Sizce ABD’nin en güzel eyaleti neresi. GreenCard talihlilerinden biriyim nerede yaşayacağımı düşünüyorum nasipse inşallah. Ben Beverly Hills kaliforniya Los angeles falan çok beğeniyorum ama oldukça pahalı yerler. Sizin önerebileceğiniz bir yer var mı?
orada nereler var? - Los Angeles (Beverly Hills, Hollywood orada) - San Fransisco (Silikon Vadisi orada) - San Diego (Büyük bir şehir) - Santa Monica (Okyanus kıyısında turistik yer) - Las Vegasa yakın
Yeni giden biri olarak beverly hills taraflarını unut bence. Houston, austin gibi teksas taraflarını tavsiye ederim. Havası sıcaktır ama gayet ucuzdur. Kaliforniyada bir odaya 1500 dolar verceğine teksasta 1000 dolara ev kiralarsın. İleride de o bölgeden ev sahibi olursun hatta. 100 bin dolara ev bulabilirsin teksasta. Ayrıca, Kaliforniyada benzin ve diğer tüm ürünlerin fiyatları pahalıdır. Teksasta market fiyatları, akaryakıt fiyatı vs daha uygundur
Texas güzeldir, üni yıllarıma gitmiş oldum hatırlayınca... Yinede Massachusetts I tavsiye ediyorum ben arkadaşa hem iş açısından hem maliyet-ortalama gelir açısından... Sen Texas da mısın
Geçinebilirsin tabi ama los angeles pahalı bir yer bunu unutma. En büyük sorun barınma için ödeyeceğin ücret. Gider gitmez üniversiteye gitme bence. Gerekirse 1 sene ülkeyi tanı. Aniden eğitim masrafı yüklenince zorlanabilirsin. Ben senin yerinde olsam californiaya gitmezdim.
Gitmeden önce her şeyi araştır. Araba sürmeyi bilmiyorsan öğren. orada arabayla yapılan güzel işler var çünkü. Aynı eyalete gideceğin insanlarla tanış. Amerika birçok fırsat sunuyor ama çılgon bir ülke. Kendini iyi tanımalısın. Bu arada kaç yaşındasın ve nerde yaşıyorsun
Soran
+1 yıl
şuann istanbuldayim 20 yaşındayım haklısın pahalı bir şehir ama maaşlar da yüksek
Tabi maaşlar yüksek, iş imkanı daha fazla. Giderler de aynı ölçüde yüksek. Ben arabayla doordash yapmıştım. Günde 5-6 saat çalışarak 100 dolar civarı para yapabilirsin bu işle. İngilizce seviyen nedir peki?
burada okuyor musun? Yaşın biraz daha ileri olsaydı evlenmeyi düşündüğün biri varsa onunla git derdim. Tek gidince ciddi manada bocalayabiliyor insan. Yalnızlık bir yere kadar insanın tercihi, yurtdışında hissedilen ise kimsesizlik duygusu. Bu hissi ortadan kaldırmak için yanında bir arkadaşının olması sana kendini daha güvende hissettirebilir.
Soran
+1 yıl
kaliforniyada uber yapiliyor mu😅 ben ilk bir kac ay çalışıp komi garson gibi işlerden kazanıp bi oda felan kiralayip bir kac ay sonra araba alip uber amazon falan yapip ev almayi dusunuyorum 2 is yapabilir miyim bilmiyorumm. Ayni zamandada okuyabilsem süper olurdu. Türkiyede öyle biri yok evlenmeyi dusunecegim😅 yani erkek arkadsim yok turk oraya gidecek bi yol arkadasimda yok ingilizcem iyi c1 seviyesinde diyebilirim daha da geliştirmek istiyorum kendimi gramer falan
Ben önümüzdeki dönemde giderim los angelesa büyük ihtimalle. orada yardımcı olurum sana. Kendi dilini konuşan bir yardımcın olması harika bir ayrıcalık orada:)
Kaliforniyoda uber, doordash, grubhub yapabilirsin. Uber taksicilik olduğu için ilk etapta yapman zor olabilir ama ubereat, doordash, grubhub dediğimiz uygulamalar paket teslimatı. Yani redtorandan verilen siparişi adrese bırakıyorsun 8-10 dolar para kazanıyorsun ortalama sipariş başına. İşini iyi yaparsan paket başı tutar artar. Öğrencilerin tamamına yakını bu işi yapıyor amerikada nerdeyse. Komi, garsonluk vs için bir nebze ingilizce isterler ama bu tip işlerde dil bilmene gerek yok. Sana tavsiyem otomatik vites araba kullanmayı öğren. Dilini epeyce geliştir oraya gitmeden önce. İngilizce kurslarındaki grammar eğitimini kast etmiyorum. İnternetten insanlarla konuş, ana dili ingilizce olanlarla sohbet edebileceğin uygulamaları kullan.
Ev alabilirsin ama kısa vadede amacın bu olmasın. Boş yere strese sokma kendini. Çalış, paranı biriktir. Ayrıca ilk sene okula gitmek zorunda değilsin. orada türkiyedeki gibi 20 yaşında üni bitirme alışkanlığı yok. Gerekirse 22 yaşında başla üniversiteye ama önce araştır. Hemen üniversite okuyacağım diye alakasız bir şey seçebilirsin. Bence ilk sene okulu ertele ve ülkeye alış.
Los angelestan ev alman çok zor ilk etapta. Çünkü milyon dolar istiyorlar eski evler için bile. Diğer eyaletlerden çok daha rahat ev sahibi olabilirsin.
Soran
+1 yıl
ilk araba almak istiyorum ama nerede kalacağım hakkında bi fikrim yok yani nasil bir yerde. Aslında kredi falan verseler ev de almak isterdim çok büyük bir eb ollmasına gerek yok kirada oturmakta saçma ama bilmiyorum ne yapıcam
Airbnb den bir yer bakabilirsin ilk 1 ay için. Oraya gidince araştırıp farklı bir yere çıkarsın. Kredi puanın oluşmadan kredi vermezler. Daha yaşın genç alırsın illa ev. Sen yeni ve çok farklı bir ülkeye gideceksin. Adım adım ilerle