Bir kaç soru soracağım. Bende kedi bakıyorum bilgim var 4 yaşında kedim var fakat daha bilgili biri gerekiyor. Var mı?
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Kedim var da belki 5 yıl oldu artık ama ne bilgisi bu kadar ya 😀
Yani zihin ve akıllarıyla alakalı 5 tane kedi baktım evde böyle bir şeye ilk defa şahit oldum.
Neye şahit oldun acaba bu ne yaptı diğerleri yapmayan
Ya size normal gelebilir fakat 2 aylık bir yavru kedi nasıl olurda insan tuvaletine tuvaletini yapmayı öğrenir? Hiçbir kedim daha önce yapmadı şu an onlar yok sadece 4 yaşında bir kedim var o da kumundan başka bir yere yapmaz ama bizim ufaklık daha 3 haftalık yanımızda olmasına rağmen adını biliyor gel dediğimiz zaman geliyor sözümüzü dinliyor. Birde tuvaletini bizim tuvaletimize yapıyor garip değil mi?
Bu arada onlar yok derken 3 kız kedimiz vardı bir tanesi anneleriydi zaten ikisinin. Biz ne kadar tedbir aldıysak kaçmayı başardılar ilk kız kedi sonra anne ve diğer kız kedi kaçtı yanlış anlaşılma olmasın.🙏🏻
Demek ki diğer kediler o kadar küçük değilmiş yanında bunları öğrenmek için ne kadar küçük okadar daha fazla şey yapmayı öğrenir neden insanlar okula küçük yaşta gider 20 yaşında okula baslamazlar nedense her şey küçük yaşta akılda kalıyor
Hayır büyük kedimiz kumuna yapar lavaboya kesinlikle girmez işi olmaz. Bazen gıcıklık olsun diye biz lavabodayken tıklatır fakat güvenliğimiz için lavabonun önünde bekler fakat bizim şu an 2 kedimiz var küçük olan hiçbir kediden bu eğitimi almadı.
Kediden almamış Zaten evin içinde olan insanlar görüyor o yüzden
Fakat biz şaşırdık doğrusu hiçbir kedimiz bunu yapmamıştı.
Böyle yapacağına
Açıklamaya direk yazsana istediğini
Yazdım önceki soruda yanıt veren pek yok.
Buyur söyleyin inşallah yardımcı olabilirim
Ya size normal gelebilir fakat 2 aylık bir yavru kedi nasıl olurda insan tuvaletine tuvaletini yapmayı öğrenir? Hiçbir kedim daha önce yapmadı şu an onlar yok sadece 4 yaşında bir kedim var o da kumundan başka bir yere yapmaz ama bizim ufaklık daha 3 haftalık yanımızda olmasına rağmen adını biliyor gel dediğimiz zaman geliyor sözümüzü dinliyor. Birde tuvaletini bizim tuvaletimize yapıyor garip değil mi?
Sizler lavaboya qittiğinizde sizle beraber geldiği oldu mu
Kapının önünde duruyor
Benimde yavru köpeğim öyle
Bizden örnek alıyolar
Köpekler hızlı öğrenir ama kediler nasıl öğreniyor ismini bile biliyor.
Yaa ismini bilmeye gerek yok davranışlardan örnek alıyor korkmayın siz aman ha sakın ☺️
Yok korkmadık fakat akıllı bir kedi bariz.
Daha doğrusu bende çok şaşırdım yani daha küçücük bu akılı nerden aldı halla halla
Dikkat edin ama artık o tuvalete gitmesin
Aslında daha iyi değil mi
İyi çok iyi ama daha biraz küçük tuvalet deliğine falan sıkışmasın bide gidip geliyor ev kirleniyor
Biz siliyoruz. Bizim tuvalet alaturka aslında doğru dikkatli olmak lazım.
Yani bide alaturka gidip orada sürünüyor falan ev kirlenir namaz kılan da vardır evde
Doğru evet
Yaaa öyle dikkat edin 2 aylıktı değil mi
Evet
Maşallah baya akıllıymış bu ya
O benim ufak güzel oğlum
Aaa bide erkekmiş
Buyur yardımcı olmak isterim
Tecrübeli misiniz?
Neyse, siz en iyisi veteriner ile görüşün.
İstemeden yanlış yönlendirmek istemem neticede bir canlının sağlığı söz konusu.
Yok sağlık değil tecrübe derken kedi bakmasından söz ettim.
Öyle ise tamam 🙂
Kaç sene baktınız?
Muhabbet etmek istiyorum dersiniz anlarım da, pek bir şey merak ediyor gibi değilsiniz.
Soru sormak için soru mu sorulur kız, sabah sabah güldürdün beni Allah’ta seni güldürsün. 😂
Derdim muhabbet gibi mi duruyor merak ettim sordum. Herşeyi de düz anlasanız şaşarım. Amacım eğer 3-4 seneden fazla baktıysanız kedi bakımından ve zihin algılarından haberdar olduğunuz anlamlına gelir. Bir garipsiniz.
Asıl garip olan sizin sorgulamanız, bir şey merak ediyorsanız sorarsınız biliyorsam cevap veririm, bilmiyorsam da bilmiyorum derim.
Zihin, algı meselesine gelecek olursak ben şahsen Tahran’da 2 sene boyunca metafizik ve de psikoloji üzerine eğitim aldım fakat dediğinizi yapabilecek bir insan yoktur diye düşünüyorum. Zihin algıları demişsiniz!
Kediler az biraz biz insanlardan daha keskin algılara sahiptirler ve buna da insanlar hakim olamaz. İran/Irak/Türkiye yani yakın coğrafya da yaşayan kedilerin genel olarak beyinleri bu frekans tonlarında alfa dalgaları yayar, bu da bir insan tarafından asla hissedilemez, ben hissediyorum diyen biri varsa da emin olun ki yalan söylüyordur. 🤗
Q (8.00.55-hs
Benim kişiliğim bu sorguluyorum herkese soru sormuyorum. Psikoloji eğitimini bir tek siz almadınız o konulardan bende haberdarım.
Farkında olmadan rahatsız edici bir görüşte bulunduysam özür dilerim.
Bulundunuz, her insan sizin samimi cümlelerinizi hoş görmeyebilir. Benim gibi sınırları olan ve amacı yalnızca soru sorup sonra hayatına dönecek olan biri olarak bunu görmek beni garip hissettirdi. Halbuki bekar mısınız veyahut nerelisiniz diye sormadım size. Kaç sene baktınız dedim, kedi hakkında soru sormuş bulundum. Haliyle böyle bir yanıt beklemedim. Algı demişken, benim 4 yaşında bir kedi oğlum var, onun algılama biçimini birazda olsa tanıyorum tam tanıyamam ne de olsa. Hareketlerinden neyden hoşlanıp hoşlanmadığından neyi sevip sevmediğini genelde çoğunu bilirim ama hepsini tam mânasıyla bilemem. Bu mânada sordum. Onun dışında İrandan çıkıp Irak’a girip Türkiye’de durmanızı da beklemezdim.
O kadar da ciddiye alınması gereken bir konu üzerine tartışmadığımız kanaatindeyim.
Bu kadar büyütmeniz gerçekten çok anlamsız ve de pek akıl kârı değil.
Sınırlarınız varsa bunu sorduğunuz soruların altına not olarak ekleyin ki kimse bu sınırları geçmesin, gizli kullanıcı olarak sormuşsunuz.
Akıl kârı değil bana göre de. Uzatmadım size öyle görünmüş olmalı. Yalnızca yabancı birinden özellikle bu karşı cinsim ise sanki bu soruyu birileriyle sohbet edip kafalamak adına bu şekilde yazmışım gibi düşündürdünüz. Bu gibi konularda hassasım. Neyse iyi günler.
Görgü ve adap kurallarına göre ki bizim insanlarımız bu kurallara uymaz, kimse birine saygı çerçevesini bozmadan ve amacı yalnızca normal bir biçimde soru soran birine karşı bozulamaz bana göre. Sohbet olarak soru sorandan bahsetmiyorum. Benim gibi kedi çocukları için soru soran amaçları olan insanlardan söz ediyorum. Gerisi çokta ilgilendirmez beni.
Allah size de, kedi çocuklarınıza da uzun ömürler versin.
Dediğim gibi tekrardan özür diliyorum, kusura bakmayın lütfen.
Kalın selametle, iyi günler.
Selametle 👋🏻