İltica başvurusu ile Almanya'ya gidilir mi?

Soruya kendim cevap veriyorum acı bir şekilde EVET!

Neden mi acı bir şekilde dedim dikkatle okuyun!!!

Ben Turkiyede geçen yaz hiç cenazede tanimadigim bi akrabamla tanıştım. Alamancılarmis. Baya kaynaştık muhabbet ilerledi. Sonra bana istersen gel almanyaya sana davet yollayalım almanyada çalış dedi.

10 gün sonra davet yolladılar beni bi apartmana yerleştirdiler ve vattenfall şirketinde elektrik teknikeri olarak işe başladım. Sormadan söyleyeyim aylık son zamla 2600€ maaş alıyorum. Işte can alıcı yere geliyorum!

Dün sığınmacıların olduğu sitede 4 arıza vardı oraya gittik. Orada bi türkle tanıştım. 20 yaşında. Ne gezinin burada dedim o da bana iltica yolu ile geldim dedi bedava kalıyorum bedava yiyorum, içiyorum bir de bana aylık 750€ maaş veriyorlar dedi. Ben ilk baş benle dâšak geçiyor sandım doğruymuş. Sonra bi super markette reyon gorevlisiymis ve aylık 2200€ maas alıyormuş. Toplam aylığı 3000€yu görüyor diyor ve ben kafami vuracak duvar arıyorum 😭

Ben 600€ kira sonra elektrik su faturası ödüyorum o çocuk hicbir şey ödemiyor alman devletinden 750€ alıyor birde markette çalışıyor. Şaka gibi.

Eğer Almanya'ya gelme gibi bi durumunuz varsa iltica başvurusu yapım benim gibi mâl olmayın! Ekmek elden su gölden yaşarsınız...
İltica başvurusu ile Almanya'ya gidilir mi?