Kanser değil ama sürekli hastaneye gidip çözüm arıyor öyle düşünün. Mesela benim kız kuzenimin nişanlısı için akraba hiç yakıştırmadı. Adam hem fakir hem de yüzü delik deşik. Çok çirkin dediler. Kuzenim de dinlemedi evkendi. Evlendikten sonra da kuzenim kemik kanserine yakalandı. Sürekli vücudundan bir yerlerini kesiyorlar. En son sağ leğen kemiğini kestiler. Sol taraftaki tümör alınmadı. Şimdi yürüyemiyor ve o beğenmedikleri adam , her lavaboya gidişinde kucağında taşıyor. Adam eskicilik yaparak geçimini sağlıyor. Bir tek evi kira değil sadece. Devlet yardım parası veriyor ama yetersiz olduğu için mecburen hem bakıcılık yapıyor hem eskicilik. 1 tane de kızları var. Aklıma geldi şimdi ki bazı kızlara bakıyorum. İşsiz isen seninle konuşmayı bile kesiyor. Evin var mı? Araban var mı? Aman hasta biri ile hayatımı karartamam. Benim gençliğim önemli. Gezip tozup sosyal medya da hava atmam lazım. Böyle insanlar bana uzak olsun kafasındalar. Sanki kendileri hiç hasta olmayacak gibi yaşıyorlar.
Kalbi Güzel Fakat Hasta Biri İle Sevgili Olup Evlenir misiniz?
Ben evlenmezdim (sürekli benim ona yardımcı olmam onu rahatsız edebilir) Kendim engelli olsam evlenmezdim ( sürekli birinden yardım almak gururuma dokunur). Ama anlattığınız hikaye çok etkileyici buna benzer bir olay benim çevremde de yaşandı Işte hayat bu, kimseyi incitmemeye dikkat etmek lazım.
0
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
Yani engelli bile olsan, ben senin her zaman Allah rızası için yanındayım. Hayatım kararsa ne kararmasa ne. Zaten öleceğiz ikimiz de günün birinde. Ha hayatım kararmış, ha mutlu mesut yaşamışım. Bu bedenler ruhlarımıza giydirilmiş kiralık elbiseler. Ölünce zaten çıkaracağız bu giysileri. Bu yüzden bu bedeni ve dünyayı değil, ruhunu ve ahiretini düşünmek lazım diyen biri çıkmalı insanın karşısına.
Allah düşürmesin, ben annemden bir şeyler isterken çekinen biriyim o kişiyi hiç düşünemiyorum ben minnet etmesem ( ki o an ki ruh halim nasıl olur hiç bilmiyorum) bile o isterken kim bilir ne zorluklar yaşar aynı şekilde ben de istesem.
Evlenirken kötü iyi ve kötü günde diye söz veriyor insan. Bu sözü vereceğine güvenmiyor ise zaten imza atmasın. Ama yok ben güveniyorum diyorsa sorun olmaz diye düşünüyorum
Rabbim şafi adıyla şifa versin amin🤲🏼, helal olsun o adama simdiki zamanda öyle adamlar bulmak cok zor, dürüst olmak gerekirse engeli durumuna bağlı ama onu cok seviyorsam evlenirim gözüm birseyi görmez, hastaneye giden sürekli derdine derman arayanla evlenirim
0
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Adresini yaz nikâh defterini kargo ile yolluyorum, imza at geri yolla 😂
İyi ki de o adamı seçmiş belki zengin yakışıklı biriyle evlenip o adam onu ya aldatsa ya da o haliyle kapı dışarı atsa o zaman felaket olurdu onun için ama iyi ki de maddeyi değil de kalbinin sesini dinlemesi.
0
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Rabbim gönlün güzel, hayırlı insanları çıkarır inşeAllah herkesin karşısına 🤲
Güzel bir paylaşım oluş. Kaplere dokuna, merhameti, vicdanı olan kişilere tesir edecek bir Kıssa. Bu Kıssa' dan da hissemizi aldık Allah razı ol.
Bende bu konu da hem fikirim. Olmaz deme olur. Kınama yoksa başına gelir. O yüzden her daim Eş seçimimde Güzel Ahlâk' tan yanayım.
Kalbiyle seni ısıtamayan seni cesedi ile de ısıtamaz.
1
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Kesinlikle katılıyorum kardeşim. Her hayat insana bir ders olmalı. Ölünce çürüyüp gidecek olan bu bedenlere bu kadar fazla değer verilmesi çok yanlış. Beden ölür ruh kalır
Ben hastayım, kimsenin hayatını karartamam evlenip.
0
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
İşte bunun için senin bu halinle kabul edip, ben senin her zaman Allah rızası için yanındayım. Hayatım kararsa ne kararmasa ne. Zaten öleceğiz ikimiz de günün birinde. Ha hayatım kararmış, ha mutlu mesut yaşamışım. Bu bedenler ruhlarımıza giydirilmiş kiralık elbiseler. Ölünce zaten çıkaracağız bu giysileri. Bu yüzden bu bedeni ve dünyayı değil, ruhunu ve ahiretini düşünmek lazım diyen biri çıkmalı insanın karşısına