Bir ev buldum kaporasını verdim bugün , Bugün
evin kiracısı var , emlakcı kiracıya 4 ay süre vermemi istiyor ben okadar veremem dedim kendim kirada oturuyorum bu eve taşınmam gerektiğinii söyledim daha kiracı ile konuşmadım , süreç nasıl işliyor bu konuda bilgisi olan bana yardımcı olabilirmi
evin kiracısı var , emlakcı kiracıya 4 ay süre vermemi istiyor ben okadar veremem dedim kendim kirada oturuyorum bu eve taşınmam gerektiğinii söyledim daha kiracı ile konuşmadım , süreç nasıl işliyor bu konuda bilgisi olan bana yardımcı olabilirmi
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
0Cevap
taşındıltan hemen sonra uyarı bilmem bir şeyi göndermen lazım kiracıya. onu araştır. geç kalırsan baya uğraşırsn.
Noterden ihtar demi
aynen evi aldıktan sonra ihtar göndermen gerekiyor ama yine çıkmazsa nasıl bir süreç işlenecak onu araştırman gerek ama çıkması lazm yani
ah be... niye kiraciyla konusmadan kapora verdinki.. ev satilma durumunda kiraci magdur olmamasi icin haklar kiracidan yana.. cikmak istemezse cikmaz bile.. benim ev vardi, ben de cikaramadim..
Olmadı konusayım 1000 lira verdim kapora çok çok yanar
Siz çıkartamadınızmı biraz anlatırmısnız
kontrat bittiyse bile otomatik yenileniyor. Yani kiraci istemezse cikmiyor. Biz cikaramadik..10 sene ugrastik, ihtar ustune ihtar, .. herseyi bahane ettik gene de cikaramadik.. en sonunda sattik kiraciya iyle kurtulduk oradan.. ama senin hemen bebce kiraciyla konusman gerek, cikma niyeti var mı anlaman gerek... simdi bir yakinimda da ayni dert var.. o da cikaramiyor
o yuzden mutlaka kiraciyla gorus... cikacakmi yoksa cikmak istemeyen biri mi anlarsin
10 sen mi😳 insan olan çıkar sizinki tm bir 🐂 müş , ev benim kardesim çıkacak nasıl olurda malıma konar , 2 ay beklerim çekerim ihtarımı sonra çıkar , sizin o süreçte 10 yıl boyunca adalet denen sistem nerdeydiki gerçi bu ülkede adalet yokda merak ettim
ve bir de evi girmeden nasil kapora ve4din yaw
görmeden*
Eve girdim baktım bekar memur yasıyor
Ama detaylı konuşmadık evi beğendim emlakcıya kapora verdim
kira kontrati bittiginde otomatik yenileniyor... eger tahliyeyle ilgili ayri bir evrak imzalanmis mi onu da sor.. Biz guvendik sadece kontrat yaptik.. oyle ihtarla olmuyor.. Ihtari cekmenin de bir nedeni olmali.. neye istinaden ihtar cekeceksin.. kirayi zamaninda odemiyorsa mesela cekebikirsin.. veya odemiyorsa cekebikirsin... eger aksi durumda sebep yokken cikin diye cekmen zararina senin.. o da gidip surekli bana ihtar cekip taciz ediyor diye dava bile acabilir.. Biz ihtar cektik basta , adam uyanikti baya, kirayi tam zamaninda oduyordu, gerekce bulamiyorduk.. bir de dalga geciyordu.. cikaramadik iste neticede.. en son bedava fiyata sattik resmen ya... o yuzden yaoman gereken kiraci tahliye belgesi var mı ogren... ikinci olarak kiraciyla konus cikacakmi sor..
memursa sorun cikaracagini sanmam ya... gerci bizimki de muhendisti ve ankaradan bilindik bi uniden mezun, gorunusune aldandik, her halti kanunu bikiyordu dalga geciyordu baya.. aldi sonunda bedavadan
Evet ama benim durumum farklı ben kirada oturuyorum. Ve aldığım evde kendim oturacağım ihtar çekerken bunu belirtirsek kesin bir şekilde çıkartılıyormus borçlar kanunu 6908- 310 ve 311 maddelerince , ama diğer türlü başka kiracıya verecekseniz ozaman çıkartamıyormuşsunuz ,
onu inanki bilmiyorum..
Teşekkürederim