Bizde torun olduk ama çok sevilmedik adımızı zor hatırlıyorlardı valla🤣🤣🤣

Allah rahmet eylesin anneannem bana çok düşkündü aman bir şey olmasın üzülmesin diye hep özen gösterirdi. Asla kendini kaptırıp torunu olduğumu unutup karışmazdı "annen ne diyorsa o ben bir şey söyleyemem" derdi. iyi ki de öyle yapmış bana yaşlılığı sevdiren kişidir
Bunun çok net bir cevabi var.
1) Çocuğunu çok seversin ama aynı zamanda bazen kızar veya engellersin. Çünkü çocuğu eğitmek zorundasın. Bazen çok yapmak istediğin bir şeyi, sadece aranızdaki ilişki bozulmasın diye yapmazsın.
2) Torununu sadece sevmekle yükümlüsun. Eğitmek anne ve babasının işi. Herhangi bir sebeple sevgini saklamak zorunda değilsin. Şımartın istediğiniz kadar modu yani.
Sizce hangisi daha zevkli?
Çok doğru 👍
Torunlar miras niteliği taşır bu genetik mirasının devamı olarak görülür. Hayatın ve jenerasyonun devamı olduğu için daha çok sevilebilir ama tek sebep bu değildir
ananem en çok annemi seviyordu valla hala 😀 bazen anneme naz ederdim ananem hemen anneni üzme bakim diye bana kızardı, annemde dönüp ananeme anne üzmüyorlar diye açıklama yapmaya çalışıyordu 😂 bana göre torun değil evlat daha çok seviliyor sadece zamanında gençlik cahillik zamanında evlatlarını sevememiş kişiler yaşlılıklarında toruna daha düşkün oluyorlar
Cevap
15Cevap
Sürekli değişiyor
Anne tarafında ilk torunum o yüzden anneannem beni fazlasıyla sever ömrümün yarısı onun yanında gecti 😃
Anneannem hep "evlat kemik, torun iliktir" der 😄
En değer verdiklerinin en değerlisi onlar için de daha kıymetli oluyor demek ki.
Ben en iyi sevilen torunlardan oldum. 😃 Torun cidden öyleymiş kardeşim. Anneannem hasta olduğunda hatırladığı bir iki torunundan biri olmuştum.
Yaa ne güzel
Öyle kardeşim. Her zaman onlara sahip çıktığım ve yanlarında olduğum için öyleydi.
Valla biz yaş itibariyle yetişemedik iki dedem de ben çok küçükken öldü.
Anneannem evlere şenlik bir kadındı yanına giden kanser olup geri geliyordu 🤣🤣
Ama babannem çok farklı bir kadındı sevgisi hiç bitmiyordu tek tek hepimizle ilgilenirdi nur içinde yatsın 😇🌸
Amin kardeşim. Benim anneanne de öyle de ben alıştım artık. 😃 En azından sevimliler. İnsanlar büyüklerine ve sevdiklerine sahip çıkmalı. Emin ol verimini alıyorsun.
Hepsi nur içinde yatsın.
Ben de baba tarafını görmedim zaten. Anne tarafı uzun yaşıyor biz de. 😃
Allah uzun ve sağlıklı ömür versin 😊
Ne olursa olsun saygı şart tabi.
Elbette tabiki kardeşim. Saygı ve sevgi önemli. ☺️
Amin...
Geçen güzel olsun. Allah'a emanetsin.
Hayırlı geceler 🌸💫
Sen de abicim 😊
Teşekkürler can kardeşim. ☺️✨
Anneannemden ben bu yaşıma kadar toplasan 70tl anca almışımdır. Hiç sevgi falan görmedim. Dedelerim ve babannemi hiç göremedim. Doğru düzgün hediye bile görmedim. Sonra benim Yeğenim var. 5 yaşında annem yani anneannesi her gittiğinde hediye alır en kötü pasta götürür. Her hafta doğum günü kutlanır. Ben doğum gününün kutlandığından ilk kez ilkokul 3e giderken filmde haberim olmuştu. Düşünün artık 😅😅😅
Sanırım yaş ilerledikçe duygusallaşıyorlar ve torunlarla zaman geçirebilecek yaşlardalar hayatın curcunasından sıyrıldıklari bi dönem de olmaları bence aradaki bağı güçlendiriyor.
Ve ebevyn sorumlulukları da pek yok geriye sadece sevgi kalıyor.
Hahah en büyük torunsan bir de bambaşkadır yerin 😏
😂😂😂 bizde benim
bilmiyorum benim annem ve babam yeğenlerimi bizden çok seviyorlar ve bize yapmadıklarını onlara yapıyorlar
Evlat ceviz ise torun ceviz içidir derler küçük olunca seviliyor galiba ablam ben de bilmiyorum ki. :D
Şu sondaki cümleyi ben soylicektm gercketnde bizimkilerde öyle diyor evlat ceviz torun da ceviz içi diye
Valla ben çok şımartıldım dünyanın en kıymetlı şeyi torunmuş gibi düşünüyorum
Dedemin bayramda elini öpünce verdiği tepki, sen hangisinin oğluydun oluyordu :))
Bence insanlar hayat telasıyla cocuklarına vakit ayiramıyormus heveslerini torunlarıyla yasiyorlar
Torunlarımın mutluluğu için her şeye , herkese girerim.
Laz Ziya...
Oha mk 😂😂😂😂😂
Bende en sevilen torundum, babaannem benim ismimi sayıklayarak, dedem de benim yatağımda vefat etti..
Sondaki söze çok güldüm 😂
Elinize sağlık 😂
Dedem beni kar olarak görmüyor demek ki 🥺
Umarım öyle görmez 🥺 çok severım tarlalarını yani dedemi 😂
Bayramda falan arıyorum ama oyle deme , hala hayatta mı sağlık durumu nasıl kontrol edıyorum 😂😂😂
Mezar yeri pahalı para akıtmam ona :) kefen , imam , pamuk hazır Allah’ın izniyle 😂😂
Konu ben degılım ama su an dedem. Allah’ım dedemle ilgili goruslerım kesınlıkle aslını yaşatıyor ( amin )
Annem evlen çocuk yap sonra ayrıl diyor
Kadının kadına acımasızlığına bakar mısın
adını kolay hatırlayan minnoş dedeler babanneler bulmalısın. onlar daha tatlı :D
anne baba toprak evlat ağaç çocukta meyvedir çünkünüm :)
rahmetli dedem derdi ki..
evlat sermaye torun kar derdi..
ticaret yapan herkes bilir ki kar her zaman daha çok sevilir..
Hayır atasözleri takılan tek ben miyim ,😀😀
Çok güzel atasözleri yani 😀
evet torun tatlıdır diyorlar
E senin canından olan birinin canından sonuçta
Dede yüzü görmedim ki
Bende tam olarak anlamadım ☹️
Evlat dert torun nimettir
Aynen öyle valla kesinlikle 😃
Çocuk oldukları içindir
Galiba öyle😃
yaslaninca daha merhametli olunuyor galiba
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?