Ne yapmayalım bu durumda?

Ben hastanede personelim, bugün bahçeye sigara içmeye indim, regl olduğum için niyetli değildim, ve sakin yerlerde yiyip içmeye çalışan biriyim. oruclu olanlara saygıdan dolayı, neyse başka bir personel bankta oturuyordu, yaşıda benden epey büyük aramızda 3 4 metre mesafe var ve arkam dönük bir şekilde sigara yaktım, yüksek sesle azarlayarak, git sigaranı başka yerde iç oruç tutanlar var dedi. döndüm bana mı diyorsunuz dedim evet dedi. git uzakta iç diyor , bunları kalabalığın içinde ve azarlayarak söylüyor. bende sigarayla orucun ne alakası var dedim , yemek yemiyorum su içmiyorum. alayci şekilde öteye git falan dedi. yaşı büyük diye uğraşmadım. sigarami içtim döndüm. icim rahat etmedi yanına gidip abi insanca söylesen rahatsız olduğunu giderdim zaten. bana bu şekilde söylemene gerek yoktu dedim. bende oruç tutan birisiyim dedim. sen oruç tutsan böyle olmazsin. yok senin boyun kadar benim enigim var. dahada bürsrü laf türbanima kadar laf etti. ve aynı şekilde bağırarak herkesin içinde. bana dedim bagiramazsin. hâla konuşmaya devam ediyordu. ben bunu nereye şikayet etmeliyim bildiğin azarladı ve hakaret etti hâla sinirimi atamıyorum? fikrinizi alabilir miyim?
Ne yapmayalım bu durumda?