Genelde feministler hayatta hiç bir başarası olmayan sevgi görmemiş ilgi görmemiş sürekli birilerine birşeyler kantılama çabasında olan sap tipler oluyor. Bunlar feministlerin feminist olmasının asıl sebebi midir?
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Fazlasınla doğru bir düşünce katılıyorum buna
Düşünce tarzını beğendim.
bu konu hakkındaki benim düşüncem, batıya özenme adında, ülkemizde yapılmaya çalışılan bir uğraş.
Birbirine eşit olmayan 2 farkı cinsi eşitlemeye çalışıyorlar, bunu türkiyede ilk başta batı hayranı bir gurup başlatmış , sonra soyunmayı medenilik zanneden kesim tarafından benimsenmiştir. Senin dediğin kısım %30 luk bir kısımdır.
Kadın ve erkek asla eşit olamazlar.
Biyolojik olarak olamazlar, hak olarak olabilirler fakat feminizim eşitlik değil
Aynen , dediğin şekilde erkek ve kadın ancak adaletli olabilirler, ama bunu feminizm sağlamaz. Benim düşünceme göre bunu sadece İslam sağlar.
Rica etsem feminizmin tanımını yapar mısınız bana?
Başlıyoruz yine peki
Kadın hakimiyeti düşüncesi kısaca
Bildiğiniz kadarıyla lütfen.
Yeterli olmadı mı
Neden kulaktan dolma bilgilerle yaşıyorsunuz bunu da açıklar mısınız?
Kulaktan dolma bilgiler olduğu sonucuna nerden vardınız? Buyur siz açıklayin.
Feminizim tanımını yani
E buyur? Benim kulaktan dolma bilgilere sahip olduğumu idda ediyorsunuz yanlışımı düzeltmeniz üzere sizden açıklama bekliyorum aydınlatın beni lütfen
Sizin söylediğiniz seksizmdir beyefendi feminizm değil.
Feminizmin amacı hak eşitliğidir. Kadın erkek arasındaki biyolojik farklılıkların eşitsizlik sebebi olmaması gerektiğini savunurlar. Lütfen araştırın rica ediyorum.
Kdhdxjdhdhhxjdjzjsnjdkekzlsmwjjajshshshjsjdgshsjannajaj çok af edersiniz tutamadım kendimi ama artık bunu yiyen pek fazla kişi kalmadı diye düşünüyorum. Lütfen oynanan her oyuna inanmayın.
Bir bilginin doğru olup olmadığını nasıl anlarsınız?
Kanka kızın dediği doğru, feminizm erkek ve kadın ı eşitlemek ister , ki bence bu çok yanlış bir düşünce. Kadın ve erkek asla eşit olamaz.
Teşekkürler.
Sizin idda ettiğiniz gibi kulaktan dolma bilgilere sahip değilim feminizimin kuruluş tarihi ve sebebine kadar araştırma ve bilgi birikimine sahibim. Fakat ben sizin aksinize her şeye dümdüz bakıp öyle deniyorsa doğrudur demiyorum. Eşitlik sözde, kendilerine bir çeşit savunma kalkanı oluşturup insanları kendi saflarına çekmeye çalışmak amacı ile oynadıkları bir çeşit oyun, bir çeşit malipülasyondan ibaret sedece. Feminazi terimi ise varlığını bu yüzden sürdürüyor.
Ve var olan tüm ideolojiler insanları etki altına almak için oynadıkları yalanlar üzerine kurulu bir oyun
Haklı olabilirsin
Duygu sömürüsü yapıp insanı oyuna getirmektekten başka bir şey değil kanka bunlar, ben yemiyorum bunları bir çok insan gibi ve hala bunlara inanan insanların olması tuhaf.
Ve dedigim gibi feminazi terimide sadece bir kalkan ve insanlarda buna inanıyor. Mesela siz hiç ben feminaziyim diyen bir insan tanıdınız mı hayatınız boyunca?
Size de hak veriyorum. Feminizme karşı oluşan bu önyargıların diğer bir sebebi de Türk kadınları. Karşı cinsi aşağılayarak eşitlik ideolojisini savunuyorlar. Bu tutarsız davranışları yüzünden insanlar feminizmi seksizm ile karıştırıyor. Sizin de buradaki yanlışınız bu işte. Feminizme erkek düşmanlığı diyemezsiniz. Literatür taraması yaparsanız eğer netlik kazandırırsınız. Bu koca ideoloji KS'de feminist olduğunu iddia edip hababam erkeklere sallayan kezbanuslardan ibaret değil.
@paslanmazdemir Son olarak şunu belirtmek istiyorum. Evet feminizimin ilk kurulamaya başladığı zamanlar kadınlara karşı gerçekten çok çok fazla haksızlık vardı ama bu bilinenin aksine feminizimin kurulması için bir amaç değil bir araçtı, bir bahaneydi insanları etki altına almak için. İllumanati gibi düşünün, İlluminatinin amacı insanları o zamanki dinlerden ve yobazlardan arındırmaktı ama bu kimine göre doğru kimine göre yanlıştır ama bu sözde. Bazı kaynaklarında amacından saptığı görülmekte diye geçiyor ama sanmıyorum. Baştan beri amaçları belliydi feminizim de benzer bir durum. Yakın zamanda bu hanımefendi arkadaşımız da söylemek istediğimi anlayacaktır zaten. Çoğu insan feminizim kadın erkek eşitliği dendiğinde gülüyor ama bu hanımefendi arakadaşımız sanırım hala uyanmayanlardan. Biraz daha zamana ve olgunlaşmasına veya birşeylerin biraz daha gün yüzüne çıkmasına ihtiyacı var belli ki.
@soran Peki düşüncelerinize saygı duyuyorum.🤷🏻♀️
Bu size cevap nitelendiğinde değildi mesajları gönderdiğimiz an aynı süreye denk dünmüş sadece
Ben güncel feminizimden bahsediyorum sizin idda ettiğiniz gibi bir feminizimin var olmuş olduğunu varsaysak bile öyle bir durum şuanda yok hadi hala var olduğunu var sayalım sizin bahsettiğimiz türdeki feminizime günümüzde zaten ihtiyaç yok. Artık demokrasi var ve kadında erkekte gayet eşit haklara sahipler. Hala feministim diyen ve bunu savunan insanın tek amacı açgözlülük yapıp kendini erkeklerden üstün görmek ya da öyle görmek istemek üzere daha fazla hak sahibi olmak istemesidir.
Ha hala kadınlar taciz korkusunu falan yaşıyor tabi her sokağa çıktığında veya hala katledilen onca kadın var ama bunların hak ile alakası yok, bunlar toplumsal sorun. Siyasal hak olarak eşitler günümüzde.
Çok basit düşünüyorsunuz.:)
En ufak bir soru ile ters köşe edebilirim.
Günümüzde hâlâ neden kadınlar erkeklerin soyadını almaya devam ediyor? Bürokratik açıdan gerçekten gerekli mi?
Xkjdhdhxjxjjsjsjsjsmkdmzksjsghz @efsoduyar
Günümüzde neden erkekler askere gitmeye devam ediyor kadınlarda gitsin?
Veyaa
Günümüzde neden erkekler nafaka ödüyor soy adı mı sorun hala?
Evet, bunu ben de savunuyorum zaten.:)
Güzel o zaman
Ben zaten bunların farkındayım ve hepsine karşıyım. Nafakaya da karşıyım. Öyle ki kadınları aşağıladığını, güçsüz gösterdiğini bile düşünüyorum. Eşitliği savunan birine bunlarla gelemezsiniz zaten.
Tamam savunduğunuz şeyin eşitlik olduğundan şüphem yok ama feminizim için aynı seyi söyleyemeyeceğim hala
Ama her şeye rağmen erkek otoritesine dayanan bir toplum olduğunu inkar edemeyiz. Hakimiyet erkeklerde ne yazık ki. İlla hukuksal olarak bakmak şart değil. Doğu tarafına gittiniz mi hiç?
Yinede erkeğin soy adını almadığınızda ne değişecek ki bu detay sizin için neden bu kadar önemli?
E adı üstünde doğu tarafı. Oralar gibi geri kalmış bölgeler için konuşmuyoruz.
Erkek otoritesi halen var evet ama bu otoritenin erkeklere ait olup olmaması hiç birşeyi değiştirmezdi
Bu ideolojinin amacı zaten gelişmemiş zihniyetleri değiştirmek. Bölgelere göre amaan orası zaten gelişmemiş boş ver mi diyeceğiz? Ki zaten batı da hemen hemen böyle.
O anlamda söylemiyorum. Demokrasinin işlediği bölgelerde böyle şeylere ihtiyaç yok demek istedim ve bu ideolojinin amacınında bahsettiğiniz şey olduğuna halen katılmamaktayım.
Ve o kadar konu tartıştık ama sormuş olduğum konuya halen bir cevap alamadım genelde detayda bahsettiğim gibi oluyorlar bu bie gerçek şimdi, bu yüzden asıl sebebi o olabilir mi diye sormuştum. şu an soru başlığından tamamen bağımsız tartışıyoruz.
Hayır olmaz
Nedir peki sebebi?