Kendisini Müslüman olarak tanıdıysam ve o an bunu öğrensem ilk başta şaşırır ve yadırgardım. Sonrasında fikirlerini ve görüşünü dinlerim nedeni anlamaya çalışırım. Eğerki kendisini gerçekten seviyorsam buna göz yummaya çalışırım. Bir Müslüman olarak eşimin dini görüşü önemli ama bunun farkındalığıyla göz yummaya çalışırım. Onun için dua ederim başka türlü onu zorlayıp ayrılmaya çalışmam çünkü sevdiğim bir insanı yarı yolda bırakmak olur bu bence.
dinine ve sana saygısızca yaklaşmadığı sürece ayrılmak mantıklı değil. ama çoluk çocuk olunca onlar nasıl yetişcek buda önemli. inançlı olmaları konusunda engelleme, saptırma ya da başka bir şey söz konusu değilse dediğin gibi olabilir.
Eşim sonuçta atsam atılmaz satsam satılmaz. Neden olduğunu sorarim, anlatmasını isterim Sonra da benim yanımda İslami ( özellikle) veya herhangi başka bir dine hakaret edecek boyutta konusmamasini ve dini görevlerimi yaparken bana engel olmaması konusunda ricada bulunurum.
Görsel tamamen mizah amaçlı sanırım. Eşim alevi ben de pek inançlı sayılmam. Bu konular aramızda asla sorun olmadı zaten muhabbeti de olmadı. Olmaz da.
Ben Elhamdülillah Müslümanım ve böyle bir kişiyle nikahım olmayacağı için öğrendiğim anda döndürmek için uğraşırım baktım olmuyor nikahım olmayacağı için zina etmektense birde Rabbimi inkar eden biriyle olmak yerine boşanmayı tercih ederim. Ama zaten insan başında az çok anlar, mesela benim için belli kriterlerim var böyle durumda olanı anlarım ve ona göre hareket ederim.
Başta dürüst olup söyleseydi çalışırdım ama onca sene usta bir yalancı için değmez. Hem doğru yola geldim diye uyutur yine beni inanmam artık boşanacam 😑
Çocuğunuz var mı ? Nasil büyütmek istiyor çocuklari bir sorun. Bir müsliman olarakmi yoksa ayak yapacakmi? Erkek çocuğunuz var mı bilmiyorum Sünnet yaptirma konusunda ne düşündüğünü sor.. Umarim sorun yaşamazsin Senden saklamasi yalandan beter
Allah korusun da evlenene kadar bunu anlayamadıysam yazıklar olsun. İlla bir şekilde sohbet dini konulara gider. Ateist bir insanın tavırlarından, konuşmalarından anlarız diye düşünüyorum da bu nasıl bir soru ya 😐
Resmen yani TC kanunlarına göre hâlâ evlisiniz ve bu yüzden hiçbir TC mahkemesi sizi boşamaz veya bunu boşanma sebebi saymaz. Ancak Müslüman iseniz Müslüman bir kadın ancak bir Müslüman erkekle nikahlanabilir veya nikahlı kalabilir. Mumtehine süresi 10. ayette "... Bunlar onlara helâl değildir, onlar da bunlara helâl olmaz." buyuruyor. Müslüman bir erkek ise sadece Müslüman kadınlar veya ehli kitap (Hristiyan, Yahudi) kadınlar ile nikah yapabilir. Mâide süresi 5. Ayette "... Gayri meşrû ilişkide bulunmak veya gizli dost tutmak şeklinde değil de meşrû bir nikâhla evlenmek şartıyla mümin kadınlardan iffetli olanlar ile sizden önce kendilerine kitap verilenlerden iffetli kadınlar -mehirlerini verdiğiniz takdirde- size helâldir." buyuruyor.
Boşardım ve boşamak zorundayım. Çünkü bir Müslüman erkek ancak bir Müslüman kadın veya ehli kitap (Hristiyan, Yahudi) kadın ile evli kalabilir. Bunlar dışındakilerle nikah olmaz. İsteyene kaynak da gösteririm.
Resmen yani TC kanunlarına göre hâlâ evlisiniz ve bu yüzden hiçbir TC mahkemesi sizi boşamaz veya bunu boşanma sebebi saymaz. Ancak Müslüman iseniz Müslüman bir kadın ancak bir Müslüman erkekle nikahlanabilir veya nikahlı kalabilir. Mumtehine süresi 10. ayette "... Bunlar onlara helâl değildir, onlar da bunlara helâl olmaz." buyuruyor. Müslüman bir erkek ise sadece Müslüman kadınlar veya ehli kitap (Hristiyan, Yahudi) kadınlar ile nikah yapabilir. Mâide süresi 5. Ayette "... Gayri meşrû ilişkide bulunmak veya gizli dost tutmak şeklinde değil de meşrû bir nikâhla evlenmek şartıyla mümin kadınlardan iffetli olanlar ile sizden önce kendilerine kitap verilenlerden iffetli kadınlar -mehirlerini verdiğiniz takdirde- size helâldir." buyuruyor.
Herkesin kendi bilinci ve kendi fikirleri var bu yüzden herkes birbirine saygılı olmalı örneğin ben ateist isem eşimin müslüman olmasını nasıl karşılayacağım? gibi.. Saygılı olunmalı evet ama farklı düşünceli bir kişiyle ömür boyu ilişki yürütülür mü bu tartışılır
Yani bu zamana kadar neden sakladığını sorgularım. Saklamasını gerektirecek bir durum yok. Başta belki müslüman olmasını isterim ama onun tercihi yani ne diyebilirim ki kazık kadar adama ateist diye ceza mı vereyim
zaten bende deist-pagan belki agnostik diye tanımlanacak birisiyim ve kendisini teyist olarak tanımlayan birisi ile beraber olacağımı pek zannetmiyorum.
Saygı duyarım. Düşüncelerini ve kendi inandığı doğruları taşkınlık yaparak yaşamadığı sürece sorun olmaz benim için. Günümüzde çoğu kişinin inanç sistemi değişti. Birbirimize saygı duymamız lazım.
O onun inancı beni alakadar etmez söylemeye çekinmiş olabilir tepkimden korkmuştur anlarım ama büyük tepki vermem anlayış gösteririm ben mükemmel bir müslüman değilim günahlarım var elbet ama benim o insanla nikahım kıyıldı allah katında ha o zamanda ateistse ve söylemediyse allah bilir o nikah kabul olur mu olmaz mı ama ben olması için dua ederim dinle dalga geçmediği benimde inancıma saygı duyduğu sürece benim içinde sıkıntı yok
Arkadaşım tövbe haşa sen allah mısın sanane ya belki ben çok sevecem öyle dua edicem ki rabbim onun hatırına nikahımızı var sayacak ya da affedecek o isteyin her şey olmuyor mu hiçbir şey kesin değildir sen yeterki ondan iste belli olmaz nasip eder yani burada neyi inkar ediyorsun rabbinin gücünü mü
Anlatamadım galiba (!) Ben buraya kendi fikirlerimi yazmadım. Buraya Kur'an'da geçen ayetleri yazdım. İsterseniz sizde Kur'an'ı açıp geçen ayetleri okuyabilirsiniz.
Yok! Kur'an'ın hükmü sonsuza kadar değişmez. Çünkü yine Kur'an'ın beyanıyla Peygamberimizin "hâtemennebiyyîn:Son Peygamber"dir. Kitabın hükmü ancak bir Resûl yani bir Peygamber ile değişebilir. Oysa Peygamberimizden sonra Peygamber gelmeyeceğini yine Kur'an bize söylüyor. Son kitab, son peygamber... Bundan sonrası kıyamet...
Ben Müslümanım. Ateist bir erkekle evlenmem dinen caiz değil. O nedenle evlenmeden önce Müslüman olduğunu öğrendim. Sonradan da ateist olmadı. Olsa idi çok üzülürdüm. Döndürmek için çabalardım.