İnsanlar neden bu kadar hadsiz? siz olsanız ne tepki verirsiniz?

bugün iş yerinde bir toplantımız vardı toplantı arasında laf lafı açarken bir arkadaş 1 aylığına görev icabı şehir dışına gidecek olduğunu ve orada misafirhanede kalacağı için kedisini 1 aylığına bırakabileceği bir yer aradığını söyledi benim de bir ev kedim var ve o arkadaş bunu bilmiyordu sadece iş yerinden birkaç kişi biliyordu o bilenlerden biri densizce "aaa duygu'nun da kedisi var evde o çok sever kedileri" dedi sonra bana dönüp "al bak işte seninkine arkadaş olur" dedi o an başımdan aşağı kaynar sular döküldü resmen bu hadsizliğe densizliğe inanamadım ben uygun görsem zaten söylerim sana mı düştü benim adıma konuşmak ne diyeceğimi bilemeden kaldım öyle ama yüzüm düştü fark etti o da yarın olsun ya o gelip benle konuşacak ya da ben bi köşeye çekip konuşacağım normalde samimiyetim yok bu insanla dışarıda görüşmeyiz mesela evimi özel yaşantımı evimin durumunu bilmez buna rağmen benim adıma konuşup beni ortaya atması çok densizce ve hatta terbiyesizce değil mi? siz olsanız ne yaparsınız ben mi gidip konuşmalıyım yaptığı boşboğazlık için?
İnsanlar neden bu kadar hadsiz? siz olsanız ne tepki verirsiniz?