Atatürk belki de gösteriş dindarlığını sevmiyordur, kestirmek yerine diğer 3 yoldan biri olan ihtiyacı olanlara bağışlıyordur ya da 10 gün oruç tutmuştur , bunları da görüntülemek mi onun dini hakkında sana söz hakkı verecek?
Nasıl bir iftira içinde olduğunuzun farkında değilsiniz...
Atatürk bir yetimdir , ilk affedilemez günahınız bir yetime üstelik dini hakkında iftiranızdır. Dğeri ise hakkında tek bir doğru bilginiz olmadığı , hacınızın hocanızın uydurmaları ile dinine mezure biçtiğiniz içindir. Atatürk'ün Merhum babası Ali Rıza , vefatından önce namazında niyazında olan bir gümrük memuruydu. Ali Rızanın babası da Selanikteki Hazreti dergahının alimiydi ve postişi vardı. Onun babası da Marmara Müslümanlarındandı. Bu soy Şems Tebriz'e kadar uzanır. Annesi Zübeyde hanım da Selanik müftüsünün 3cü kızıydı ve ailecek Selanik ve çevresinde çok tanınan alim denen ailelerdi.
Kurban kesmeye gelince , Hz İbrahimden dolayı vaciptir , farz değildir. Kurana göre iki yerde olması şarttır , birincisi Kabede ihramdan çıkınca ve canı allah için alıp etini fakire , ikincisi de fakirin yetim ve oksuzun olduğu yerde dağıtılmak üzere lazımdır.
Şimdiki gibi amca kesip dayıya dayı kesip amcaya gönderip boy gösterme değildir kurban kesme , ve gizli yapılır , gizli dağıtılır ki fakiri UTANDIRMASIN.
Anladın mı şimdi , eğer yoksa neden yoktur öyle bir foto , ayrıca anladın mı Atatürk Müslüman mı değil mi?
Ve siz , böyyük alimsiniz ya , oturup mezüre ile din ölçmeye kenarından köşesinden devam edersiniz83 Yorumla- +1 yıl
Abi şimdi bunun içerken resimleri yok mu?
- +1 yıl
İçerse ne olur , pek büyük alimler aforoz mu eder? Var mı islamda aforoz etmeye muktedir biri de ; içeni aforoza yeltenip duruyorsunuz? Ya sizin resimlenmeyen islama aykırı işlerinizi bir bilen de şuraya yazarsa sizi de mi aforoz edecekler? Kim kimin imanını ölçmeye mezun ve kim o mezuniyeti veriyor? Din allahla kul arasındadır , ortaya ne uzman ne amatör rahipler; ulema kılığında giremez. Tutturmuşlar hadisler öyle hadisler böyle , yeni ve güncel kurana inanır olmuşsunuz hesap soruyorsunuz. Ben de size şunu sorayım ::
Bakara 44 : Sizin hiç kendi aklınız yok mu? Hadi cevap verin , adamın geçmişini ailesini ben yazdım , siz de bu ayete direnin hadislerinizle de görelim.. Eksilemek kolay , sırat zor...
En İyi Cevaplar
İngilizi kesti fransızı kesti yetmedi mi nankörler
9920 Yorumla- +1 yıl
helal olsun
- +1 yıl
+1 benden :)
- +1 yıl
Helal olsun
- +1 yıl
Helal olsun +1
eksileyenlere de kafam girsin :) - +1 yıl
helal
- +1 yıl
bıt diye ses duydum sanki helal sana bro.
- +1 yıl
helalllllllll
- +1 yıl
Verile bilecek en iyi cevap. +1
Atatürk benim icin tartisilmaz, sana ne keser kesmez din gösteris degil kalbinde olur inancin, böyle sacma seylere takilip asil önemli olanlari görmüyorsunuz! Herkesin ibadeti kendine, Allah ile kul arasina kimse giremez kimseye yargilamak düsmez. Ayrica ibadet sadece namaz kurban kesmek degil, Atatürkün tüm hayati ibadetle gecmis, okumus, ögrenmis, calismis savasmis mücadele etmis, ülkemizi kurtardi o kadar zorluklara ragmen, bugün Türkiye cumhuriyetinde yasiyorsan bunu ona borclusun, yaptigi devrimleri insan haklari özgürlük icin mücadelelerini, basarilarini nasil görmezden geliyorsunuz anlamiyorum. Atatürkü taniyin önce, haksizlik yapmayin, nur icinde yatsin...
Dinimizde herkese saygi duymak var, kimsenin dinini sorgulama yetkisi vermemis Allah, bilgi olsun konusmadan baskasina "sen müslüman degilsin" demeden düsün.103 Yorumla- +1 yıl
helal olsun kız sana valla agzına saglık su cahılerde senın gıbı dusunse bu vatana kımse bırsey yapamaz ama cahilimiz cok kardesim :((((
Adam istiklal mahkemelerini kurdurmuş orada çıkan kararlar sonucunda milli varlığa düşman olanlar ortadan kaldırılmıştır. Kaldı ki kimse kimsenin dini vecibeleri ne kadar yerine getirdiğini bilemez ve buna karışamaz ahkam kesemez. Allah ile kul arasına girilmez şunu hala öğrenemedi bazıları. Ülke için ne yapmış halk için ne yapmış ona bakarım ben adamcağızın hayatı hep savaşlarda geçmiş evliliğini bile bitirmek zorunda kalmış ne için ülke için milletin bağımsızlığı için
40 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
70Cevap
- Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılE sana da babanın oğlu diyorlar. Ne malum babanın oğlu olduğun? Belki başka bir anneden veya babadansın? Kanıt göster bana! Annen ile babanın birlikte olup seni yaptığına dair! Göster ki sana da O. Ç. demeyelim!
İşte bu ülke senin gibi nankörleri de bünyesinde barındırıyor!40 Yorumla Oyle alismissiniz ki gosterise yedigi her nanenin fotofrafini cektirecek devil mi insanlar? Namaz kilarken fotografi plan sovenist denyolarla kendinizi kandirarak yasasaniz da milletin dinine inancina salca olmasaniz ne tatli olur dimi? Size ne yahu is terse budist isterse shamanist olsun zamaninda ulkeyi kurtarmak icin elinden geleni yapti mi yapti tamam askeri lider kimligiyle on planda o adam dini degil bunu o kucuk beyninize sokun artkk
64 YorumlaSizene atatürkün müslümanlıgından. Bizde müslümanüz diye geçiriyoruz bir günde namaz mı kılıyoruz ana avrat küfür ediyoruz alkol içiyoruz bütün günahları isliyoruz ee sonra cok mu müslüman olduk. Herkes kendine kadar müslüman atatürk hoca degildi o liderdi bugün yasıyorsak onun sayensinde hocayla liderliği karıstırmayalım ne kadar nankörüz...
50 YorumlaKamera önünde Namaz kilmanin ya da Kurban kesmenin ne anlami var? Bu Show olur, artistlik olur.
Kamera önünde gösterme amacli, Dini seylerlerde siz ne anlam buluyorsunuz anlamiyorum.
Cok merak ediyorsan benim bildigim Türkiyede Meclis zamaninda Kurban keserek acilmisti.30 Yorumla
+1 yılAtaturkun sicarkende fotografi yok, yediklerini fotosentezle mi ogutuyordu sence?
Birsey sorarken ya da elestirirken once biraz dusunmeli insanlar.
Ataturk musluman ya da degil, orasi beni ilgilendirmez, fakat bunu tespit etme yontemi boyle cocukca ve basit bir sekilde olmamali.
Sanirim biraz okuyup arastirarak ve elinizdeki somut delillere dayanarak konusmali insanlar.30 YorumlaBırakın kurbanı da bir kez olsun Kuran okurken ya da namaz kılarken fotosu ya da o kadar kitabında bir tane bile Ayet hadis var mı? 6000 küsür tane ayet içinden bir tanesini bile yazamamış mı? ya da hayatı boyunca dini bir kelime söz?
Yani Müslüman olmadığı çok açık. Daha ne kurban falan diyorsunuz :)25 Yorumla- +1 yıl
İbadet gizlidir, Allah ile kul arasındadır , Atatürk olması da ayrıcalık değildir. O kadar kitabında ( bahsettiği ) bir çok ayet vardır , hadis yoktur zira bugün bile El ehzer ve Diyanet ;sahih hadis sayısının 300-400 olabileceğini düşünmektedir. Hadis peygamber sözleri değildir, Hz Muhammed'in vefatından 240 sene sonra 800 lü yıllarda ilk kez Bağdat'ta ki Hz Muhammed hiç gitmedi ; iyiniyetle yazılmaya başlanmış, içinde olunan toplumun örflerine göre düzeltilmiş yol gösterici kıssa'lardır ama ulvi değildir. Toplam sayısı 6000 değil , 700 000 civarındadır, toplam 113 ilmihalden oluşur. Yani bir insan ömrünü 3 kat aşar. Bunları okumak yerine ; direk Kuran'ı anlayarak okumanız yeterdi. Atatürk'ün o kadar kitabında dini hakkında yazdıklarından bir kısmı burada :
www.ataturkilkeveinkilaplari.com/.../...zleri.html
Siz nerenin insanlarısınız ki , Kuran'ın ilk ayeti olan " Oku " ayetine karşı geliyorsunuz? Molla dinle elin tarikat şeyhine biat et dememiş... - +1 yıl
@cems34 Nerenden uyduruyosun sen bunları? Gençliğe hitabede gençler dininizi ezdirmeyin sahip çıkın falan da dememiş hep ırkcılık hep ırkcılık? İslam'da ırkcılık yoktur Irkcılık yapan bizden değildir diyor Peygamber.
İbadet gizlidir Allah ile kul arasındadır bu sözüne Kurandan ya da sahih hadisten bir tane kaynak verir misin? Veremezsin Çünkü YOK.
Çünkü ibadet gizli yapilmaz Bazıları yapilir ama bazıları açık yapilir. Mesela sadakayı gizli verirsin ama hacca gittiğini herkes bilir namaz kıldığını herkes bilir Camii'ye gidiyosun herkes bilir.
mustafa kemal Hacca gitmiş midir? Hayır :D
Ben 6000 küsür diye Kuran ayetlerini söyledim.
Peygamberin yanında Hadis yazan vardı sen ne 240 yıldan bahsediyosun? :D
Hadislere laf etme. Sahihler gerçekten Peygamber 'in sözleridir.
Okudum da içimden Vay dinsiz vaayyyy nasıl da bidat yapmış kafasına göre çekmiş Dini bile şeref yoksunu!
Allah' bu kişiye lanet etmiştir. Şimdi sonsuz cehenneme girmeye hazırlanıyor bence. - +1 yıl
Sence öyle olabilir, umudun da bu olabilir. Ayet soruyordun ;
Nisa 59 : Ey iman edenler! Allah'a itaat edin. Peygamber'e itaat edin ve sizden olan ulu'l-emre (idarecilere) de. Herhangi bir hususta anlaşmazlığa düştüğünüz takdirde, Allah'a ve ahiret gününe gerçekten inanıyorsanız, onu Allah ve Resûlüne arz edin. Bu, daha iyidir, sonuç bakımından da daha güzeldir...
Hadis konusunda Hz Muhammed'in yanında yazanlara gelince doğrudur , ancak kendisi yaşamı boyunca Kuran'a insani katkılı alternatif oluşmaması için yasakladı, yazılanı yaktırdı , ne söyledi ise de ilgili Kuran ayetini tekrar etti. Sonraki 4 halife de buna uyarak vefatından sonra yazılan hadisleri yine yaktırdı. Ayet gösterdim , çünki var.. Hadisleri yazanlar ya da yazdıranlar, rivayet duyum işitme başlığı ile göreneklere göre insani yorumdur , semavi değil Şeyhi'dir. Şeyh Arapçada reis demektir.
Benim dinim benim şerefimi ölçmek de sana düşmez, bunlarla yıpratmaya çalışırsın ancak. Beni yargılayacak bir tek Allah'tır - +1 yıl
@cems34 O ayetten anladığın ibadetinizi gizli yapin ama gelecek kuşaklar sizin namaz kıldığınızı bilmesinler onlar sizin içki içtiğinizi karı oynattığınızı bilsinler mi? Beyin yok mu sende?
Bir de kendi uydurma sözünü ayete yamamaya çalışıyosun yuh sana.
Hadis konusuna gelince Peygamber 20 yıl kadar Dini anlatmış yaymış başka milletlere anlatmış mücadele vermiş ama hiç bir gören olmamış? Duyan olmamış? Hadislerin çoğu ben Peygamberin xxx xxx dediğini işittim diye başlar.
Sen hem cahilsin hemde cahilliğini savunuyosun. - +1 yıl
Birleştirmeye devam et sen konuları kendince , benim ya da senin ne dediğinin değil , bunları okuyanın ne anladığı ve neye yorduğu önemli. Ben senle yarışmıyorum böyle bir telaşım yok, yuh muh da zaten mümine küfre giriyor , kimsenin senin ölçmelerine ihtiyacı yok zira ben seni ne şeyh olarak ne de başka bir ulema olarak görmüyorum, sen kendine öyle mertebeler verebilirsin senin bileceğin iş. İçki karı oynatma lafları da ezberden geliyor zaten , senin fikrindir hayırlı olsun. Size biat etmeyen zaten her zaman cahildir , bu da çok tekrarladığınız bir küçük düşürme lafıdır.
Ama öyle midir? Orasını Allah bilir. Selametle kal
Sadece Atatürk değil çoğu cumhurbaşkanının Başbakanını yoktur.
Çünkü Türk hava kurumu diye bir kurum var biliyorsunuzdur umarım... Oraya kurban bedelini ödüyorsun onlar kesiyor
Cumhurbaşkanının haberi çıkmıştı 2-3 gun once 3000 tl para odedı sanırım istersen linkte atabilirm.
İlla size gösterererk birşey yapması gerektiğini düüşünmüyorum...10 Yorumlabu soruyu gunun en mal sorusu seçelim hadı arkadaş kırılmasın ugraşmış dusunmus o kadar. şu an muslumanım deyıpte onca namaz kılmayan var şaban ne namaz dının dıregidir demi. ayrıca kurban keserse sevabı ona kesmezse gunahı ona. türban konusu açılınca kendını parçalarsın demı sızene kım kapanıyosa kapansın dıye. e ulan sanane kım keserse keser sen haşa haşa ALLAH mısın ki bunu sorguluyosun geveze mahlukat hahahha :)
30 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 831 cevap paylaştı.
+1 yılatatürk kadar müslüman olun sonra ne konuşuyosanız konuşun adam müslüman olmuş hristiyan olmuş yahudi olmuş mason olmuş ulan şerefsizler size yaşayacak vatan bırakmış neye inandığından size ne duyan sizi peygamber sülalesinden sanar islamın şartını bilmezsiniz adamın dinine laf edersiniz
10 Yorumla
+1 yılAtatürk'ün bayramda çocuklara şeker dağıtırken neden bir fotoğrafı yok
Yazıklar olsun ben başka bir şey demiyorum40 Yorumlabir insan neden kurban keserken fotoğraf çektirir ki? Ve siz bunu dinsiz olarak algılıyorsunuz değil mi
83 Yorumla- +1 yıl
arkadaşlar kestiğimiz kurbanların fotoğraflarını çekip atalım yoksa müslümanlıktan çıkarız lütfen :D
- +1 yıl
nmaz kılarken kuran okurken bunları yapmalıyız yoksa dinden çıkarız :D
Aile & Toplum konusunda 740 cevap paylaştı. Hmm ilginç bir kafa yapısı. Heralde kurban kestirirken fotoğraf çekilmek de İslamın şartlarından biri.
91 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılZorla adamı Müslüman edeceksiniz ha!!! Bir hutbe verdi diye adam Müslüman mı oldu? Kur'an için meclis açılışında neler söylüyor. Ne diye kurban kessin. Kurban Kur'anın emridir. Kur'an için "Gökten inildiği zannedilen" diye tabir ettiği kitabın hükümlerine neden uysun ki?
11 Yorumla- +1 yıl
www.ataturkilkeveinkilaplari.com/.../...zleri.html
Buraya bir göz atsan iyi olur
+1 yılYahuuu sana neee... iyi müslüman demek yaptığı ibadeti en iyi ifşa eden demek değildir kii... neyin derdi sizdeki bilmem. bir selam verdin diye sofu olmuyorsun sen.
50 YorumlaAile & Toplum konusunda 919 cevap paylaştı. "Bazıları" gibi dini göstererek yaşamaya karşı idi o ata'm.
80 YorumlaA* neyle neyi karistiriyonuzda iciyonuz i dönemde ulusun her yerinde ataturke ihtiyac vardi okadar isin arasinda kurban kesip fotoğraf mi cektircekti hem boyle birsey atatürk e yakışmaz o tayyibe gore bsi ataturk ozgurluge onem verirdi ayrimcilik yapmazdi bu yuzden dini one cikarip fotoğraf cektirmesi tayyibin işi
20 YorumlaAleyküm Selam. Atatürk'ü sevmem ama ne gıybetini yaparım ne de alenen kafirim demediği için müslüman değil derim. Hadis'tir çünkü. Ama gelmiş geçmiş en büyük İslam düşmanlarından biridir. Yaptıkları gayet eleştiriye açıktır.
513 Yorumla- +1 yıl
Onun için mi bunları söylemiş kitaplarında?
www.ataturkilkeveinkilaplari.com/.../...zleri.html - +1 yıl
Bir yorumumda , Atatürk'ün alim falan asmadığını , nedeni ile beraber yazdım. Asılanlar alim falan değil , o şekilde sakal uzatmış ama sübyan mektebi dışında eğitim görmemiş ancak tehcirden kalma topraklara konmayı fırsat belleyip bir de yurt içinde rus destekli başka bir yurt yapmaya kalkmış aşiret reisleridir. Din uleması falan hiç değildir ve toplam 5 kişidir , halkı asker üzerine sürüp müfrezeleri kırdırdılar. Ata çok hastaydı ve bu karar Cevdet Sunay zamanında mahkemece alınan kararlardandır.
Nerede ironi? Hala benzer isyan oyunları yok mu bu ülkede ? Toprak zengini ağaların aşiret reislerinin halkı dağa tepeye sürerek hem kendi aralarında hem de devlete karşı mermi sıkması hala yaşanmıyor mu? - +1 yıl
İskilifli Atıf Efendi'de mi sübyan mektebi eğitimliydi? Hem bu videoya ne diyeceksin?
https://www.youtube.com/watch?v=I4iyTI5xJdQ - +1 yıl
İskilipli Mehmet Atıf Hoca , Osmanlı döneminde para topladığı için şeyhülislam tarafından cezalandırılmış , Kırıma kaçmış , 2ci meşrutiyette İstanbul'a dönüp 31 Mart ayaklanmasına katılmış , Mahmut Şevket Paşa'nın öldürülmesine karıştığı için tutuklanmış ve Sinopa sürülmüş , Cumhuriyet devrinde de Şapka kanununu frenk ve Musevilere benzemek olarak nitelendirilen hutbelere yani isyana teşvikten yine tutuklanmış ve buna dair kanun , sonradan çıktığı halde savunmadan vazgeçerek kendini astırtmış ve bu yolla " ümmete ders" vermeye çalışmış biridir.
Sence bu hayat akışı ve bitişi ne kadar mantıklı ve din adına olabilir? Bütüne bakmadan ayrıntıda ne olduğunu tam olarak nasıl anlayabilirsin? Ve hala bunu Atatürk'ün yaptıkları diye karşı fikir olarak sürüyorsun o anlaşılır değil. Adam Cumhuriyetin her ilkesine ayaklanmaya katılacak kadar karşı çıkmış, mahkemesi de açık kapı bırakmış zaten ; ama o üne böyle kavuşmak istemiş...
Atam bir agac kesilmesin diye koca köskü yerinden oynattı sen gelmissn kurban keserkn fotosu yok diyorsun sacmalama lütfen
90 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı. Atatürk dininden imanından sizene ister müslüman ister değil senin yaşadığın vatanın kurulmasını özgür olmanı sağlayan odur saygı duy biraz
40 YorumlaSenin fotografın var mı kurban keserken? ya da bu dinen zorunlumu...
Yahu biz neyi tartışıyoruz.. Alkol alırken bile Atatürk'ün Alkol aldını elestiriyoruz !!!
Atatürk türk milletinin yetiştirdiği ender komutanlardan biridir ve büyük bir devlet adamıdır...20 Yorumla
+1 yılKasaba vekaletini vermis kasap kesmis :) bir bu sorulmamisti adamcagizin arkasindan.
91 Yorumla
+1 yılYa adam batmış bir ülkeyi kalkındırmaya çalışmış ve başarmış, sömürge olmaktan kurtarmış sen hala kurban diyosun
40 Yorumla
+1 yılHer müslümanın kurban keserken fotoğrafı mı olucak sacma
50 Yorumla
+1 yılAaa namaz kılarkende yokkk
Bu adam dinsiz kesin
Zat3n bende onunla yaradan arasina girip onu dinden atacak kadar da kudretliyim40 Yorumla
+1 yılmusluman olsa ne olmasa ne ataturk iste o var mı otesi sanki herkez kurban kesrken poz veriyo atanin oyle pozu olsada derdinizki bak bak gosteris yapiyo alesen mantikli dusunun
30 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılsalak mısın neden kurban keserken fotoğrafı olsun? reklama gerek mi var böyle şeylerde bir garipsiniz cidden. ayrıca kendi mi kesecekti sen kendin mi kesiyorsun ya da keserken yanında durup resim mi çektiriyorsun ölü hayvanla gerizekalı?
20 Yorumla
+1 yılÖncelikle dinini ne kadar Müslüman olduğunu sorgulamak sana da bana da düşmez ama tam araştırmadan burada laf olsun diyede konu açıp insanları ayrıştırman da yanlış al sana Mustafa Kemal Atatürk'ün 1936 yılına ait olan ve bir kurbanlık koyunla birlikte çekilen fotoğrafı
ensonhaber. com/ataturkun-kurbanlikla-cekilen-fotografi-ortaya-cikti-2014-10-05. html00 Yorumla1. o zaman ki imkanları göze alarak halk fakirlikle boğuşurken Atatürk kurban kesemezdi gururuna yediremezdi çünkü. 2 Atatürkü sevmeyenler ya da karşıt görüşlü olanlar hain değildir aklını başına al adam gibi konuş
30 YorumlaHangi dünya liderinin camide hutbesi var?
Günün ilk okunan ezanı hangi camide ve kim yaptırdı?
Büyük Türk milleti için dinini öğrenebilmesi amacıyla Kuran tefsirini kim yaptırdı?
Babanın belli olması kimin sayesinde?20 Yorumlabende müslümanım ama benmde kurban keserken fotoğrafm yok
60 Yorumla
+1 yılSıcarken de çekmek istemiş ama olmamış işte o zamanin koşullar.
Adamı batirmak için bunu sorcaksiniz yakinda20 YorumlaSon günlerde nedir bu Atatürk'ün açığını aramalar anlayamıyorum. Bütün dünyanın örnek aldığı bir lidere kendi halkı neden kan kusuyor onu hiç anlayamıyorum...
02 Yorumla- +1 yıl
Kına yakacaklar bulurlarsa.. Kabahat bunlarda da değil , aslında işi bozulan ve kendine hoca diyen bilgisiz bozmaların ürettiği dangalakça hikayeleri , alim sıfatı ile yayanları engellemeyende asıl kabahat. Hayal güçlerinde ne varsa kusuyor bunlar , biri de yukarda söylenmiş, atatürkün üvey kızkardeşi diye.. Öz kardeşine üvey diyerek alçaltmaya çalışana asıl , direkman soruşturmadan doğrudur diye biat edeni, sahabeleştireni anlamak mümkün değil.
Aile & Toplum konusunda 11,7b cevap paylaştı. Atatürk muhtemelen ateistti. Fakat müslüman olsa bile öyle bir resmi olması gerekmez. Kaç müslümanın öyle resmi var ki?
11 Yorumla
+1 yılSiz kurban keserken selfie cektiriyosunuz galiba bro
70 YorumlaÇok müslüman devlet büyüklerimiz 100 tane sniperla medya ordusuyla namaz kiliyorda ne oluyor tonlarca para caliyor... Hic değilse kendine müslüman degildi
20 Yorumla
+1 yılSiz namaz kılarken , bayramda el öperken , şeker dağitırken en kuçuk herseyde bile foto cekinip biriktiriyonuzmu ayrıca , yaptığın iyiliğin gizli kalması da dinde esastır
20 Yorumla
+1 yılA. selam
M. K. Atatürk
Î. Inönü
C. Bayar
C. Gursel
C. Sunay
F. Korutürk
K. Evren
T. Özal
S. Demirel
A. N. Sezer
A. Gül
R. T. Erdoğan
hangilerinin fotoğrafını gördün şimdiye kadar?20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılİnsanlar dini inançlarını göz önüne sermek zorunda değildir.
41 Yorumla- +1 yıl
Bunlara göre
#Ö ncelikle sormayacaksın
#S onra kıldan tüyden de olsa söylenene inanacaksın
#Y anlış da olsa alimdir bildiği vardır diyeceksin
#M evzuu'nun dini kanıtlarını yani cüppe falan ne varsa Show babında göstereceksin
Yani en az kendileri (!) kadar Müslüman olduğunu gözönüne ve onların istediği sayı ve miktarda sereceksin
Yoksa geçer not alamayıp seneye kalıyorsun
+1 yılArkadasim ataturku severiz bizim atamiz lakin hersey özgürlük dinine laf atamayiz ateist biri zaten ama onun yardiniyla kazandik canakkale savasini bende bur müslüman im bir kisiyle gorusmustuk tarihci idi ve hepsinden duydum ataturk ateisttir
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 3,1b cevap paylaştı. O zamanlar ülkede bu günkü gibi milyonlarca koyun yokmuş da ondan..
10 Yorumla
+1 yılSen kurban keserken fotoğraf mı çektiriyorsun? Atatürk senin gibi beyinsizlerin bu ülkede yaşamasını sağlamış. Dua etmen lazım.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBenim de yok. Hiç kesmedim de zaten ben kesemem dedem kesiyor. :/
60 Yorumlakimse kimsenin müslüman olup olmadığına karar veremez arkadaşım, atatürkün müslüman olmadığını nereden çıkardın? kendisi bizzat sana mı söyledi değilim diye?
10 Yorumla
+1 yıl12 senedir kurban keserim bir tanesiyle selfii yapmışlığım yok.
bende mi bir hata var acaba :/30 Yorumla
+1 yılmesele o değil mesele bu pagan ayini yine her yer kan gölüne dönecek
10 YorumlaValla adamın dini yönüyle ilgilenmeyin bence çok da umrunuzda olmasın
10 Yorumlasenin var mı varsa da ne işe yarıyor çok merak ettim
15 Yorumla- +1 yıl
Kafan güzelmiş : )
- +1 yıl
Amaç oydu zaten :)))
Gizli Üye(36-45)+1 yılÖldüğünde cenazesinin toprakla değil.
Katafalkla buluşmasından anlayabilirsin hangi dine mensup olduğunu.
Ali rıza dan olan üvey kız kardeşi makbule itiraz etmese namaz kılınmıyordu.
Makbule itiraz edince "abdestsiz" namaz kılıp kaldırdılar.231 Yorumla- +1 yıl
Tilkilerin anlattığı kuzuların inandışı hikayeler cennetine hoş geldin , bunlara senden başka kimse inanmaz , anlatanlar da senin gibi kendi aklını kullanamayanları kandırabilir ancak. Ben sana saldırmıyorum , senin kuran okuduğundan dahi şüphe duyulur , zira der ki bakara 44 : Sizin hiç kendi aklınız yok mu?
Herhalde yok ! - +1 yıl
Üvey kızkardeşi değil , evli ana babadan doğan 3 öz kardeş olduğu Osmanlı devlet belgelerinde mevcut. Makbule yaşayan Naciye ise hastalanıp vefat edendir , her üçü için de devlet evliliği ve özlüğü tescillediğinden , Ali rızanın devlet memuriyeti hasebi ile 100 kuruş yetim aylığı bağlandı.
Tabi sen " alim " lerine inanabilirsin yine de
Cevap sahibi+1 yılKörü körüne inanmak için vardır resmi. tarih.
Bunu kabul etmeyip araştırmadan inanmayı da.
Kuran bile reddeder.
Amavım hakaret değil.
Ama beynini kullan emin ol duydukların büyük bir tiyatro.
O beyni kullandın mı diye soracaklar öbür dünyada.
Bir cevabın olsa iyi olur.
Cevap sahibi+1 yılŞu dediğin osmanlı belgesini koysana bekliyorum.
- +1 yıl
Durun tajmin edeyimmm
Mustafa kemali toprak bile kabul etmedi degil mi cok haklisiniz
Zubeyde hanim da aslinda kerhanede tanisti ali riza efendiyle
Makbulede gayrumesru bir çocuk
Sulalecek dinsizler
Dedesi kirmizi hafiz efendi aslind bir papaz
Cevap sahibi+1 yılbenim dediğün gibi iddialsrım yok. Ama bir cevabın varsa buyur.
Cevap sahibi+1 yılSorguladığımız içün mi? Yargılanıyoruz.
- +1 yıl
Bir hafta içinde kitap olarak yayınlanacak zaten , Osmanlı arşivinden çıkan belgeler ve bunu da Mehmet Ali Öz ( emekli diyanet imamı ) 12 yıl engellense de arşivlerden çıkardı , orijinal Osmanlı belgeleri olarak çıkmak üzere.
Hepsi mevcut , iddiaların ne kadar büyük bir iftira olduğunun , kuruşuna kadar da devletten alınan maaşına kadar ailesinin kendisinin herşeyin hesabı var. 1 Hafta bekle , " Mustafa Kemal Atatürk'ün Soy Geçmişi " adı ile çıkmak üzere...
Cevap sahibi+1 yılyaw he he
Hep aynı hikaye.
Dindar yazdı, "12 yıl" engellendi, bekle gelecek:)))))
var diyen ortaya koyar.
Net.
Var diyip kıvırma.- +1 yıl
Özeti ve birkaç belge nete geçmiş , yakında kendisi de çıkar piyasaya...
Linki burada eğer okumaya dayanabilirsen : www.haberturk.com/.../990133-ataturkun-soykutugu - +1 yıl
İftiranızdaki rehavet ve aşağılama güdüsünün devamı inanılacak gibi değil , boyunuz kadar kibiriniz var ki , inanıyorsanız eğer o Kuran da affedilmeyen işlerden biridir o kibir. Nasıl olsa ispatlanamaz diye ağzınıza geleni yardırırken hiç mi düşünmezsiniz ya aksi doğru ise ve illa kanıt da gerekmiyorsa diye?
Gerçi sorun değil , 2 milyonu aldık içeri besliyoruz , siz de fazlalık değilsiniz bağrımızda yaşarsınız nihayet ama , bu toprağın büyüklerine Osmanlı'sı dahil Cumhurieti dahil kafanıza göre laf çakıp gaz çıkaramazsınız.
Fettan hoca ile sarıların İsmail'inden hiç bir farkınız yok. Bunlar kim dersen , senin Türkiyeden hiç haberin olmamış derim , ara soruştur bul bunu da...
Belki katafalka yatırırlar sizin gibileri , o iftiraları öğreten ustalarınız.. ( Hoca diyeceğim , imamlara gidecek onu da istemiyorum ama yapılan bu şarlatanlığın da bir adı yok ) - +1 yıl
Selânik’e ait nüfus defterlerinde bulduğu kayıtlara göre Zübeyde Hanım’ın 17. yüzyıl şeyhülislâmı Feyzullah Efendi’nin, Mustafa Kemal’in babası Ali Rıza Efendi’nin de Selânik Mevlevihânesi’nin şeyhlerinden Ahmed Efendi’nin torunu olduğu ortaya kondu..
Şimdiii , meydan senin , buyur iftira atmadığını sen ispatla , uydun ustana , düştün bu hale...
Cevap sahibi+1 yılSen bu belgenin anlamını bana bir anlatta hepimiz bilelim.
Ben sorgulamadan hiç bir şeye körü körüne inanmam.
Sende öyle yap.
Yorum katmadan sadece anladığını anlat.
3.bp.blogspot.com/.../...724763648_950273972_n.jpg- +1 yıl
Kanunievvel 1298 eder miladi 1930. Atatürk'ün annesi ise 1927 de vefat etti. Buradan 7 senelik bir dangalak iftirası var , bu bir. Kararda 2 yaşında bir Mustafa'dan söz ediliyor , Hicri 1928 de Atatürk 39 yaşında , orduları , gazi ve şehitleri ile türlü bela ve savaşlardan çıkmış ve Türkiye Cumhuriyeti'ni kuralı da 5 yıl olmuş bir sivildir. Buradan da 37 yıllık bir iftira , ekle 7 ye 44 yıllık iftira eder. Şimdi kırk katır mı kırk satır mı denir ya ; tam ordasın.
Bunu belge diye sürdün ya , iftiranı da belgeledin ya ; Araf'ta ne tarafa düşürüleceğini artık sen hesaplarsın. Sizin gibilerin Kuran'dan iftiradan gıybetten müminlikten bihaber olduğunuzu söylemek de bana ne yazık ki düşmüyor , nasıl olsa bunların hesabını ahrette vereceksiniz ; ancak... - +1 yıl
Buldunuz ya bir " Zübeyde " ismi , ahanda belge ; değil mi , koca Selanik'te bir Zübeyde vardı , onu da mıhladınız hesapta. Atatürk'ün annesi olan Zübeyde hanım , bu karardan 7 yıl önce vefat etmiş ama sen gibiler öyle kötüsünüz ki , kadını mezardan çıkarıp bir de kerhaneye nasip ediyorsunuz. Sizin bu topraklarda yatacak yeriniz yok aslında, oğlunu da kabul etmediğini iddia ettiğin o topraklar sizi nasıl kabul edecek , asıl orası merak konusu...
Yorum katmadan benim anladığım bu da senin anladığın bu mu orası meçhul
Cevap sahibi+1 yılCehaletin vücut bulmuş halisin.
Gerçekten yazdıklarına inanıyorsan sen Atatürk ü savunm.
Lütfen sen savunma.
Miladi gün sayısını, hicri gün sayısunı, eklenen yıl sayısını bilmeden.
Nerenden yaptın bu çeviriyi.
Git bari internetteki çeviri sitelerine yaz onlar sana söyler.
Bilgi sahibi olmadan, fikir sahibi olmulsun.
Yazık yazık. Bende okyr yazar sanmıştım.- +1 yıl
Ben okur yazar değilim , sadece İngilizce , İtalyanca. Çince , Osmanlıca ve Arapça okur yazar anlarım ve Osmanlıcayı Arapça ile karıştırıp dili değiştirmeseydi kuranı anlardık diyenlerden değilim çünki imkansızdı. Osmanlıca bildiğimiz Türkçe'nin Farisi harfleri ile yazılmasından ibaretti ve sadece İstanbul resmi yazılarında kullanılırdı, okur yazar oranı da koca imparatorlukta yüzde 5 ti, aksi olsaydı Yunus Emre'yi anlayamazdın , Hacı Bektaş Veli 'yi Mevlana'yı anlayamazdın.
İnternette çevirilere de çok ihtiyacım nedense olmuyor , olan çevirmenler size yeter, siz sahabe gördüklerinizden nasıl olsa hak doğruyu öğreniyorsunuzdur. Ben ne konuşmam gerektiğini cılkı çıkmış hocalarınızdan değil , direk Kuranı Kerim'den öğreniyorum ve bunu da hak olarak savunurum.
Polemiği güzel becerir konuyu da merkezinden güzel saptırırsınız ama yaptığınızın gıybet olduğunu da bilseniz de kaf dağından kıl aldırmazsınız. Yapınız bu , yapacak bir şey yok.
Cevap sahibi+1 yılYa geekten anlamadın ya da heçekten kıvırma ustasısın.
Benim çeviriden kastım hicri-miladi tarih çevirme. Açıkça yazıyor aslında ama niyet olöayınca tabi.
Her şeyi reddederek varacapınız bir şey yok.
Az okuyun araştırın. Korkmayın biz hakkında ne çıkarsa çıksın yine seviyotuz Atatürk ü.
Körü körüne ezberletilenlere inanacağına kendin araştır.
Şimdi nelgedeki tarihleri yine yaz.
Cevap sahibi+1 yılHarf fevriminin amacını sebden değil de olayın en yakın canlı şahitinden dinleyelim ister misin?
Işte Ismet Inönü’nün ağzından, harf devriminin asıl amacı:
“Harf devriminin tek amacı ve hatta en önemli amacı okuma yazmanın yaygınlaşmasını sağlama değildir. Okur-yazar oranının düşük oluşunun yegâne sebebi alfabenin öğrenilmesinin zor olduğu değildi. Devrimin temel gayelerinden biri yeni nesillere geçmişin kapılarını kapamak, Arap-Islam dünyası ile bağları koparmak ve dinin toplum üzerindeki etkisini zayıflatmaktı.(…) Yeni nesiller, eski yazıyı öğrenemeyecekler, yeni yazı ile çıkan eserleri de biz denetleyecektik. (…) Din eserleri eski yazıyla yazılmış olduğundan okunmayacak, dinin toplum üzerindeki etkisi azalacaktı [1]
[1] Ismet Inönü, Hatıralar, cild 2, sayfa 223.
Cevap sahibi+1 yıl1908-1914 arası sadece İstanbul gazetelerinin günlük tirajı 100 binin epeyce üzerindedir. Taşra gazeteleri de canlıdır. 1928’de İstanbul ve Ankara gazetelerinin (zaten yeni rejim, yüzlerce gazeteden sadece üçüne izin vermiştir) tirajı 19.700’dür. Bu, Osmanlı devrinden daha düşük bir seviye demektir. Cihan Harbi’nde okumuş kitlenin cephelerde eritilmesi bir yana; harf inkılâbı sayesinde “okur-yazar” kesim, bir günde “okumaz-yazmaz” hâle gelmiştir.
Arab alfabesi zor mu?
Cemiyette okur-yazarlığın çok şey ifade etmediği; soyluların, papazların, hatta kralların bile okuma-yazma bilmediği, buna ihtiyaç duymadığı, okuma ve yazmanın bir zanaat olarak görüldüğü ve gerekirse ücret mukabilinde yaptırıldığı bir devirdir bu. Üstelik Şark kültüründe yazı değil, söz kıymet ifade eder. Sözlü kültür, yazılı kültürün önündedir. Her ne kadar “Hatırdan çıkar, satırdan çıkmaz” dense de, “İlim sudûrdan sutûra (kalbden yazıya) intikal edince zâyi olur” sözü tercih edilmiştir.
Cevap sahibi+1 yılCumhuriyet istatistikleri 1927’de Türkiye’deki okur-yazar nisbetini % 8,1 verir. Fakat bu sayı hayli problemlidir. Acaba kasıt Latin harflerini bilenler midir? Zira 1903 Maarif Salnamesi’ne (yıllığına) göre, 19.929.168 nüfusun, 1.375.511’i talebedir. Bu sayının 868.879’u da ilkmekteptedir. Şu halde nüfusun %5’i ilkmektebe devam etmektedir. Orta, lise ve yüksek tahsilde veya gayrı resmî mekteplerde okuyan, hususi ders alan talebeler de vardır. Memur sayısı yüzbinleri bulur. 5-10 yaş arası çocuklar, nüfusun %10’u olduğuna göre, her 2 çocuktan biri talebedir. 1903’deki topraklardan 1923’te TC elinde kalanlar üzerinden hesap yapılırsa nispet artar. Zira burada yaşayan 12.516.308 nüfusun, 981.442’si ilkmektep talebesidir. Bu da nüfusun %8’i eder. Yeni rejimin verdiği okuryazar nisbeti, sadece ilkmektebe devam edenler kadardır. İstatistik mantığına göre geriye kalan nüfusun yarısının daha evvel mektebe gittiği düşünülecek olursa,
Cevap sahibi+1 yılokuryazar nisbeti %50’den aşağı olamaz. Çeyreği gitmişse, bu nisbet %30’lardadır. Şu halde iki istatistikten biri yalan söylüyor.
Cevap sahibi+1 yıl1927’de 13.650.000 nüfusun, okuryazar olmayan 1.347.0007’u on yıl içinde yeni harflerle okuma yazma öğrenmiştir. Okur-yazarların nüfusa nisbeti, 1935’de %15; 1960’ta %32; 1970’te %46’dır. Bu da yeni harflerin okur-yazar nisbetini arttırmakta yetersiz kaldığını gösterir. Bu nisbetin düşük olmasının sebebi, Arab alfabesinin zorluğu ve imkânsızlıklar değil; okuma-yazma istek ve ihtiyacının bulunmamasıdır. Zira normal zekâlı bir insan 3 ayda okuma ve yazmayı öğrenir. Arab alfabesinde bu müddet, Latin alfabesindekinden daha uzun değildir. Bu satırların yazarı Latin alfabesini 3 ayda sökmüş, üstelik sınıfın ilklerinden olduğu için kırmızı kurdele almış; Kur’an-ı kerim okumayı ise 15 günde öğrenmiştir.
Cevap sahibi+1 yılBir meselede hüküm verirken, hem zamanın şartlarını nazara almalı; hem de mukayese yapmalıdır. Acaba aynı yıllarda Avrupa’daki vaziyet nedir? 1890’da bu nisbet Rusya’da % 17’dir. İspanya, %39; İtalya, %45; Belçika, %74; Fransa, %78; Amerika’da %89,3; İngiltere, %92 okuryazara sahiptir. Osmanlı Devleti, şarklı bir imparatorluk olmasına rağmen, kendisine en çok benzeyen Rusya’dan çok ileride, İspanya ve İtalya ile aynı seviyededir.
Cevap sahibi+1 yılBir şeyi sevdirmenin tek yöntemi geçmişe küfretmekdeğildir.
Mehmet skif bu zihniyete ksrşı aşsğıdaki şiirini yazmıştır.
Şiir
Mehmet Akif Ersoy
Zulmü Alkışlayamam
Zulmü alkışlayamam, zalimi asla sevemem;
Gelenin keyfi için geçmişe kalkıp sövemem.
Biri ecdadıma saldırdımı, hatta boğarım! ...
-Boğamazsın ki!
-Hiç olmazsa yanımdan kovarım.
Üçbuçuk soysuzun ardından zağarlık yapamam;
Hele hak namına haksızlığa ölsem tapamam.
Doğduğumdan beridir, aşığım istiklale;
Bana hiç tasmalık etmiş değil altın lale!
Yumuşak başlı isem, kim dedi uysal koyunum?
Kesilir belki, fakat çekmeye gelmez boyunum!
Kanayan bir yara gördüm mü yanar ta ciğerim,
Onu dindirmek için kamçı yerim, çifte yerim!
Adam aldırmada geç git! , diyemem aldırırım.
Çiğnerim, çiğnenirim, hakkı tutar kaldırırım!
Zalimin hasmıyım amma severim mazlumu...
İrticâın şu sizin lehçede ma'nâsı bu mu?
Cevap sahibi+1 yılYazdıklarımın hepsini okuyup cevsplaesan sevinirim.
Ezberci zihniyetten kurtul ve gözlerini aç.
Kendine sadece şunu sor!!!
ya hiç bir şey bize ezberletildiği gibi değilse?- +1 yıl
İnönü hatıratları 2cilt halinde bilgi yayınevi tarafından yayınlandı. 1985 son basımında da ilk basımında da , " İnönü'nün ağzından " dediğin hiç bir şey yok.
Verdiğin istatistikler de yaşanan okuryazarlığı , hele dış dünyadakilerle karşılaştırmanın da dahilide anlamı yok.
Bu da bir " ekleme " dir , İnönü'ye atfedilmiş rivayettir. İnönü kendi hatıratını yayınlamadı ayrıca , bu paragrafı , hatıratı yazdığı bilinen Sebahattin Selek kendisinin vefatından sonra eklemiştir.
İnönü'nün ailesi ise böyle bir paragrafı her zaman reddetmiştir. Tabi aile cehennemliktir , Selek sütten çıkmıştır ; o da ayrı konu..
İyi geceler efendiler...
Cevap sahibi+1 yılKitap ve kqynak sabit iken.
Yazdığım cevaplar yukarıda durur iken.
Her şeyi reddedip, tarih çevirmeyi görmezden gelip kaçman.
En basit ifadeyle komedi!!!
+1 yıl1. Olarak gosris icin yapilan ibadet degildir.
2. Olarak neden kurban kesiyoruz allaha kurban veriyoruz.10 Yorumlahe * kodumun barzosu. İbadet ederken gösteriş amacıyla fotoğraf çekmek farzdır dimi zaten. Bit git işine, beynin şekerlenmiş senin.
40 Yorumla
+1 yılAtaturk musluman degil ki nerden indigi belli olmayan kitap diyen de o tbmm araivinde var kurana ne dedigi
10 Yorumla
+1 yılsoruya bak yav adamı düşürmek için kötü göstermek için elinden geleni yapıyorsunuz bu kadarıda pes...
10 YorumlaCahilsen okumuyorsan araştırmıyorsan kendini burada rezil etme. Kurtuluş savaşı sırasında 23 Nisan 1920 de 1. Tbmm ilahiler okunarak tekbir ler ve kurban lar kesilerek açılmıştır. tarihini araştır
20 Yorumla
+1 yılAtatürk'ün istavroz çıkarırken de fotoğrafı yok müslüman olmadığını nerden biliyorsun.
10 Yorumlacunku dını objelerını hep bellı kısıler yok ettı atamızın bılıyrsun annesıde kapalı. bırılerı bı seylerı kullanıyorlar
10 YorumlaAtatürk Müslüman değildir bunu aklınıza sokun artık. Bu ülkeye kazandırdıklarını bilemem ama Müslüman değil.
12 Yorumla
+1 yılSenin gibi mallar olduğu sürece daha çok çöker bu ülke
20 Yorumla
+1 yılkarı kız keserken var o olmaz mı :D ya da rakıları keserken :D
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 7,9b cevap paylaştı.
+1 yılKim müslüman diyor? ilk kez duydum. bol keseden atıyorlar anasını.
11 Yorumla- +1 yıl
O bol keseden atanlar , sıratta boy boy dizileceklerdir yanyana, zira ettikleri iftira ve yetiştirdikleri gafil neslin hesabı ile binlerce şehidin iki eli yakalarında olacaktır.
Sebebini de yorumumda oku. Çıkarına göre bol keseden kürsüden mimberden atanlar da aksini göstersin sıkıysa
Adamin dininden bizene, ne karisiyoruz birbirimizin dini goruslerine. Ulkeye cok yardimi olmustur o yeter ve artar bile.
20 Yorumla- Devamını Gör (48)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat