Kendini bi b”k sayan ve herşeyde sorun bulan tiplerle nasıl davranılmalı?

Çalıştığım yerde aynı memleketten olduğum biri var. İlk günden biz aynı memleketteniz birbirimizi bir birimizi daha iyi anlarız dedi. Garsonluk yapıyorum oda Çayçı.( dün bana dediki ben buranın şefiyim, burada işe ben alıyorum personeli bende çıkarabilirim) Adam çay kahve işine bakıyor barda. Ya ne zaman sıpariş için gelsem herşeye laf söylüyor. Bardağın altlığına kadar bana koyduruyor o sadece çayı süzüp masaya bırakıyor o kadar. Çay bardaklarını bi tek ben değil diöer garsonlarda getirip oradaki masaya bırakıyoruz. Yani işimiz yoğun olduğu için bazen yetişemiyoruz diğer masaya koymaya bana bunları buraya koyma diyor yani kendisi zaten orada biz koşturuyoruz iki dakika bu bardakları diğer tarafa koysan ne olucakki. Oturup telefonda oyun oynuyor bazen kayb oluyor ortadan çayları kahveleride biz hazırlıyoruz. Müdür bile bana bu kadar şey söylemedi bu güne kadar. Dünde gelmiş bana niye surat asıyorsun diyor masaları sil dedi. Bende surat asmıyorum ama senin pozisyonun ne dedim her yaptığım şeyden bi sorun buluyosun su şişesini bile çöpe niye sesli attın ona kadar laf söylüyor ya kendisi ne zaman baksam ya bişey yiyor oturuyor ya da oyun oynuyor telefonla konuşuyor ama bizde hata buluyor. Sen bilmiyorsun galiba ben buranın şefiyim dedi 4-5 aydır orada çalışıyor. Bana müdür işe davet edince personel alım çıkarımından sen sorumlusun dedi. Buraya ben bakıyorum dedi.😀 Cidden g”tü kalkmış tiplerle nasıl davranmak lazım bilmiyorum. İşimide cidden hakkıyla yapmaya çalışıyorum ama ne yapsam yaramıyorum ya. O günde durmuş diğerlerine kendi memleketimden kaçtım geldim yine hayatım düzene sokamıyorum diyor. Ne zaman baksam memleketimizi kötülüyor kendisi bir melek sanki
Güncellemeler
+1 yıl
Kendisine de dün söyledim sen haksızlık yapıyosun diye kendin oturup oyun oynuyosun yemek yiyosun ama bize emr veriyorsun herşeyde. Sen beni sorgulayamazsın dedi ama ben seni sorgularlm dedi 🙂 haksızlık heryerde var dedi bide ( hayret )
Kendini bi b”k sayan ve herşeyde sorun bulan tiplerle nasıl davranılmalı?