Dişilik, erkeklik kromozomlarla alakalı bir şeyse, ruh dediğimiz şeylerin bunlarla alakası yoksa ve ahiret başka bir boyutsa, bu boyutta da dünya kurallarının geçmesi ne kadar mantıklı?
Ruhun cinsiyeti yoksa, ahirette neden dünyadaki bedenlerimizle yaratılacağız, biyolojik bedenimiz bu dünyaya ait bir şey değil mi?
Ateist olduğum için bilimsel yanıtlamak istiyorum, canlılarda "beden" ve "ruh" diye bir ayrım olduğuna dair en ufak bir iz bulunmamaktadır. Tam tersine, yapılan her bir sinirbilim çalışması; bilinç, algı, düşünce, farkındalık, öz-farkındalık, vb. kavramları daha somut, daha maddeye indirgenmiş, daha net araştırılabilir kılmaktadır.
1
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
Soru inanlar içindi ama görüş paylaştığınız için teşekkür ederim.
Ruhların cinsiyeti var mıdır? Bu güne dek ben bunu hiç merak etmedim. Neden bilir misiniz?
Ruhların cinsiyetinden evvel, ahirete gidildiğinde verilecek amel defterinin ne olduğu, dünyada nelerin yapılması gerektiği, aslına dünyanın neresi olduğunu düşündüm.
Daha açık bir dille ifade edeyim. "Bir mekânım şu cihanda" demiş Yunus, neden acaba? Bu şekilde bir beyin cimnastiğini neden yapar ki beyin? Çünkü bizlere düşen dünyayı anlamaya çalışmak. Mesela dünya bizim yurdumuz değildir.
Bana yorgun olmayan bir kişi gösterebilir misiniz?
Bana yaşadığını kanıtlayabilen birini, bir deneyi gösterebilir misiniz?
Bana Hz İbrahim'in ateşe atılınca neden yanmadığını, Hz Musa'nın sihirbazları nasıl alt ettiğini, o sihirbazların vahşice öldürüleceğini bile bile nasıl secde ettiğini, nice Hz Muhammed'e dair mucizeyi bir kişi izah edebilir mi?
Yahut, gayba imân edenin, mantık ile inancını kuvvetlendirenin kalbî huzurunun sebebini nasıl izah edebiliriz?
Mevzu nedir bilir misiniz? Beden değil, gidilecek olan asıl mekâna ne şekilde ve heybemizde nelerle gideceğimizdir. Her gün dine dair, İslâm'a dair bir şey araştıran biriyim. Bir gün de bu hususu araştırmadım, sanırım gerek duymadım. Onca alim de bakın başka şeylere yönelmiş. Demek ki aslında konu odaklanmamız gereken noktalardır.
İnancı sorgulayarak ve mantıkla kalbi mutmain etme yolu en tatlı yoldur, aman ha, aynı zamanda da bu yol bir balık sırtıdır. MazaAllâh uçurume düşme riski de hep vardır...
0
4 Yorumla
Soran
+1 yıl
Anladım demek istediğinizi, gerçi ben daha doğru dürüst ibadetleri yerine getirmeyen biriyim ama işte merak ettiğimden ve birazda can sıkıntısından.
Estağfurullah. Hepsi olur, dediğim yerden bakın olaya. Yoksa, bazı noktalar vardır ve zihnimizin kapasitesi yetmez oralara ulaşmaya, oralarla didinirsek maalesef bizi huzursuzluğa iter bu.
Aslolan ruhtur, bedenimiz sadece bir kıyafettir, kılıftır. Dünyada iken ruhlarımızı Rabbimiz neden bedenlerimizle süsledi bilemiyoruz, bunun ardında mutlaka bir hikmet vardır. Fakat imtihan olmasından dolayı olabilir. Kadın-erkek diye bir ayrım olması, bedenlerimizin cinsiyetlerimizle doğru orantılı olarak şekillenmesi imtihandır. Bir de işin şu boyutu var ki, cehennme giren bir insanın ruhuyla birlikte bedeni de acı çeker. Sadece ahirette ruhtan ibaret değiliz demek ki... Açıkçası beyin yakan bir soru. Bu tarz soruları pek sevmiyorum, uçlarda dolaşmak gibi geliyor bana. Biraz da gaybi...
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
5
Cevap
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
O kadar ayet hadis okudum, hiçbir yerde dünyadaki gibi yaratılacaksınız diye özel olarak belirtildiğini görmedim.
Sana misal 5. Boyuttaki halini anlatsalar anlayacak mısın?
Güldürme
0
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
Neden ikidir alaycı şekilde yorum yapıyorsun. Zorla mı yorum yaptırıyorum sana. Amacım dini eleştirmek değil, bu konu hakkında insanlardan fikir almak.
Hurilerden bile bahsediyor kuran. Huriler bu dünyada erkeklerin kadınlara meylinden dolayı, allah tarafından cennette erkeklere ödül. Cinsiyetsiz bir ruh bunu neden istesinki cennette? Bunu merak ediyorum.
Alaycı yorum yapıyorum ama şiddeti %5 falan ancadır. Bu kadardan da alınma bence. Kur'anda hurilerden bahsediyor ama isteyen herkese istediği şeyler var diyor.
Huriler 3 boyutlu anlatılıyor ancak belki de 3. Boyuttaki yansımasıdır bizim anladığımız.
Ayrıca Kur'anda cinsellik yaşayacaksınız illa da hurilerle diye bir şey demiyor. İsteyen sadece hizmetçi olarak kullanır belki de nereden bilebilirim?
Ruh dediğin senin aklın, zihnin yani bildiğin şeyler İnsan bedeninde yaratıldık bizMelek, cin, şeytan, insan hepimiz farklıyız Onların yaratıldığında da belki bizim gibi bir evrene bırakılmış ve iyi kötü diyer sınanmışlardır bilmiyoruz
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Ruhun cinsiyeti yoksa, ahirette neden dünyadaki bedenlerimizle yaratılacağız, biyolojik bedenimiz bu dünyaya ait bir şey değil mi?