Sınırlarını bilmeyen ailede gelinler ne yapabilir?

Herkese merhaba, eşimle 10 yıllık evlıyız. Bu süreçte her şeye karışan, sınır bilmeyen kaynana kayınpeder ve onların yardakcilari olan çocuklarıyla uğraştım. amaclari her zaman bizi yonlendirip, benim kendi ailemi dislayip, resmen onların hizmetçisi olmamdi. Bu süreç kendi küçük aileme karşı zorbalık, dislamaya kadar vardı olay... Kendi torunlarini bile disladilar. cocuk ameliyat oldu bir geçmiş olsn bile demediler, ölümden döndü de. Sonra da haberimiz yoktu dediler çıktılar işin içinden... Sırf onların dediklerini yapmıyoruz, onlardan izinsiz annemlere, tatile vs gidiyoruz, kendi başımıza karar alıyoruz diye. Bağımlı yetistirilen eşimle zor bir 10 yıl oldu. Önce gorumce vasıtasıyla herseyimizi kontrol altında tutmaya çalışırlarken, onunla küstukten sonra, kaynanamlarin vasıtasıyla güya yakın davranıp herseyimizi karisma, beni dışlama, görev ini kaynım devraldı. Şimdi ne zaman olsa, önce kayınpeder sonra kaynana sonra kaynım arar eşimi... Hep bu sekilde... Sahurda bile kaynım kaynanamlarla birlikte aradığını görüyorum. Halbuki adam evli barkli, kendi evi var 40 yasinds adam neredeyse. O saatte sana ne oluyor. Bir dönem eltim bu durumdan rahatsız olduğunu dile getirmiş ama kendisini kaynımın dinlemedigini söylemişti. Ne yapmalıyım sizce, bizim o adamların hiç birseyinden haberimiz yokken, bizim her şeyimiz in bu insanlara anlstilip dedikodu parçası haline gitirilmemizden rahatsizi. Ne yapmalıyım, ne demeliyim bu adama ya da kaynana ma
Sınırlarını bilmeyen ailede gelinler ne yapabilir?