Çocuklara anlatılırken bir günahı yoktur. Ama yapmak etmek ya da teşvik etmek günahtır diye düşünüyorum. Eğer çok önemli bir durumsa güvendiğim birine sorabilirim. Ama özendirici olmasını istemiyorsan sihir yerine başka bir tercüme kullanırsan da daha iyi olabilir. Tabi ki çocuklar ona özenip yapmaya çalışmayacakları bir şey olmalı.
Boyle bir şey için ayan beyan bir fetva yok. ya da anlatmak masal yazmak gibi bir şeyde yok. Ama sonucunda bu işi yapmak günah olduğu için onu anlatmak günah olmasa bile uzak durulması daha hayırlı olur diye düşünüyorum.
scorpion026 | Aile & Toplum konusunda 7b görüş paylaştı.
Bir de hepinizin kaçırdığı nokta şu; Evet sihir ile alâkalı Kuran'da hoş şeyler yazmıyor ama, sihir yapmak kötü, yapan kafir oluyor. Ama ben hikâye yazıyorum, ben sihir yapmıyorum ki. Hikâyede ki karakterler yapıyor.
Bordomaviyeşil | Aile & Toplum konusunda 115 görüş paylaştı.
Kullanma derken şunu diyeyim: Sen bir hikâye yazdığında hikâyendeki bir karakterin sihirli güçleri olursa sen o zaman hikayende sihir kullanmış oluyorsun. Hikâyenin ne olduğunu biliyorsundur değil mi?
Ben sana söyledim, sen anlamadın. Hikâye yazdığımızda hikâyedeki bir karakterin sihirli güçlerinin olması şirk olmaz işte. Onu soruyorum sabahtandır. Ve buna şirk diyenler bile var. Trollüyorlar mı yoksa ciddi mi söylediler bilmiyorum ama kafam kırık biraz.
Valla hikâyelerde karakterlerin sihirli güçleri olmasının dinen sakıncalı olmamasına sevindim. Şirk diyenler vardı ya, bu sitede birine sormuştum şirk demişti. 😂
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
27Bu sitenin çoğu ateist veya İslam düşmanı bilgi sahibi bulursun ama dinden çıkarsın
Başka soru sorabileceğim site yok.
Fetva veremem ama temel bilgilerde elimden geleni yaparım
Bilgin var mı bilmiyorum ama:
Hikâyeler de sihir kullanmak sakıncalı mı?
Çocuklara anlatılırken bir günahı yoktur. Ama yapmak etmek ya da teşvik etmek günahtır diye düşünüyorum. Eğer çok önemli bir durumsa güvendiğim birine sorabilirim. Ama özendirici olmasını istemiyorsan sihir yerine başka bir tercüme kullanırsan da daha iyi olabilir. Tabi ki çocuklar ona özenip yapmaya çalışmayacakları bir şey olmalı.
Ben Wattpad'a Harry Potter tarzı bir hikâye yazmak istiyorum da. Onun sakıncası olmaz değil mi?
Boyle bir şey için ayan beyan bir fetva yok. ya da anlatmak masal yazmak gibi bir şeyde yok. Ama sonucunda bu işi yapmak günah olduğu için onu anlatmak günah olmasa bile uzak durulması daha hayırlı olur diye düşünüyorum.
soru nedir belki bildiğimiz birşeydir
hikayelerde derken nasıl hikaye?
Harry Potter tarzı.
yani şimdi o haikeyede gercek olmayan hayali sihir kullanmak sakıncalı olmaz bana göre.
sor bakalım
Tabiki sorabilirsin
Sihir büyü fal okları bunlar şeytan işi pislik dir ve kesinlikle haramdır
Hayali sihir de mi haram?
Hayali de olsa
O zaman hikâyede kullanmak da günah oluyor?
Yani kullanma çünkü sonra sonra ilgi oluşuyor ve iş yapmaya gider
Harry Potter'da ki sihiri kullansam onu kimse yapamaz ki. Sonuçta o gerçek değil.
benim diyeceğim bu kadar onu bilemem
Bir de hepinizin kaçırdığı nokta şu; Evet sihir ile alâkalı Kuran'da hoş şeyler yazmıyor ama, sihir yapmak kötü, yapan kafir oluyor. Ama ben hikâye yazıyorum, ben sihir yapmıyorum ki. Hikâyede ki karakterler yapıyor.
Bakıyorum
Problem ne?
Evet
Günah mı?
Yani, aslında hayır şöyle bunun neticesine bakmak gerekiyor amaç ne?
Alo fetva Buyrun
Ciddiyim
Hşkaus yazarken mi
Nasıl yani
Sihir haram
Yapmak haram ama değil mi?
Sihir büyü yapan da yaptıran da cehennemlik
Yapan ve yaptıran cehennemlik, hikâyelerinde kullanan değil. Kuran'ın hiçbir yerinde "Hikâyelerinizde sihir kullanmayın." Yazmıyor.
Sana sordum
Hikaye dediğin ne
Yazar mısın?
Sihirli şeyler mi anlatıyorsun
Nasıl sihir kullanıyorsun
Ne diyorsun 😂
Kullanma derken şunu diyeyim: Sen bir hikâye yazdığında hikâyendeki bir karakterin sihirli güçleri olursa sen o zaman hikayende sihir kullanmış oluyorsun. Hikâyenin ne olduğunu biliyorsundur değil mi?
Sihir kullanmak başka şey
Hikayede anlatmak başka
Senin kafa kırık
Ben sana söyledim, sen anlamadın. Hikâye yazdığımızda hikâyedeki bir karakterin sihirli güçlerinin olması şirk olmaz işte. Onu soruyorum sabahtandır. Ve buna şirk diyenler bile var. Trollüyorlar mı yoksa ciddi mi söylediler bilmiyorum ama kafam kırık biraz.
😂
Valla hikâyelerde karakterlerin sihirli güçleri olmasının dinen sakıncalı olmamasına sevindim. Şirk diyenler vardı ya, bu sitede birine sormuştum şirk demişti. 😂
Sorularlaislamiyet. com var Orada sor
O siteye güvenme. Hem verdiği bilgiler yanlış hemde Fetö ile bağlantısı var. Orası buram buram sünnilik kokuyor.
La Bi sktr git
İnanmıyorsan araştır ya sana yalan borcum yok.
Dünkü bebe, kim kimdir ne nedir hemen de anlamış
TV'lerde dünyayı tanıyan zavallı yeni nesil
Anladım evet, zoruna mı gitti? Dediğim gibi inanmıyorsan araştır sana yalan borcum yok. Ayrıca neredeyse hiç TV izlemem.
Soru ne