https://www.hizliresim.com/dbhqvfg
Evlenmeden önce kız isteme olmalı mıdır?
https://www.hizliresim.com/dbhqvfg

Ben en çok kız istemeye değil de Nizamülmülk'ün Siyasetname eserinde böyle bir olayın yer almasına şaşırdım. 🤔Acaba olaydan çıkarılması gereken sonuç ne? Soruna gelicek olursam kız isteme bence ailelerin kendi aralarında birbirlerini tanıtıp, seven iki kişinin ilişkisinin bağlılığını manevi bir resmiyete dökme biçimi. Bence kesinlikle olmalı aile ve bireylerin kültürlerinin bir getirisi olan bu manevi olayı yapmaları gerekir.
Karşılıklı birbirini seven iki insandan bahsediyorum birinin sevip birinin sevemediği ya da "Hoşlanamadığı " bir durumdan değil artı benim yorumumala nasıl bağdaşım kurdun anlamadım. Kızların tipsiz ve talep eden pozisyona denk düşmeleri demek🤔
@Tokilsa aynen ya kimse kimsenin mali degil
Bana hiç mantıklı gelmiyor bu durumlar. Eski şartlarda yapılan çoğu şeyi günümüzde geride bırakırken neden bunu yapmak zorundayız anlamıyorum :( Aile büyüklerinin kızları istemesi, vermesi, alması vs şeyler çok kaba geliyor kulağıma. Biraz basit düşünüyor olabilirim ama bana kalırsa kız isteme, nişan, kına gecesi gibi detaylara hiç gerek yok aslında sadece nikah ve ufak bir eğlence yeterli olabilir :)
Keşke sadece onlar olsa ama gelenek adı altında maalesef
Cevap
13Cevap
Hayır bence çok eskide kaldı
Olmalı ama abartmadan sade bir şekilde tabiki.
Ben eğer bir gün evlenirsem sadece evimde bir çiçek çikolata ve yüzüklerle bir isteme yapacağım.
Arkasından sadece sade bir nikâh.
Boşuna masraf yapmaya gerek yok. Ömrümüz o saçma nişan masalarının kına organizasyonlarının saçma düğünleri ödemekle geçiremem.
2. el araç satış pazarlaması gibi verdik gitti tarzı değil de daha düzgün üsluplu tanışma anlaşma faslı gibi olması taraftarıyım. Ayrıca kapora verir gibi hediye veya bilezik takılmasına da karşıyım, tuzlu kahve olayına hepten karşıyım. Millet olumsuz bir tavrı nasıl da çevirip böyle uyarlamış hayret edilesi.
Böyle bir yazıyı ilk kez gördüm, iğrençmiş.
Lakin isteme örf ve adetlerimizdendir. Başka amaçlarla bakmaya gerek yok. Anne ve baba rızası alınmalı, her şey usulünce olmalı. Vermezlerse orası ayrı tabii.
Anne baba rıza vermezse kaçırılır. Kaçırmak da geleneklerimizdendir nasılsa :D
Evet, kaçırılabilir.😄 İki seven insan varsa aileler yumuşak olmalı, sevenleri ayırmamalı bence.
Yıl olmuş 2022 ne gerek var eğer evlilik gibi bir karar varsa gidersin aileye söylersin böyle böyle biriyle tanıştım bayadır konuşuyoruz iyi de anlaşıyoruz ellik yapmaya karar verdik dersin daha sonra güzel ufak bir nikah bitti bu kadar düğün kına nişan isteme gitmek gelmek bunlar boş işler eskide kaldı ne gerek var niye zibilyon tane tören yapalım
Yüzyıllar boyunca olduğuna göre demek ki gerekli. Şimdi senin ablan olsa ailenden izin almadan hadi ben gidiyorum deyip başka bir herifle evlense biraz kanına dokunur herhalde.
Benim dokunmaz
bu adetlerin hepsi gözümde çok büyüyüp bana sıkıntı olarak geri geliyor bence bazı adetler kalkmalı en başta düğün işi bitmeli
Keşkeee
bol amin burdan dua zinciri başlatıyorumm xjksjxjs
Aman kız isteme ritüeli Muaviye-Delikanlı ilişkisine dönmesin de sonra :D
töbe ya inş dönmez hshahsha
Türk kültüründe var böyle bir durum. Kültüre ve aile büyüklerine saygı duymak açısından olmalı fikirleri sorulmalı diye düşünüyorum. İlerde z kuşağı ebeveyn olduğunda gerek yok bize sorma kızım istediğinle evlen derse bu kültürde son bulur mu bilinmez tabi..
Bana gereksiz gelen adetlerden biri bu. Sanki ortada bir mal varmış da sahibi el değiştirecekmiş gibi aldım verdim muhabbeti dönüyor.
Tabii ki büyükler bu açıdan düşünmediği için gelenekleri uyguluyoruz.
Hikaye yanlış kanka; delikanlı anasına laf edince Muaviye çorabından pompalıyı çıkarıp vurmuş p*çi
Muaviye çok sakin bir adamdı, böyle bir şey yapmadı :D
Yapmış yapmış😂
Uçurmalı koparmalı, asmalı atmalı bir son beklemiştim :) Bence olmalı güzel bir gelenek
Yok zaten burada Muaviye'nin hiç sinirli bir adam olmadığına işaret ediliyor :D
Bu bir adet, gelenek. Olmalı olmamalı demeden uygulanıyor. Kötü de değil, heyecan verici bir merasim. Ama mantıklı düşününce "isteme" olayı kadını metalaştırmaya yeter de artar diyorum.
Kız isteme işin adını koyma, ciddiyetini gostermek açısından en önemli adet bence. Onun dışında nikah hariç her şey ( nişan, kına, çeyiz vb?) vakit ve nakit israfı olan saçmalıklar yığını.
Bana çok çok çok saçma geliyor bu olay 🥴🥴 nndjdnd olmamalı.
Ben isteme olmadan evlenmeyi dahi düşünmüyorum iki tarafın rızasını alıp eller opulmeli bence
Yani en doğrusu bu ben babamın evinden telli duvaklı başım dik çıkmak istiyorum
Amin Allah razı olsun teşekkür ederim 😊
Bence güzel adetlerimizden biridir. Gelişimi istemeye gideceğim tabii ki...
Âdetlerimizden biri bu seviyorsan evlenmek istiyorsan olacak
Âdetlerimizden biri bu seviyorsan evlenmek istiyorsan olacak
Aklınız varsa evlenmeyi yoksa pisikolojiniz bozulur erkekler sözüm size ya da gudin başka ülkeden kız getirin burdakilerle baş edilmez
Yani şimdi var böyle bir gelenek neden yapmayalım neden özümüzü unutalım? sistem böyle getiriyosa kabul etmeyelim
Saçmalardan seçmeler... Olmuş...
Nasreddin hoca kız isteme fıkrası da var...
Yoğun talep olursa yazarım 😊
kız isteme olsun tabii basalım tuzu hepimizin gizli hayali budur
Çok şey var ve çok yorucu, ayrıca hepsi boşa masraffff
Sen sanırım bı defa daha benim bir yorumuma kizlar cirkin diye yanıt vermistin ya sen kendini çok iyi mi buluyosun offfya
Ne yazikki değilsin ama gerçekler acı
Kendini beğenmiş insanları, ve başkasını küçümseyenleri irenç buluyorum
Tm.
Aileler düzgünce konuşup tanışmalı.
Kız istemede yanlış bir şey görmüyorum..
Her şey bir ritüel ve yorucu 😀🤷🏻♀️
Bence iyidir güzeldir hoş bir gelenektir.
Olmasa da olur bence, ailelerin tanışması yeterli
Ben erkek istemeye gitcem
Detay iyiymiş.
Gelenekler gereği olmalı.
Sonunu böyle beklemiyordum ahaha
Tüm ritüel bana uymuyor
gelenek olduğu için yapılabilir
Resmen kerbela two 😃
sırf o tedirginliği görmek için bile olabilir
Evet olmalı neden olmasın
Ben sevmiyorum böyle şeyleri.
Yapmam