Ailemden ayrı yaşamak istiyorum ama nasıl yapacağımı bilmiyorum?

Merhabalar, ben 28 yaşında çalışan bir kadınım. Kendimi bildim bileli ailem maddi olarak problemler yaşıyor. Babam taze meyve ihracatı ile uğraşıp komisyon ile çalışıyor. İş varsa gelir var, iş yoksa gelir yok. Bazen çok çok iyi olan maddi durumumuz, aylarca ekmek alamayacak durumda olabiliyor. 2016'da öğrenciyken yazın çalışmaya başladım ve 2018'de mezun olup direkt iş buldum. O zamandan beri ne kendime bir yatırım yapabildim, ne de para biriktirebildim. Genelde eve harcama yapıyorum. Yemek kartım annemde duruyor. Evden işe yemek götürüyorum ya da dışarıdan söylersem cebimden ödüyorum. Artık hayatımı kurmak istiyorum. Ailemden ayrı yaşamak istiyorum ama ailem resmen bir türlü kendi ayakları üzerinde duramayan çocuğum gibi. Evlenmek gibi bir niyetim yok. Aile evinden çıkmak için bir erkeğin varlığına ihtiyaç duyulması hoşuma gitmiyor. Hayat pahalılığı arttıkça eve de yetememeye başladım, kredi kartlarını kullandım. Üstüne bir de öğrenci kredisi çıktı. Ne yapacağımı bilmez haldeyim. Bu ülkede bazılarının 1 günde harcadığı paranın, bizlerin hayatını kurtaracak paralar olmasına katlanamıyorum. İşin içinde çıkamıyorum.
Ailemden ayrı yaşamak istiyorum ama nasıl yapacağımı bilmiyorum?