Hala Atatürkü sevmeyen var mı?
https://i.hizliresim.com/5RYEJz.gif
https://i.hizliresim.com/dqXlpD.gif
https://i.hizliresim.com/5RYEJz.gif
https://i.hizliresim.com/dqXlpD.gif
Ben şahsiyetini ismiyle beraber 2'ye ayırırım. Birinci ayırım Mustafa Kemal, ikincisi ise Atatürk. Türkiye halklarının Mustafa Kemal'i sevmeyeni çok azdır. Ki bu insanlar yanılgıya düşmüşlerdir. Laik Türkiye'yi kurmadan evvel atmış olduğu milli kurtuluş adımları takdire şayandır. Çanakkale Savaşı'nda göstermiş olduğu üstün hizmet ve Anadolu'nun işgalden kurtuluş savaşını yönetmiş olması, Mustafa Kemal'in marka değerini yükseltmiştir. Vatana bu yönde hizmetleri dokunmuştur. Fakat 'Atatürk' dönemi bu ayırımda çok keskin çizgilerle belirlenmiş sınırlar oluşturmuştur. Dinlere ve ırklara yapılan zulüm tavana vurmuştur. Keriman Halis adlı 'Türk' kadını, laik ülkenin kuruluşunun ilk yılında dünya güzeli seçilmesi, Batı'nın zaferi olmuştur. Ülkeye briç hocaları getirilmiş ve kumara teşvik edilmiştir. Bir önder halkına örnek olması gerekirken kendine sahip çıkamıyorsa, saygısını ve sevgisini ileriye taşıyamaz. Yüzlerce hocayı astırıp, Türkçe ezan okutup, dini eğitim kurumlarını kapatıp, yüzyılların kültürünü silip batı kültürünü entegre etmeye çalışarak bu ülke yürümez, ki yürümedi. Diyeceğim o dur ki; insanları bir insanı sevme mecburiyetinde bırakmayın. Sizler böyle düşünenlere yobaz, bağnaz, koyun, örümcek kafalı, cahil gibi ithamlarda bulunduğunuz vakit, bunun geri tepmesini gözlemleyebiliyoruz. Bu ülkede batının iyi yanlarını alalım, kötü yanları kalsın anlayışı var. O halde daha 1. sınıftaki çocuğa andımızı ezberletip, beynine Atatürk resimleri çakmak yerine; ülkede Tesla, Edison, Einstein, Platon, Sokrates gibi birçok ismi beynine kazıyacaksınız çocukların. Atatürk'ü sevmek zorunda değil herkes. Saygı duymak zorundasın diyebilirsiniz fakat örneklersek; Abdullah Öcalan katiline saygı duyabilir misiniz? George Bush'a saygı duyabilir misiniz? Peres'e saygı duyabilir misiniz? Bu nokta bütün kilitleri açacaktır.
İyi bir ülke ve gerçeği kavramış insanlar için Allah yar ve yardımcımız olsun inşallah...
Son derece haklısın.
Çözümlenmesi gereken bir karakter var önümüzde. Kur'an tasviri yaptırıp Kur'anın okunmasının yasaklanması ironinin şahıdır güzel ülkemde. - puan veren arkadaşlar bir de yorum atsalar keşke fikirlerini belirtseler.
Elhamdülillah dinimin gereği olan Kur'anın şuanda ellerde nur gibi taşınmasını görmek mutluluk kaynağıdır. Sebebi ne olursa olsun, dinin gerektirdiği kurumlar ve uygulamalar engellenemez. Tarih bilgimin olduğunu hatırlatarak şunu söylemek isterim; ülkeye şeriatın gelmesinden korkma gibi bir olay olamaz. Zira şeriatı bitirip ülkeye laik sistemi getirmek bir hatadır. Geçiş dönemi olmadan, teokrasiden seküler bir yönetime geçiş temelsizdir.
Aynen. "Türk dini" projesinden "yeşil" İslama geçilmesini de bir irdelemek gerekir. Ha keza itibarı kanunla koruma altına alınmış birisinden söz ediyoruz. Böyle bir yasanın varlığı bile eleştirilerin haklı olduğuna delildir.
@Evren022 sen de ezan türkçe okunurken neden "felah" kelimesine dokunulmadı onu araştır.
Ezanı türkçe okutmak Atatürk zamanında değildi benim bildiğim ve andimiz ilkelerden olusmaktaydi kötü birsey var miydi içinde küçükleri sevmek büyükleri saymak kötü birsey miydi kaldırıldı. Dinlere ve ırklara yaptıkları demişsin de dine yönelik yaptığı birşey yoktu gidip senin dedenin namaz kilmasini mi yasakladı ya da devletin dinini mi değiştirdi. Şöyle de birsey var Atatürk zamanında bir belde de hocaları toplar önüne kitabımızı koyar ve der ki atlayın üstünden. Atlamayani vururum der hocaların çoğu atlar. Atlayan ve atlamayanlari ayırır ve atlayanlari kurşuna dizdirir atlamayanlari ise maaşlı bir sekilde camiilerde görevlendirir. Batının iyi yanlari daima alınmalı ve kötü tarafları asla alınmamalıdır. Osmanli da yeniliğe kapaliydi bu yüzden bitti Atatürk yeniliğe açtı ve iyi yaptı. Insanlari kandirmanin en kolay ve basit yolu dindir sorgulamadan inanir ve dinden konusanlara saygı duyarız tekkerin kapatılması bundandir derim ben inanmak için tekkelere gerek yok arkadaşım
5816'yı ulusalcı kesimin nefret ettiği ve canına kıydığı merhum Adnan Menderes getirmiştir. Bu yasaya dayanarak küfrü ağzından etmeyen hadsiz insanlara tabi ki en iyi cevap bu yasanın kaldırılması olacaktır. Bir insan yasalarla korunmamalı, yaptıklarıyla insanların gönüllerine işlemişse daha iyi bir kale olamaz zaten.
Allah razı olsun senden ya. Süper açıklayıcı bir yorum. Keşke herkes yakın tarihin koca bir yalandan ibaret olduğunu gorebilse kılıflar aramak yerine.
@john-snow
Ezanın Türkçe okutulması kabul edilemez bir hadisedir. Atatürk zamanında yapılmıştır. İsmet İnönü'ye geçersek zaten işin içinden çıkamayız fakat bu hadise Atatürk zamanında yaşanmıştır. Din hakkında anlattığın o üstünden atlama gibi şeyler çocuk hikayesi. Demokrasi getirdi değil mi ne o atlayanı kurşuna dizmiş diğerlerini maaşa bağlamış? Şapka devrimi sırasında ölen, hemşehrim İskilipli Atıf Hoca kıyafet yüzünden şehit olmuştur. Benim dedemin mübarek annesi anlatırdı; Kastamonu'da köydeki samanlıkta gizlice Kur'an okurlarmış jandarma baskın düzenleyip tutuklar diye. O kadın mı yalan söyleyecek? Dini eğitim kurumları kötü değildir. Osmanlı'nın yüzyıllar boyu her dalda iyi bir alim çıkarmasının sebebi, eğitim probleminin olmamasıydı. Osmanlı'nın çöküş sebebi de batıya uymadığı için değil, ekonomik refahını kaybettiği içindir.
@Leylifer61
Teşekkür ederim Allah sizlerden de razı olsun yorumunuzu esirgemediniz tekrardan teşekkür ederim. Yakın tarihimiz zorunlu eğitimin kıyassız kitaplarından öğreniliyor maalesef.
Amin ecmain inşallah.
Malesef öyle. Okulun islevi hakknda ne düşünüyorsunuz peki?
Okulların işlevleri görüldüğü üzere ülkeye nitelikli eleman sağlayamıyor. Bunun nedeni kültürümüze, kafa yapımıza ve günlük yaşantımıza uymayan eğitim sistemi. Üniversite sınav sistemlerimiz zaten bozuk. Önce müfredat düzeltilmeli. Eğitimde teknoloji atılımı yapılıyor fakat içerisindeki bilgiler işe yaramayınca ne gereği vardır kitap kapağının ciltlenmiş olmasının? Daha kaliteli bir eğitim için tevhid-i tedrisatın kaldırılması mühimdir. Okullar eğitim kurumları olmaktan çok, ahlaksızlık yuvasına dönüşüyor ne yazık ki. Bırakalım özenilen ve ilgi çeken hayat tarzını yaşasın avrupa ve amerika. Biz ülkemizin ekonomisini, askeri ve siyasi gücünü yükseltecek bireyler yetiştirmeliyiz.
Kesinlikle. Çok haklsnz. Ama araştıran sorgulayan bir nesil geliyor. Sistemi kutsama devri kapanıyor yavas yavaş elhamdülillah. Yedirecegimz nesil kalmadı artık. Rabbim firsat vermesin.
Okulsuz Toplum Ivan Illich *👍
özgürlüğü bir kişiye bağlamak baştan hatalı bir cümle.. eşyanın tabiatına aykırı.. başörtülüleri seven biri değilim lakin o insanların özel hayatlarında yaptıklarını bir kişiye bağlamak kadar aptalca bir düşünce olamaz.. şahsen atatürkü nekrofili seviyesine çırarıcasına seven insanlar herşeyi atatürke bağlamaktan vazgeçsin.. insanın sevesi gelmiyor yani.. hem atatürkü sevmek zorunda değilim saygıda duymak zorunda değilim hesapta vermek zorunda değilim... şahsen ne alturist politik uygulamaları ne de devletçi ekonomi uygulamaları bakımından tamamen savunmadığım fikirlerle ülkenin yapısını kurmuş bir kişi.. madem bu kadar özgürlükçüydü bu isim lozanda azınlıklar kanuna muhalefet olmayıp 1000 yıldır bu ülkede yaşayan malazgirtten bile önce gelen hristiyanları neden kovdu ülkeden.. ermenilerin kiliseleri bile 2000lü yıllarda açıldı 100 yıla yakın ibadethaneleri kapatıldı.. mecliste hiçbir hristiyan vekil olmadı.. hiçbir bürokraside hristiyan olmadı... aynı şekilde ülkedeki hani özgürlük getirdiği iddia edilen atatürk müslüman kesime vandalist bir şekilde baskı yaptı.. ezanlarına.. camilerine.. kitaplarına karıştı.. kılığına kıyafetine karıştı.. şapka taktırdı.. özgürlük getirmiş adam dersimde bombalar yağdırdı.. insanları darağacında sallandırdı.. geçin bu özgürlük iddialarını osmanlı döneminde bile daha özgürdü bu topraklar..80lere kadar darbeler oldu.. hukuka tecavüz edilerek idamlar.. ülkeden kovulanlar oldu hangi özgürlükmüş bu... seçme seçilme hakkı vermiş kadınlara komik insanlar 1948e kadar henry trumannın marshall planı doğrultusunda oy kullandınız tarihi okuyun.. oy kullanamıyorum ama seçme seçilme hakkım var trajikomik hem kimi sevip kimi sevmeyeceğimiz ne zamandan beri başkaları belirlıyor.. asıl özgürlük asıl koyun olmamak.. ilkokuldan beri beyninize okullardan dayatılanı red edip kendi ideolojinizi seçmektir.. statükoculuk değildir..
Meclisteki şu kapalı vekiller, maaş almak ve görüntü yapmak dışında ne işe yarıyor merak ediyorum. Milletin başörtülü bacısı olmaktan başka ne gibi bir icraatları var?
Günahım kadar sevmem ama bdp nin kadın milletvekili bile çıkıp, bana bacım diyemezsiniz, bende sizin gibi vekilim kendinize gelin diyebilmişken, bunlar ne işe yarıyor? sorsan hepsi müslümanım der; bedavadan maaş alıyorlar.
20 tane millwtvelişi dışında diğerleri ne işe yarıyor
Hala varsa da nankördür.
Cevap
52Cevap
Neden insanları birilerini sevmek zorunda bırakıyorsunuz herkes özgür değil mi insanlara başını aç dediğinizde demokrat ister aç ister kapat dediğinde diktatör oluyprsunuz işte siz bu kadar bencil bir anlayışa sahipsiniz kamal Atatürk olmasa ingilz olurdun diyen sevgili ilerici arkadaşlar giyiminizin kuşamınızın yaşam tarzınınızın ingiliz bir aileninkinden ne farkı var kamal Atatürk ün fotolarının ingişi prenslerinden zerre farkı var mı çanakkalede 100 binlerce şehit verildi kamal Atatürk ingiliz prensi İstanbula daha rahat çıksın diye elinden tutup çekti teknesinden şimdi bunların hiçbirini kabullenemeyeceksiniz hepsi kanıtlı delilli ama basiretiniz ve cesaretiniz olmadığı için bunlaarı kabul edemeyeceksiniz bir yalan uydurdunuz herkesi inanmak zorunda bıraktınız gerçekler acıdır yüzleşmekten korkmayın Kamal ATATÜRK dememe takılan arkadaşlar olacaktır biraz araştırırlarsa en son kullandığı nüfus cüzdanında bu ismi olduğunu görürler daha yazanileceğim o kadar çok şey var ki ama nato mermer natıio kafa oldığunuZ için kendimiz daha fazla yormak niyetinde değişim nasıl olsa hiç bir şey değişmeyecek
Maalesef var. Onlar kadar nankör ve vatan haini bir nesli bu topraklar nasıl yetiştirdi bir türlü anlam veremiyorum. Ülke paramparça oldu. Kutuplarına ayrıldı. Savaşa giriyoruz. Tezkereler meclisten geçti. Seferberlik görev emirleri evlere postalanıyor. Peki niçin? Elin Arabı orada bahar yapamıyormuş? Afedersiniz ama bize ne elin Arabının baharından? Neden dış işlerimiz ketum olmak yerine her boka atlıyor? Sonra büyük abiler ensesine şaplağı koyup sus ülen sen dediğinde bir halt edemiyor ve ülke saygınlığını taca çıkartıyor?
Olaya biraz daha derinden bakalım o zaman , bu milletin muhafazakarlığının azalmasını kime borçluyuz? evet haklısınız bu kız dinini yarım yamalak anladıysa kime borçlu olduğu bellidir.. kimse Atatürk'ü sevmek zorunda değildir.. ama Türkiye devletinin kurallarına uymak zorundadır.. bir insan kimseye hakaret edemez.. Atatürk'e de edemez ama bu onun makamıyla ilgili değil , kimsenin kimseye hakaret hakkı olmadığı içindir.. ısrarla üstüne basıyorum sevmek zorunda değil kimse.. ama kimse de hakaret edemez..
Bir kitap evine gidilir ve bir adet "Şu Çılgın Türkler" veya "Diriliş 1915" isimli her satırında bir altın öğüt bulunan kitaplardan alınıp okunmaya başlanır.
Okurken yeri geldiğinde gözleri yaşarmayan ve duygulanıp heyecanlanmayan birisi açıkça söylüyorum bırakın "Türk" olmayı "insan" bile değildir!
Öylesine muazzam anılarla ve yaşanmışlıklarla işlenen, her sayfasında tarihin unutulmaya yüz tutmuş gerçekleriyle arz-ı endam eden bu kitapları okumanızı şiddetle tavsiye ediyorum.
Okuyun, okuyun ki :İngiliz birlikleri İstanbul'u işgal ettiğinde Vahdettin denilen hainin o çok soylu padişahlığını iyice görün!
Okuyun, okuyun ki :Damat Ferit denilen pisliğin din ve imanı kullanarak günümüz hükümetine olan benzerliklerine dikkat edin!
Okuyun, okuyun ki : Dünya'nın pek çok ülkesinin güldüğü, alay ettiği ve küçümsediği o komutanın bir milleti küllerinden nasıl yeniden dirilttiğini anlayın!
Tabi idrak yeteneğiniz ve benliğiniz hala kalmışsa...
O kadar mal insan var ki bu ülkede attık sinirlerim bozuluyor , laf anlatamıyrım insanlar o kadar aptal ki artık onlara karşı Atatürk'ü savunamıyorım çünkü beyinleri yerinde fıstık olduğunu düşünüyorum bu insanların. ben Atatürk sevdalısıyım bu bana babamdan kalan en büyük mirasçıda ve Atatürk'ün ilke ver inkılaplarını kendime rehber olarak alıp buna göre yaşayacağım , 3 5 densizin Atatürk'e küfür etmesi umrumda değil çünkü o beyinsizler anlamıyor ki özgürlüklerini Atatürk'e borçlular , özellikle bayanlar size diyorum 3. sınıf vatandaş değilsiniz bunu Atatürk'e borçlusunuz
Dunya uzerinde herkes tartisilabilir ve herkes elestirilebilir herkes ozgurce dusunebilmelidir. Ataturk bu ulkeye özgurluk getirdi diyeceksiniz sonrada özgur bir sekilde dusunup Ataturku sevmeyen insanlara kufredeceksiniz cok tutarli bir dusunce hani nerde ozgurluk? . Kimse kimseyi sevmek zorunda degil siyasetin temeli elestiri ve tartismadir ve bir politikaci olan Ataturkte tartisalacaktir.
Atatürk'ü sevmeyen insanlara küfür etmek dediğin nasıl olur sen Atatürk e elestiriden çıkıp hakaret boyutuna getirirsen olur. Özgürlükten bahsediyosun kendi acindan bakiyosun olaya o zaman niye karşıt görüşluler Atatürke küfür ediyo okuldaki Atatürk bustune hareket çekiyorlar herseyi gec ayyas nasıl diyolar? Kendi acindan bakarsan ben de bu şekilde cevap verrim sana o yüzden elestiriye açık ol ve objektif bak kendi istediğin gibi bakma olaylara
Dediklerine katiliyorumzaten onlari yapanlarda terbiyesiz ayrica yaptiklari ozgurluk catisi altinda degildir ayni sekilde sirf Ataturku sevmedgi icin hepsinei vatan haini ilan eden insanlar var yazdiklarim onlaraydi. Katilmadigim tek nokta onlar Ataturke kufrediyo diye bizde onlara kufrediyoruz demen tarafsiz baktiginda kisiden kisiye degisiyo olay bazen Ataturku savunan kufrefiyo ilk basta bazen digeri. Olaylara karsi gayet objektifim belirli bir yerde taraf olan insanlar objektifliklerini kaybeder. Bende Ataturke saygi duymakla beraber ne yanindayim ne karsisindayim. Benim objektifligimi sorgulamana gerek yok herkes kendisini sorgulasin
Yazdıklarına katılıyorum ama soruya cevabında dönüp bakarsan yanlı bir cevap var ben o yüzden sana bunları anlattım. Küfüre küfürle karşılık vermekbizim genimizde var kküfür mevzusuna takılma. sen Atatürk e kufur edersen karşındaki de sana eder. Karşındaki sana ederse sen de ona edersin böyle düşün.
Katılıyorum
Madem atatürk ülkeye özgürlük getirdi. Herkez istediği gibi giyinebilir. Ve pekala başörtüsü kullanabilir. Tersini düşünen vatan hainidir. Kurtuluş savaşı arşivlerine bakın yobaz dediğiniz o güzel insanlar güzel ninelerimiz nasıl da sizin için direnmiş.
İnsanlara zorla kendinizi ispatlamaya çalışmayın hiç kimse sevmek zorunda değil ben sevmiyorum hatta yaptığı hainlik ve onun arkadaşlarının getirmiş olduğu dikta zulmünden nefret ediyorum ama belirli bir kitlenin sevgisi olduğu içinde aşağılama veya hakaret ibareleride yapmıyorum. Ayrıca,. Atatürk'ün adını bu kadar benimsediğiniz kadar, Türk kültürünüde benimsesin bu kemalist takılan arkadaşlar. Ben Çerkes olduğum halde çoğu hareketleriniz geleneklerinze aykırı olduğu için ağrıma gidiyor milli benliğiniz ve kültürünüz ayaklar altında farkında değilsiniz. Ne olduğuzun farkına varın siz madem Türk'sünüz atanızı-törenizi iyi uygulayın. Yok batıymış avrupaymış venedikmiş sokarım onlar medeniyetinede modernliğinede.
Var ben sevmiyorum. Gösterdiği onca çabaya ve azme rağmen canını dişine takıp memleket için mücadele etikten sonra toplumda hala sevilip sevilmemesi tartışma konuşu olan böyle birisini sevmiyorum. Bel ki de Damat Ferit gibi ihanet edip memleketi satan birisi olsaydı bugün daha çok sahiplenirdik.
İnsanları ötekileştirmekten yorulmayacaksınız kimse kimseyi sevmek zorunda değildir ayrıca bu kadar Müslümanın yaşadığı bir ülkede neden başörtüsüne bu kadar takarsınızki birde özgürlük dersiniz düşmanlık yaratırsınız...
Helal başkan 😄
Sadece Müslümanların başörtüsü kullanmadığını öğrendiğinde bunu kendinde sindirdiğinde gelip şura yazdığın iki cümleyi okuyup kız konuşmuş deriz. ama şu an için görüşlerinin inan umrumda olmadı. Türkiye de yaşayan herkes ATATÜRK ü sevmek zorunda sevmiyorsa sınır kapı açık varsa ülkesi defolabilir.. anladın?
Görüşlerim umrunda değilse ne diye cevap yazıyorsun? Sen bunları dedin diye ülkemden defolup gidesim gelmiyor bu ülke tek bir kişiyle var olmadı hepimizin ataları savaştı bir sürü Müslüman şehit oldu sende bilirsin şimdi burada boşuna çirkefleşme @kupakızıııı
Türkiye'de Atatürk'ü sevmemek tek kelimeyle nankörlüktür. Türkiye, Atatürk'ün önderliğinde organize oldu ve milli mücadeleye girişti. Eğer bunu yapmış olmasaydı şimdi yaşayacak bir memleketiniz yoktu. Sömürgeci ülkelerin tekelinde bir köle hatayı yaşıyordunuz hepiniz.
basi aciklar ayni seyi yapmiyormu? kafasinda ortu var diye dahami cok ayip oluyor :-D opusmenin ozgurlugumu olur :-D neyin kafasi bu ne cok okuz varmis memlekette
Şafak Pavey.. iyi giydirmiş. Sevmesinler, ama saygı duysunlar hiç olmazsa saygısızlığa tahammülüm yok.
Şafak Pavey kadar ülkede üst düzey siyasetçi yok cidden helal olsun
Atatürke laf atan kendini eyfel kulesinden aşağı atsın
Sevmek zorunda degilim bunun en büyük nedenlerinden biride atatürkçü takilanlarin onu ilah ve kurtuluş savaşının tek adami gostermesi orda yatan mehmetcige borçlu bu ülke özgürlüğünü kimse bunu aklından cikarmasin ataturk hakkinda okul kitaplarinda servis edilen her yalanada atlamayin.
kim Atatürkü sevmezse sevmesin gelmiş geçmiş en büyük önder ATATÜRK bunu kimse reddedemez !! sonsuza kadar Atatürkçüyüm !!
@Umutt89 sağolasın :)
anamm 10 kişi beğenmeme tusuna basmışız :D zorlarına gitmiş sanırım :D
Ben varim kiz ozenmis gencte yani hem oyle eminolun cok kiz yok yani siyah siyah giyince bir tepki oyle giyince bir tepki kiz medeni olmaya calisiyo.
Medeniyet le harvıden ne alakası var Onu anlamadım
Sevmiyorum, putlaştırılmış biri. Sevmiyorum bu ülkeye milliyetçiliği getirdi ve sonuç olarak birçok insanın kanı aktı. Sevmiyorum çünkü hayranları artık onu "EŞŞİZ LİDER" olarak tanıttı ve Peygamber efendimiz (s. a. s)'i unuttular. Sevmiyorum arkadaşım. Saygı da duymuyorum.
Ayar mı, bazı "türbanlıların" yaptığı hataları tüm "Tesettürlüler" yapmış gibi göstermek bu. Saçmalamış pavey hanım. "Sağda solda fingirdeşen kapalıların fingirdeşmeyen kapalılara oranı, sağda solda fingirdeşen açık saçıkların fingirdeşmeyen açık saçıklara oranı çoooook daha küçüktür. Bu sözümde açıkları hedef aldığım düşünülmesin. Sadece kapalılara söylenenlere bir cevap olarak yazıyorum
Başı açık daracık pantolon giyerek kuytularda dolaşan kızlar Atatürke borçlu değil mi özgürlüğünü? Neyin peşindesiniz?
Arkadaşım burada başı kapalı olan arkadaşın görüşü ve yaptıkları arasındaki celiskiyi anlatiyo. Osmanlı hala olsa başı kapalı olan arkadas bunu yapamayacakti ama Atatürk bu özgürlüğü ona verdi ve bu özgürlükten yararlanıp Atatürk u sevmeme durumu var bunu anlatmaya çalışıyo umarım anlamissindir
Anlamadım canım çünkü kapalı olup Atatürku sevmeyenlere laf uzatıyorsunuz ben de bunu anlamıyorum açık olup Atatürku sevmeyende var neden kapalılara bu kin? Ben açığım ve adamı sevmiyorum bize sağladığı imkanlar için saygım sonsuz ama bu onu sevmek zorunda olduğum anlamına gelmiyor herkesin fikir özgürlüğü var insanlar kimi sevip kimi sevmeyeceğini kendi seçer Atatürk özgürlük getirdi fikir özgürlüğü getirdi ve eminim kendisini sevmeyenlerede saygı duyardı sizin gibi davranmazdı siz o özgürlüğe uymuyorsunuz özgürlüğe karşı saygınız yok
Lütfen artık su tarz sorular sormayı bırakın kimse sevmek zorunda değil ama aynı zamanda kimse saygıda duymuyor adam bizim yüzümüzden yattığı yerden küfürler yiyor o ahlaksız saygısızlari engelleyemiyoruz hiç olmazsa surekli körüklemeyelim
Bu linkte tartışılması gereken mustafa kemal değil bu kadının alçaklığıdır
ne özgürlüğünden bahsediyosunuz be vatanı kurtaran aziz şehitlerimdir ama büyük ulu muhteşem insan atatürk öyle mi?
sevmek zorunda degıl ınsanlar
sevmedıgı seye saygı duymak zorunda da degıl
ha ben severım sayarım orası ayrı
gerısı ınsanların kendı bılecegı ıs
burada ki olay Atatürk sevgisi felan değil. Müslüman olup başı açık parklarda öpüşen Atatürk ü sevmeyen bir kız neden gündemde değilde kapalı olan gündemde. Açık bir kız öpüsünce medeni kapalı öpüşünce gerici *rosbu size göre. Benim için açıkta öpüşse kapalı da öpüşse o kişiye bakarım. Ne açığa genelleme yaparım ne kapalıya. Ama sizin CHP zihniyetiniz sadece kapalıya genelleme yapar açığın hiç suçu yok
Şafak Pavey cok beğendiğim bir siyasetçidir dobra bir kadın gerçekten de. Ancak bizim milletimiz cok değişik bir millet farklı bir ırkız anlamak zor. Sevmek zorunda değiller ama saygı duymalilar dünya lideri Atatürk e.
Ben sevmiyorum, ayrıca o tarz giyinenlerle bir röportaj yapın bakalım %99 u atatürkçüdür...
başı açık bir kadının kapalı bayanlara dil uzatması ne kadar çirkin ve edepsizce bir davranış
kadınlara kaltak diyebilen ne ayrımcı edepsiz insanlar var yazık
ben o terbiyesizliği yapana dedim isteyen başını kapar isteyen açar banane
Ya bu 2 salağa ne anlatıyorsunuz adamlar önce Konuşmayı bılmıyolar senın karşında 45 yasında kadın var it herif önce saygılı Olmayı Öğren diğer salakda beyin embesili ooo ovvv bu ne l*n bunu coçuklar yapmıyor artık. artık şu beyninizi biraz büyültün gerçi o küçük beyninize bu kelimeler sığmaz sığdıra bildiginizi sığdırın Kâfi.
severim sayarım ama sevmeyene de zorla sevdiremezsiniz kimse birini sevmek saymak zorunda değildir bence. ki herkes sevmesin zaten mokunu çıkaranlar var:)
Elbette tarihteki türk hükümdarları sevdiğim gibi Atatürk'ü de seviyorum. Ama benim kızdığım nokta Türk ulusunu sadece Atatürk kurtardı demeleri. Atatürk olmasaydı özgür olamazdık düşünceleri... Türkler hiç bir zaman esaret altında yaşamadı tarihte Atatürk olmasaydı inanın ki Atatürk gibileri çıkar ve kurtuluş savaşını başlatırdı. Hangi çılgın bu ulusa zincir vuracakmış şaşarım!..(son cümlem biraz orhun yazıtları gibi oldu :D )
Şafak Pavey
Ayarı Vermiş
Anlayana
KEMAL ATATÜRK♥
Ulan 2 kisi yapıyor bütün kapalılar sorumlu tutluyor bune saçma iş.
Yani haksızlığa haksızlıkla mı karşılık verilecek @pentin?
Yıl 2002de akpyi desteklediğimiz zamanlar da , ondan önceki hükümetlerin muhafazakar kesimleri dışlaması yüzünden , eşitlik istediğimiz için desteklemiştik.. şimdi baktığımız da aynı boku akp de yapıyor.. yani zamanında tabiri caizse 'solun sağa 'yaptığını 'sağ sola'yapıyır.. ben bir müslüman olarak bu ayrımcılığı gördükçe destek veremiyorum akpye.. yani zamanında 'sol diye tabir edilen kesimin sağ diye tabir edilen kesime yaptıklarını , sağın sola yapmasını desteklemiyorum.. akpyi sevmeyebilir insanlar.. haklı ve haksız bunun yorumu sonraya kalsın , ancak yapılam haksızlıklara haksızlıkla karşılık verilmemesi gerektiğini düşünüyorum.. chpnin akpnin mhpnin yaptığı kutupsallaşmaya halk olarak bizim de katılmamızın felaket olduğu kanısındayım
bu yüzden sevmiyorum işte. açıklamamı sen oraya paylaşmışsın.
Vardi, var, varolacak ama asla Ataturkun yerine, degerine bisey olmayacak, nur icinde yatsin
herşeyi anladım seven bizler kadar sevmeyen sizler de varsınız evet ama konu buraya gelince atıp tutmak yerine yapılanları düşünüp saygı duysaydınız keşke, o adamın bıraktığı mirası yiye yiye bitiremeyenlere bu kadar sövemiyorsunuz bu neden?
aslında kadının dediği hareketi açık da yapıyor kapalı da bunu kişilik üzerinde değerlendirsek daha iyi olur...
Kapak cok ses cikardi. Duymuyan varsa itinayla ozelden numarasini atsin ariyim cikariyim o sesi.
N. k.-v. a. a. s. M. K. A askerleriyiz. Zoruna giden varsada cici.
www.facebook.com/video.php?v=637939882951912 alın hocanın ağzından Atatürk.
Peki Atatürk'ü seviyorsunuz da; onun tercihlerinin, yaptıklarının arkasında duruyor musunuz? Şimdi burada bir şey diyeceğim ve herkes yok öyle de böyle diye yaygara kopartacak. Oysa gerçek bir kemalist aslında bir KAMALISTtir. Anlayan anladı.
Kralik, Osmanlı dönemini bitiren birisini niye seveyim ki?
Saygı duymayan nankördür. Şafak paveyi severim zaten diğer konuşmalarınıda dinlemelisiniz.
Atatürk kim taniyamadim tanktan varsa anlatabilir mi acaba
Sonuna kadar ATATÜRK diyorum ve bunun tartışmasına bile girmem o eşsiz bir lider ölümsüzdür..
Neden gizli cevaplıyorsun?
Stilim bu hep gizli takılırım
kimse kimseyi zorla sevmek zorunda değil artık özgürlükler ülkesinde yaşıyoruz neyin peşindesiniz anlamıyorum
Asıl sorun m. k yi sevip sevmemek değil. "ÖZGÜRLÜK" nedir onu bilip bilmemek.
Bu ülkeye özgürlüğü m. k getirdiyse şapka takmadığı için İstiklal Mah. lerinde asılanların ki özgürlük değil miydi?
Başarısına ciddi anlamda hayranım ama şahsına sempati duymuyorum.
Kimse kimse sevmek zorunda değil ama saygıyı ve o kişiyi sevenleri gözardı etmek de hoş değil böyle ayırıcı sorulardan artık sıyrılalım birleştirici olalım beraber doğduğumuz şu can vatanımızda beraber yaşayalım beraber uğurlanalım
Sevmek zorunda değilsiniz , saygı duymak zorundasınız. Bu ülkede insanlar dini liderlere saygı gösterdiği gibi bu ülkede islam dinini bu kadar rahat yaşamamıza olanak sağlayan bir insana da saygı göstermemiz gerekiyor.
İslam dinini rahat yaşamamızı sağlayan kişi kim ben anlayamadım onu kusura kalma
Mustafa Kemal Atatürk
Güldüm sadece (: hayrlı grceler
eyvallah
Yedi düvele meydan okumuş bir kumandandan , umudu bitmiş yıkılmış bir harabeden günümüz türkiyesinin temelleri atan bir liderden bahsediyoruz. Sen gülmeye devam et.
Ben meydan okumamış demedim ki sadece İslamı daha rahat yaşamımıza kısmına güldüm
Yani diyorki ataturku basortululer sevemez.
Otekilestiriyor.
Yanlis yapiyor.
Nasil ataturke borclu?
Arada inonu diye bir adam var ataturkten zit isler yapmis 1972 ye kadarda kafasina gore ulke yonetmis?
O zaman inonuye borclu.
İnsanlar icindeki inanca borcludur ozgurluklerini bir kisiye borclu demek o halki kucumsemektir.
Turkiye bu kadar kucuk bir ulke olamaz.
Inonu nun yaptıklarını Atatürk e baglamak cok büyük bir hata olur. Inanc cok baska bir konu kimsenin inanca lafı yok. Küçümseme konusunda saçma konusmussun kimsenin kimseyi kucumsedigi yok. Atatürk geçmişte Türkiye yi kurduysa bu zamanında fatih sultan mehmed in İstanbul u fetetmesiyle oldu Türk boyunun asyadan çıkıp gelmesiyle oldu. Herseyin bir başlangıcı var yani o yüzden herkes atalarimiza borçlu inanca değil. Inanc Allah ve kul arasında.
İnanc yalnizca allah ile kul arasinda degildir.
Ayriyeten sacmalamissin gibi seyler soyleyeceksen yazma. Benim fikrimin altina fikrini beyan eden sensin.
Tartismak istemiyorum. fikrini sormadim cunki sana
Fikrini sorana soyle git
Atatürk ü kabul edemeyenler tayyibin g. t kılları olduğundan sevmemeleri normal ;-)
Eksiyi basan herkez tayyibin g. t kılı yalnız ;-) evet kürtler akpliler ermeniler muhafazakârlar Atatürk ü sevmez bende bunu alamıyorum napti Atatürk bunlara ne sokup çıkardıda herkezde bir kuyruk acısı ;-)
Sizin bu Sözleriniz Yüzünden artık milletin Atatürk'e saygısıda sevgiside kalmadı Adam'ı rahat bırakın bari mezarında LAN.
Bir ilkokul öğretmeni öğrencilere ödev olarak şu konuyu vermiştir "ATATÜRK bu ülke için ne yaptı? En yüksek notu alan öğrenci'nin Yazisi tek cumledir "Ne Yapmadıki"
hala atatürkü seven var mı
Sevmiyorum hatta nefret ediyorum. Benim gozumde lider falan da degil. Sevenlere saygida duymuyorum.
Bir türlü anlayamadım onları.
sevmiyorum bu çok saçma olmuş bana göre
Şafak Pavey başbakan olsa var ya ah ah
Ulke kerhane olur artik
@canmuratcanmuratcan 😄😄😄
kemal atatürkü tanımıyorum desem
Ben sevmiyorum, itirazı olan?
İngiliz ajanı olduğuna inanıyorum. Eskiler şelale.
Profil yazımı okuduktan sonra tekrar düşünün. Eksi rekoru bekliyorum :))
Sevmek zorunda degiliz zaten :)
Ben sevmiyorum problem mi var? ?
Buyurun ben varim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar