Biz okuyunca bi sövmedikleri kalıyordu
Müslümanlık azalıyor, ne dersiniz?
Biz okuyunca bi sövmedikleri kalıyordu
Yorumlama şekli çok önemli
Sen kalkıp tıbbi bilgileri uslune göre öğrenmeyip ameliyat yaparsan ne olur? Hasta ölebilir. Dinde böyle, öğrenilmesi gereken temel şeyler var. Bunları öğrenmeden meal ya da tesfir okumak insanı aşırı sorgulamaya itiyor. Bizler insanız. Koskoca kâinatı çözebileceğimizi sanmıyorum.
Cevap
8Cevap
Bende arastirdigim icin dinimi daha cok seviyorum ama 100% bir örnek müslüman deigilim.
mutluluğu bulmana sevindim, hep mutlu ol
İman ettikleri kitabı okuyup düşünseler sorgulasalar diycem de, nerde o kafa
bir tane meal göstersene bana
Ne meali
Ben yüzlerce çelişki gösteririm de anlayana dedim ya yukarda
1400 yıl öncede bitiyordu müslümanlık. 100 yıl öncede ama hala bitmedi
bitmek değil kral, hani artik inancı zayıf anadan babadan olma kişilerin inançları bile daha zayıfladı bana göre.
Ben Zayıfladı demiyorum sapla saman ayrılıyor taklidi iman ile hakiki iman sahibi kişiler açığa çıkıyor olarak yorumluyorum
bu da farklı bir bakış açısı, saygı duyarım
Herkes kendinden sorumlu başkanın görüşlerine karışamayız
karışmak değil tabii ki kral, mukabele gibi düşün.
tayyip ve cemaatlar yüzünden insanlar soğudu
bende soğumuşlardanım fakat araştırdım tabii, adam gibi bir tane meal bulamadım.
hangileri şüphe etmene neden oluyor
hepsinden nefret ediyorum.
Meal okursan bir şey anlamazsın Tefsirle okuyacaksın
@ErKEKADAMgaz güncellemeyi oku kral
Tefsir ayetlerin açıklamalarını içerir. Meal çeviridir. Herhangi bir dilden başka bir dile her şey aynı oranda çevrilemez. Tefsir ise her ayet için farklı farklı hadislerle açıklamalar içerdiği için tefsirsiz okunması çok da doğru olmaz
@ErKEKADAMgaz hadisler uydurma kral üzgünüm
O sana göre öyle
@ErKEKADAMgaz kral bir imam ve müftü ile konuşma fırsatı yakaladım, bundan 3 yıl önce falan oldu. Kendi dinlerini savunamadılar, onlarca müslüman vardı orada da yani düşün
İlahiyat Fakültelerinden mezun olanların çoğu böyle çünkü onlar Kuran yerine Saidi Nursi kitaplarıyla yetişiyor ve onu anlamaya çalışıyor.
Hadislerin hepsi olmasa da bazılarının sallamasyon olduğunu bende düşünüyorum. Çünkü ya Kuran la ya da Peygamberin yaşantısıyla çelişen çok fazla hadis var. Ben şöyle düşünüyorum peygamberimiz öldükten sonra bu emeviler döneminde din iyice yozlaştı bunlar dinin içine ettiler ve kendi kültürel yapılarını ve siyasi görüşlerini İslama entegre etmeye çalıştılar. Hadislerin hepsi gerçek değil ben insanoğluna güvenmem. Peygamberimiz öldükten yıllar yıllar sonra derlenen bazı hadislerin insanların çıkarları için kullanılmadığına gönül rahatlığıyla inanamıyorum ama şunu söyleyeyim. İslamiyetin hak dini olduğuna özünü koruduğuna eminim. Bir din düşün dünyanın en cahil coğrafyasında binlerce yıldır ayakta kalabiliyor bence bu mümkün değil. Bu kadar sapıklığın cahilliğin arasında hala ayakta. Ben ne Müslümanlara bakarım ne hacıya ne hocaya ben sadece İslamın özüne bakarım.
Halen dinlerdemi kaldınız.. Boşverin
Ben 15 yaşından beri ateistim.
neden
Zamanında o kadar çok bu konularda konuştum ki artık bıktım. Kuranı oku İslamı ve diğer dinleri güzelce araştır. Bunlarla senin gibi deist olursun. Ateist olmak için de dünyadaki adaletsizlikleri, evreni, canlı oluşumunu araştır.
tanrı adaletsiz bile olsa bu onun olmadığını göstermez kral
İyi bir tanrı olmadığını gösterir. Tüm dinlerde tanrı iyi olduğuna göre? Ateistlik için değil belki ama deistlik için yeterli bir sebep olur.
o zaman neden deist değilsin
Başka bir sürü sebep var
tm. d
Araştırıyoz
Evet, ben ateistim
Herkes kendi bilir
dinler boş iş
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?