Din ve maneviyat ihtiyacımızı deizm, panteizm ve panenteizm gibi tanrı inançları ile karşılayabilir miyiz?
Evet
Hayır
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
insanların manevi ihtiyacını karşılamak için inanacağı din, bilim ile akıl ile mantık ile uyumlu olmalıdır. ve insana yol gösterici olmalıdır.
akla bilime çelişik bir din olamaz. insan doğrularla çelişen bir inanışı benimseyemez. boşlukta kalır.
yol gösterici olmalıdır. mesela deizimde yaratıcı vardır ama peygamber ya da vahiy yoktur. vahiy yok ise yol göstericilik kaılavuzluk yok demektir. insan başıboş tesadüfen yaşayamaz.
Cevap
5Cevap
Bilime, akla ve mantığa uyan tek din İslam olduğu için. Diğer dinlerde bunu göremediğimden dolayı Elhamdülillah çok şükür Müslümanım 🤲
Direkt islamdan geçiş için deizm ve panenteizm uygun olabilir ama panteizmdeki Tanrı alışılmış Tanrı’lara benzemediğinden garipseyebilir.
Din birtek din var oda islamdir
Bu ne cahilce bir soru böyle 😏
göktanrıya inan ata dinimiz
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?