Trakyalı vatandaş kahvehanede gazetenin bulmacasını çözerken kendi kendine biraz sesli olarak soruyu okumuş; “Bir ayvan, dört arfli…?”
Yan masada oturan birisi yanıt vermiş; “Ondan kolay ne var! Oroz be ya”. Bulmaca çözen kafasına yatmış olan cevabı tam yazacakken diğer masadan uyarı gelmiş; “Dur yazma, indi de olabilir!”
Edirne'de büyümüş biri olarak Trakya denince aklıma ilk olarak gece ziyafeti olan rakı ve mangal da balık geliyor. Ansızın çalan roman müzikleri ve onları oynayan şalvarlı, topuklu terliği ve halka küpesi ya da eşarbı bandana olarak kullanan abe kapı gıcırtısına bile oynayan roman gacıları geliyor. Ve çalgıcı kızanlar, hele ki o klarnet sesi. Fasulyeyi bile ekmek arası yiyen insanlar, Ayrıca yol kenarlarında olan boy boy ayçiçekleri...
Trakya denince aklıma neşeli insanlar adam gibi adamlar geliyor özü sözü bir dobra insanlar geliyor samimi misafirperver insanlar sevdi mi tam sevenler geliyor ep gene Trakya beaa Trakyalı olmak gurur veriyor bana
Hakkında çok bilgiye sahip değilim ama tanıdığım bütün Trakyalılar çok sempatik ve cana yakındılar aklımda kalan bu ve birde tabi o muhteşem şiveleri 😊
Edirneliyim, Trakyalı olmak gerçekten çok güzel bir duygu. Yalnız Trakya topraklarında Trakyalı görmeyi özledim. Çorlu'da yaşıyorum, burada doğdum büyüdüm ama çok az Trakyalı var. Çok kötü bir durum.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
rahatlık geliyor aga, kafa rahattır bizim oralarda. doğum yeri: malkara, kütük: hayrabolu (tabii çook uzun yıllardır egedeyim gari)
Trakya denince aklıma neşeli insanlar adam gibi adamlar geliyor özü sözü bir dobra insanlar geliyor samimi misafirperver insanlar sevdi mi tam sevenler geliyor ep gene Trakya beaa Trakyalı olmak gurur veriyor bana
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Sevgilim Trakyalı, ben güneydoğuluyum aramızda ciddi kültür farklılıkları var