1 saat, 4 saat, yarım gün, bir gün? Kaybolsanız ansızın... Ne zaman ulaşılmaya çalışılır, peşinize düşülür? 🔦 Yoksa kayboldugunuzun farkına bile mi varılmaz? (Bu seçenek umarım yoktur.)
Ansızın ortadan kaybolsanız, yokluğunuz ne zaman fark edilir?
Önce bir anekdot paylaşacağım. Kaderimin ''Hedviga Golik'' gibi olacağını düşünüyorum.
Hedviga Golik isimli kadını komşuları 42 yıldır görmedi. Onun başka bir yere taşındığını düşündüler. Oysa Hedviga 42 yıldır televizyonunun başında cansız bir biçimde, bulunmayı bekliyordu.
Hedviga akşam evine gelir. Kendine bir fincan kahve alır ve televizyon izlemek için koltuğuna oturur. O gün yayınlanan programlara bakarken, aniden kalp krizi geçirir ve hayata gözlerini kapatır.
Aradan 42 yıl geçer. Kimse evine gelip bakmaz. Komşularıda başka bir yere taşındığını düşünür.
Polisler durumdan şüphelenir ve Hedviga'nın evine girerler. Polisler Hedviga'nın mumyalanmış cesedi ile karşılaşır. Koltuğunda oturmaktadır ve karşısında televizyonu, yere düşmüş kahve bardağı vardır.
Hedviga yalnız bir insandı. Ve yalnızlık içinde, 42 yıl boyunca orada kaldı.
Şunu sormak istiyorum. Hedviga Golik, kendini toplumdan soyutlamış biri miydi? Belki de kimseyle konuşmayı sevmeyen biriydi ve insanlar bu yüzden gitmediler yanına?
Komşular ifadelerinde Hedviga'nın taşındığını düşündüklerini, evin boş olduğunu ve asla fark etmediklerini belirtmiş.
Hedviga'nın psikolojik sorunlarının oldığu aşikar. Çünkü ikinci dünya savaşında toplama kampına alınmış. Ve muhtemelen işkence, istismar gibi bilumum kötü durumlarla karşı karşıya kalmış.
Yani muhtemelen kendini soyutladı. Komşularıda fazla yakınlaşmak istemediler ve böyle bir durum ortaya çıktı.
Babamı 10 dakikada bir aradığım için çabuk farkedilir yokluğum , 11. dk da bu kıza ne oldu deyip peşime düşer ") diye umut ediyorum , oh be sessizlik ne güzelmiş diyerek keyif yapma ihtimali de yok değil🙄
Normal de çalıştığım için hemen fark edilmez ama akşam iş çıkışı eve dönmesem sen o zaman gör hengameyi Recep İvedik ğin aklından geçenlerin beterini düşünür babaannem 😂
İzinsiz işe gitmediğim an başlarlar aramaya ya da iş çıkışı annemi aramazsam bir şey lazım mı diye, büyük ihtimalle akşam haberlerine yetişir yokluğum🤣🤣