Dini konularda her zaman ablama danışıyorum. Bu konuda ilk başvurduğum, bilgisine güvendiğim kişi ablamdır. Temizlik ve mutfak konusunda bana danışılıyor. 🤭Aile
Ailenizde danıştığınız, fikrine ve bilgisine güvendiğiniz birisi var mı?
Hayır, geneli eski kafalı insanlar. Onları aklı kendilerine zor yetiyor. Eğer onların dedikleri ile yaşasaydım. Şimdi taş devrinde falan olurdum. Allah'tan kendi kafamı kullanabiliyorum.
'' Bin de bilsen, bir bilene danış. '' Danışmak dinde mükemmel tasvir edilir. Adına da '' istişare '' denir. İstişare eden karşısındakine kıymet verdiğini gösterir, istişare eden bilmediği bir şeyi öğrenme hevesinde olan bir olgunluk yansıtır ve kesinlikle istişare edenler gözden kaçırdığını tevafuk eseri fark edebilir. Böylesine kıymetli bir olguyu dillendirip, icra edip ve özendirip mutlaka yaygınlaştırmalıyız.
Bense naçizane elimden geldiğince danışmayı severim. Kıymet vermeyi de sevmemden ileri gelir belki de, bilemiyorum. Zaten '' bilirim '' lafzından da uzak durmak en nahif olanıdır. Ve evet ailemde danıştığım kişiler var elhamdülillah.
Aile ve çevremdeki insanlara fazlasıyla yardımcı oluyorum pek çok konuda fikrime güvenirler güçlü ön sezim sayesinde yanıldığım pek olmamıştır. Bazı (malum) kişiler bu durumdan haz etmez ve laf sokarak ORDİNARYÜS bilir diyerek kıskançlık ve hazımsızlığını hiç çekinmeden küçümsemeye bile çalışır lakin etkilenmem.. tabi bilmediğim anla adığım konularsa da genelde kendim araştırırım