Bugün keyif çayımı almış gazetemi okuyordum. O sırada öğrencinin biri yanıma geldi. Başladı benimle dalga geçmeye. Yok efendim benim telefonum yok muymuş haberleri okumak için, yok efendim hangi çağda yaşıyormuşuz, ben M. Ö.'den kalma bir mumyaymışım, şu anki halim tam twittera atmalık mizah yapmalıkmış falan da filan. Bulmaca sayfasına geldiğimde ise kelimeleri bulabilmek için yapmadığı hareket kalmadı. Napayım ben de buna mı mizah yapayım? Ah şu yeni nesil...(Bunu 23 yaşımda söylediğime inanamıyorum...) 😄🤦♀️
Elbette eskiye oranla gazete okuma alışkanlığı toplumda daha az, bu bilinen bir gerçek. Ama... Sahiden merak ediyorum. Bu eylem, cidden eskide mi kaldı? Hiç mi okuyan yok yahuu? O gazetenin tadını hangi akıllı telefon, hangi tablet, bilgisayar verir?🧐
Galiba eskilerde kaldı. Gazete okuyan çok az insan görüyorum son birkaç yıldır. Eskiden mutlaka her sabah gazete alır okurdu insanlar. Ben de okurdum, şimdi okumuyorum. Sadece bulmaca çözüyorum ara sıra. Genelde yaşlı insanlar gazete alıp okuyorlar sanırım.
Senin için demedim ya, genel konuştum 😅 Geçende bakkaldan birkaç şey alıyordum, o sırada gördüm. Birkaç tane yaşlı adam gazete alıyordu 😂 genç birinin aldığını uzun zamandır görmüyorum 😂
Evet eskilerde kaldı lakin eskilerde kalmamalı. Misal vereyim eline bir kitap alıp okumanın verdiği tatla asla ama asla pdf kitap okumanın tadı bir değil. Aynı şey gazete için de geçerli. Gazetede kısa ve öz bilgi verir nitelikte yazıyorlar haberleri. Bence okuyan okusun.
1
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Kesinlikle. Telefon üzerinden kitap okumaktan da nefret ediyorum. Temas etmek lazım, o hissiyatı yaşamak lazım..
Gazeteyi açıp okukak evde güzel olur da dışarı da takip edemem. İnternet güzel olanakları sunuyor bu yüzden. Bence artık olmamalı gazeteler. Bunun yerine kitaplar olmalı. Malum ki kitap fiyatları da uçtu.
1
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Katılmıyorum olmaması gerektiğine. Olmalı. Onun tadı bambaşka. Ki tek olduğumu da düşünmüyorum. Yaşlı amcalariiim destek çıkın bana😂
Yaşlı amcalar da istemez artık kardeşim. İster katil ister katılma bu teknoloji çağında artık ağaçlara zarar verilmesin. Zaten kağıt ürünleri pahalı ve bu konuda bakanlıklar bile aylık dergilerini PDF seklinde internet uzerinden yayınlıyor. Olması gereken bu zaten.
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Eskidwn gazete okurdum ve gayet eylenceli bence ama eskiden her yerde bulunurdu şimdi çogu bakkal büfe satmiyor abone vs olacan da ayrica şu an çalismadigim için hiç bir şeye para veresim de gelmiyor kitap okuma uygulamasi indirdim kitaplari da oradan okuyorum göz yoruyor ama olsun ataninca alirim artik
Artık gazete okuyan kalmadı gibi bir şey. İnsanlar netten haberleri takip ediyor
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Günaydın günaydın sayın talebeler bakalim görelim hayırsız insanlar var gazetenin ilk satırlarından başladık biz yarım saat sonra birileri okusun diye tekrardan okuyorum
Valla bacım ben her gün gazetemi okurum hata üzerine bulmacamı da çözerim kimin ne dediği pek önemli değil açıkçası takma okumaya devam ke gerçekten çok daha zevkli.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
internet gazetemiz oldu gibi artık sjsj hayır eskide kalmadı okunur tabi ki..
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
İşte yeni nesil gümbür gümbür geliyor Hayir kalmadı da senden az kaldı sendeeen bulmaca falan çözüyorsun😂
En İyi Cevaplar