• Keşfet
    KızlarSoruyor'da şu an neler oluyor, hemen gör.
  • Yapay Zeka
    Yapay zeka fenomenleri sorularını cevaplıyor, hemen sor!
  • Popüler
    Günün çok konuşulanlarına göz at.
  • Sorular
    İlgini çekebilecek sorulara cevap paylaş.
  • Benceler
    İlgini çekebilecek Bence'leri keşfet.
  • BiBilenler
    Alanında uzman profesyonel BiBilenlere danış.
  • Anketler
    İlgi çekici anketlere oy ver, gündemi belirle.
  • Zirvedekiler
    Zirvede kimler var? Toplulukla tanış!
  • İletişim
  • Yayın İlkeleri
  • Site Sözleşmesi
  • KVKK Aydınlatma
  • Etiketler
  • Tüm Sorular
Google Play Apple Store
Konular (34) Tümü
  • Aşk İlişkileriAşk İlişkileri
  • Kadın EmeğiKadın Emeği
  • GündemGündem
  • Dünya KupasıDünya Kupası
  • Güzellik & BakımGüzellik & Bakım
  • Alışveriş & HediyelerAlışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım ÖneKızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & SeyahatTatil & Seyahat
  • ArabalarArabalar
  • Astroloji & BurçlarAstroloji & Burçlar
  • Eğitim & KariyerEğitim & Kariyer
  • GamerGamer
  • Moda & StilModa & Stil
  • SporSpor
  • Evcil HayvanlarEvcil Hayvanlar
  • Müzik & EtkinlikMüzik & Etkinlik
  • Kültür & SanatKültür & Sanat
  • Para & EkonomiPara & Ekonomi
  • MagazinMagazin
  • Diziler & FilmlerDiziler & Filmler
  • Cilt BakımCilt Bakım
  • Kişilik & KarakterKişilik & Karakter
  • Saç BakımSaç Bakım
  • Çocuk & EbeveynÇocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçmeYeme & İçme
  • Cinsel YaşamCinsel Yaşam
  • İnternet & Teknolojiİnternet & Teknoloji
  • Ev & YaşamEv & Yaşam
  • Özel Günler & HijyenÖzel Günler & Hijyen
  • Aile & ToplumAile & Toplum
  • Diyet & BeslenmeDiyet & Beslenme
  • SağlıkSağlık
  • YKS2026YKS2026
  • DiğerDiğer
Keşfet
Kizlar Soruyor'da hem kızlar soruyor, hem erkekler soruyor!
Doğru ve güzel yazılmış soru başlığı daha çok cevap demek. En az 15, en çok 131 karakter.
Detay Ekle Sorunu detaylandır, görsel ya da anket ekle, gizli üye ol.
Başlık desteği al
Başlığı daha iyi yazmama yardım et.
0 / 131
Giriş Yap / Üye Ol
Konular(34)
Tümü
  • Aşk İlişkileri Aşk İlişkileri
  • Kadın Emeği Kadın Emeği
  • Gündem Gündem
  • Dünya Kupası Dünya Kupası
  • Güzellik & Bakım Güzellik & Bakım
  • Alışveriş & Hediyeler Alışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım Öne Kızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & Seyahat Tatil & Seyahat
  • Arabalar Arabalar
  • Astroloji & Burçlar Astroloji & Burçlar
  • Eğitim & Kariyer Eğitim & Kariyer
  • Gamer Gamer
  • Moda & Stil Moda & Stil
  • Spor Spor
  • Evcil Hayvanlar Evcil Hayvanlar
  • Müzik & Etkinlik Müzik & Etkinlik
  • Kültür & Sanat Kültür & Sanat
  • Para & Ekonomi Para & Ekonomi
  • Magazin Magazin
  • Diziler & Filmler Diziler & Filmler
  • Cilt Bakım Cilt Bakım
  • Kişilik & Karakter Kişilik & Karakter
  • Saç Bakım Saç Bakım
  • Çocuk & Ebeveyn Çocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçme Yeme & İçme
  • Cinsel Yaşam Cinsel Yaşam
  • İnternet & Teknoloji İnternet & Teknoloji
  • Ev & Yaşam Ev & Yaşam
  • Özel Günler & Hijyen Özel Günler & Hijyen
  • Aile & Toplum Aile & Toplum
  • Diyet & Beslenme Diyet & Beslenme
  • Sağlık Sağlık
  • YKS2026 YKS2026
  • Diğer Diğer
Kızlar Bir Adım Öne Tatil & Seyahat Arabalar Astroloji & Burçlar Eğitim & Kariyer +28
Aile & Toplum

Hala Atatürkü sevmeyen var mı?

icerdekimuzik
icerdekimuzik Takip Et
Xper 7 Yaş: 32
Takip Et
Facebook
Twitter
WhatsApp
00
Yapay Zekaya Sor

https://i.hizliresim.com/5RYEJz.gif

https://i.hizliresim.com/dqXlpD.gif
Sevgi Soruları
Beğen
Paylaş
Takip Et
Cevabın nedir?
Cevabın nedir?

En İyi Cevaplar

• EbuEmr-uZahiri
    EbuEmr-uZahiri Takip Et
    Xper 2 Yaş: 38
    +1 yıl

Ben şahsiyetini ismiyle beraber 2'ye ayırırım. Birinci ayırım Mustafa Kemal, ikincisi ise Atatürk. Türkiye halklarının Mustafa Kemal'i sevmeyeni çok azdır. Ki bu insanlar yanılgıya düşmüşlerdir. Laik Türkiye'yi kurmadan evvel atmış olduğu milli kurtuluş adımları takdire şayandır. Çanakkale Savaşı'nda göstermiş olduğu üstün hizmet ve Anadolu'nun işgalden kurtuluş savaşını yönetmiş olması, Mustafa Kemal'in marka değerini yükseltmiştir. Vatana bu yönde hizmetleri dokunmuştur. Fakat 'Atatürk' dönemi bu ayırımda çok keskin çizgilerle belirlenmiş sınırlar oluşturmuştur. Dinlere ve ırklara yapılan zulüm tavana vurmuştur. Keriman Halis adlı 'Türk' kadını, laik ülkenin kuruluşunun ilk yılında dünya güzeli seçilmesi, Batı'nın zaferi olmuştur. Ülkeye briç hocaları getirilmiş ve kumara teşvik edilmiştir. Bir önder halkına örnek olması gerekirken kendine sahip çıkamıyorsa, saygısını ve sevgisini ileriye taşıyamaz. Yüzlerce hocayı astırıp, Türkçe ezan okutup, dini eğitim kurumlarını kapatıp, yüzyılların kültürünü silip batı kültürünü entegre etmeye çalışarak bu ülke yürümez, ki yürümedi. Diyeceğim o dur ki; insanları bir insanı sevme mecburiyetinde bırakmayın. Sizler böyle düşünenlere yobaz, bağnaz, koyun, örümcek kafalı, cahil gibi ithamlarda bulunduğunuz vakit, bunun geri tepmesini gözlemleyebiliyoruz. Bu ülkede batının iyi yanlarını alalım, kötü yanları kalsın anlayışı var. O halde daha 1. sınıftaki çocuğa andımızı ezberletip, beynine Atatürk resimleri çakmak yerine; ülkede Tesla, Edison, Einstein, Platon, Sokrates gibi birçok ismi beynine kazıyacaksınız çocukların. Atatürk'ü sevmek zorunda değil herkes. Saygı duymak zorundasın diyebilirsiniz fakat örneklersek; Abdullah Öcalan katiline saygı duyabilir misiniz? George Bush'a saygı duyabilir misiniz? Peres'e saygı duyabilir misiniz? Bu nokta bütün kilitleri açacaktır.

İyi bir ülke ve gerçeği kavramış insanlar için Allah yar ve yardımcımız olsun inşallah...

11
    15 Yorumla
    • tahirseymen
      tahirseymen
      +1 yıl

Son derece haklısın.

Yorumla
    • EbuEmr-uZahiri
      EbuEmr-uZahiri
      +1 yıl

Çözümlenmesi gereken bir karakter var önümüzde. Kur'an tasviri yaptırıp Kur'anın okunmasının yasaklanması ironinin şahıdır güzel ülkemde. - puan veren arkadaşlar bir de yorum atsalar keşke fikirlerini belirtseler.

Yorumla
    • Evren022
      Evren022
      +1 yıl

Haklısın ama bu olumsuz saydığın şeylerin nedenini nedenlerini araştırmamışsın neden bu kurumlar kapatıldı? Yerine ne açıldı? Neden Türkçe ezan okutuldu? Neden o hocalar asıldı? bunu araştır

Yorumla
    • EbuEmr-uZahiri
      EbuEmr-uZahiri
      +1 yıl

Elhamdülillah dinimin gereği olan Kur'anın şuanda ellerde nur gibi taşınmasını görmek mutluluk kaynağıdır. Sebebi ne olursa olsun, dinin gerektirdiği kurumlar ve uygulamalar engellenemez. Tarih bilgimin olduğunu hatırlatarak şunu söylemek isterim; ülkeye şeriatın gelmesinden korkma gibi bir olay olamaz. Zira şeriatı bitirip ülkeye laik sistemi getirmek bir hatadır. Geçiş dönemi olmadan, teokrasiden seküler bir yönetime geçiş temelsizdir.

Yorumla
    • Citadel
      Citadel
      +1 yıl

süper yorum

Yorumla
    • tahirseymen
      tahirseymen
      +1 yıl

Aynen. "Türk dini" projesinden "yeşil" İslama geçilmesini de bir irdelemek gerekir. Ha keza itibarı kanunla koruma altına alınmış birisinden söz ediyoruz. Böyle bir yasanın varlığı bile eleştirilerin haklı olduğuna delildir.

Yorumla
    • tahirseymen
      tahirseymen
      +1 yıl

@Evren022 sen de ezan türkçe okunurken neden "felah" kelimesine dokunulmadı onu araştır.

Yorumla
    • john-snow
      john-snow
      +1 yıl

Ezanı türkçe okutmak Atatürk zamanında değildi benim bildiğim ve andimiz ilkelerden olusmaktaydi kötü birsey var miydi içinde küçükleri sevmek büyükleri saymak kötü birsey miydi kaldırıldı. Dinlere ve ırklara yaptıkları demişsin de dine yönelik yaptığı birşey yoktu gidip senin dedenin namaz kilmasini mi yasakladı ya da devletin dinini mi değiştirdi. Şöyle de birsey var Atatürk zamanında bir belde de hocaları toplar önüne kitabımızı koyar ve der ki atlayın üstünden. Atlamayani vururum der hocaların çoğu atlar. Atlayan ve atlamayanlari ayırır ve atlayanlari kurşuna dizdirir atlamayanlari ise maaşlı bir sekilde camiilerde görevlendirir. Batının iyi yanlari daima alınmalı ve kötü tarafları asla alınmamalıdır. Osmanli da yeniliğe kapaliydi bu yüzden bitti Atatürk yeniliğe açtı ve iyi yaptı. Insanlari kandirmanin en kolay ve basit yolu dindir sorgulamadan inanir ve dinden konusanlara saygı duyarız tekkerin kapatılması bundandir derim ben inanmak için tekkelere gerek yok arkadaşım

Yorumla
    • EbuEmr-uZahiri
      EbuEmr-uZahiri
      +1 yıl

5816'yı ulusalcı kesimin nefret ettiği ve canına kıydığı merhum Adnan Menderes getirmiştir. Bu yasaya dayanarak küfrü ağzından etmeyen hadsiz insanlara tabi ki en iyi cevap bu yasanın kaldırılması olacaktır. Bir insan yasalarla korunmamalı, yaptıklarıyla insanların gönüllerine işlemişse daha iyi bir kale olamaz zaten.

Yorumla
    • Leylifer61
      Leylifer61
      +1 yıl

Allah razı olsun senden ya. Süper açıklayıcı bir yorum. Keşke herkes yakın tarihin koca bir yalandan ibaret olduğunu gorebilse kılıflar aramak yerine.

Yorumla
    • EbuEmr-uZahiri
      EbuEmr-uZahiri
      +1 yıl

@john-snow

Ezanın Türkçe okutulması kabul edilemez bir hadisedir. Atatürk zamanında yapılmıştır. İsmet İnönü'ye geçersek zaten işin içinden çıkamayız fakat bu hadise Atatürk zamanında yaşanmıştır. Din hakkında anlattığın o üstünden atlama gibi şeyler çocuk hikayesi. Demokrasi getirdi değil mi ne o atlayanı kurşuna dizmiş diğerlerini maaşa bağlamış? Şapka devrimi sırasında ölen, hemşehrim İskilipli Atıf Hoca kıyafet yüzünden şehit olmuştur. Benim dedemin mübarek annesi anlatırdı; Kastamonu'da köydeki samanlıkta gizlice Kur'an okurlarmış jandarma baskın düzenleyip tutuklar diye. O kadın mı yalan söyleyecek? Dini eğitim kurumları kötü değildir. Osmanlı'nın yüzyıllar boyu her dalda iyi bir alim çıkarmasının sebebi, eğitim probleminin olmamasıydı. Osmanlı'nın çöküş sebebi de batıya uymadığı için değil, ekonomik refahını kaybettiği içindir.

Yorumla
    • EbuEmr-uZahiri
      EbuEmr-uZahiri
      +1 yıl

@Leylifer61

Teşekkür ederim Allah sizlerden de razı olsun yorumunuzu esirgemediniz tekrardan teşekkür ederim. Yakın tarihimiz zorunlu eğitimin kıyassız kitaplarından öğreniliyor maalesef.

Yorumla
    • Leylifer61
      Leylifer61
      +1 yıl

Amin ecmain inşallah.

Malesef öyle. Okulun islevi hakknda ne düşünüyorsunuz peki?

Yorumla
    • EbuEmr-uZahiri
      EbuEmr-uZahiri
      +1 yıl

Okulların işlevleri görüldüğü üzere ülkeye nitelikli eleman sağlayamıyor. Bunun nedeni kültürümüze, kafa yapımıza ve günlük yaşantımıza uymayan eğitim sistemi. Üniversite sınav sistemlerimiz zaten bozuk. Önce müfredat düzeltilmeli. Eğitimde teknoloji atılımı yapılıyor fakat içerisindeki bilgiler işe yaramayınca ne gereği vardır kitap kapağının ciltlenmiş olmasının? Daha kaliteli bir eğitim için tevhid-i tedrisatın kaldırılması mühimdir. Okullar eğitim kurumları olmaktan çok, ahlaksızlık yuvasına dönüşüyor ne yazık ki. Bırakalım özenilen ve ilgi çeken hayat tarzını yaşasın avrupa ve amerika. Biz ülkemizin ekonomisini, askeri ve siyasi gücünü yükseltecek bireyler yetiştirmeliyiz.

Yorumla
    • Leylifer61
      Leylifer61
      +1 yıl

Kesinlikle. Çok haklsnz. Ama araştıran sorgulayan bir nesil geliyor. Sistemi kutsama devri kapanıyor yavas yavaş elhamdülillah. Yedirecegimz nesil kalmadı artık. Rabbim firsat vermesin.

Okulsuz Toplum Ivan Illich *👍

Yorumla

En İyi Cevaplar

• Auxerre
    Auxerre Takip Et
    Master Yaş: 38
    +1 yıl

özgürlüğü bir kişiye bağlamak baştan hatalı bir cümle.. eşyanın tabiatına aykırı.. başörtülüleri seven biri değilim lakin o insanların özel hayatlarında yaptıklarını bir kişiye bağlamak kadar aptalca bir düşünce olamaz.. şahsen atatürkü nekrofili seviyesine çırarıcasına seven insanlar herşeyi atatürke bağlamaktan vazgeçsin.. insanın sevesi gelmiyor yani.. hem atatürkü sevmek zorunda değilim saygıda duymak zorunda değilim hesapta vermek zorunda değilim... şahsen ne alturist politik uygulamaları ne de devletçi ekonomi uygulamaları bakımından tamamen savunmadığım fikirlerle ülkenin yapısını kurmuş bir kişi.. madem bu kadar özgürlükçüydü bu isim lozanda azınlıklar kanuna muhalefet olmayıp 1000 yıldır bu ülkede yaşayan malazgirtten bile önce gelen hristiyanları neden kovdu ülkeden.. ermenilerin kiliseleri bile 2000lü yıllarda açıldı 100 yıla yakın ibadethaneleri kapatıldı.. mecliste hiçbir hristiyan vekil olmadı.. hiçbir bürokraside hristiyan olmadı... aynı şekilde ülkedeki hani özgürlük getirdiği iddia edilen atatürk müslüman kesime vandalist bir şekilde baskı yaptı.. ezanlarına.. camilerine.. kitaplarına karıştı.. kılığına kıyafetine karıştı.. şapka taktırdı.. özgürlük getirmiş adam dersimde bombalar yağdırdı.. insanları darağacında sallandırdı.. geçin bu özgürlük iddialarını osmanlı döneminde bile daha özgürdü bu topraklar..80lere kadar darbeler oldu.. hukuka tecavüz edilerek idamlar.. ülkeden kovulanlar oldu hangi özgürlükmüş bu... seçme seçilme hakkı vermiş kadınlara komik insanlar 1948e kadar henry trumannın marshall planı doğrultusunda oy kullandınız tarihi okuyun.. oy kullanamıyorum ama seçme seçilme hakkım var trajikomik hem kimi sevip kimi sevmeyeceğimiz ne zamandan beri başkaları belirlıyor.. asıl özgürlük asıl koyun olmamak.. ilkokuldan beri beyninize okullardan dayatılanı red edip kendi ideolojinizi seçmektir.. statükoculuk değildir..

2
    0 Yorumla
  • pentin
    pentin Takip Et
    Master Yaş: 37 , eic 50%
    +1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 4b cevap paylaştı.

Meclisteki şu kapalı vekiller, maaş almak ve görüntü yapmak dışında ne işe yarıyor merak ediyorum. Milletin başörtülü bacısı olmaktan başka ne gibi bir icraatları var?
    Günahım kadar sevmem ama bdp nin kadın milletvekili bile çıkıp, bana bacım diyemezsiniz, bende sizin gibi vekilim kendinize gelin diyebilmişken, bunlar ne işe yarıyor? sorsan hepsi müslümanım der; bedavadan maaş alıyorlar.

17
    9 Yorumla
    • Citadel
      Citadel
      +1 yıl

Meclisteki kimse birşeye yaramıyor anca kendi maaşlarına zam yapsınlar..

Yorumla
    • ByToRo
      ByToRo
      +1 yıl

Yürüüüü :)

Yorumla
    • yigitttttt
      yigitttttt
      +1 yıl

20 tane millwtvelişi dışında diğerleri ne işe yarıyor

Yorumla
    • emre6135
      emre6135
      +1 yıl

Mecliste kim parasini adam akilli hakediyoki zaten anca onlar kendilerine zam geldimi uzlassinlar bize geldimi 5 TL mi zam olsun 10 TL mi kavagasini etsinler

Yorumla
    • banliuo13
      banliuo13
      +1 yıl

Bu millet senn gbilerni bariindirdigi surece asla gelismeyecek!

Yorumla
    • Attalos
      Attalos
      +1 yıl

Onların başörtülü bacılarıyla ilgilenmiyorum bu kadının niyetiyle ilgileniyorum ayrıca kimin kime borçlu olduğunu bu kadın tayin edemez

Yorumla
    • mert26
      mert26
      +1 yıl

Beğenmeye bilirsin ama saygı duymalısın hakan şükür de bişey yapmıyordu attılar bir nevi demek ki işe yarıyor

Yorumla
    • Drejevic
      Drejevic
      +1 yıl

Başlarına bir bez parçası baglayip islami kesimi temsil ettiklerini sanan kimselerdir.
      Bu ülkede cahillere bile seçme hakkı verilmiş: Eğer bu bir özgürlükse buyrun; işte özgürlügün getirisi.

Yorumla
    • pentin
      pentin
      +1 yıl

Hakan sukur kendi istifa etti. Bilmiyorsunuz yorum yapmayin bari

Yorumla
  • -Selly-
    -Selly- Takip Et
    Yoda Yaş: 32
    +1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 919 cevap paylaştı.

Hala varsa da nankördür.

21
    0 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Tümü
Fragmatik
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hep Parla ⭐
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kediliçe
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
İremolog
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
KSCansu 💜
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ezgi Geziyor
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ne-She
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Profesör Bilgin
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hayat
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Luna
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Flaş Batu
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Driver Baby
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
O-Pera
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?

27

Cevap

52

Cevap

• Gizli Üye
    Gizli Üye
    (36-45)
    +1 yıl

Neden insanları birilerini sevmek zorunda bırakıyorsunuz herkes özgür değil mi insanlara başını aç dediğinizde demokrat ister aç ister kapat dediğinde diktatör oluyprsunuz işte siz bu kadar bencil bir anlayışa sahipsiniz kamal Atatürk olmasa ingilz olurdun diyen sevgili ilerici arkadaşlar giyiminizin kuşamınızın yaşam tarzınınızın ingiliz bir aileninkinden ne farkı var kamal Atatürk ün fotolarının ingişi prenslerinden zerre farkı var mı çanakkalede 100 binlerce şehit verildi kamal Atatürk ingiliz prensi İstanbula daha rahat çıksın diye elinden tutup çekti teknesinden şimdi bunların hiçbirini kabullenemeyeceksiniz hepsi kanıtlı delilli ama basiretiniz ve cesaretiniz olmadığı için bunlaarı kabul edemeyeceksiniz bir yalan uydurdunuz herkesi inanmak zorunda bıraktınız gerçekler acıdır yüzleşmekten korkmayın Kamal ATATÜRK dememe takılan arkadaşlar olacaktır biraz araştırırlarsa en son kullandığı nüfus cüzdanında bu ismi olduğunu görürler daha yazanileceğim o kadar çok şey var ki ama nato mermer natıio kafa oldığunuZ için kendimiz daha fazla yormak niyetinde değişim nasıl olsa hiç bir şey değişmeyecek

3
    0 Yorumla
  • Sweetsurfer1985
    Sweetsurfer1985 Takip Et
    Guru Yaş: 41 , eic 75%
    +1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı.

Maalesef var. Onlar kadar nankör ve vatan haini bir nesli bu topraklar nasıl yetiştirdi bir türlü anlam veremiyorum. Ülke paramparça oldu. Kutuplarına ayrıldı. Savaşa giriyoruz. Tezkereler meclisten geçti. Seferberlik görev emirleri evlere postalanıyor. Peki niçin? Elin Arabı orada bahar yapamıyormuş? Afedersiniz ama bize ne elin Arabının baharından? Neden dış işlerimiz ketum olmak yerine her boka atlıyor? Sonra büyük abiler ensesine şaplağı koyup sus ülen sen dediğinde bir halt edemiyor ve ülke saygınlığını taca çıkartıyor?

5
    0 Yorumla
  • Naughtybynature
    Naughtybynature Takip Et
    Bilge Yaş: 34
    +1 yıl

Olaya biraz daha derinden bakalım o zaman , bu milletin muhafazakarlığının azalmasını kime borçluyuz? evet haklısınız bu kız dinini yarım yamalak anladıysa kime borçlu olduğu bellidir.. kimse Atatürk'ü sevmek zorunda değildir.. ama Türkiye devletinin kurallarına uymak zorundadır.. bir insan kimseye hakaret edemez.. Atatürk'e de edemez ama bu onun makamıyla ilgili değil , kimsenin kimseye hakaret hakkı olmadığı içindir.. ısrarla üstüne basıyorum sevmek zorunda değil kimse.. ama kimse de hakaret edemez..

5
    0 Yorumla
  • Mandarinia
    Mandarinia Takip Et
    Master Yaş: 41 , eic 50%
    +1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 2,7b cevap paylaştı.

Bir kitap evine gidilir ve bir adet "Şu Çılgın Türkler" veya "Diriliş 1915" isimli her satırında bir altın öğüt bulunan kitaplardan alınıp okunmaya başlanır.
    Okurken yeri geldiğinde gözleri yaşarmayan ve duygulanıp heyecanlanmayan birisi açıkça söylüyorum bırakın "Türk" olmayı "insan" bile değildir!
    Öylesine muazzam anılarla ve yaşanmışlıklarla işlenen, her sayfasında tarihin unutulmaya yüz tutmuş gerçekleriyle arz-ı endam eden bu kitapları okumanızı şiddetle tavsiye ediyorum.
    Okuyun, okuyun ki :İngiliz birlikleri İstanbul'u işgal ettiğinde Vahdettin denilen hainin o çok soylu padişahlığını iyice görün!
    Okuyun, okuyun ki :Damat Ferit denilen pisliğin din ve imanı kullanarak günümüz hükümetine olan benzerliklerine dikkat edin!
    Okuyun, okuyun ki : Dünya'nın pek çok ülkesinin güldüğü, alay ettiği ve küçümsediği o komutanın bir milleti küllerinden nasıl yeniden dirilttiğini anlayın!
    Tabi idrak yeteneğiniz ve benliğiniz hala kalmışsa...

4
    0 Yorumla
  • Umutt89
    Umutt89 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 36
    +1 yıl

O kadar mal insan var ki bu ülkede attık sinirlerim bozuluyor , laf anlatamıyrım insanlar o kadar aptal ki artık onlara karşı Atatürk'ü savunamıyorım çünkü beyinleri yerinde fıstık olduğunu düşünüyorum bu insanların. ben Atatürk sevdalısıyım bu bana babamdan kalan en büyük mirasçıda ve Atatürk'ün ilke ver inkılaplarını kendime rehber olarak alıp buna göre yaşayacağım , 3 5 densizin Atatürk'e küfür etmesi umrumda değil çünkü o beyinsizler anlamıyor ki özgürlüklerini Atatürk'e borçlular , özellikle bayanlar size diyorum 3. sınıf vatandaş değilsiniz bunu Atatürk'e borçlusunuz

2
    0 Yorumla
  • Hazalmest
    Hazalmest Takip Et
    Xper 5 Yaş: 31
    +1 yıl

Dunya uzerinde herkes tartisilabilir ve herkes elestirilebilir herkes ozgurce dusunebilmelidir. Ataturk bu ulkeye özgurluk getirdi diyeceksiniz sonrada özgur bir sekilde dusunup Ataturku sevmeyen insanlara kufredeceksiniz cok tutarli bir dusunce hani nerde ozgurluk? . Kimse kimseyi sevmek zorunda degil siyasetin temeli elestiri ve tartismadir ve bir politikaci olan Ataturkte tartisalacaktir.

12
    4 Yorumla
    • john-snow
      john-snow
      +1 yıl

Atatürk'ü sevmeyen insanlara küfür etmek dediğin nasıl olur sen Atatürk e elestiriden çıkıp hakaret boyutuna getirirsen olur. Özgürlükten bahsediyosun kendi acindan bakiyosun olaya o zaman niye karşıt görüşluler Atatürke küfür ediyo okuldaki Atatürk bustune hareket çekiyorlar herseyi gec ayyas nasıl diyolar? Kendi acindan bakarsan ben de bu şekilde cevap verrim sana o yüzden elestiriye açık ol ve objektif bak kendi istediğin gibi bakma olaylara

Yorumla
    • Hazalmest
      Hazalmest
      +1 yıl

Dediklerine katiliyorumzaten onlari yapanlarda terbiyesiz ayrica yaptiklari ozgurluk catisi altinda degildir ayni sekilde sirf Ataturku sevmedgi icin hepsinei vatan haini ilan eden insanlar var yazdiklarim onlaraydi. Katilmadigim tek nokta onlar Ataturke kufrediyo diye bizde onlara kufrediyoruz demen tarafsiz baktiginda kisiden kisiye degisiyo olay bazen Ataturku savunan kufrefiyo ilk basta bazen digeri. Olaylara karsi gayet objektifim belirli bir yerde taraf olan insanlar objektifliklerini kaybeder. Bende Ataturke saygi duymakla beraber ne yanindayim ne karsisindayim. Benim objektifligimi sorgulamana gerek yok herkes kendisini sorgulasin

Yorumla
    • john-snow
      john-snow
      +1 yıl

Yazdıklarına katılıyorum ama soruya cevabında dönüp bakarsan yanlı bir cevap var ben o yüzden sana bunları anlattım. Küfüre küfürle karşılık vermekbizim genimizde var kküfür mevzusuna takılma. sen Atatürk e kufur edersen karşındaki de sana eder. Karşındaki sana ederse sen de ona edersin böyle düşün.

Yorumla
    • tahirseymen
      tahirseymen
      +1 yıl

Katılıyorum

Yorumla
  • 6harfli
    6harfli Takip Et
    Xper 5 Yaş: 32
    +1 yıl

Madem atatürk ülkeye özgürlük getirdi. Herkez istediği gibi giyinebilir. Ve pekala başörtüsü kullanabilir. Tersini düşünen vatan hainidir. Kurtuluş savaşı arşivlerine bakın yobaz dediğiniz o güzel insanlar güzel ninelerimiz nasıl da sizin için direnmiş.

10
    6 Yorumla
    • Lal__
      Lal__
      +1 yıl

hem atatürke tapiyorlar hem basörtüye karsilar hemde basörtülü özgürlügünü atatürke borclu diyorlar nasil bir celiski ama

Yorumla
    • 6harfli
      6harfli
      +1 yıl

Hayır ben işin diğer boyutlarını hiç karıştırmadan sadece iki madde de özetlemek istiyorum.

1) M. Kemal özgürlüğü getirdiyse eğer, bırakın insanlar istediği gibi yaşasın ve giyinsin.

2) Eğer kadın hakları diye bir şey varsa, bırakın kadınlar istediği gibi giyinsin.

Yorumla
    • Citadel
      Citadel
      +1 yıl

@Lal__ kesinlikle haklısınız..

Yorumla
    • Lal__
      Lal__
      +1 yıl

beyinleri yikanmis ne desen bos

Yorumla
    • john-snow
      john-snow
      +1 yıl

O güzel ninelerimizin dedelerimizin belki de yarısı kadar düşünebilseydin bugün bu şekilde düşünmezdin arkadaşım

Yorumla
    • 6harfli
      6harfli
      +1 yıl

Sana şu şekil söyliyim arkadaş. Atalarımızın kemikleri sızlıyor.

Yorumla
  • CaucassiAn
    CaucassiAn Takip Et
    Xper 7 Yaş: 34
    +1 yıl

İnsanlara zorla kendinizi ispatlamaya çalışmayın hiç kimse sevmek zorunda değil ben sevmiyorum hatta yaptığı hainlik ve onun arkadaşlarının getirmiş olduğu dikta zulmünden nefret ediyorum ama belirli bir kitlenin sevgisi olduğu içinde aşağılama veya hakaret ibareleride yapmıyorum. Ayrıca,. Atatürk'ün adını bu kadar benimsediğiniz kadar, Türk kültürünüde benimsesin bu kemalist takılan arkadaşlar. Ben Çerkes olduğum halde çoğu hareketleriniz geleneklerinze aykırı olduğu için ağrıma gidiyor milli benliğiniz ve kültürünüz ayaklar altında farkında değilsiniz. Ne olduğuzun farkına varın siz madem Türk'sünüz atanızı-törenizi iyi uygulayın. Yok batıymış avrupaymış venedikmiş sokarım onlar medeniyetinede modernliğinede.

2
    0 Yorumla
  • Sapientiaestpotentia
    Sapientiaestpotentia Takip Et
    Xper 7 Yaş: 37 , eic 37%
    +1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 310 cevap paylaştı.

Var ben sevmiyorum. Gösterdiği onca çabaya ve azme rağmen canını dişine takıp memleket için mücadele etikten sonra toplumda hala sevilip sevilmemesi tartışma konuşu olan böyle birisini sevmiyorum. Bel ki de Damat Ferit gibi ihanet edip memleketi satan birisi olsaydı bugün daha çok sahiplenirdik.

5
    0 Yorumla
  • LimonÇiçekleri
    LimonÇiçekleri Takip Et
    Xper 7 Yaş: 30
    +1 yıl

İnsanları ötekileştirmekten yorulmayacaksınız kimse kimseyi sevmek zorunda değildir ayrıca bu kadar Müslümanın yaşadığı bir ülkede neden başörtüsüne bu kadar takarsınızki birde özgürlük dersiniz düşmanlık yaratırsınız...

13
    4 Yorumla
    • MichealSikkofielld
      MichealSikkofielld
      +1 yıl

Helal başkan 😄

Yorumla
    • kupakızıııı
      kupakızıııı
      +1 yıl

Sadece Müslümanların başörtüsü kullanmadığını öğrendiğinde bunu kendinde sindirdiğinde gelip şura yazdığın iki cümleyi okuyup kız konuşmuş deriz. ama şu an için görüşlerinin inan umrumda olmadı. Türkiye de yaşayan herkes ATATÜRK ü sevmek zorunda sevmiyorsa sınır kapı açık varsa ülkesi defolabilir.. anladın?

Yorumla
    • LimonÇiçekleri
      LimonÇiçekleri
      +1 yıl

Görüşlerim umrunda değilse ne diye cevap yazıyorsun? Sen bunları dedin diye ülkemden defolup gidesim gelmiyor bu ülke tek bir kişiyle var olmadı hepimizin ataları savaştı bir sürü Müslüman şehit oldu sende bilirsin şimdi burada boşuna çirkefleşme @kupakızıııı

Yorumla
    • Sweetsurfer1985
      Sweetsurfer1985
      +1 yıl

Türkiye'de Atatürk'ü sevmemek tek kelimeyle nankörlüktür. Türkiye, Atatürk'ün önderliğinde organize oldu ve milli mücadeleye girişti. Eğer bunu yapmış olmasaydı şimdi yaşayacak bir memleketiniz yoktu. Sömürgeci ülkelerin tekelinde bir köle hatayı yaşıyordunuz hepiniz.

Yorumla
  • melos89
    melos89 Takip Et
    Xper 7 Yaş: 38
    +1 yıl

basi aciklar ayni seyi yapmiyormu? kafasinda ortu var diye dahami cok ayip oluyor :-D opusmenin ozgurlugumu olur :-D neyin kafasi bu ne cok okuz varmis memlekette

13
    0 Yorumla
  • _Bluelady
    _Bluelady Takip Et
    Guru Yaş: 36
    +1 yıl

Şafak Pavey.. iyi giydirmiş. Sevmesinler, ama saygı duysunlar hiç olmazsa saygısızlığa tahammülüm yok.

10
    1 Yorumla
    • Ehlikeyfi
      Ehlikeyfi
      +1 yıl

yed

Yorumla
  • gs-ua
    gs-ua Takip Et
    Yoda Yaş: 31 , eic 35%
    +1 yıl

Şafak Pavey kadar ülkede üst düzey siyasetçi yok cidden helal olsun
    Atatürke laf atan kendini eyfel kulesinden aşağı atsın

10
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

Sevmek zorunda degilim bunun en büyük nedenlerinden biride atatürkçü takilanlarin onu ilah ve kurtuluş savaşının tek adami gostermesi orda yatan mehmetcige borçlu bu ülke özgürlüğünü kimse bunu aklından cikarmasin ataturk hakkinda okul kitaplarinda servis edilen her yalanada atlamayin.

7
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

kim Atatürkü sevmezse sevmesin gelmiş geçmiş en büyük önder ATATÜRK bunu kimse reddedemez !! sonsuza kadar Atatürkçüyüm !!

10
    2 Yorumla
    • Umutt89
      Umutt89
      +1 yıl

Adamsın

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

@Umutt89 sağolasın :)

anamm 10 kişi beğenmeme tusuna basmışız :D zorlarına gitmiş sanırım :D

Yorumla
  • EsraMina
    EsraMina Takip Et
    Xper 5 Yaş: 31
    +1 yıl

Ben varim kiz ozenmis gencte yani hem oyle eminolun cok kiz yok yani siyah siyah giyince bir tepki oyle giyince bir tepki kiz medeni olmaya calisiyo.

7
    4 Yorumla
    • pentin
      pentin
      +1 yıl

medeniyet parklarda kucakta oturmak mı

Yorumla
    • EsraMina
      EsraMina
      +1 yıl

Sadece 1 - 2 tane var diye bu nasil bir genellemedir bilmiyorum siz kafaniza gore takilin ^-^

Yorumla
    • Nurum98
      Nurum98
      +1 yıl

medeni olmak ile bunun alakası yok

Yorumla
    • MichealSikkofielld
      MichealSikkofielld
      +1 yıl

Medeniyet le harvıden ne alakası var Onu anlamadım

Yorumla
  • ismail33
    ismail33 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 70
    +1 yıl

Sevmiyorum, putlaştırılmış biri. Sevmiyorum bu ülkeye milliyetçiliği getirdi ve sonuç olarak birçok insanın kanı aktı. Sevmiyorum çünkü hayranları artık onu "EŞŞİZ LİDER" olarak tanıttı ve Peygamber efendimiz (s. a. s)'i unuttular. Sevmiyorum arkadaşım. Saygı da duymuyorum.

2
    1 Yorumla
    • ismail33
      ismail33
      +1 yıl

Ayar mı, bazı "türbanlıların" yaptığı hataları tüm "Tesettürlüler" yapmış gibi göstermek bu. Saçmalamış pavey hanım. "Sağda solda fingirdeşen kapalıların fingirdeşmeyen kapalılara oranı, sağda solda fingirdeşen açık saçıkların fingirdeşmeyen açık saçıklara oranı çoooook daha küçüktür. Bu sözümde açıkları hedef aldığım düşünülmesin. Sadece kapalılara söylenenlere bir cevap olarak yazıyorum

Yorumla
  • Cansuca
    Cansuca Takip Et
    Xper 7 Yaş: 32
    +1 yıl

Başı açık daracık pantolon giyerek kuytularda dolaşan kızlar Atatürke borçlu değil mi özgürlüğünü? Neyin peşindesiniz?

13
    5 Yorumla
    • john-snow
      john-snow
      +1 yıl

Arkadaşım burada başı kapalı olan arkadaşın görüşü ve yaptıkları arasındaki celiskiyi anlatiyo. Osmanlı hala olsa başı kapalı olan arkadas bunu yapamayacakti ama Atatürk bu özgürlüğü ona verdi ve bu özgürlükten yararlanıp Atatürk u sevmeme durumu var bunu anlatmaya çalışıyo umarım anlamissindir

Yorumla
    • Cansuca
      Cansuca
      +1 yıl

Hayır anlamadım Osmanlı zamanında açık olan şimdi yaptıklarını yapabilir miydi? Demek istediğim bu sadece kapalılar için değil herkes için geçerli kapalıları hedef almaktan vaz geçin

Yorumla
    • john-snow
      john-snow
      +1 yıl

Bu devirde başı açık olup bunu yapan Atatürk e dil uzatmiyo ama bu arkadaş başı kapalı olup bunu yaparak Atatürk u sevmiyo sıkıntı bu noktada daha da anlamadiysan bence bu anlamak istemedigindendir artik

Yorumla
    • Cansuca
      Cansuca
      +1 yıl

Anlamadım canım çünkü kapalı olup Atatürku sevmeyenlere laf uzatıyorsunuz ben de bunu anlamıyorum açık olup Atatürku sevmeyende var neden kapalılara bu kin? Ben açığım ve adamı sevmiyorum bize sağladığı imkanlar için saygım sonsuz ama bu onu sevmek zorunda olduğum anlamına gelmiyor herkesin fikir özgürlüğü var insanlar kimi sevip kimi sevmeyeceğini kendi seçer Atatürk özgürlük getirdi fikir özgürlüğü getirdi ve eminim kendisini sevmeyenlerede saygı duyardı sizin gibi davranmazdı siz o özgürlüğe uymuyorsunuz özgürlüğe karşı saygınız yok

Yorumla
    • john-snow
      john-snow
      +1 yıl

Ben ne kadar anlatsam da sen anlamak istemediginden dolayi boşa konuşmuş olacağım daha fazla uzatmayalim biz bu konuyu iyi geceler

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

Lütfen artık su tarz sorular sormayı bırakın kimse sevmek zorunda değil ama aynı zamanda kimse saygıda duymuyor adam bizim yüzümüzden yattığı yerden küfürler yiyor o ahlaksız saygısızlari engelleyemiyoruz hiç olmazsa surekli körüklemeyelim

7
    0 Yorumla
  • Attalos
    Attalos Takip Et
    Master Yaş: 45
    +1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 4b cevap paylaştı.

Bu linkte tartışılması gereken mustafa kemal değil bu kadının alçaklığıdır

11
    3 Yorumla
    • john-snow
      john-snow
      +1 yıl

Kadının alcakligi nerde arkadaşım? Sana fotoğraf mı gösteriyor o başı kapalı arkadaşı herkesin önüne çıkarıp namusuna mi laf ediyo burada önemli olan o başı kapalı arkadasin görüşü yaptıkları arasındaki çelişkidir. Objektif bak biraz yanlı düşünme lütfen

Yorumla
    • Nurum98
      Nurum98
      +1 yıl

aynen :)

Yorumla
    • pentin
      pentin
      +1 yıl

çok da güzel konuşmuş kadın. onun başörtülü bacıları orada boşa ekmek yiyip sadece görüntü yaparken, en azından bir görüş sunuyor ortaya.

Yorumla
  • RomAna
    RomAna Takip Et
    Xper 6 Yaş: 32
    +1 yıl

ne özgürlüğünden bahsediyosunuz be vatanı kurtaran aziz şehitlerimdir ama büyük ulu muhteşem insan atatürk öyle mi?

8
    0 Yorumla
  • mistikHadesiçe
    mistikHadesiçe Takip Et
    Yoda Yaş: 30 , eic 34%
    +1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 644 cevap paylaştı.

sevmek zorunda degıl ınsanlar
    sevmedıgı seye saygı duymak zorunda da degıl
    ha ben severım sayarım orası ayrı
    gerısı ınsanların kendı bılecegı ıs

6
    0 Yorumla
  • yengeç1
    yengeç1 Takip Et
    Bilge Yaş: 30
    +1 yıl

burada ki olay Atatürk sevgisi felan değil. Müslüman olup başı açık parklarda öpüşen Atatürk ü sevmeyen bir kız neden gündemde değilde kapalı olan gündemde. Açık bir kız öpüsünce medeni kapalı öpüşünce gerici *rosbu size göre. Benim için açıkta öpüşse kapalı da öpüşse o kişiye bakarım. Ne açığa genelleme yaparım ne kapalıya. Ama sizin CHP zihniyetiniz sadece kapalıya genelleme yapar açığın hiç suçu yok

2
    0 Yorumla
  • john-snow
    john-snow Takip Et
    Xper 3 Yaş: 35 , eic 50%
    +1 yıl

Şafak Pavey cok beğendiğim bir siyasetçidir dobra bir kadın gerçekten de. Ancak bizim milletimiz cok değişik bir millet farklı bir ırkız anlamak zor. Sevmek zorunda değiller ama saygı duymalilar dünya lideri Atatürk e.

2
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

Ben sevmiyorum, ayrıca o tarz giyinenlerle bir röportaj yapın bakalım %99 u atatürkçüdür...

10
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (45 üstü)
    +1 yıl

başı açık bir kadının kapalı bayanlara dil uzatması ne kadar çirkin ve edepsizce bir davranış

12
    12 Yorumla
    • vαlerιe
      vαlerιe
      +1 yıl

Adamsınnn
      @GrayW0LF

Yorumla
    • john-snow
      john-snow
      +1 yıl

Dil uzatma derken? Olan birseyi anlatmak ne zaman dil uzatmak oldu? Çirkin ve edepsizce olan birsey varsa o da şafak pavey in anlattığı o kızdır.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

kadınlara kaltak diyebilen ne ayrımcı edepsiz insanlar var yazık

Yorumla
    • GrayW0LF
      GrayW0LF
      +1 yıl

@valerıe bazen gercekleri bunların yuzune vurmak lazımm baş ortusunu fazla sıkıyorlar beyınlerıne oksıjen gıtmıyorrr

Yorumla
    • GrayW0LF
      GrayW0LF
      +1 yıl

@vαlerιe

Yorumla
    • vαlerιe
      vαlerιe
      +1 yıl

Ovvvvv :)
      @GrayW0LF

Yorumla
    • GrayW0LF
      GrayW0LF
      +1 yıl

sen bası acık bayanlara edepsiz demişsen bende istedımı soylerım :) özguruz ya ıkımızde

Yorumla
    • GrayW0LF
      GrayW0LF
      +1 yıl

@vαlerιe ovvv ovvvv ovvvv

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

ben o terbiyesizliği yapana dedim isteyen başını kapar isteyen açar banane

Yorumla
    • Citadel
      Citadel
      +1 yıl

- @GrayW0LF
      - @vαlerιe

ne kadar çirkef insanlarsınız...

Yorumla
    • vαlerιe
      vαlerιe
      +1 yıl

O Senin Çirkefligin :)
      @Citadel

Yorumla
    • MichealSikkofielld
      MichealSikkofielld
      +1 yıl

Ya bu 2 salağa ne anlatıyorsunuz adamlar önce Konuşmayı bılmıyolar senın karşında 45 yasında kadın var it herif önce saygılı Olmayı Öğren diğer salakda beyin embesili ooo ovvv bu ne l*n bunu coçuklar yapmıyor artık. artık şu beyninizi biraz büyültün gerçi o küçük beyninize bu kelimeler sığmaz sığdıra bildiginizi sığdırın Kâfi.

Yorumla
  • dr-madman
    dr-madman Takip Et
    Xper 7 Yaş: 35
    +1 yıl

severim sayarım ama sevmeyene de zorla sevdiremezsiniz kimse birini sevmek saymak zorunda değildir bence. ki herkes sevmesin zaten mokunu çıkaranlar var:)

4
    0 Yorumla
  • Linek
    Linek Takip Et
    Guru Yaş: 38
    +1 yıl

Elbette tarihteki türk hükümdarları sevdiğim gibi Atatürk'ü de seviyorum. Ama benim kızdığım nokta Türk ulusunu sadece Atatürk kurtardı demeleri. Atatürk olmasaydı özgür olamazdık düşünceleri... Türkler hiç bir zaman esaret altında yaşamadı tarihte Atatürk olmasaydı inanın ki Atatürk gibileri çıkar ve kurtuluş savaşını başlatırdı. Hangi çılgın bu ulusa zincir vuracakmış şaşarım!..(son cümlem biraz orhun yazıtları gibi oldu :D )

1
    0 Yorumla
  • vαlerιe
    vαlerιe Takip Et
    Xper 5 Yaş: 29
    +1 yıl

Şafak Pavey
    Ayarı Vermiş
    Anlayana
    KEMAL ATATÜRK♥

9
    0 Yorumla
  • Yaşayanölü18
    Yaşayanölü18 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 32
    +1 yıl

Ulan 2 kisi yapıyor bütün kapalılar sorumlu tutluyor bune saçma iş.

10
    2 Yorumla
    • pentin
      pentin
      +1 yıl

iki başı açık götünü açıyor diye bütün açıklar yollu oluyor bu şerefsizlere göre, onu napıcaz?

Yorumla
    • Naughtybynature
      Naughtybynature
      +1 yıl

Yani haksızlığa haksızlıkla mı karşılık verilecek @pentin?
      Yıl 2002de akpyi desteklediğimiz zamanlar da , ondan önceki hükümetlerin muhafazakar kesimleri dışlaması yüzünden , eşitlik istediğimiz için desteklemiştik.. şimdi baktığımız da aynı boku akp de yapıyor.. yani zamanında tabiri caizse 'solun sağa 'yaptığını 'sağ sola'yapıyır.. ben bir müslüman olarak bu ayrımcılığı gördükçe destek veremiyorum akpye.. yani zamanında 'sol diye tabir edilen kesimin sağ diye tabir edilen kesime yaptıklarını , sağın sola yapmasını desteklemiyorum.. akpyi sevmeyebilir insanlar.. haklı ve haksız bunun yorumu sonraya kalsın , ancak yapılam haksızlıklara haksızlıkla karşılık verilmemesi gerektiğini düşünüyorum.. chpnin akpnin mhpnin yaptığı kutupsallaşmaya halk olarak bizim de katılmamızın felaket olduğu kanısındayım

Yorumla
  • gizemeng
    gizemeng Takip Et
    Xper 6 Yaş: 31
    +1 yıl

bu yüzden sevmiyorum işte. açıklamamı sen oraya paylaşmışsın.

8
    0 Yorumla
  • hüzn-alud
    hüzn-alud Takip Et
    Xper 5 Yaş: 34
    +1 yıl

Vardi, var, varolacak ama asla Ataturkun yerine, degerine bisey olmayacak, nur icinde yatsin

7
    0 Yorumla
  • HardCorexXx
    HardCorexXx Takip Et
    Xper 6 Yaş: 41 , eic 32%
    +1 yıl

herşeyi anladım seven bizler kadar sevmeyen sizler de varsınız evet ama konu buraya gelince atıp tutmak yerine yapılanları düşünüp saygı duysaydınız keşke, o adamın bıraktığı mirası yiye yiye bitiremeyenlere bu kadar sövemiyorsunuz bu neden?

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

aslında kadının dediği hareketi açık da yapıyor kapalı da bunu kişilik üzerinde değerlendirsek daha iyi olur...

8
    0 Yorumla
  • hmmCokSert
    hmmCokSert Takip Et
    Xper 4 Yaş: 34
    +1 yıl

Kapak cok ses cikardi. Duymuyan varsa itinayla ozelden numarasini atsin ariyim cikariyim o sesi.

4
    4 Yorumla
    • vαlerιe
      vαlerιe
      +1 yıl

:D :D
      +++

Yorumla
    • hmmCokSert
      hmmCokSert
      +1 yıl

N. k.-v. a. a. s. M. K. A askerleriyiz. Zoruna giden varsada cici.

Yorumla
    • hmmCokSert
      hmmCokSert
      +1 yıl

www.facebook.com/video.php?v=637939882951912 alın hocanın ağzından Atatürk.

Yorumla
    • Evren022
      Evren022
      +1 yıl

Dostum hain avlamaya az kaldı :D o Günlerde gelecek M. K. A askerleriyiz sonuna kadar <3

Yorumla
  • Utopikzihin
    Utopikzihin Takip Et
    Bilge Yaş: 35
    +1 yıl

Peki Atatürk'ü seviyorsunuz da; onun tercihlerinin, yaptıklarının arkasında duruyor musunuz? Şimdi burada bir şey diyeceğim ve herkes yok öyle de böyle diye yaygara kopartacak. Oysa gerçek bir kemalist aslında bir KAMALISTtir. Anlayan anladı.

2
    0 Yorumla
  • AtAdam4
    AtAdam4 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 31
    +1 yıl

Kralik, Osmanlı dönemini bitiren birisini niye seveyim ki?

6
    0 Yorumla
  • Güüler
    Güüler Takip Et
    Xper 6 Yaş: 33
    +1 yıl

Saygı duymayan nankördür. Şafak paveyi severim zaten diğer konuşmalarınıda dinlemelisiniz.

4
    0 Yorumla
  • t-mac
    t-mac Takip Et
    Bilge Yaş: 32
    +1 yıl

Atatürk kim taniyamadim tanktan varsa anlatabilir mi acaba

5
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

Sonuna kadar ATATÜRK diyorum ve bunun tartışmasına bile girmem o eşsiz bir lider ölümsüzdür..

8
    2 Yorumla
    • Utopikzihin
      Utopikzihin
      +1 yıl

Neden gizli cevaplıyorsun?

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Stilim bu hep gizli takılırım

Yorumla
  • paspas34
    paspas34 Takip Et
    Xper 2 Yaş: 42
    +1 yıl

kimse kimseyi zorla sevmek zorunda değil artık özgürlükler ülkesinde yaşıyoruz neyin peşindesiniz anlamıyorum

3
    0 Yorumla
  • AhmeTx19
    AhmeTx19 Takip Et
    +1 yıl

Asıl sorun m. k yi sevip sevmemek değil. "ÖZGÜRLÜK" nedir onu bilip bilmemek.
    Bu ülkeye özgürlüğü m. k getirdiyse şapka takmadığı için İstiklal Mah. lerinde asılanların ki özgürlük değil miydi?

2
    0 Yorumla
  • Blastoise
    Blastoise Takip Et
    Xper 5 Yaş: 29
    +1 yıl

Başarısına ciddi anlamda hayranım ama şahsına sempati duymuyorum.

1
    0 Yorumla
  • eKocaman
    eKocaman Takip Et
    +1 yıl

Kimse kimse sevmek zorunda değil ama saygıyı ve o kişiyi sevenleri gözardı etmek de hoş değil böyle ayırıcı sorulardan artık sıyrılalım birleştirici olalım beraber doğduğumuz şu can vatanımızda beraber yaşayalım beraber uğurlanalım

1
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

Sevmek zorunda değilsiniz , saygı duymak zorundasınız. Bu ülkede insanlar dini liderlere saygı gösterdiği gibi bu ülkede islam dinini bu kadar rahat yaşamamıza olanak sağlayan bir insana da saygı göstermemiz gerekiyor.

2
    6 Yorumla
    • Naughtybynature
      Naughtybynature
      +1 yıl

İslam dinini rahat yaşamamızı sağlayan kişi kim ben anlayamadım onu kusura kalma

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Mustafa Kemal Atatürk

Yorumla
    • Naughtybynature
      Naughtybynature
      +1 yıl

Güldüm sadece (: hayrlı grceler

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

eyvallah

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Yedi düvele meydan okumuş bir kumandandan , umudu bitmiş yıkılmış bir harabeden günümüz türkiyesinin temelleri atan bir liderden bahsediyoruz. Sen gülmeye devam et.

Yorumla
    • Naughtybynature
      Naughtybynature
      +1 yıl

Ben meydan okumamış demedim ki sadece İslamı daha rahat yaşamımıza kısmına güldüm

Yorumla
  • ruyatiyatrosu
    ruyatiyatrosu Takip Et
    Bilge Yaş: 42
    +1 yıl

Yani diyorki ataturku basortululer sevemez.
    Otekilestiriyor.
    Yanlis yapiyor.

4
    4 Yorumla
    • john-snow
      john-snow
      +1 yıl

Otekilestirme yok burada dikkatli oku. Atatürk ü sevmeyen bu bayan bugünkü özgürlüğünü Atatürk e borçlu diyor otekilestime yok eleştiri var o kızın siyasi görüşü ve yaptıkları hakkında bir çelişki var

Yorumla
    • ruyatiyatrosu
      ruyatiyatrosu
      +1 yıl

Nasil ataturke borclu?
      Arada inonu diye bir adam var ataturkten zit isler yapmis 1972 ye kadarda kafasina gore ulke yonetmis?
      O zaman inonuye borclu.
      İnsanlar icindeki inanca borcludur ozgurluklerini bir kisiye borclu demek o halki kucumsemektir.
      Turkiye bu kadar kucuk bir ulke olamaz.

Yorumla
    • john-snow
      john-snow
      +1 yıl

Inonu nun yaptıklarını Atatürk e baglamak cok büyük bir hata olur. Inanc cok baska bir konu kimsenin inanca lafı yok. Küçümseme konusunda saçma konusmussun kimsenin kimseyi kucumsedigi yok. Atatürk geçmişte Türkiye yi kurduysa bu zamanında fatih sultan mehmed in İstanbul u fetetmesiyle oldu Türk boyunun asyadan çıkıp gelmesiyle oldu. Herseyin bir başlangıcı var yani o yüzden herkes atalarimiza borçlu inanca değil. Inanc Allah ve kul arasında.

Yorumla
    • ruyatiyatrosu
      ruyatiyatrosu
      +1 yıl

İnanc yalnizca allah ile kul arasinda degildir.
      Ayriyeten sacmalamissin gibi seyler soyleyeceksen yazma. Benim fikrimin altina fikrini beyan eden sensin.
      Tartismak istemiyorum. fikrini sormadim cunki sana
      Fikrini sorana soyle git

Yorumla
  • sakat-ülfikir
    sakat-ülfikir Takip Et
    Xper 4 Yaş: 33
    +1 yıl

Atatürk ü kabul edemeyenler tayyibin g. t kılları olduğundan sevmemeleri normal ;-)

3
    2 Yorumla
    • Nurum98
      Nurum98
      +1 yıl

atatürkü sevmeyen herkez akpli değil :)

Yorumla
    • sakat-ülfikir
      sakat-ülfikir
      +1 yıl

Eksiyi basan herkez tayyibin g. t kılı yalnız ;-) evet kürtler akpliler ermeniler muhafazakârlar Atatürk ü sevmez bende bunu alamıyorum napti Atatürk bunlara ne sokup çıkardıda herkezde bir kuyruk acısı ;-)

Yorumla
  • MichealSikkofielld
    MichealSikkofielld Takip Et
    Xper 3 Yaş: 32
    +1 yıl

Sizin bu Sözleriniz Yüzünden artık milletin Atatürk'e saygısıda sevgiside kalmadı Adam'ı rahat bırakın bari mezarında LAN.

2
    0 Yorumla
  • Jansekiz
    Jansekiz Takip Et
    Xper 5 Yaş: 33
    +1 yıl

Bir ilkokul öğretmeni öğrencilere ödev olarak şu konuyu vermiştir "ATATÜRK bu ülke için ne yaptı? En yüksek notu alan öğrenci'nin Yazisi tek cumledir "Ne Yapmadıki"

1
    0 Yorumla
  • gokhankayhan53
    gokhankayhan53 Takip Et
    Xper 4 Yaş: 33
    +1 yıl

hala atatürkü seven var mı

12
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl
    https://youtu.be/u557U70KlnM

?

2
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

Sevmiyorum hatta nefret ediyorum. Benim gozumde lider falan da degil. Sevenlere saygida duymuyorum.

5
    0 Yorumla
  • m1m2m3
    m1m2m3 Takip Et
    Guru Yaş: 31 , eic 55%
    +1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 867 cevap paylaştı.

Bir türlü anlayamadım onları.

6
    0 Yorumla
  • Nurum98
    Nurum98 Takip Et
    Bilge Yaş: 31
    +1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 515 cevap paylaştı.

sevmiyorum bu çok saçma olmuş bana göre

7
    0 Yorumla
  • Jenisthe
    Jenisthe Takip Et
    Xper 6 Yaş: 30
    +1 yıl

Şafak Pavey başbakan olsa var ya ah ah

6
    3 Yorumla
    • canmuratcanmuratcan
      canmuratcanmuratcan
      +1 yıl

Ulke kerhane olur artik

Yorumla
    • john-snow
      john-snow
      +1 yıl

Su verdiğin cevaba bak zihniyete bak utanmaz herif

Yorumla
    • MichealSikkofielld
      MichealSikkofielld
      +1 yıl

@canmuratcanmuratcan 😄😄😄

Yorumla
  • elif14
    elif14 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 30
    +1 yıl

kemal atatürkü tanımıyorum desem

8
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (36-45)
    +1 yıl

Ben sevmiyorum, itirazı olan?

15
    2 Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

İngiliz ajanı olduğuna inanıyorum. Eskiler şelale.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Profil yazımı okuduktan sonra tekrar düşünün. Eksi rekoru bekliyorum :))

Yorumla
  • ŔomƏo
    ŔomƏo Takip Et
    Xper 4 Yaş: 44 , eic 72%
    +1 yıl

Sevmek zorunda degiliz zaten :)

5
    0 Yorumla
  • ersin_
    ersin_ Takip Et
    Yoda Yaş: 38
    +1 yıl

Ben sevmiyorum problem mi var? ?

13
    0 Yorumla
  • delisorular96
    delisorular96 Takip Et
    Guru Yaş: 30 , eic 30%
    +1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 2,5b cevap paylaştı.

Buyurun ben varim

11
    0 Yorumla
  • Devamını Gör (19)
Devamını Gör(64)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Hala Atatürkü sevmeyen var mı?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi

Bu paylaşımı beğenmene sevindik!

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?

Benzer Sorular

Var mı Atatürk'ü sevmeyen? 24 cevap verildi
Aranızda Atatürk'ü sevmeyen var mı? 20 cevap verildi
Atatürkü sevmemek? 8 cevap verildi
Atatürk'ü sevmeyen biri sevgiliniz olabilir mi? 65 cevap verildi
Atatürkü sevmeyen biri sevgiliniz olabilir mi? 20 cevap verildi
Atatürkü sevmeyenler? 10 cevap verildi
Popüler İçerikler
  • En Güzel İnstagram Yorumları! Arkadaş Fotoğraflarına Çarpıcı Sözler
  • Kankanı telefona nasıl kaydedersin? En yakın arkadaş, kankayı rehbere kaydetme isimleri neler?
  • Rehbere Kaydetme İsimleri için Öneri Verir misiniz?
  • Instagram uygulamadan atıyor! Neden beni sürekli atıyor?
  • She/Her/They/Them/Him/He İngilizce Ne Demek, Anlamı Nedir?
  • Adres Başlığı Nedir, Ne Demek, Ne Yazılır?
  • Snap streak nedir? Snapchat St ne demek?
  • Btw ne demek acaba?
  • Instagram Gizli Hesap Görme Nasıl Yapılır? Instagram Gizli Hesap Görme Uygulamaları
  • Crush ne demek, ilişkiler için bir anlamı var mıdır?
Yeni Sorular
  • Örgülü saçlar size yakışır mı?
  • İnsanlar sizi ilk tanıdığında en çok hangi konuda yanılıyor, ilk izleniminiz ne oluyor?
  • Çilekli çikolatalı tatlı önerisi arıyorum, favori markanız ya da tarifiniz ne?
  • Bazı insanlar neden daha ilk konuşmada akılda kalıyor sizce?
  • Misafire tıraş kolonyası tutulur mu?
  • Kızlar aramızda lifting yaptıran var mı?
  • Gelmezsen gelme demek istediğiniz birisi var mı?
  • Kahveme eşlik etmek isteyen var mı?
  • Sizce günümüzde aile huzur yuvası mı yoksa travma merkezi mi?
  • Megane 4 mi Civic Fc5 mi?
  • Yardım
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Site Sözleşmesi
  • Yayın İlkeleri
  • KVKK Aydınlatma
  • Öne Çıkan Sorular
  • Site Haritası
  • Etiketler
Popüler Konular
Aile & Toplum Alışveriş & Hediyeler Cilt Bakım Çocuk & Ebeveyn Diğer Diziler & Filmler Eğitim & Kariyer Fal Gamer İnternet & Teknoloji Kişilik & Karakter Moda & Stil Özel Günler & Hijyen Saç Bakım Sağlık
Kızlar Soruyor, Kizlar Soruyor
©2026 KızlarSoruyor ™
Apple Store Google Play
{0} ile üye ol
YÜKLENİYOR...
YÜKLENİYOR...
Soru gözden geçiriliyor...
Site kurallarına uygunluk inceleniyor...
Son dokunuşlar yapılıyor, neredeyse hazır ✨