Bilecik'te acemi birliği nasıl olur yani zor mu rahat mı ve özellikle telefon konusunda felan rahat oluyorlar mı telefonla konuşmak için vakitleri oluyor mu yoksa ancak haftada bir iki kere felan mı arayabiliyorlar nasıl oluyor yani bilen lütfen yardımcı olabilir mi?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Öncelikle bu askerlik. Rahat yer yok. Hele acemi birliğindeysen emdiğin süt burnundan gelir. Ben Manisa Alaşehirde yaptım acemiliğimi. Örneğin telefonlar sabah içtima yapılırken toplanı akşam yemek içtimasında geri verilirdi. Cumartesi ve pazarları almazlardı. Zaten yemekten sonra yat içtimasına kadar da bir dünya ıvır zıvır telefonla konuşmaya anca 10-15 max 20 dk vakit kalıyordu. Günün yorgunluğu oluyor vs yattığın yerde uyuyup kalıyorsun. Bazı yerler var mesela telefonu sadece hafta sonu kullanmaya izin veriyorlar. Yani yerden yere bu iş değişir ama bazen konuşmaya hiç fırsatın olmuyor. Yani bilinçli aramamazlık gibi geliyor bazen sizlere ama öyle bir şey yok.
084 Yorumla- +1 yıl
Geçen hafta ilk gittiği günden sonra tahmini iki gün gibi konuşmamıştık, daha sonra aradığında komutan telefonları toplamış demişti bir yakınıma konuşurken bende konuşmuştum ama ben sormamıştım yakınım sormuştu o yüzden ona söylemişti, gideli yaklaşık bir hafta oldu. Yani bilemiyorum dediğiniz gibide olabilir pek bir fikrim yok. Hayır mesaj vs de atmıyor hafta sonu sonuçta bugün ama bilemiyorum.🤷🏻♀️
- +1 yıl
Yine de tüm soruları cevaplayacak kişi kendisi. Bizler tahmin yürütürüz. Ama yani hafta sonu da olsa bir problem olmuş olabilir. Askerde emir altındasın sonuçta. Birinin yaptığı saçma hareket yüzünden belki komutan yine toplattı bir şey yaptı vermedi. Olabilir bunlar. Usta birliğine geçince ilk zamanlar hariç gerisini rahat geçirir.
- +1 yıl
Tabi ki sınırlarını her zaman korumalısın zaten. Psikoloji askerlik bittikten bir süre sonra eski haline geliyor. Hareketler biraz daha olgunlaşmaya başlıyor ve bu genelde kalıcı oluyor. Küçük bir örnek gerekirse mesela benim dağınıklık huyum askerden sonra gitti. Ancak düşünce yapısında askerlik değişmez. Düşünce yapısının değişmesi için o ortamda uzun süre kalması lazım ki askerlik bu kadar uzun süre değil. Alt tarafı 6 ay. Yani bu zaten kabullenmek ve gün saymakla geçtiği için düşünce yapısına çok bir katkı sağlamaz. Sadece sorgulamayı bırakabilir bazı şeylerde mantık aramayı bırakabilir ve kesinlikle sabrı öğrenir bunlar dışında zor.
Askerlik süresi içinde normalden bir tık daha sinirli olabilir hareketleri. Daha bir kavgacı olabilir. İlgiyi üstünde isteyebilir. Zaman zaman yaşadığı durumlardan seninle alakası olmayan sebeplerden bunalma yaşayıp sana yansıtabilir. - +1 yıl
Anladım. bazı kişiler askerlikten dolayı çok fazla değişiklikler oluyor vs demişti, sürekli herşeyin alttan alınması gerekiyor, herşeye tamam diyip geçilmesi gerekiyor gibi şeyler duyuyordum. Fakat bana çok saçma geldi, tamam tabiki karşındaki insanı bu dönemde alttan alıp anlaman gerekiyor, ama bu demek olmuyor ki sırf karşındaki bu dönemde diye herşeye boyun eğ tamam diyip geçmek bana göre değil yapamam yani. Söyledikleriniz benim için çok faydalı oldu, kafamdaki bazı taşlar sayenizde yerine oturdu tekrardan çok teşekkür ediyorum.
- +1 yıl
Rica ederim ne demek. Şunu da küçücük bir not olarak ekleyeceğim size. Eğer ki aranızda güven probleminiz yoksa ve bunu sarsacak karakterde insanlar değilseniz, yapılan kavgalar, edilen tartışmalar çok önemli değildir. Hatta ben şöyle bir şeyi de not olarak kalmasını istiyorum kendimden örnek vererek. Sığınabileceğim tek bir liman vardı. Konuşurken mutlu olduğum, aramasını mesaj atmasını beklediğim. Bana kendi hayatımı, dış dünyayı hatırlatacak tek bir liman vardı. Ben her zaman o limana sığındım. Umarım ne demek istediğimi anlamışsındır.
- +1 yıl
Hayır herhangi bir güven problemimiz yok, onunda bana karşı olduğunu sanmıyorum çünkü bunu fark edebiliyorum. Tabiki her ilişkide kavgalar, tartışmalar olabilir, sürekli gülünecek diye bir şey yoktur. Önemli olan kavgayı da aşıp devam edebilmek zaten. Evet demek istediğinizi anladım. Askerdeyken sizin gibi düşünüp, sevip, sabreden çok nadir insan gördüm sanırım sizde onlardan birisiniz.
- +1 yıl
O zaman çok büyük problem yaşayacağınızı sanmıyorum. Tabi ki öyle illa ki anlaşmazlıklar oluşuyor. Bunları aşmak problem zaten. Her zaman ben haklıyım demek olmuyor insanlar empati kuramıyor, farklı bakış açısı ile yaklaşamıyor. Bu yüzden de çoğu kavga uzadıkça uzuyor. Sevginin mantığını anlıyorsan ve o kişiye değer veriyorsan eğer ne koşulda ne şartta olursan ol her zaman sever ve sabredersin. Askerlik bence ara bozma veya ayrılma yeri değildir. Aksine kıymet bilme yeridir. Ne insanlar gördüm terk eden sonra kapısında ağlayan.. Her şeyden önce kişi kendini bilecek. Normal bir psikolojide olmadığını anlayıp, karşıdaki kişiden medet umacağına ona uygun davranmasını bilecek. Sabredecek ve bu sabır 3 sene 5 sene değil. Topu topu 6 ay. Seni seven kişiye kendini nefret ettirmeyeceksin. Emin ol kişi böyle davrandığında karşısındaki kişi yani sen daha da anlayışlı olmaya başlıyorsun.
- +1 yıl
Kesinlikle öyle. Bencede bende öyle düşünüyorum, dediğiniz gibi kıymeti, değeri daha iyi öğrenmeleri gerekiyor ara bozma yerine. Genelde öyle oluyor asker dönüşü veya askerde ayrılıyorlar, daha sonra akılları başlarına gelip dönmek istiyorlar. Sabretmekten başka çarede yok zaten. Bakalım artık neyin ne olacağını ancak bir kaç ay sonra anlarım bende.
En İyi Cevaplar
+1 yılAcemide tuşlu kullanır bilecik jandarma sanırım çok iyi şeyler duymadım ama şu an bilmiyorum ustaya geçince yerine göre Android alabilir tabi yasak yakalanirsa tutanak cez askerlik uzama vs durumları var bu arada acemilikte tel vermeyen yerler bile varmış ben ağustosta kısmetse gidecem Allah sonumuzu hayır etsin
09 Yorumla- +1 yıl
Sanırım eşi veya eş adayisiniz sevdiğini beklemek zor olur orada benim kimsem yok var da yok zorluk çekmem inşallah gün için de tel yasak akşam 5 6 dan sonra konuşabilirsiniz sivil hat götürüyorlar zaten
- +1 yıl
Eşim değil ama erkek arkadaşım var ama siz görüşmüyorsunuz sanırım anladığım kadarıyla, zorluk çekmezsiniz umarım Allah hepinizin yar ve yardımcısı olsun. Evet sivil hattı kendisinde şu an en son iki üç gün önce felan aramıştı kendisi beni, yaklaşık iki üç gündür konuşmuyoruz izin felan mı vermiyorlar başka bir sebepmi bilmiyorum artık.
- +1 yıl
Acemilikte eğitim fazla olur efendim yoruluyordur usta birliğinde rahat olur inşallah ben görüyorum ama bana yapılan hatalar neticesiyle soğudum kalbim yapayalnız o yüzden ☺️ Allah kovustursun
- +1 yıl
Artık umudum yok efendim 2 gün önce intihar düşündüm özelim bursa çok açık etmek istemiyorum kısaca bahsedin kalbimde sevgi yok hissedemiyorum hissedecek olsam bile korkar oldum
- +1 yıl
Korkmakta haklısınız, ama umudunuzu asla kaybetmeyin umut herşeye sebeptir umudunuz olmasa bile inadınız olsun. Yanlış anlamayın nasiphat vermek gibi bir amacım kesinlikle yok sadece demek istediklerim, intiharı düşünmeyin bile Allah'ın verdiği canı almayı Allah'a bırakın. Kendinize ve kalbinize ait olan sevgiyi elbet bulacaksınızdır bundan emin olun.
- +1 yıl
Artık umut sevgi vs hissetmiyorum motor gibi sadece yaşıyorum neyse uzar gider konu bosverin tekrardan Allah kavuştursun iyi geceler 🌹
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
0
Cevap
6Cevap
+1 yılBilecikli biri olarak ona allah kolaylık versin diyorum. Egitimi cidden ağır. Ve takim olarak dağıtım olur. Ve ağırlıklı olarak doğudur. En batısı diyarbakir olacak usta birliği. Iceride telefon kullanimi vs pek bilgim yok
06 Yorumla- +1 yıl
Mesleki secmeler olur. Onlara secilirse bir ihtimal guzel yere düşebilir. Var miydi bir mesleği
- +1 yıl
O zaman hakkinda hayirlisi olsun.6 ay cabuk gecer.
- +1 yıl
Rica ederim.
+1 yıluuu çok rahat hatta wifi bile var hatta askleriye paket yapıyo askere
bacım ne rahatlığı asker ocağına gidiyo acemiyse hiç eline alamaz03 Yorumla- +1 yıl
bilecik acemi skyo derler istersn ekşiden vaya başka yerlerden bilecik jandarma acemi birliği yaz öğrenirsin
+1 yılvalla torpil yaptırayım şehrine düşsün
06 Yorumla- +1 yıl
😂😂 torpil ters teper bilecikte kuzey irakta ya da suriyede alir solugu🤭🤭
- +1 yıl
@mandıra_filozofu yok be sağlam bağlantı var bizimki ankaradan :D
- +1 yıl
Hee hee tamam😂😂
- +1 yıl
takibe al beni
Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı. Soruna iyi puan vermiş site cevabı yok
01 YorumlaYolk
01 YorumlaVardir
02 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026