Selam ben Kanada'da muhasebe uzmanlığı yapıyorum. Yaklaşık 7 aydır kanada'da çalışıyorum. Burada sirketin lojmanında kaldığım için küçük bir kesinti yapiliyor ve elektrik su dogalgaz o kesintiden karsilaniyor. Kısaca kira fatura vs ödemiyorum. Onun yerine her ay anneme 1500 kanada doları yolluyorum. Toplam 9.000 cad yolladim ve annem bozdurmuş. Bir kısmını benim için kur korumalı hesaba yatırmış 🥰
Ben burada bazı haberler duyuyorum. Türkiye her ay felaket derecede cari açıklar veriyormuş ve iflasa gidiyor haberleri geliyor. Bankadaki mevduat hesaplarını bloke etme yetkisi merkez bankasında varmış ve bu maddeyi ben sözleşmede gördüm!
Sizce bi sıkıntı olur mu?
Kur korumalı vadeli hesaba yatırılan paralar tehlikeye girer mi?
Yok kardeşim öyle bişey hükümet öyle bişey yaparsa 3 gün sonra halk ayaklanır kendi ayaklarına sıkmış olurlar. 1 kuruşuna bile el koyamazlar kimsenin. En fazla dolarları türk lirasına falan çevirmeye kalkarlar. Veya dolar alıp satmaya yüksek vergiler getirirler engellemek için. Ama onu da yapacaklarını sanmıyorum insanların parasına dokunduğun anda bitersin.
0
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Hiç belli olmaz! Emekliye 3 kuruş zam yapmamak için bir ton fırıldaklık çeviren kişilerden her şey beklenir!
Birader türkçe anlamıyor musun? Bunlar bizi düşündüğünden yapmazlar demiyorum. Kendilerini düşündükleri için yapmazlar diyorum. Her türlü şeyi yaparlar ama halkın parasına el koyamazlar. Dokunurlarsa biterler. Senden iyi tanıyorlar türk halkını. Bu halkın canını al ama parasını alma.