Böyle sorunca değişik durabilir biliyorum. Benim kardeşim ergenlik çağında ve onun iyi yönde ilerlemesini istiyorum. İyi örnek olmakta istiyorum. Zaten beni kopyalamaya çok müsait lakin son zamanlarda daha hırçın ve kafasının dikine gitmeye başlaması işleri zorlaştırıyor. Şakalaşma sandığı şeyler de bunlardan biri. yapma denilen şeyi yapıyor. Bazen çok yaklaşıyor ya da uzaklaşıyor Bu çağda yani iyiye veya kötüye gitmeye eğilimli.
Ben de onu bu yol ayrımında iyiye taşımak ve ilerletmek istiyorum O daha bir yolda değil çünkü daha çocuk. Ben de ona ne şekilde yardımcı olabilirim diye sormak istedim. Sizin kardeşinizle ilişkiniz nasıl? Nasıl davranmalıyız? Bazen çok zorlanıyorum sanki sadece laf dalaşına giriyoruz kedi, köpek gibi. Olmuyor ikimizi de olumsuz etkiliyor. Dediğim gibi ben iyi olmaya çalışsam da o biraz son zamanlarda ne yalan söyleyeyim bana kavgacı bir yaklaşımla ilerliyor. Böyle büyümesini de istemiyorum. İnsanlara yargılayıcı ve kaba biri olmasını da hiç istemem. O nazik yetişsin öyle büyüsün. Neler yapabilirim?
Ergenlik zamanı ayarsız arıza oluyoruz atarlı giderli sinirli gıcık yapma denileni inadına yapar oluyoruz. Buna aynı terslik ve sertlikte karşılık verirsen iyice kopukluk mesafe artar. Sevdiği ortak şeyleri yaparak yakınlaşmaya çalışın yavaş yavaş. Bazen anne babaya karşı onun yanındaymış gibi ona arka çıkın çok kolaydır bi anda güven ve size sığınma destek istemeler olmaya başlar böylelikle yavaş yavaş başlar. Hatalarını bazı ifşa olmaması gereken durumları asla anne babaya söylerim diye tehdit etmeyin bu bile güven kazanmana yetebilir
@Deepsiz evet son zamanlarda bir kopukluk yaşadık ilişkimizde ve ben de çok sabırlı davranamadım. Maalesef ... Dikkatli olmaya çalışacağım çünkü sinirlendirme konusunda kardeşim... beni bazen zorluyor 🤷🏻♀️🤷🏻♀️ Güven konusunda da şöyle o her şeyi içine atan biri paylaşmaz da...
@ruhanivarlik kendine bunu yapma Sen kötü tepkiler almak istemiyorsan eğer sevilmek istiyorsan böyle şeyler yazmamalısın. Bak ben iyi biriyim böyle anlayışla karşılıyorum ama yarın öbür gün sana senin yaptığın davranışları yapan biri çıksa ne yapacaksın?
@Deepsiz onun istediği şeyleri ona verme O zaten kötü olduğunu biliyor. @ruhanivarlik__ kaostan beslenmek seni daha çok zehirler. Kendi ellerinle kendine bunu yapma.
@ruhanivarlik__ güzel adalete devlete de saydırdın devam et bakalım hepsi bu mu 😹😹 çok eğleniyoruz sonunda eğlenen ben olup sen ağlayacaksın kanırtacak adalet seni tazminatı da öder artık birisi devam devam durma saydır 😎
@ruhanivarlik__ hesaptaki yaşımın doğruluğu tartışılır. Bak @ruhanivarlik__ Ben sakin kalabiliyorum bunun sebebi senin neden böyle şeyler yazdığını anlamaya çalışıyorum. Evet, yaraların olabilir. Evet, hayat kucak dolusu sevgiler vermiyor her gün. Bende her an sakin değilim. Ama sen kötü davranılmayı hakediyor musun sence? Kendine bunu yaptırtma zorla tamam mı