minimum 3 saati toplu taşımada geçecek.
2- Adliyeye daha yakın bir yerden kiraya çıkayım dese eli yüzü düzgün bir daire aldığı maaşın hepsini yiyor. Suit oda tarzı şeyler daha ucuz ama onlar da tekinsiz oluyor. Yine de bu da bir seçenek tabii.
3- Memleketimiz Kırıkkale'yi tercih ederse orada da bir evimiz var ama bu sefer de eğitim imkânından mahrum kalıyor gibi, doktoraya başlayacak şu an ve istediği üniversiteler Ankara-İstanbul'da hep.
Dört koca insan içinden çıkamadık, biraz fikir versenize.
Soruyu abim için soruyorum bu sefer. Kendisi görevi gereği en az 2 yıl boyunca tercih ettiği bir adliyede çalışacak. Lojman çıkmıyor.
O yüzden elimizde şu seçenekler var:
1- İstanbul tercih ederse bizim yanımızda kendi evimizde kalacak, evimiz var burada ama şehrin dışında, her gün minimum 3 saati toplu taşımada geçecek.
2- Adliyeye daha yakın bir yerden kiraya çıkayım dese eli yüzü düzgün bir daire aldığı maaşın hepsini yiyor. Suit oda tarzı şeyler daha ucuz ama onlar da tekinsiz oluyor. Yine de bu da bir seçenek tabii.
3- Memleketimiz Kırıkkale'yi tercih ederse orada da bir evimiz var ama bu sefer de eğitim imkânından mahrum kalıyor gibi, doktoraya başlayacak şu an ve istediği üniversiteler Ankara-İstanbul'da hep.
Dört koca insan içinden çıkamadık, biraz fikir versenize.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Hiç düşünmesin İstanbul'da yaşayan birisi olarak söylüyorum, kendi eviniz varsa başka ev düşünmesin kesinlikle. 3 saat İstanbul'da normal olmaya başladı artık çalışan herkes aşağı yukarı aynı saatleri harcıyor trafikte. Ama kendi evinizde olursa her açıdan rahat eder ve maddi olarak kazanç sağlar.
Mantıklı gözükmeye başladı bana da. Yapcak bişi yokç yorulacak yollarda ama mecbur.. Peki şey, üçüncü seçenek için ne düşünüyosun? Kırıkkale'de de evimiz var ama doktora dersleri riske giriyor o zaman biraz. Hiç derse gitmeden doktora görmeme izin vermeyebilir hocalar ve sınıftakilerden birini ayarlayıp her günün ses kaydını almam lazımç o da çok zor diyor. İstanbul'dan şaşmasın mı? Kırıkkale'de ulaşım sorunu olmayacaktı, 10 dk adliye.
Eğer doktora durumu olmasa Kırıkkale çok mantıklı olurdu, eviniz de varmış zaten ve hayat daha kolaydır orada. Ama doktora durumu olduğu için ses kaydı alsa bile hiç derse gitmeden doktorayı yapamaz zaten, müsaade etmez hocalar Yani bu açıdan İstanbul mecburi gibi oluyor. Doktora durumu olmasa kesin Kırıkkale derdim ama şu an mecbur İstanbul'da olacak ve asla başka ev kiralamasın sizin yanınızda kalsın.
Aklın yolu birdir ya, şu an senin mesajları okurken ailecek konuşmaya da devam ediyoz, biz de İstanbul'a karar verdik gibi. Aslında doktorayı Kırıkkale'de yap falan dedim de kabul etmiyo, CV takıntılısı şey sjsjsj sağ olasın
Evet en mantıklısı şu durumda İstanbul olur zaten. Ama haklı yani o kadar emek verip doktora yapacak Kırıkkale yazsa CV de üzülür : ) rica ederim.
İstanbul'da kalsın aile evinde.
Nerede oturuyorsun
KScan sorunun benimle ilgisi yok ki, okumadın mı? İstanbul yazmışım bak orada.