İçki içmeyip içilen ortamda bulunmak doğru mu? açıklamayı okuyun?

merhaba biraz uzun olacak okur musunuz bilmem. ben hayatımda bir defa içtim o da hafif bir biraydı. sadece kız ortamıydı denemek istedim. ve sevmedim kendime yakıştırmadım 3 gün boyunca kustum hastalandım ne yesem bozuk meyve tadı alıyordum midem bulanıyordu. daha sonra yine çağırdılar gitmedim. bir akşam bir kız arkadaşım çok içmişti sabaha kadar bir parkta kalmıştı. iki yakın kız arkadaşım içince kendilerini kaybediyorlar onları çok sevdiğim için yalnız bırakmak istemiyorum bir kaç defa onlarla gittim içiyormuş gibi görünüp masanın altına döküyorum. yanımızda bulunan erkek arkadaşlar da beni ayık görünce beni de sarhoş etmeye çalışıyorlar bu yüzden arada sarhoş taklidi yapıyorum. onlar içince kötü niyetlerini seziyorum kızlara zarar verirler diye korkuyorum bu yüzden yalnız bırakamıyorum güvenmiyorum onlara. onların niyetini kızlara söylediğimde dinlemiyorlar onlara güveniyorlar. dün gece de yine aynı şey oldu ikisi çok içti ayakta duramıyorlardı gözüm bütün gece onların üstündeydi lavaboya gittiklerinde bile yanlarında gittim. saat gece 2 oldu eve dönüyorduk benim evimi geçtik kız arkadaşımın evinde durduk. aralarından bir erkek geri gidip beni evime bırakması için tutturdu kabul etmedim davranışlarından hoşlanmadım kızlara zarar gelmesin diye iki kız arkadaşımı araçtan indirip zar zor eve soktum bende gece onlarla kaldım. hep böyle oluyor doğru mu yapıyorum bilmiyorum o ortamda olmak istemiyorum öyle ortamlarda olan insanlara da saygım var ama ben oralara ait değilim
İçki içmeyip içilen ortamda bulunmak doğru mu? açıklamayı okuyun?