derdi içte tutmamak lazım... yara olur...
Derdini kiminle paylaşırsın?
derdi içte tutmamak lazım... yara olur...
Geçen gün marketin kapısında yaşlı bir insan gördüm. Omuzları çokmüş. Sadece sebzelere ve meyvelere bakıyordu ama yüzündeki umutsuzluğu anlatamam. Yardım etmek, istediklerini almak stedim ama adamı gücendirmek te istemedim. Nasıl yapacağımı düşünürken odağım kaydı, döndüm gitmişti. Çok kızdım kendime, çok üzüldüm. Çözümü çok kolay bir şey bu, sadece 1 yılda düzeltilebilecek bir acımasızlık. Pazardaki insanların fiyat lefhalarına umutsuz bakışlarına gerçekten çok dertleniyorum. 30 yıllık bir dostum var. Onunla dertleşebildiğim için çok şanslıyım.
benim de şaka maka 27 sene olmuş arkadaşlığım... yakınımda değil fiziken ama bi telefonun ucunda
bu konuda çok haklısın
Burdan beni anlayan biri var konuşuyorum anlattırıyorum ve buradaki tanıdık olmadığı İçin rahat rahat konuşup anlatıyoruz tabi oda kendi dertlerini anlatıyor bence burası yakındaki arkadaşlarımdan daha iyi dert konusunda
ben kimseyle özel bağ kurmadım. ama senin dostluk kurabilmen güzel.
böyle ulu orta yazıyorum atıyorum içimden... ama bir kahve içerken sohbet edip dertleri döküp biraz dedikodu biraz gırgırla devam eden dost meclisinin tadını burada bulamam. burası işte pansuman yapıyor sadece. o da ihtiyaç ama derdi kurutmuyor.
Yoo öyle değil burdan şöyle bazen kimse ile konuşamıyacağın konuları bile konuşuyorsun o yüzden iyi diyorum ben hem dediğim gibi yabancı olaması daha iyi yakın arkadaş çevreme hiç bir şekilde ciddi konu konuşmam çünkü güvenmiyorum adam zannediyorsun sohbet ediyorsun ilerde en ufak anlaşmazlıkta sana karşı koz kullanıyor heeşeyi insanlar ne bileyim işte 😂
evet haklısın. ben de burada ulu orta anlatıyorum kimse tanımıyor kimse bilmiyor gibi ama herkes biliyor gibi. güzel oluyor.
hah işte. ben özelden mesaja karşıyım. buraya geleli 8 sene oldu. başlarda özel mesajım açıktı.
1- köleler bezdirdi. ne tuhaf insanlar var vay ben senin kölen olayım... (aslında sildirecen camı çerçeveyi, boyatacan evi.. hani para? yok para al sana kölelik hahhaah)
2- sohbetin eksenin kaydırmak isteyenler, iltifatta aşırılığa kaçanlar...
yahu benim dünya kadar işim gücüm sorumluluğum derdim var. iyi olan şey, ailem... seviyorum seviliyorum değer görüyorum ve değer veriyorum. neden buna zarar vereyim? herkes kendi gibi sanıyor karşısındakini. baktım ki bu iş sıkıntılı... kapat gitsin dedim mesajı. senelerdir kapalı...
dediğim gibi, senin böyle dostluklar yakalaman güzel. ben riske atamam. kapalı kapılar ardında insanlar değişiyor. bu, her zaman kötü oldukları anlamına gelmiyor. ama insanlar öyledir.
ben de teşekkür ederim. iyi çalışmalar
avukatım. sen?
ama yaşın doğru değil sanırım. gençler zıpır oluyor :))))
doğru benim.
Buradan tanıştığım bir kankam var 5 yıl olacak ne olsa bilir oda bana anlatır sağolsun onla paylaşırım
Başka anlatanlar veya anlattıkların kalıcı olmuyor gidiyorlar 2 gün sonra üzülüyorsun gittiler diye
ben kimde ile bağ kurmadım. ama senin böyle bir dostluk yakalaman güzel olmuş
Bir nevi onun gibi detayda anlattığın dost kardeş halimiz o da evli en çok buna şaşıyor insan günümüzde kız erkek arkadaş kalamazken evli bir kızla bekar bir erkek kanka kardeş oluyormuş bunu yakaladık
Henüz ne o beni ne ben onu reelde görüşmedik ama öylede olsaydık asla içimde başka bir hiss oluşmazdı kardeşlerimden daha cana yakın Allah bozmasın
ne mutlu sana ve ona. daim olsun
Amin, cümlemize sevdiklerimizle huzurlu bir ömür olsun inşallah
Teşekkür ederim 😊
Her pazar papaz efendiye gidiyorum. Merkez kilise baş papazı olur kendisi. Sakalı nah bu kadar kürek gibi.
Biz kendisine Cuma diyoruz, kimlikte corçmuş adı.
Cevap
45Cevap
Kimseyle paylaşmıyorum
dert dura dura yara olur. anlat suya... esen rüzgara
Maalesef su ve rüzgar bizi duymuyor
olsun. bazen iyi geliyor. deniz kenarında oturur, dua ederim anlatırım bazen ağlarken. iyi geliyor. deniz büyük... derdi alır götürür gibi.. hayal etmesi güzel. hoooppp bi dalga aldı götürdü.. dert nerde? yok gitti... :))) olmuş gibi düşün...
Ben tanrıya inanmıyorum, bazen kendi kendimi hayal kurar ve konuşurum. çünkü başta türlü rahatlamıyor insan mutlaka içindekileri kimse duymasa bile döküyor:)
seni anlıyorum. bi şekilde derdini dökebilmek gerek..
Benim dertlerimi sadece kendim bilir. Ben sadece onunla konuşur, dertleşirim. Ben en iyi o tanır ve o anlar.
Sanmıyorum. Bunun büyük bir hata olduğunu daha önce gördüm.
işte insan bi kere kırılınca aynı yerden tekrar tekrar kırılmamak için duvarlar örüyor etrafına
Ben ördüğüm duvarların ardında iyiyim.
Kimseyi kırmıyorum, kimse beni kırmıyor. 😇
herkesin kendince var duvarları. benim de onun da ötekinin de... işte bazen biri geliyor hooopppp aşıveriyor duvarları. nasıl oldu. neden oldu.. bu nasıl içeri girdi? gizli kapının anahtarını nasıl ele geçirdi... muamma... bi bakmışsın duruyor öyle kalbinin orta yerinde :))))
Korumalarım var. İçeriye birisi girerse derisini yüzerler. 😅
Bu yüzden girmek tehlikeli ve yasaktır! 😅😅
derisi yokmuş. saf ışık hüzmesi gibiymiş. parlak ve puslu. işlemezmiş ona kılıç. sadece bir tek şey yok edermiş onu ama sana söylemezmiş. istermiş ki her yeri aydınlatsın. istermiş ki seni de ışığa dönüştürene kadar hücrelerine işlesin fark ettirmeden..
Bu işin sonu nereye gidecek acaba? 🙄😅
Mantıklı düşünen bir insan benim duvarlarım içine girmeyi istemez. Çünkü bir gün mutlaka kırılır, üzülür.
Ben artık kırmak İSTEMİYORUM. Yeteri kadar kırdım, üzdüm, nefret kazandım.
Bu yüzden kimseyi istemiyorum. 🤷🏻♂️
ahhaha :)))) senin karşına o parlak ve puslu ışık hüzmesi çıkınca anlayacaksın...
şen ve esen kal :)))))
Ben karanlığı seviyorum.
Kolay derdimi anlatan biri değilim. İçten ve insan olana da yüzeysel anlatıyorum. Son zamanlarda ise iş güç konusunda öyleyim bende.
dert dura dura yara olur. anlat suya... esen rüzgara...
iş güç konusunda bu ekonomik şartlarda kötü olmayan var mı acaba?
zengin ve fakir arasındaki makas iyice açıldı. sonumuz hayrolsun
Derdimi anlatacağım ve anliyicak kimsem yok pek abla :( size anlatsam olur mu yanlış anlamassanız
kafamda düşünceler uçuşuyor.. duman duman.. inan şu anda hiç o modda değilim.
Kimseyle paylasmam
Cünku er ya da gec birgun suratima vurur
Burada tam biz devreye giriyoruz bir daha görmeyeceğin birine anlatmak istersen kiralık saatlik arkadaşlar var
@kiralıkarkadas çok şükür kiralık saatlik dert dinletecek kadar aciz değilim. derdimi ücretsiz dinleyecek eşim dostum var.
Bunu acizlik görüyorsun ama seninde eşine dostuna anlatamadigin bazen kendine bile itiraf edemediğin meseleler olur
@kiralıkarkadas birinden birine anlatırım illa ki... akan suya anlatırım, Allah'a anlatırım kimseye anlatamazsam. işlerinde başarılar diliyorum. benlik değil. yahu kimseyi bulamazsam anlatacak buraya yazarım bir sürü cevap veren çıkıyor beleşe :))))) senin iş yaş be kardeşim... bu hayat pahalılığında insanlar yiyecek ekmeği zor buluyor... .
Dostuma açıyorum. Anlamasından çok dinlemesi ve paylaşımı önemli.
dinlemesi güzel. ben anlamasını da isterim. hak vermesini değil ama neden öyle davrandığımı ve düşündüğümü anlamasını isterim. yeni yollar bakış açıları sunmasını da beklerim :))) çok şey bekliyorum sanırım.
Aslında çok şey beklemiyorsunuz ama o saydığınız şeylerin hepsini yapabilecek kapasitede insan sayısı çok az. Kolay olan ise ön yargısız, o kişinin ruh halini anlamaya çalışarak ve onarıcı bir tutumla dinleyip arada bir iki laf etmek.
Tek bir insanla tüm derdimi paylaşabilirm. Diğer hiç kimseye güvenmem. 😇
nöyle bir dosta sahip olduğun için şanslısın... ne mutlu sana
Evet gerçekten öyle çok şanslıyım bu konuda
Kimseyle paylaşmıyorum bir kağıda yazıyorum onu da yakıyorum bana iyi geliyor.
kağıda yazıp yakmak iyi fikir. ben de deneyeceğim
Hiç kimseyle. Sonucuna etki edemeyeceğim sorunları dert edinmemeyi düstur edindim, kafam rahat.
dertlenmeden takmadan nasıl yaşanır çözemedim. tebrik ederim.
insanın kendi değerinin farkında olması bu işin anahtarı aslında.. haklısın. bunu düşüneceğim.
not defterime yazıyorum ama bunun için blog açmayı düşünüyorum. önceden vardı silmiştim :d
ben de bir ara blog tutuyordum. silmedim duruyor ama uzun zamandır yazmıyorum
eşin varken niye bu kadar alternatifin var anlamadım doğrusu.
her dert herkese her şekilde anlatılmaz.
eşime anlatırım tabii ama mesela iş konusunda sıkıntı çıkınca önce eşime anlatmam. çok büyüyor mesele.. çözmeye çalışırım. olmazsa zaten mesele büyüktür... anlatırım
Sevmem kimseyle paylaşmam çok çok analtma gerekirse babam analtiro başkada kimseye demem
babanla aranda dertleşebilecek kadar dostluk olması ne güzel
Zor zamanlarda sırt sort verrix napalim
Burdan biri ile paylaşabilirim sır saklarım isteyen derdini açabilir
burada dertleşecek dostluklar kurman güzel
Psikolog olunca maalesef genelde dert dinleyen benim. Eşimle paylaşıyorum fazla birikince
yaaa dertlerin içindesiniz, sanki siz dertlenemezmişsiniz veya hemen çözermişsiniz gibi geliyor bana. :)))
İlginç burada yazdığınız oluyor mu öyle tekil birisini mesajdan? İşte buna şaşırırım. Kendime gelecek olursam biriyle paylaşmam genelde içimde tutarım. Güçlü kalmak mühim
soru olarak yazarım ya da yorum.. karşılıklı mesaj olarak değil
Anladım şimdi karşı olununca ondan şey yaptım 😁
Derdinizi hiç bilmediğiniz birine anlatmak istersen kiralık saatlik arkadaşlık var. Bir daha konuşmayacağım görmeyecek kişiler var ne anlatırsan dinleyecek sen konuş yorum yap dersen yapacak sus dersen sadece dinleyecek
hahahah japonya'da olurmuş böyle şeyler.. gördüğümden değil, okumuştum nette... vaayy bee.. girişimcilik böyle bir şey..
Cinsel ve illegal istekler hariç her şey mümkün alışverişe mi çıktınız yanınızda eşyanızı taşısın starbucks da size hizmet etsin masa kapsın siparişini getirsin otur derse otursun masaj yapsın güneşinize gölge olsun hizmette sınır yok
saskinomayra recep tayyi erdoğan asrın liderini arıyom sıkıntı etme hallederiz reis diyor :D
Ablam ve annem ile paylaşırdım. Artık onlar da yok.
üzüldüm...
Kimseye anlatmam gün gelir koz olarak kullanır. Acı tecrübeler ❤
Ben ve Kendim ,
Kısa bir sohbet , her ikimizde konuyu biliyoruz.
Netleştiremediğimiz , çözemediğimiz dert yok.
dert dura dura yara olur. anlat suya... esen rüzgara.. kendi kendine çözmeye çalışmak bazen mümkün olmuyor
Muhakkak en yakınındaki güvenilir bir insanla unutmayın dost dediğin parmakla sayılacak kadar azdır
Kimseyle dertleşmiyorum.
Zamanında denedim, bir işe yaramıyor. Kimsenin umurunda değil çünkü.
Sevdiklerim ile paylaşırım
her sevdiğinle her şey paylaşılmıyor... bazen ayırıyorsun bunu şuna onu buna anlatayım daha iyi yol bulur diye :))))
Takmıyorum lakin her şeyden biraz
takmamayı başarabilmek güzel. nasıl başarılır çözemedim..
Kimseyle paylaşmam dhdhd
Derdimi kimseyle paylasmam
Dostlarımla paylaşırım.
dostlar iyi var. ben de az sayıda dostuma anlatırım
En güzeli...
Kendi derdimi kendim çekerdi genelde
Ben bu konularda çok ketum oldum
dert dura dura yara olur. anlat suya... esen rüzgara...
dertlenince bir süre ben de içe dönerim. hazır olunca anlatırım. hep tutamam içimde...
Sabah sabah döktürmüşsün
işlere başlamadan takılayım akşama kadar kafam bulanacak dedim
İyi yapmışsın ara aea nefes almaya gel siteye bekliyor olacağız seni
mükünse benden uzaktakiyle
neden? uzakta olunca anlattım bitti gitti dertten kurtuldum, yakında olursa sürekli depreşir derdim gibi bir şey mi?
yakında ve yakınım biri olunca sanki hep bana bu konuşulanlar dönüp dolaşıp koz olarak kullanılacak gibi gelir
O an kimi yakın görürsem kendime
dertlesecek kimse yok ki anlayisli ciddi kimse yok
Hic tanimadiğım insanlarla paylasiyorum sanaldan
ya ben de ulu orta buraya yazıyorum işte..
Bana anlatmam için yalvaran kişilere anlatırım
vaayy... ön şart yalvarma heeee... iyimiş.. yok ben yalvarmaya bırakmadan azcık ısrarla anlatıyorum :)))))
denizle veya otobanla..
iyimiş.. deniz bana da çok iyi gelir. bazen sahilde oturur öyle denize dalarım. anlar halimden..
Bazen hiç tanımadığına anlatmak güzel oluyor
bezen evet
Dertleşelim istersen 😊
derdimi anlatacak kadar olgunlaştıramadım içimde... hemen anlatılmıyor ki.. hayat iniş ve çıkışlarla dolu. benim kafam da bu yollarda doldu taştı.
Bazen dediğin için demiştim ise yarasa da tam yaramıyor sonuçta ne kadar anlatsan da değişen Bir şey yok
öyle...
Ben kimseyle paylaşamam genelde
dert kalır yara olur
kendimle
Kendi içime atarım
kimsyele
dert dura dura yara olur anlat suya.. esen rüzgara
dert bitmez sagolsun turkiye de
Bazen hiç kimseye
Annem
annenle böyle dertleşebilecek kadar dostluk olması ne güzel. ben annemle sohbet ederim ama dertleşmem kolay kolay.
🙂🙂 gurbet olunca daha da dertleşiyorum
annenle dostluğun daim olsun. şanslısın.
ben de annemi seviyorum. ama dertleşebilmek başka bir şey...
Kimseyle
Kimseyle.
Onunla ❣️
hıımmmm "o" var iyi ki o zaman
Ayna
aynaya karşı anlatınca kahve eşliğinde dostla yapılan muhabbetin- dertleşmenin tadı olmuyor ki
Kimseyle genelde.
haklı olabilirsin. ben yalnızlığı sevmiyorum pek.
Seninle paylaşabilirim.
nette kimseyle özel bağ kurmuyorum. sağolasın
Kimse yok senle paylaşım😊
eyvallah. kimse ile bağ kurmuyorum nette. sağolasın
Kimseyle paylaşmam
Hiçkimse
Barış Özcanın askerleriyle
Sanane :D
herkesle değil
ben de herkesle değil.. seçerim aklı başında olsun, yol yordam çıkar yol üretebilsin isterim.
Gerçek dostlarımla
kim se
Allahla
derdimi Allah'a havale ettim ben de
en sağlam yer
İstersen benım le
kimseyle bağ kurmuyorum nette... ama sağolasın.
Aynaya karşı aslanım
Aynadakiajan da benim duydum hepsini 😂
Hiçkimse
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?