Alevi ailedenim kimse namaz vs bilmiyor
İnançlı olmayı nasıl başarıyorsunuz
İnançlı olmayı nasıl başarıyorsunuz
Yıllarca alevi toplumunun içinde yaşadım hiç bir zaman bu soruya muhatap olmadım. Çok şaşırdım ve sevindim açıkçası. Sorgulaman, merak etmen beni memnun etti.
Temel dini bilgiler kitabı alıp (İslam dini ile ilgili ) okursan, temel bilgiler edinirsen senin için daha iyi olur. Burada olsun başka platformlarda olsun kulaktan dolma bilgilerle sağlıklı bir alt yapın olmaz. Hani derler ya yarım doktor candan, yarım hoca imandan eder diye. Yusuf İslam (Cat Stevens) müslüman oldu biliyorsun. O şöyle bir şey demişti:
İyi ki müslümanlığı kitaptan araştırıp oldum sonra müslümanları tanıdım. Eğer önce müslümanları tanısaydım İslama girmeyebilirdim. Yani müslümanlara bakıp namazı orucu vb. İslamı değerlendirme yanlış varsa, islamdan değil biz yapanlardandır.
Özetle kitaplardan bak oku. Yinede soru sorma izahat istersen bana yaz sana seve seve yardımcı olurum.
Allah senin gönlüne hayırlısını, gönlündekinin de hayırlısını yaşantına versin.
Sağlıcakla kal.
İnançlı olmak için kendini zorlama, Türkçe kuran ve hadis oku
Mesela: şeytan zart diye osurur
Buhari, Ezan, 4; Müslim, Salat,19; Ebu Davud, Salat, 31; Nesai, Ezan, 30; Darimi, Salat, 11; Muvatta, Salat/Nida, 6
Böyle bir inanca sahip olma bence
Alevi aile değildir o kendine aleviyim diyen ailedir. Günümüzde ki kendini en din ehli sanan aleviler gibi... Dini konuda fikir almak istersen her türlü yardımcı olurum senin deyiminle bir "alevi" olarak.
Xper1 maa
Maalesef
ailene bakıp da hareket etmemek gerek zaten
akıllı bir birey sorgular
neden varız, bunu neden yapıyoruz, bu doğruysa bu neden yanlış gibi ailemin namaz kılması veya kılmaması, inançlı olup olmaması, benim inancımı, ibadetimi etkilememeli.
Evet orası öyle ama farklı büyüdüm. İslam & Müslümanlıkla ilgili bir çok şeyi bilmiyorum. Görmedim maalesef. Maalesef aileme göre onlar gibi yaşadım. Yeni yeni anlıyorum her şeyi. Ve öyle yaşamak istemiyorum
ben müslüman bi ailenin deist çocuğuyum. 14 yıl müslümandım son 5 yıldır deistim. Dine hep çok meraklıydım ve hep çok araştırırdım ve kendime göre mantığıma en çok yatan şey deizm. Benim ailem müslümandı evet ama ben hayatımda ne annemin ne babamın kuran okuduğunu, namaz kıldığını, oruç tuttuğunu görmedim. Sen düşün, araştır , oku neyi nasıl kaabul edersen nasıl mantığına yatarsa o dini benimsersin.
Haklısın çok teşekkür ederim canım ♥️♥️
<3 :))
Cevap
3Cevap
Konuyla alakasız ama merak ediyorum oruç tutuyor musunuz?
Tuttum evet ama 1 hafta
Alevi arkadaşlarımın hiç biri subhaneke bile bilmiyor çok garip geliyor oruç bile tutmuyorlar o yüzden merak ettim yanlış anlamayın lütfen
Namaz hocası kitabı alabilirsin orada detaylı anlatım görseller bulunuyor
Yok haklısın. Benimde bildiğim bir şey yok. Yeni yeni öğreniyorum
Çok teşekkür ederim canım 💕💕
Rica ederim ne demek bende bazı duaları bilmiyorum namaz uygulamaları var telefonda sürekli vakit buldukça okuyorum duaları da o şekilde öğrenebilirsin
🌸
Çok teşekkür ederim. Hangi uygulamalar? Konudan alakasız sen 'alevi ' biriyle evlenir misin? Aleviyim diye reddedildim de. Bahane midir diye düşünmekteyim..
Bendeki uygulama namaz hocası dini bilgiler diye geçiyor
Seni kırmak hiç istemem ama evlenmezdim çünkü dini konularda çok zayıf oluyorlar yani benim tanıdıklarım en azından böyle birini tercih etmezdim ama senin gibi namaza dinine hevesli biri ise evlenirdim ailesi önemli değil
Benim erkek arkadaşımda Arnavut ama müslümanlar tabi bu konular derin biraz ama sırf bu yüzden ayrılmak saçma olur sevgilim olduysa o kişi daha sonra ayrılmazdım tabi ki
Çok teşekkür ederim. Saygı duyuyorum tabi. Bahaneyse üzülürdüm. başını şişirdiysem kusura bakma çok yardımcı oldun güzel insan♥️♥️
Rica ederim ne demek bir faydam olduysa
Ama üzülme çünkü şöyle Alevi biriyle sevgili olduysam evlenirdim tabi bu yüzden ayrılmazdım ama başta sevgili olmayı tercih etmezdim ama insanlık bununla ölçülmez her müslüman dinini tam yerine getirmiyor sonuçta ailen gibi olmayı tercih etmeyerek niyetini belli ediyorsun umarım başarırsın da 😊
Başımı şişirmedin hatta bu gün burada yaptığım en keyifli konuşmaydı 🙌🏻🥰
Kaç yaşındasın bu arada biraz fazla meraklıyım kusura bakma 😅
Evet inşallah düzene sokarım.. evet sanırım baştan konuşmayı kesmekle iyi yaptı.. 24 yaşındayım seen🥰🥰
Bende 24 üm bende namaza başlamayı çok istiyorum umarım başlarız en kısa sürede 🥰
Umarım ❤️❤️
O senin tercihin... Alevi dindarlar tanırım ben. Siz isterseniz yaparsınız.
Başla hemen düşünmeden
Tamam teşekkür ederim
Videolar izle başlarsın
Başlamadım
Kalbten
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?