Selamlar.Econimist İntelligence Unit adlı araştırma şirketinin çalışma, yaşam kalitesi, suç seviyesi, sağlık hizmetleri, mutluluk gibi kriterleri göz önüne alarak hazırladığı ülkelere göre yaşam kalitesi endeksinde İsviçre "yaşanacak en iyi ülke" olarak tespit edilmiş...İsviçre'nin 8.22 puanla birinci olduğu listede Türkiye 5.95 puanla 51. sırada..Peki siz kiminle burada yaşamak isterdiniz?
Bizim 51. Sırada kalmamız bi şey olamaz çünkü sabit kalamaz 51,52,53,54,... diye devam ediyordur o günlük gelen zamlarla birlikte günlük düşer o sıralama yerinde kalamaz Yalan haber yani itibar etmeyiniz 🤣🤣🤣
İsviçre, dünya da en çok intihar eden ülkeler arasında işk sıralarda. Mutlu olan bir ülkede intihar vakalar çok az olması gerekirken en yüksek olması bu tür araştırmaları doğruluğunu araştırmak ya da pek inanamamak gerek derim. Dayım 20 yıldır orada yaşıyor ve orada ve gibi sıkıntılar yaşandığını az çok biliyorum.
bu zaten yıllardır kesinleşmiş bir analiz. yaşanılası en iyi yerler iskandinav ülkeleri hem gelirleri iyi hem de yaşamları sakin vs... tek olumsuz yanı kutuplara yakın olduğu için iklimi. yani tropik mevsime yatkın sıcağı çok seven insanları zorlar. burada tek başıma da yaşayabilirim sorun değil :)
Econimist İntelligence Unit :) bence onlar ekonomi profosoru reisi tanimiyorlar :) butun sevdiklerim kendi vatanimda biri ulkeyi batiriyor diye hic bir refahı kabul etmem.
Tabi orada domuz gibi üretip kakitesiz çoğalmıyorlar.. Her kes okuyor ve iş sahibi oluyor..70 yıl önce bizde öyleydim Menderesde en köpek ile boynunuza dergah şeytani kementi bağlayıp Amerika köpeği yaptı.
Beğen
Sevdim
Yardımcı
Eğlenceli
Katılmıyorum
1
Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
8 ay
soğukta ne işim olur orada gitmem ben zaten egede yasiyorum burası güzel
En İyi Görüş