Evlilik baskısı?

26 yaşında henüz atanamamış bir öğretmenim ve o aptal evlilik baskısını hissettirmeye başladılar bile. Ben gençliğimi bile yaşayamadım. Ailem aşırı korumaciydi üstüme çok geldiler. Genel olarak ömrüm 4 duvarda geçti. Bizim toplumda bir algı var hayatimi yasamak istiyorum diyince hemen nerde sabah orada akşam, f*ck hayati canlanıyor gözlerinde. Oysa ben arkadaşlarımla denizin kokusunu icime çekemeden gönlümce bir tatil bile yapamadım. Tatil yerlerine gidemedim, hayalim olan kış tatillerine gidemedim. Olmadi işte bir şekilde. Ailem birey olduğumu kabullenemedi, tek cocuktum üstüme düştükçe düştüler. Şimdi de toplum baskıliyor evlen evlen. Hemen çocuk doğur. Şu anki deneyimlerimlerimden yola çıkarak muhtemel senaryoyu çiziyorum:Okulda çeşitli ergenle ugraşcam, eve geleceğim bulaşık, çamaşır, yemek. Üstüne cocukla ilgilenen. Koca yan gelsin yatsin…Dink beygiri gibi dolan. Bıktım artık nefes alamıyorum bu igrenç, dedikoducu, faydaci, acımasız toplumdan da biktim. Bu yaşta tek yasamak bana daha cazip geliyor. Bu baskıdan nasıl kurtulabilirim?
Evlilik baskısı?