Ne yapmalıyım, böyle bir acı tecrübesi olan var mı?

Merhaba, ben 27 yaşında bir öğretmenim. Bir kaç ay önce babam beni kafamdan yumruklayıp seni bıçaklarım gibi ölüm tehdidinde bulundu, sonrasında 2 günlüğüne evi terk ettim. Geri döndüğümden beri aylardır kendisiyle konuşmuyorum, annem ve ablam da mesafe koydum çünkü onların da ne kadar iki yüzlü olduğunu gördüm. Fakat her fırsatta annem sağolsun bana baskı yapıp aşağılamaya çalışıyor, utanmaz kadın. Bugün bayram babam olucak kerez ablamla bana 100 mü 200 TL mi bayram harçlığı yolluyor sanırsın 10 yaşında çocuğum, ablam beyinsizi de aaa bak babam sana para yolladı ayşee diye yanıma geliyor bir sinirlendim siz benimle dalga mı geçiyorsunuz, terbiyesizler diye yolla geri git başımdan dedim. Ya bunlar pişkin pişkin utanmadan şeker orası yolluyor, annem olucak kadın da yanlış yapıyorsun babanın bayramını kutla, sen kaybedersin diyor ya iğrençler iğrenç, kaç kez eve çıkmayı düşündüm kira fiyatları uçmuş sırf zorki şu eve girip çıkıyorum. Sizce ne yapmalıyım, insan ailesini reddetmemeli denilir fakat benim ailem bu, iğrenç varlıklar, Ailesi bu şekil davranıp yalnız bir hayata başlayan var mı? Deneyimlerinizi paylaşabilir misiniz?
Ne yapmalıyım, böyle bir acı tecrübesi olan var mı?