Kapalıyken açılan arkadaşlar?

Merhaba arkadaşlar yakşlaşık 7-8 yıldır kapalıyım 11-12 yaşlarında kapandım. Ama kendi isteğimle olmadı büyüklerimin kapan demesi yüzünden kapandım. O zamanlar çocuk olduğum için çok sorun etmiyordum. Ama son 4-5 yıldır açılmak istiyorum. İlk başlarda hevesdir geçer dedim ama yok geçmiyor bir türlü. 4 yıl önce aileme söyledim tepki verdkleri için açılamadım. 2 yıl önce tekrar söyledim gene tepkileri yüzünden açılamadımgene konusu oldu. Ama bu sefer babannemler falanda duydu kadın sabah geldi konuştu yapma etme falan diye ama vazgeçmeyi bırak iyice sinir oldum tepkilerine. Yani etrafta o kadar halt yiyen, kul hakkına giren, zina yapan, müslüman gibi yaşamayan insanlar var ama benimki sırf göz önünde olduğu için aşırı tepki gösteriyorlar. Ama gerçekten insanların demesiyle vazgeçmeyi düşünmüyorum çünkğ bu fikir beni hiç terketmitcek. Hatta daha kötü gün geçtikçr artıcak belkide tesettürden iyice soğutacak. Yani allaha şükür namazlarımı kılıyorum, orucumu tutuyorum, allahın rızasına uygun yaşamaya çalışıyorum ama bu konu gerçekten farklı bir konu. Ne yaptıysam da aklımdan çıkaramadım bir türlü. benimle aynı şeyleri yaşayan varsa önerileri var mı? Bu arada dediğim gibi açılma konusunda netim hala. Hatta çevremdeki insanlar olmasa çoktan açılmıştım bile. Ya böyle bir günaha girip ahiretimi sıkıntıya atmayı gerçekten istemiyorum üzülüyorum ama nefsime çok zor geliyor artık bu şekilde ilerlemek istemiyorum.  abi insanın rahat ve anlayışlı ailesi olacak geris hallolur
Kapalıyken açılan arkadaşlar?